ELOK UMNO BINCANG MASA DEPAN PARTI SENDIRI
Bahas hala tuju masa depan parti – TPMPerhimpunan Umno dilihat sebagai satu forum yang amat sesuai bagi membincangkan hala tuju parti tersebut. Ini adalah penting kerana Umno dilihat sudah semakin tidak lagi releven kepada bangsa Melayu apatah lagi ianya dilihat memperjuangkan bangsa , akan tetapi gagal untuk memajukan bangsa sendiri .

Langkah parti tersebut untuk membahaskan hala tuju parti penting kerana ianya bukan sahaja dilihat sebagai langkah untuk melepaskan pemerintahan kepada Pakatan Rakyat, akan tetapi ianya dilihat sebagai langkah keteberlakang kerana sejak 53 tahun merdeka, kini umno mahu mellihat hala tuju parti sendiri.


Di ketika Umno hendak melihat hala tuju parti dan berhadapan dengan 2 pilihanraya kecil , PAS di lihat telah menang pada pusingan pertamanya apabila berjaya mengambilalih banggunan Umno Kota Bahru dan bertukar menjadi banggunan PAS negeri.

Ini adalah satu kejayaan yang amat besar , dan sebenarnya , umno dilihat terlalu lemah dengan sistem yang banyak membazirkan wang ahli dan juga rakyat. banyak lagi banggunan yang telah di tinggalkan oleh Umno setelah berlakunya perpecahan dalaman parti tersebut.

Namun Umno masih merasakan mereka gagah dan melakukan sesuatu yang dilihat amat di benci atau meluat oleh rakyat. Gelagat pimpinan memutarbelitkan fakta, baik akhbar arus perdana mahupun media internet mereka menjadikan bukan sahaja Umno di benci tetapi merossakkan parti tersebut sendiri dengan laporan oleh akhbar dan blogger umno.

Media mereka lebih tumpukan kepada usaha menjatuhkan Anwar, selain dari itu cuba merosakkan hubungan dan merampas negeri yang di menangi oleh negeri Pakatan selain dari usaha membentuk dan memperbaiki parti itu sendiri.

Moga perhimpunan ini menjadikan Umno lebih istiqamah,sedar dan tahu masa untuk memerintah semakin hilang.Malah amatlah sesuai ahli-ahli Umno meningglkan parti mereka dan menyertai Pakatan, dan jika inilah yang mereka mahukan , rasanya Umno semakin tenat dan tidak ada masa lagi untuk dipulihkan selagi Mahathir memberikan pandangannya..


Bangunan Umno kini milik Pemuda PAS KelantanBangunan Umno kini milik Pemuda PAS Kelantan
Wartawan Kita

KOTA BHARU, 19 Okt: PAS Kelantan mencatat satu lagi sejarah sempena genap usia 20 tahun pemerintahan apabila berjaya memiliki bangunan empat tingkat yang pernah dijadikan pejabat Umno Bahagian Kota Bharu.

Tentunya maruah Umno Kelantan sekali lagi tergadai kerana bangunan yang pernah dimiliki Umno Kota Bharu kini menjadi milik Dewan Pemuda PAS Kelantan.

Bangunan tersebut yang pernah terbengkalai dalam tempoh begitu lama berjaya disiapkan bekas Ketua Umno Bahagian Kota Bharu, Datuk Zaid Ibrahim.

Bagaimanapun selepas Zaid digugurkan daripada jawatannya atas dakwaan terbabit dengan rasuah politik ketika pemilihan di peringkat bahagian tersebut, bangunan itu menjadi lengang semula.

Ketika jawatan Zaid digantung, Umno Kota Bharu di bawah Datuk Fatmi Che Salleh gagal memasuki bangunan berkenaan.

Bangunan tersebut yang difahamkan dimiliki sepenuhnya Zaid selepas berjaya menyiapkan bangunan yang lama terbengkalai.

Ketika itu signboard Umno Kota Bharu dipasang di puncak bangunan yang boleh dilihat dengan jelas dari jambatan Sultan Yahya Petra pada waktu malam.

Pada April lalu, Umno Kota Bharu yang diketuai anggota jawatankuasanya, Datuk Kamaruddin Abdullah mengadakan perhimpunan di pekarangan bangunan terbabit di Jalan Sultanah Zainab menuntut Zaid menyerahkan bangunan berkenaan.

Zaid kini Penyelaras Pakatan Rakyat tetap tidak berganjak dan enggan tunduk terhadap desakan Umno Kota Bharu.

Dan hari ini berlangsung sejarah yang mengejutkan Umno Kelantan dan pusat apabila bangunan pejabat yang pernah menjadi pejabat Umno bertukar tangan menjadi milik PAS.

Dewan Pemuda PAS Kelantan membeli bangunan berkenaan dengan harga RM4.5 juta.

Majlis penyerahan geran hak milik oleh Zaid telah dilakukan tengah hari tadi di Gua Musang sempena kempen pilihan raya kecil Dun Galas.

Ia dibeli dengan harga RM4.5 juta yang bakal menjadi pejabat Pemuda PAS negeri dan pusat komersial.

Perjanjian jual beli ditandatangani antara Zaid dengan Setiausaha Perhubungan PAS Kelantan, Mohd Zaki Ibrahim dan juga kepimpinan Pemuda PAS negeri yang diketuai, Abdul Latif Abdul Rahman yang disaksikan Pesuruhjaya PAS negeri yang juga Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Bangunan empat tingkat itu mempunyai dewan di bahagian atas yang boleh memuatkan seramai 700 orang, manakala dua tingkat lagi dijadikan pejabat.

Ketua Dewan Pemuda PAS Kelantan, Abdul Latif Abdul Rahman berkata, majlis bersejarah bagi menaikkan bendera PAS di hadapan bangunan tersebut akan dilakukan Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pagi esok.

Katanya, majlis yang penuh bersejarah itu diadakan sempena genap 20 tahun usia kerajaan PAS dan bahang kempen pilihan raya kecil Galas sekarang.

“Kita bersyukur kerana Dewan Pemuda PAS Kelantan akhirnya berjaya memiliki bangunan sendiri di lokasi yang begitu strategik.

“Ini satu kejayaan besar dalam sejarah PAS yang tidak pernah berlaku sebelum ini, lebih-lebih lagi bangunan itu pernah dijadikan pejabat Umno Bahagian Kota Bharu,” katanya ketika dihubungi di Gua Musang.

Abdul Latif yang juga Adun Mengkebang berkata, banyak kemudahan yang ada di bangunan berkenaan termasuk pendawaian elektrik dan kemudahan lain telah dirosakkan.

Katanya Dewan Pemuda terpaksa memperuntukan kira-kira RM500,000 lagi bagi memasang sistem pendawaian elektrik dan kemudahan lain yang dirosakkan pihak tidak bertanggungjawab.

Katanya juga, Dewan Pemuda PAS yang kini berpejabat di Perhubungan PAS Negeri di Jalan Datuk’ Pati akan berpindah ke bangunan baru selepas kerja-kerja membaikinya siap dalam masa terdekat.

SUDAH LA......DAH NYANYUK DUDUK DIAM-DIAM LA..

KUALA LUMPUR 18 Okt. – Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, keputusannya mengheret Datuk Seri Anwar Ibrahim ke muka pengadilan atas tuduhan meliwat kira-kira 10 tahun lalu merupakan satu tindakan tepat.... Berita PenuhKALAU DOA YANG DI BACA OLEH ALALYARHAM USTAZ DATO FADZIL NOOR DI KEDAH BEBERAPA TAHUN DAHULU DI PERKENANKAN ALLAH, MAHATHIR AKAN LIHAT KEHANCURAN UMNO DI HADAPAN MATANYA SENDIRI.INSYAALLAH..

NAJIB JAWAB MAHATHIR

Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak berkata, usaha untuk menyekat kebebasan media tidak akan membawa apa-apa hasil.Beliau dilihat menjawab kata-kata Mahathir bahawa semasa beliau kebebasan media di kawal bagi membolehkan pemerintahan yang dijalakan tanpa adanya pengaruh yang boleh merosakkan situasi aman dalam negara.

Najib berucap di PWTC hari ini dengan menegaskan bahawa usaha menyekat kebebasan media dilihat sebagai usaha yang sia-sia kerana kemudahan internet dan juga golongan yang dahulunya dilihat berpecah , kini telah bersatu dengan media baru.

menurut Najib lagi, usaha menyekat= kebebasan media tidak akan menjadikan kerajaan ebih baik sebaliknya ianya hanya akan menyekat kebebasan bersuara bagi golongan yang sederhana dalam meluahkan pandangan masing-masing dan ini adalah tidak baik unuk kerajaan yang memerintah.

(function() { var d = document, w = window; w

Trend guru bersara awal di Sarawak meningkat

  FMT Reporters  - May 24, 2022  Antara alasan guru memilih bersara awal membabitkan kesihatan,  mengajar lebih 30 tahun, beralih ke bidang ...