RPK Dakwa Saiful Jalin Hubungan Sejenis Dengan Pegawai Khas Najib

RPK Dakwa Saiful Jalin Hubungan Sejenis Dengan Pegawai Khas Najib

Posted by admin | Tuesday, August 17, 2010


Print
ShareThis

Belum lega kontroversi dakwaan hubungan sulit antara saksi utama pendakwaan dalam kes Fitnah II, Mohd Saiful Bukhari Azlan dengan timbalan pendakwa raya, Farah Azlina Latif, kini timbul pula pendedahan terbaru yang mengaitkan Saiful dengan Pegawai Khas kepada Perdana Menteri, Prof Datuk Khairil Annas Jusoh.

Pendedahan yang menggemparkan ini dibuat dalam artikel bertajuk "Just When You Thought It Is Safe To Go Into the Water" bertarikh 10 Ogos lalu yang ditulis oleh penulis blog terkenal Raja Petra Kamarudin aka RPK dan disiarkan dalam portal berita MalaysiaToday.

RPK mendakwa rumahtangga Khairil yang baru berkahwin dengan Sharifah Nabila Sara, anak kepada bekas Konsul Kehormnat Mongolia pada 30 Jun lalu kini dilanda badai.

Beliau mendakwa Sharifah Nabila telah 'pulang' ke rumah ayahnya hanya setelah sebulan bernikah dengan Khairil dan tidak menolak kemungkinan ikatan perkahwinan pasangan tersebut mungkin akan terlerai.

"Mereka belum benar-benar bercerai tetapi kemungkinan akan bercerai sangat besar.

"Mengapa Syarifah Nabila meninggalkan rumah tangganya untuk pulang ke rumah bapanya sambil mendengu? Simple. Dia tidak gembira yang suaminya ialah 'AC-DC', seperti Saiful. Untuk makluman pembaca yang kurang faham ini bermakna biseksual.

"Ya, Khairil, seperti Saiful, suka dengan kedua-dua cara. Dan Syarifah Nabila sangat kecewa suaminya sedang menggunakan katil mereka untuk membuat temu janji dengan lelaki. Mengadakan hubungan seks dengan lelaki adalah satu perkara. Membawa balik mereka ke atas katil perkahwinan anda adalah satu perkara lagi - isteri Khairil tidak boleh menerima perkara itu.

"Jadi apa yang kita ada di sini? Pembantu Najib yang berkahwin dengan anak perempuam Konsul kehormat Mongolia. Anak perempuannya mahu menamatkan perkahwinan itu selepas sebulan berkahwin kerana suaminya sukakan budak lelaki dan membawa pulang ke rumah di atas katil mereka. Pembantu gay yang mempunyai kaitan dengan lelaki gay yang telah menuduh Anwar meliwatnya. Dan ‘mangsa liwat' yang sama ini juga mempunyai hubungan seks dengan penolong pendakwa raya dalam perbicaraan Anwar," dakwa RPK lagi.

Tambah beliau laporan media yang menyatakan Saiful pernah berjumpa Khairil di pejabat Timbalan Perdana Menteri ketika itu bukan sekadar untuk memohon biasiswa tetapi lebih daripada itu.

"Apakah hubungan antara Saiful dan Khairil? Khairil menyatakan Saiful pergi ke pejabat Najib untuk memohon biasiswa dan dia mengatakan mereka bertemu hanya sekali. MalaysiaToday berkata ia tidak benar dan terdapat sesuatu yang lebih di antara Khairil dan Saiful dan ia tiada kaitannya dengan biasiswa.

"Khairil ialah graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA) dan semua yang mengenalinya di UIA tahu tentang kecenderungan ke arah homoseksual. Sejumlah rakan universitinya mengesahkan perkara ini, termasuklah rakan sekolah menengahnya daripada Sekolah Menengah Alam Shah," dakwa RPK.

Mengulas pendedahan terbaru RPK, Timbalan Ketua Angkatan Muda KEADILAN, Fariz Musa berkata ini merupakan satu lagi dakwaan yang dibuat terhadap Saiful tetapi kali ini berkaitan hubungan sejenis Saiful dengan pembantu peribadi Perdana Menteri.

"Secara jelas, kita lihat kes terhadap Ketua Umum KEADILAN bertujuan untuk menjatuhkan beliau dan konspirasi oleh pemimpin Umno-BN khususnya Perdana Menteri untuk mematikan karier politik Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Saiful sebagai saksi utama yang diragui dan kredibilitinya juga musnah, hakim sepatutnya sudah boleh membuang kes dan mengenakan tindakan terhadapnya kerana cuba menjatuhkan maruah dan integriti Anwar sebagai pemimpin," kata Fariz ketika dihubungi Suara Keadilan.

Menurut Fariz, pertuduhan terhadap Anwar tidak mempunyai nilai dan erti disebabkan barisan pendakwa raya tidak mempunyai bukti sama ada dakwaan hubungan Saiful dan Farah betul atau sebaliknya.

Tambahnya, dakwaan terbaru yang dibuat RPK di dalam blognya mengguatkan lagi desakan agar kes tersebut harus dibuang daripada terus dibicarakan.

Ahli Parlimen Balik Pulau, Yusmadi Yusuf pula menyifatkan pendedahan yang dibuat itu mempunyai kaitan langsung dengan perbicaraan yang sedang berjalan.

Ini kerana kata Yusmadi, Khairil juga adalah salah seorang nama yang dikaitkan dalam perbicaraan terhadap Ketua Pembangkang.
\
"Saya rasa perkara ini perlu diperjelaskan kerana ia membawa akibat langsung ke atas kertas pendakwaan atau pun bukti-bukti yang digunakan oleh pihak pendakwaan.

"Mereka seharusnya menilai semula sama ada kes itu patut diteruskan atau tidak berdasar bukti-bukti yang telah tercemar," tegas beliau. -GB / RPK

MCA MULA MAIN WAYANG,UMNO PUKUL GENDANG

Perkauman: PAS beri amaran pada MCA
Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 18 Ogos: “Saya memberi amaran kepada MCA supaya jangan bermain dengan politik perkauman yang sempit untuk meraih semula sokongan Cina yang semakin luntur kepada BN,” kata Ustaz Nasharudin Mat Isa.

Berita penuh...

Inilah apa yang berlaku pada tahu 1987 apabila berlakunya perpecahan dalam team A dan team B, dan juga krisis kewangan yang melibatkan MCA.Apabila perpecahan berlaku dan Umno yang terdesak , mula melancarkan gerakan menahan pimpinan pembangkang waktu itu dan beberapa pimpinan NGO.Kini usaha yang sama hampir berlaku apabila kes telah mula dimainkan dimana Umno cuba menjadi Hang Tuah dan MCA menjadi penderhaka. "Keadaan sekarang dilihat sebagai sesuatu yang tidak baik" , demikian jelas Ustaz Idris Ahmad yang menyatakan bahawa ada angin yang bertiup kencang bahawa kemungkinanya modus operandi yang sama akan berlaku kerana Umno dilihat telah hilang kuasa dan MCA di pingirkan oleh orang cina sendiri.

Sementara itu DSAI dalam sidang media menjelaskan bahawa artikel yang di siarkan dalam akhbar utusan Malaysia dilihat cuba uintuk memainkan sentimen perkauman apabila memuatkan sebuah rencana dimana pengarangnya cuba memainkan isu mengenai pergaduhan kaum dan tragedi yang lebih besar .

Menurut Anwar, kes ini adalah sebagai kes dimana apabila Umno menghadapi masalah dengan sokongan, maka dengan serta merta pula akan berlakunya keadaan di mana pembangkang akan menjadi mangsa.

Sementara itu ketiga-tiga pimpinan yang hadir menyatakan bahawa perlembagaan yang di asaskan selama ini tidak akan di rubah malahan ianya dijadikan sebagai garis panduan yang jitu bagi mengukuhkan lagi sistem perlembagaan yang ada demi menjaga perlembagaan negara agar lebih di hormati.


DAKWAAN AL QURAN ADALAH MUSUH KEPADA BUKAN ISLAMHIMPUNAN ORANG ASAL PAHANG DI TEMERLOH

Himpunan Orang Asal PKR Pahang Zon Tengah


EHSAN:SPIRIT OF LUBUK KAWAHTemerloh, 7hb Ogos 2010: Bertempat di Dewan Sekolah Al Mukmin, Temerloh, seramai 250 anggota masyarakat Orang Asal dari Kuala Krau, Temerloh, Jerantut dan Bera telah berhimpun bagi menyatakan keyakinan perjuangan mereka didalam satu himpunan yang dinamakan HIMPUNAN ORANG ASAL PARTI KEADILAN RAKYAT PAHANG zon tengah.
Mereka telah hadir seawal jam 8.30 pagi dengan memulakan pendaftaran kehadiran mereka dan menunggu ketibaan Dato Seri Wan Azizah binti Wan Ismail, Presiden Parti Keadilan Rakyat yang melakukan perasmian Himpunan itu pada jam 10.00 pagi.
Dato Seri Wan Azizah dan Dato Fauzi Abdul Rahman, Pengerusi PKR Negeri Pahang, telah sampai ke Sekolah Al Mukmin jam 9.20 pagi dan bersama-sama dengan dengan orang-orang Asal yang hadir menjamu selera dengan hidangan nasi lemak dan kuih muih.
Turut hadir didalam Majlis Perasmian Himpunan Orang Asal tersebut adalah wakil-wakil dari Pakatan Rakyat Negeri Pahang, dari PAS yang diwakili oleh YB Syed Hamid, ADUN Kuala Semantan dan Ustaz Rahim Latif, Yang Di Pertua PAS Kawasan Temerloh, dari DAP oleh YB Leong Ngah Ngah, ADUN Kawasan Triang, Pahang.
Dato Seri Wan Azizah telah dihadiah dan dipakaikan pakaian headgear oleh Pn Nyah Kasim dan diakhir majlis perasmian dihadiahkan dengan beranika jenis buah-buahan.
Presiden KEADILAN yang diiringi oleh Fakeah Husin, Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor meninggalkan Majlis jam 11.00 pagi dan terus bertolak ke Gelang Patah, Johor untuk program Ceramah disana bersama-sama dengan Datuk Chua Jui Meng, Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Parti Keadilan Rakyat Negeri Johor.
3 buah kertas kerja telah dibentangkan didalam Himpunan Orang Asal Negeri Pahang Zon Tengah tersebut dan dibentangkan oleh Sdr Bob Manolan, Timbalan Pengerusi Biro Orang Asal Negeri Pahang, Yusri Ahon, Timbalanan Pengerusi 2, Biro Orang Asal Negeri Pahang dan Tijah Yok Chopil, dari Persatuan Jaringan Kampong Orang Asal Semalaysia.
Biro Orang Asal Parti Keadilan Rakyat Negeri Pahang akan mengadakan 2 lagi Himpunan Orang Asal iaitu pada 26hb September, 2010 di Paya Besar untuk Zon Timur dan di Kuala Lipis untuk Zon Barat (tarikh akan ditetapkan kemudian).

School head under probe over racist remarks


"Pelajar-pelajar Cina tidak diperlukan dan boleh balik ke China ataupun Sekolah Foon Yew. Bagi pelajar India, tali sembahyang yang diikat di pergelangan tangan dan leher pelajar nampak seakan anjing dan hanya anjing akan mengikat seperti itu."

By Student of Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Abdul Rahman Putra, Kulai
police report
(The Star) KULAIJAYA: Police are investigating a school principal who allegedly used racist remarks against non-Malay students during a Merdeka celebration at the school here recently.

Kulaijaya deputy OCPD Asst Supt Mohd Kamil said police had received 12 reports against the principal since Saturday and that the case was being investigated under Section 504 of the Penal Code.

Over 50 parents and students had lodged the reports against the principal, who allegedly described the non-Malays as “penumpang” (passengers) in the country during her speech at the start of the celebration on Aug 12.

“I was shocked that my principal had used such a word against non-Malay students in our school.
“This is not the first time that she had made racist comments against Chinese and Indian students in our school,” said 17-year-old student Brevia Pan.

She added that the principal, who joined the school early this year, would only target Chinese and Indian students.

“During the Merdeka celebration, she had told non-Malay students to go study in a Chinese school or go back to China,” she told reporters in a press conference organised by Senai assemblyman Ong Kow Meng.

Another student, Ashvini Thi-na­karan, 17, said many Malay students were influenced by the principal’s remarks and made similar comments and called them names.

“Before she came to my school, all the students got along well,” she said. Her father R. Thinakaran, 47, said this was a serious matter and that principals should not behave like this.

“This principal has caused racial disharmony at the school,” he said, adding that if no action was taken, he would take his daughter out of the school.

Ong called for stern action against the principal, adding that such school heads and educators would affect the minds of students.

(function() { var d = document, w = window; w

Trend guru bersara awal di Sarawak meningkat

  FMT Reporters  - May 24, 2022  Antara alasan guru memilih bersara awal membabitkan kesihatan,  mengajar lebih 30 tahun, beralih ke bidang ...