MGID

ANGKATAN PEMUDA DAP(DAPSY) ADAKAN BANTAHANPemuda DAP penang hari ini melakukan bantahan aman dengan membuat laporan polis berhubung dengan penjualan tanah penduduk oleh kerajaan negeri kepada koperasi kerajaan dengan potongan 50% pada harga RM10 sekaki persegi.Laporan tersebut di buat oleh Ng Wei Aik .

"DAPSY mahukan satu siasatan menyeluruh di lakukan oleh pihak berwajib berhubung dengan siapakah yang bertanggungjawab dalam menjula dan bagaimana urusan penjualan tanah tersebut di jalankan" demikian jelas Ng lagi. yang juga pegawai khas kepada Timbalan Ketua Menteri Lim Guan Eng.
Beliau melakukan laporan polis pada jam 122 petang tadi di balai polis jalan Petani.Beliau juga menjelaskan bahaa tanah tersebut juga di jual pada kadar yang sangat rendah sekali.Penjualan tanah tersebut juga di dakwa dilaksanakan yanpa melakukan kajian terperinci terhadap harga tanah yang berada pada paras masa kini.
Ng juga menjelaskan lagi bahawa terdapat juga maklumat yang menyatakan bahawa adakah bekas timbalan ketua menteri lama dan juga sesetengah EXCO terlibat dalam mengaut kepentingan dalam urusan jual beli tersebut.

NASI JADI BUBUR CJM-PENANG

MERDEKAVIEW DALAM BAHASA MELAYU


Merdekareview kini dalam versi Bahasa Melayu! www.merdekareview.com/bm 100 Hari Najib Kuasa Diutamakan, Demokrasi Ditinggalkan


...Sekiranya Najib ingin membuktikan keikhlasan dan kesungguhan beliau untuk berdepan dengan rakyat, beliau seharusnya bersetuju untuk membubarkan DUN Perak. Selagi DUN Perak tidak dibubarkan, satu soalan tetap berligar dalam minda rakyat satu Malaysia selepas 11 Julai 2009-- Di manakah demokrasi?
Seandainya soalan ini tidak terjawab oleh Perdana Menteri Najib, BN akan menemui jawapannya di tong sampah sejarah dalam pilihan raya umum yang ke-13.

(function() { var d = document, w = window; w

CERITA MATA LEBAM ANWAR ANGKARA TUN/ANWAR DI PUKUL [PIDATO DATUK EZAM GE...