Woiiii - FAHMI BAIK KO LEPASKAN JAWATAN KALAU SETAKAT JADI TUNGGOI KAYU.- INI PEMBODOHAN APA NI


 

LAMA DAH HADI AWANG NI NAK BERKHIANAT- TU SAJA KEMAMPUAN DIA KHIANAT DALAM APA SAHAJA HUBUNGAN.


 

PANTUN RAYA MAHFUZ OMAR BUAT SANUSI


 

PATUT MARAH PASAL SIMEN. WALAU TETAP BODO.HAPA PUN TAK DAPAT.

 


Mana tak bengang ahli parti ana, susah payah 33 bulan kita naikkan harga simen mari Anwar dia turunkan… Takdir !!!
MENTERI PENERANGAN MALAYSIA BODO YAK.....


YB Fahmi Fadzil serius la sampai macam ni sekali bagi ruang dekat PN? 👏🏻👏🏻👏🏻 Ni memang tukang keranda sendiri ni YB. Wow... 🤣🤣🤣 Guane boh?

 
Raja Gelap 
.

 

RENTETAN SANUSI KENA SAMAN DENGAN MAHFUZ. DIA BELUM BAYAR.KEPADA MAHFUZ...JOM DENGAR


 

DIA DAH JADI RETIS SUNSET. KENA SEDAR LAH. INI OK JA DA JA DI RADIO


 

BERTOBAT LAH


 

KAH..KAH..KAH...WOOOOOIIIIII...PADAN MUKA HANG- CAKAP PANDAI LAGI....MENDAPAT HABUAN.


 

IKLAN SADA- AYAQ TAK DE.,.

 


MAHFUZ HANTAR SURAT SAMAN KEPADA TONGKANG PECAH MANA NTAH. BAKAL DAPAT LAGI DUIT RAYA- TAPI KALI INI TAK KAYA CAM NUSI- YANG NI KALAU DAPAT SERINGGIT PUN TAK PA. JANJI SAMAN.


 

KASIH SEORANG SAHABAT

 


KASIH seorang pemimpin terhadap rakan baik nya , Prof Razali Nawawi , Mantan Presiden ABIM terawal.


Prof Razali Nawawi susah payah hadhir diri @majlis dihadhiri PMX , dalam keuzuran Kesihatan. 


Begitu juga , HORMATnya seorang pemimpin kepada Raja dan pemerintah

PERANGAI KOTOR BUKAN SAJA DI OTAK- TAPI SIKAP KELAKU JUGA PENGOTOR

 

Nie lah perangai depa ...  Bukan ampa x tahu ni negeri mana ...

WALAUN MANA ADA BANYAK IDEA. KECUALI KERJA DIA SUKA LAGA LAGAKAN ORANG.

 


Aku ternampak walaun share video keluhan tauke Mydin kerugian sebab cuti tergempar. Begitulah walaun. Perangai serupa sesumpah. Boleh berubah. Sekejap bela rakyat. Sekejap lagi bela peniaga.


Bayangkan kalau DS Anwar tak umumkan cuti, dia jugalah nanti yang terpekik terlolong kata kerajaan zalim tak fikirkan rakyat. Kalau DS Anwar kata nanti syarikat rugi, dia akan tuduh pula yang kerajaan lebih pentingkan peniaga daripada rakyat.


Memang susah nak puaskan hati semua pihak. Tapi lebih penting kerajaan gembirakan rakyat. Mungkin syarikat akan kerugian sedikit tapi boleh recover. Namun kegembiraan yang rakyat kecapi akan lebih bermakna. Walaun apa tahu. Guane boh?


 

Raja Gelap 

.


BAWA JHO LOW PULANG, INI AKAN JADI KEJAYAAN TERBESAR ANWAR JIKA MENJADI KENYATAANApa? Jho Low akan dibawa pulang ke Malaysia?


Kerajaan dikatakan sedang mengadakan rundingan dengan Beijing untuk mengekstradisi ahli perniagaan dalam buruan yang dianggap dalang utama skandal 1MDB, Low Taek Jho atau Jho Low yang dikatakan bersembunyi di negara tersebut.


Menurut penulis bersama buku “Billion Dollar Whale”, Bradley Hope, perundingan tersebut “hangat diperdebat” susulan kunjungan Perdana Menteri, Anwar Ibrahim ke China, bulan lalu.


“Ini sangat besar, mendebarkan dan tanda pengakhiran jalan cerita utama dalam skandal 1MDB – bermula diasaskan pada 2009 sehingga runtuh dalam skandal pada 2015 dan semua kegilaan berparti dan perbelanjaannya sehingga 2023,” katanya dalam laman sesawang yang didedikasikan menjejak ahli perniagaan Pulau Pinang itu yang lebih dikenali sebagai Jho Low.


Hope berkata rundingan itu membabitkan menyerahkan Low kepada Malaysia dan juga membersihkan China daripada tuduhan berpakat dengan ahli perniagaan itu untuk menutup penipuan 1MDB.


Berita selanjutnya boleh dibaca di sini – https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2023/04/20/putrajaya-berunding-ekstradisi-jho-low-dari-china-menurut-laporan/


Jika semua ini menjadi kenyataan, pastinya ini bukan saja menjadi satu berita besar, malah suatu kejayaan terbesar Anwar sebagai Perdana Menteri.


Ertinya, selain berjaya menarik pelaburan berjumlah RM170 bilion dalam kunjungan ke China baru-baru ini, berjaya membawa pulang Jho Low adalah satu lagi tropi kejayaan buat Anwar.


Selepas kejatuhan Najib Razak pada 2018, walaupun ada usaha, cubaan dan cakap berdegar-degar sesetengah pihak dalam salah satu daripada tiga era pentadbiran negara setelah kejatuhan BN – Tun Mahathir Mohamad, Mahiaddin Md Yasin dan Ismail Sabri Yaakob – mahu membawa pulang Jho Low, semuanya tidak pernah menjadi kenyataan.


Dengan itu, cerita yang muncul mengenai skandal 1MDB sentiasa berbeza beza dan tidak dapat dipastikan mana satu versi yang asli.


Bahkan, Najib sendiri mendakwa kerajaan ditipu oleh Jho Low dalam skandal 1MDB itu.


Dalam keadaan cerita yang berbeza itu, yang pasti negara terus menanggung hutang akibat skandal tersebut, meskipun sudah sekian ramai yang dihukum dan dipenjara, selain sejumlah aset dirampas dan wang dikembalikan.


Hanya dengan berjaya membawa Jho Low pulang sajalah semua cerita sebenar akan terungkai kepada kita semua.


Untuk itu, diharapkan spekulasi terbaru yang timbul mengenai rundingan membawa Jho Low pulang adalah cerita benar dan benar-benar akan menjadi kenyataan. – ShahbudinHusin 21/04/2023.


https://shahbudindotcom.net/OTAK BEKU WALAUN WALAUNTIT - AKIBAT TERSUMBAT SIMEN.


 

BERSATU BAKAL DIHARAMKAN. INI BERIKUTAN AKAUN PARTI ITU TELAH DISITA SEBAGAI BUKTI MAHKAMAH.


 

WALAUN TEGAR- BILA HATI TELAH HITAM- SEBARANG DISKAUN TIDAK HERAN, SEBAB KAMI WALAUN.


 

Haaaa...baru ada akai- hangpa punya sebat juai mahai sebab hantaq Spore rega emas. Jadi langkah kerajaan import untuk hangpa sedar bahawa .jangan tunjuk dan hina rakyat sendiri. Biar gajah makan.


 

WALAUNTIT TAK SEKOLAH TU PAK UTIH- MANA DEME TAU KERJA BUAT KONTRELTOR NI. KITA FAHAM SEBAB KITA KONTRAKTOR,


 

MINTA KEAMPUNAN, GUGUR KES BIASA BAGI OKT. NAK MITA AMPUN TOMPOK KENA DOK DALAM DULU..WAN JANA PUN SAMA LAH. APA PELIKNYA.


 

BELIAU TETAP YAKIN SEJAK DAHULU. RAKYAT MAHUKAN PERUBAHAN


 

LEBAI MEMBELA ARTIS ? ALAHAI KALAU DAH SUNSET DALAM INDUSTRI KENA SEDARLAH. DULU KAN DAH LAKU MASA MUDA. KALAU KAU MASUK TV, ORANG TUKAR CANNEL. BABY SHIMA KA..JANNA NICK AKU PUN NAK TENGOK DEPA. LEBAI BOLEH ANGKAT SERBAN TAK TEPI OOOOIII.I


 

TEDIA AIHHHH- PULOH TAHUN DAH..PATUT LA....


 

SPRM SITA AKAUN BERSATU


 

FITNAH LA BELIAU MACAMANA PUN. HANNAH YEOH TETAP BEKERJA.


 

WALAU DAHULUNYA BELIAU TIDAK MENJADI DAN KINI TELAH MENJADI PM. RAKYAT TETAP BERSAMA BELIAU


 

RAHSIA SULIT KERAJAAN NEGERI KEDAH BOCOQ

 
Raja Shah Rim.


Akhirnya bukti Sanusi dijemput ke mesyuarat Pegawai Kewangan Negeri bocor..


Wartawan sedang berusaha menghubungi MB Kedah bagi pengesahan..JUMPA JANGAN BELI . PELESU DAN FITENAH BELAKA.


 

CINTA PALESU VS CINTA TULIN.

 

Wahhh...Masa PAS bercinta dengan BN selama 33 bulan tu kira cinta tulen la yek..? 😅
AKIBAT LAMA MINUM AIR PARIT

 


MS. RIM

Orang makan kuih raya, walaun PAS makan simen.. 

😆😆😆DAPAT PADA RAKYAT BALIK JUGA. INI BUKAN PROJEK JANA WIBAWA. FAHAM TAK ?

 


Haah la. Betul jugak apa yang mamat ni cakap. Tol percuma tu maknanya kerajaan kena bayar kepada pemegang konsesi pampasan. Duit pembayar cukai tu! Adoi!


Tapi jap. Memang duit pembayar cukai tapi siapa yang dapat? Pembayar cukai juga kan? So apa yang masalahnya? Yang gunakan lebuhraya tu pembayar cukai juga.


Ini bukan macam kes Jana Wibawa. Projek kerajaan diberikan kepada kontraktor (konon) bumiputera. Tapi yang dapat duit tu? Parti Bersatu dalam bentuk komisen!


Rakyat dapat apa? Habuk pun takde. Dapat tengok pun tidak sebab dia buat dalam diam. Kalau begitu baru salah. Duit pembayar cukai digunakan untuk kepentingan sendiri.


Pandai mamat ni bawa isu tapi sayangnya dia fikir separuh jalan. Nasihat aku, tol percuma ni buatkan rakyat gembirakan. Tak perlulah jadikan isu sangat. Guane boh?


 

Raja Gelap 

.MENGHAYATI KESUSAHAN DIRI ITU SANGAT MENGESANKAN


Mohd Sayuti Omar


 Orang yang membaca penderitaan masyarakat dalam sebuah karya berbeza dengan orang yang menghayati sendiri penderitaan. 


Begitu juga orang melihat kezaliman seseorang dalam sebuah wayang berbeza dengan orang yang menysksikan sendiri kezaliman itu dihadapan matanya. 


Betapa kalau ia sendiri adalah mangsa kezaliman itu. Lagilah..mengerti dan insaf.


Itu yang dilalui oleh Nurul Izzah 24 tahun lalu. Keperitan yang berlaku ke atas keluarganya ia saksi dan rasa sendiri. Kezaliman ke atas bapaknya dilihat dengan mata kepala sendiri. Untuk beberapa tahun beliau dan adik²nya jadi piatu dijaga ibu dan keluarga apabila bapaknya dipenjara.


Atas dan sebab pengalaman itu kita lihat Izzah tidak kekok dan prihatin apabila melihat rakyat apa lagi bila terpandang wajah² redup dan digigit kemiskinan. 


Daya, bakat dan wibawa seseorang pemimpin itu dapat dilihat dan ia berkembang bersama kenangan masa lalu. Kematangan dibumbui pengalaman. Sebab itu Izzah dilihat sangat empati dengan nasib rakyat. Tetapi bagi penodanya gelap untuk tampak sisi ini.

Foto credit: Norman.


KEH KEH..

 Panaslah un dan untit. Zainuddin Omar


Jangan lupa hantar surat jemputan khas pada Nusi. Nanti dia merajuk pulak. 


********

Pertama kali dalam sejarah, majlis rumah terbuka perdana menteri tidak akan diadakan Lembah Klang.


Dalam kenyataan hari ini, Jabatan Perdana Menteri (JPM) berkata pada tahun ini acara tersebut akan diadakan di Kedah, Kelantan dan Terengganu - ketiga-tiganya ditadbir PAS.


Menurut JPM, majlis di Kedah akan menjadi program nasional, dijadual diadakan pada 29 April di Hotel Raia, Alor Setar.


Ia disusuli dengan majlis di Stadium Sultan Muhammad IV di Kota Bharu, dijadual pada 12 Mei.


Majlis di Terengganu diadakan sehari kemudian di Universiti Sultan Zainal Abidin di Kuala Terengganu.


Menurut JPM lagi, acara serupa akan turut diadakan di Selangor, Pulau Pinang dan Negeri Sembilan namun tarikhnya tidak dinyatakan.


Kesemua acara ini akan diselaraskan oleh Unit Penyelarasan Lonjakan Prestasi di bawah JPM.


"Pelaksanaan program adalah dengan kerjasama kerajaan negeri selaku tuan rumah selain kementerian peneraju turut dilantik bagi membantu pelaksanaan program," menurut JPM.


Kementerian Dalam Negeri akan membantu acara di Kedah, Kementerian Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim di Kelantan dan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup di Terengganu.


"Program ini akan dihadiri oleh perdana menteri sebagai tetamu jemputan utama bagi menyantuni pelbagai lapisan rakyat yang akan berkunjung ke majlis berkenaan.


"Menteri besar atau ketua menteri juga akan dijemput selain ahli jemaah menteri persekutuan," menurut kenyataan itu.


Perdana menteri sebelum ini lazimnya mengadakan majlis rumah terbuka Aidilfitri di Seri Perdana di Putrajaya.


Abdullah Ahmad Badawi dan Mahathir Mohamad ketika memegang jawatan itu juga pernah mengadakan acara tersebut di PWTC.


TAPI KENAPA BANYAK KENA SAMAN FITNAH.

 

Mohd Shah Rim


Jadi.. kenapa PAS yang mendakwa parti Islam memecahbelahkan orang Melayu..??HATI HATI LAYAN DIA. JANGAN AMBIK POT SANGAT. TAKUT HANGPA MASUK WAD.


 

Dari dalam pagar penjara ‘dimuliakan’ di dalam pagar Istana
FOTO YANG BUAT AIR MATA BERGELINANGAN


Norman RadzuanMungkin utk mereka foto ini biasa2 sahaja tapi utk saya ia luar biasa dan sayu melihatnya. Saya lalu terkenang kata2 DS Anwar selepas beliau keluar dari penjara, “ Saya dari santapan Istana hingga Santapan Penjara semua saya sudah rasa.”


DS Anwar menaiki ‘takhta’ sebagai Perdana Menteri bukan semudah Perdana Menteri2 sebelum ini. Tun Razak menjadi PM selepas jawatan itu diserahkan oleh Tunku Abdul Rahman. Tun Hussein Onn menjadi PM selepas pemergian Tun Razak. Tun Mahathir menjadi PM selepas Tun Hussein meletak jawatan kerana masalah kesihatan. 


Tun Abdullah Badawi menjadi PM selepas jawatan itu diserahkan kpdnya oleh Tun Mahathir. DS Najib menjadi PM selepas Tun Abdullah menyerahkan jawatan itu kepadanya. 


Tun Mahathir sekali lagi menjadi PM selepas PH beri kepercayaan kpdnya. TS Muhyiddin menjadi PM kerana berpakat dgn parti2 yg ada selepas Tun Mahathir melepaskan jawatannya. 


DS Ismail Sabri menjadi PM selepas TS Muhyiddin merasakan dirinya tiada lagi dpt kepercayaan majoriti ahli Parlimen dan akhirnya meletakkan jawatan dan menyerahkan kpdnya. Laluan semudah PM sebelum itu tidak dirasai oleh insan bernama Anwar Ibrahim.


Beliau terpaksa melalui detik2 yg sgt sukar yg tidak pernah dirasai oleh mana2 pemimpin negara ini. Dari zaman bergelar Mahasiswa beliau dipenjarakan. 


Kemudian 1998 disaat selangkah lagi bergelar PM beliau diaibkan,dipenjarakan malah dibogel dan dipukul di dlm penjara. Deritanya turut dirasai oleh seluruh ahli keluarga yg membesar tanpa kasih sayang seorang suami dan ayah.


Beliau keluar beliau lawan lagi. Sekali lagi beliau dipenjarakan. Kemudian partinya menang selepas 20 tahun berjuang dan sekali lagi beliau hanya perlu menunggu masa bergelar PM tetapi dikhianati oleh Tun Mahathir yg tidak mahu menyerahkan jawatan itu kpd DS Anwar dgn pelbagai alasan yg mengarut.


Dlm usia yg melewati 70an dan lebih 24 tahun berjuang… dgn izin Allah tanpa disangka beliau sendiri, dirinya diangkat sebagai PM. Qun Fayakun Allah ingin tunjukkan kpd kita berkumpul semua manusia2 hebat tidak akn mampu mengatasiNya.


Dari seorang banduan yg dihina… Allah memuliakannya. Ke mana sahaja Istana menyambut beliau dgn Sultan2 memberi penghormatan yg luar biasa kdp DS Anwar. 


Gambar Sultan Johor memandu sendiri menghantar DS Anwar dan bersama sama mendoakan perjalanan pulang agak luar biasa utk saya.


Sultan Brunei ketika di KL menjemput DS Anwar duduk di sebelahnya dan baginda memandu sendiri. Begitu juga baginda memandu sendiri buggy ketika lawatan DS Anwar ke Brunei sungguh menyentuh hati.


Hebatkan ceritanya dari dalam pagar penjara kini diberi penghormatan di dalam pagar Istana. Laluan sukar mu Allah berikan ganjaran luar biasa kerana kesabaran mu melalui pelbagai dugaan yg sgt luar biasa yg tidak ramai sanggup menghadapinya.


Bagi saya dialah pemimpin yg dicari cari. Sanggup menderita kerana rakyat bukan seperti sesetengah pemimpin2 yg sanggup melihat rakyat menderita dan diri mereka hidup kaya raya.


AHAD MEMANG SELALU TUTUP KAH ?


sungguh, gua tak pernah sekali pun masuk membeli-belah di mydin. gua tak tahu dalam tujuh hari seminggu, pada hari ahad iaitu hari cuti mingguan, mydin berniaga atau tidak. kalau berniaga, tentu tak rugi setengah juta.

PyanhabibBIAR BETUL. LAIN MACAM SEMBANG.

 

Raja Mohd Shah Rim


Jadi.. kenapa PAS yang mendakwa parti Islam memecahbelahkan orang Melayu..??


HATI HATI GUNA AIR. DAN BERJIMAT. TAHAN NIAT BERJIMAK. PESANAN KHIDMAT MASYARAKAT

 

Cuaca panas la banyak guna air sebab nak sejukan badan. 


Tambahan pulak raya ni nak buat Pengat Taik misti kena guna air banyak, kalau sikit nanti bau taik 😃


Gambar Hiasan

             Contoh  Tauke Pengat Taik