BEBERAPA LAPORAN POLIS TELAH DIBUAT AKIBAT CABARAN PENYOKONG PAS

LAPORAN PERTAMA

Imej mungkin mengandungi: 1 orang, berdiri
LAPORAN POLIS PERTAMA..
LAPORAN BUKTI HADI AWANG DAN PAS MENERIMA DANA ROMPAKAN 1MDB BERNILAI RM 90 JUTA DARIPADA NAJIB RAZAK & UMNO-BN
Bismillah....
Saya Jufazli Shi Ahmad (Penganalisis Politik Bebas) telah membuat laporan Polis secara rasmi di Ibu Pejabat Polis Cheras, Kuala Lumpur hari ini.
Skandal rasuah mega PAS sebanyak RM 90 Juta dana haram 1MDB melibatkan Najib Razak dan Hadi Awang ini telah ditutup secara politik oleh Bekas Perdana Menteri Ke-6 sendiri era pemerintahan Najib Razak dan UMNO-BN di Putrajaya bermula March 2017 lagi.
Sebelum ini Husam Musa (Bekas Pemimpin Kanan PAS), Mahfuz Omar (Bekas Pemimpin PAS), Rafizi Ramli bersama Sarawak Report mendedahkan semua bukti Hadi Awang dan PAS bersekongkol secara sistematik merompak dana 1MDB untuk kepentingan pakatan politik baharu mereka PRU-14 lalu. Namun janji-janji manis Hadi Awang dan PAS untuk saman semua pihak ini gagal dibuktikan di mana-mana mahkamah Malaysia atau mahkamah di luar negara sehingga hari ini.
Sehubungan dengan itu, di atas kegagalan Hadi Awang dan PAS dalam membuktikan dakwaan skandal RM 90 Juta ini adalah fitnah di Mahkamah Tinggi London kerana kesahihan semua bukti PAS menerima dana haram 1MDB daripada Najib Razak,
maka saya sebagai rakyat Malaysia mendesak pihak PDRM dan SPRM menyiasat Hadi Awang dan Najib Razak di bawah Seksyen 16, 17 (a) Akta SPRM 2009, Seksyen 17 (b) Akta SPRM dan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil daripada Aktiviti Haram 2001 (Akta 613).
Kepada Bossku Najib Razak dan Lebaiku Hadi Awang,
Kami rakyat Malaysia dalam negara ini terpaksa menanggung kerugian besar akibat kerjasama kamu berdua merompak dana 1MDB demi kepentingan parti UMNO-BN-PAS semata-mata. Kami rakyat Malaysia menanggung hutang lebih RM 42 Bilion hasil rompakan dana 1MDB yang telah didedahkan oleh semua Penyiasat Bebas dalam Malaysia dan luar Malaysia.
Kepada rakyat Malaysia,
Seperti mana kita tahu Najib Razak dan Hadi Awang tidak ada telur saman Wallstreet Journal dan Sarawak Report lagi, saya yakin kedatangan hari Selasa yang mulia esok juga mereka berdua tidak akan berani saman saya kerana saya berkata benar di hadapan PDRM dan SPRM.
Dear 4 Juta ahli-ahli UMNO-PAS yang minum air kencing serangga pokok Petai,
Jangan ingat rakyat tidak pegang bukti Najib Razak dan Hadi Awang merompak duit 1MDB RM 90 Juta.
Hari ini dengan rasa penuh bangga saya menyerahkan semua bukti skandal rasuah Hadi Awang dan Najib Razak ini kepada PDRM dan SPRM.
CHECKMATE HABIS BOSSKU, BOSSNYA DAN BOSSMU!
💪💪💪💪💪💪💪💪😜🇲🇾
Jufazli Shi Ahmad
Penganalisis Politik Bebas & Aktivis
Graduan Master Dalam Bidang Sains Politik
Graduan Sarjana Muda Dalam Bidang Sejarah #tolakPasBN dlm #pru15

LAPORAN KEDUA
Imej mungkin mengandungi: 1 orang
Imej mungkin mengandungi: 2 orang, teks
SUDAH ADA ULAMAK DALAM.PAS YANG MULA BERANI BERSUARA TERHADAP HADI AWANG
SAYA DAH BUAT LAPORAN POLIS, DENGAN PERMOHONAN SUPAYA DIMAJUKAN KPD SPRM JUGA, TENTANG TUDUHAN BAHAWA YB USTAZ NIK MUHAMMAD ABDUH PERNAH MENGAKU DIHADAPAN 40 SAKSI BAHAWA BELIAU PERNAH MENERIMA DUIT RASUAH DARI UMNO.
Laporan di buat di Balai Polis Taman Melawati pada 4/2/2019@1810hrs
Saya buat laporan ini kerana:
1) Sedih dengan perbalahan yang teruk yang berlaku di media sosial diantara mereka yang percaya, dan yang tak percaya tuduhan itu. Ini menyebabkan perpecahan dikalangan ummat Islam disini. Ini boleh menggugat keamanan dan kesejahteraan, khusus dikalangan masyarakat Muslim.
2) Tuduhan itu melibatkan jenayah rasuah, yang wajib disiasat oleh SPRM.
3) Jika tuduhan itu tidak benar, nama baik YB Nik Abduh dan pemimpin2 PAS lain yang disebut boleh dibersihkan.
4) Jika tuduhan itu benar, bermakna YB Nik Abduh serta pemimpin2 PAS yang dinamakan bukan saja telah melakukan jenayah rasuah, tetapi telah juga memperkudakan agama Islam untuk kepentingan politik dan peribadi, sehingga sanggup memakan rasuah dan menipu (dengan menafikan perkara ini sehingga ini).
5) Ramai penyokong PAS mencabar mereka yang percaya tuduhan itu supaya membuat laporan PDRM/SPRM.
Saya harap ramai lagi saudara2 akan membuat laporan, supaya siasatan dan tindakan akan dibuat dengan cepat.
Dan saya harap kita jangan berbalah lagi atas isu ini. Biar pihak PDRM & SPRM buat kerja mereka dan kita tunggu saja hasil siasatan mereka.
SALAM SEJAHTERA KEPADA SEMUA.
Dr Muhammad Atiullah Othman
4 Feb 2019


SAMAN SR TAK LEPAS, MALU DITANGGUNG – RAJA BAHRIN

TARIK SAMAN: AHLI PAS PALING MUDAH DIBOHONGI DI MALAYSIA

HUSAM SEPATUTNYA BUAT LAPORAN KEPADA POLIS ATAU SPRM, BUKAN SEKADAR TULIS KENYATAAN

Antara pemimpin yang diketahui paling aktif menyerang Pas berkaitan dakwaan menerima wang RM90 juta daripada Najib Razak ialah Husam Musa.

Sama ada sebelum saman fitnah difailkan terhadap Sarawak Report, setelah saman dikemukakan atau kemudian ditarik balik, Husamlah antara yang paling ke depan melontarkan suaranya.

Sebagai bekas Naib Presiden Pas yang diketepikan oleh kumpulan ulama dalam pemilihan Pas yang kemudian membawa kepada tertubuhnya Amanah, apa yang dilakukan Husam tidaklah sukar difahami.

Ia adalah pendirian normal yang pasti akan dilakukan oleh sesiapa saja setelah mereka meninggalkan parti lama.

Tun Mahathir Mohamad, Anwar Ibrahim, Muhyiddin Yassin, Mukhriz Mahathir dan lain-lainnya juga lantang mengkritik parti lama mereka iaitu UMNO setelah berhijrah kepada wadah baru.

Ketika di peringkat awal isu RM90 juta ini terdedah, Husam bukan saja mengkritik dan menyerang Pas, malah mendedahkan bahawa beliau ada maklumat yang sahih mengenai kemasukan wang tersebut.

Beliau tidak saja menyebut jumlah wang itu bukan RM90 juta, tetapi mendakwa angka sebenarnya mencecah RM200 juta.

Lebih daripada itu, Husam juga turut menyebut nama bank yang didakwanya digunakan untuk penyaluran wang kepada Pas itu.

Apabila Hadi Awang menarik balik samannya tehadap Sarawak Report sebagaimana diumumkan semalam, Husam sekali lagi menjadi antara yang paling awal memberikan reaksinya.

Selain mengucapkan takziah atas tindakan Hadi menarik balik saman itu, beliau juga menuntut perlunya ia disusuli dengan tindakan meletakkan jawatan atau mengundur diri atas tindakan yang dianggapnya mencemarkan maruah perjuangan parti itu.

Dalam hal ini, walaupun tidak disebut nama, sudah tentu yang dimaksudkan Husam perlu meletakkan jawatan itu ialah Hadi Awang sendiri.

Tetapi, meneliti semua rentetan itu, kenapakah Husam perlu susah-susah menulis kenyataan, mengucapkan takziah dan mendesak Hadi meletakkan jawatan jika beliau bermaksud mahukan kebenaran?

Kebenaran mengenai sama ada benar atau tidak Pas menerima wang tersebut, tidak kira RM90 juta atau RM200 juta, walaupun semalam Najib telah menafikannya, akan lebih mudah dan cepat diketahui jika Husam dengan segera membuat laporan kepada polis dan SPRM berkenaan dengannya.

Bukankah beliau ada maklumat mengenainya, termasuk nama banknya sekali?

Ketika inilah Husam perlu membuktikan beliau benar-benar mempunyai maklumat sebagaimana yang pernah didakwanya sebelum ini.

Lagi pun, parti yang memerintah negara sekarang ialah PH, bukan lagi BN, maka jika Husam membuat laporan dan menyerahkan maklumat yang ada padanya, sudah tentulah lebih mudah pihak berkuasa menjalankan tugasnya.

Dahulu, sebelum pertukaran kerajaan, mungkin juga boleh diterima mengapa beliau tidak mahu membuat laporan sama ada kepada polis atau SPRM kerana bimbang BN akan melindungi siasatan itu.

Setelah PH yang memerintah sekarang, apa masalahnya lagi? (ShahbudinHusin 04/02/2019)

SAMAN SR STOP … JAGA MARUAH ….SYYTTT