R.I.P

SIMPLE MAJORITI

PAS JUGA PERLU AKUI KELEMAHAN

Terengganu pernah dibawah pentadbiran Pas sehingga Umno merampas. Apa pun ceritanya PAS kena tanya Mustaffa Ali,Kini Kedah pula .Selepas setahun,Tumbang juga. Apa masaaahnya?? Kalau bersikap kecoh dan mahukan kawasan , yang dikendong keciciran, yang dikejar hilang entah kemana.

Pas bertanding banyak kerusi. Semua kawasan Pas bertanding berpotensi menang.Tak payah ambil contoh di Pendang.Kawasan Allahyarham Fadzil noor....kawasan yang boleh dikatakan hampir punya potensi menang, tetapi tewas.Kawasan tradisi Pas.

Di Sungai Acheh , pun jadi macam itu. tak payah cerita panjang. Bagaimana pula dikawasan-kawasan lain di Temerloh misalnya , setelah pkr cuba sedaya upaya, dan dsebabkan juga kerja yang tak jalan, maka Pas meminta semula kawasan ini atas alasan dipinjamkan. Maka Pas menang.
 
 Pas perlu mengkaji juga dasar-dasar yang dilaksanakan di Terengganu dan Kedah.Tapi Kelantan bertahan 25 Tahun. Maka kerana itu, Pas kedah dan Pas Terengganu perlu mengambil contoh Kelantan di bawah TokGuru.Tapi perlu juga melihat keadaan negeri-negeri lain selain Kelantan.Cara dan perbezaan adat dan budaya setempat,

Pakatan perlu bekerjasama sebenarnya...Jangan tikam kawan, harus bertola ansur dan berusaha membantu,
 
 
 
  • 'PAS kalah bukan kerana pergeseran Azizan-Phahrolrazi'
  • Sebaliknya, Pengarah Pilihan raya PAS Kedah, Datuk Mohd Yusof Husin berkata ia berpunca daripada pertambahan undi tentera, masalah dalaman di peringkat kawasan, kurang undi Cina serta faktor Datuk Mukhriz Mahathir.