Penerangan isu RTB Sungai Muda Kepala Batas


PDF Print E-mail
Written by pemudabbendera
Jul 08, 2010 at 06:22 PM
Memo RTB Sungai Muda Kepala Batas by you.
Lajnah Pembangunan Tanah dan Wilayah Pas Pusat Tuan Mazlan Aliman bersama Pengerusi AJk Bertindak RTB Sungai Muda Kepala Batas memberi penerangan kepada media mengapa isu ini dibawa ke Parlimen .Ahli Parlimen Kepala Batas gagal menyelesaikan isu rakyat di kawasan beliau.
Memo RTB Sungai Muda Kepala BatasMemo RTB Sungai Muda Kepala Batas
Memo RTB Sungai Muda Kepala BatasMemo RTB Sungai Muda Kepala Batas
Memo RTB Sungai Muda Kepala BatasMemo RTB Sungai Muda Kepala Batas
Memo RTB Sungai Muda Kepala BatasMemo RTB Sungai Muda Kepala Batas
Memo RTB Sungai Muda Kepala BatasMemo RTB Sungai Muda Kepala Batas
Memo RTB Sungai Muda Kepala BatasMemo RTB Sungai Muda Kepala BatasMemo RTB Sungai Muda Kepala BatasMemo RTB Sungai Muda Kepala Batas
Memo RTB Sungai Muda Kepala BatasMemo RTB Sungai Muda Kepala Batas
YB.Dr Mujahid Rawa bersama Mazlan Aliman dan Mohd Akhir Che Mat berbincang untuk mendedahkan masalah rakyat di Parlimen Kepala Batas.Mereka berjaya bertemu menteri yang bertangjungjawab mengenai RTB.
Memo RTB Sungai Muda Kepala BatasMemo RTB Sungai Muda Kepala Batas
Rombongan RTB Sungai Muda Kepala Batas menunggu untuk masuk ke dalam Parlimen.
Memo RTB Sungai Muda Kepala BatasMemo RTB Sungai Muda Kepala Batas
Disinilah rombongan RTB Sungai Muda Kepala Batas menunggu ketibaan ahli Parlimen Kepala Batas malangnya Tun Abdullah tak muncul.

Muhyiddin sibuk fitnah pembangkang, apa jadi pada murid sekolah?


WFauzdin NS

MASALAH remaja dengan berbagai ragam dan kegiatan negatif mereka bukan sahaja wajib ditangani oleh kedua ibu bapa mereka sahaja.Semua pihak mesti memainkan peranan agar masalah yang semakin kritikal ini dapat dikurangkan walaupun agak mustahil untuk dihentikan.

Peranan ibu bapa dan keluarga adalah untuk mendidik serta mengasuh mereka, begitu juga dengan peranan masyarakat dan institusi pendidikan dengan kaedah mereka yang tersendiri.

Paling penting juga adalah peranan pemerintah samada di pihak kerajaan yang memerintah. Agak terkejut juga apabila membaca laporan bahawa terdapat 1o buah sekolah `panas' di sekitar Kuala Lumpur di mana sekolah-sekolah tersebut menyimpan rekod kegiatan jenayah, masalah disiplin dan sosial berlaku di kalangan pelajarnya.

Laporan itu memetik kenyataan daripada Ketua Polis Kuala Lumpur sendiri dan bukannya kenyataan dari pihak sekolah mahupun Kementerian Pelajaran.

Amat malang sekali di saat PDRM sendiri terpaksa mengeluarkan kenyataan sedemikian untuk mengingatkan kita betapa seriusnya masalah ini di kalangan pelajar, Menteri Pelajaran yang juga TPM Muhyiddin Yasin sibuk dengan isu yang bukan-bukan dan mengarut.

Beliau hanya mahu mencari keuntungan politik peribadi beliau semata-mata. Beliau tidak serius menangani masalah yang dihadapi di sekolah-sekolah dan kelihatan seperti ingin menyerahkan semuanya kepada pihak keselamatan.

Apa yang beliau sibukkan adalah tentang DS Anwar kununnya sebagai pengkhianat Melayu, dan yang terbaru sibuk memberi amaran kepada akhbar Suara Keadilan. Kita naik keliru semenjak bila pula beliau sibuk jaga kementerian orang lain sedangkan masalah yang dihadapi oleh sekolah-sekolah tidak juga selesai malahan bertambah buruk.

Kenyataan Muhyiddin di Pagoh, Muar yang menyebut kununnya PKR hendak tunjuk siapa lebih besar dan berani di dalam isu permit Suara Keadilan yang kini masih belum diperbaharui itu. Kenyataan Muhyiddin boleh dibaca di sini.

Sewajarnya isu tersebut boleh diserahkan kepada KDN untuk membuat komen dan Muhyiddin perlu peka kepada kenyataan Ketua Polis Kuala Lumpur itu.

Tidak takut atau bimbangkah Muhyiddin dengan kenyataan Ketua Polis Kuala Lumpur itu? Itu baru rekod di sekitar Kuala Lumpur, belum kita ketahui berapa jumlahnya di seluruh Malaysia. Apa tindakan beliau untuk mengatasi masalah ini?

Adakah dengan melakukan fitnah terhadap DS Anwar dan PKR mahupun parti di dalam PR mampu mengatasi masalah pelajar-pelajar ini? Sekiranya beliau tiada idea untuk memperbaiki imej kementeriannya, beliau sewajarnya menyerahkan kepada orang lain yang mampu dan lebih berwibawa darinya.

Muhyiddin tidak pernah berani untuk membuktikan apa jua tuduhannya terhadap DS Anwar mahu pun parti pembangkang. Jauh sekali beliau berani untuk berdebat secara terbuka. Beliau hanya menonjolkan dirinya seolah-olah jaguh perjuangan orang Melayu sedangkan para remaja yang terlibat di dalam aktiviti yang dinyatakan oleh Ketua Polis Kuala Lumpur itu majoritinya adalah remaja Melayu.

Jika Muhyiddin gagal untuk memperjuangkan nasib remaja Melayu di peringkat sekolah, diterima akalkah kita Muhyiddin mampu memperjuangkan nasib Melayu di negara ini? Tidak terfikirkah Melayu khususnya di Johor tentang semuanya ini?

Muhyiddin bukan sahaja gagal sebagai TPM, lebih memalukan beliau dilihat gagal selaku Menteri. Muhyiddin tidak mempunyai rekod yang cemerlang semenjak beliau memimpin Johor lagi.
Kenyataan demi kenyataan yang dikeluarkannya untuk menyerang Pembangkang lebih memperlihatkan pemikirannya yang amat rendah dan terlalu mudah buat kita Blogger sahaja menjawabnya.

Justeru itu, tidak hairanlah apa yang telah berlaku di bawah Kementeriannya hari ini dan ianya tidak akan berubah selagi Muhyiddin masih di situ.


* Tulisan di atas adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian Harakahdaily.net. Harakahdaily.net tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan berkenaan.


PENIPU, MENIPU DAN ITULAH AMENO--PETRA(TERJEMAHAN)


.RPK tidak boleh dipercayai, kata Perdana Menteri Malaysia Najib Tun Razak, yang bersumpah atas nama Allah bahawa ia belum pernah bertemu 'bahawa wanita Mongolia'. 40% dari RPK menulis apa yang benar, sisanya 60% adalah penipuan, kata putra terpanjang memerintah Malaysia Perdana Menteri yang menemukan kata spin-perubatan. Mari kita cuba untuk mencari tahu mana di antara berikut adalah kebenaran 40% dan yang 60% penipuan.


Raja Petra Kamarudin


1.

Tun Dr Mahathir Mohamad mahu nya 'crooked Bridge' ke Singapura lanjutan sementara Najib Tun Razak menginginkannya dibatalkan. Tun Abdullah Ahmad Badawi benar-benar dibatalkan segera setelah ia menjadi Perdana Menteri pada tahun 2003 - banyak menjengkelkan Dr Mahathir yang mengeluh bahawa kos untuk membatalkan jambatan lebih tinggi daripada kos untuk membinanya.
2.

Tun Dr Mahathir Mohamad menuduh bahawa Tun Abdullah Ahmad Badawi telah terlibat dalam 'skandal Minyak untuk Makanan', menurut penyelidikan PBB. Dr Mahathir berkata bahawa tindakan harus diambil terhadap Abdullah Badawi - sebagai apa yang terjadi dengan Menteri Kewangan
India yang juga telah terlibat dalam skandal yang sama dan terpaksa mengundurkan diri dari jawatannya.
3.

Tun Dr Mahathir Mohamad menuduh bahawa Tun Abdullah Ahmad Badawi menghabiskan RM200 juta dari wang pembayar cukai untuk membeli sebuah pesawat jet mewah baru sedangkan bila dia (Dr Mahathir) merupakan Perdana Menteri ia tidak membeli pesawat baru tapi menggunakan satu, tua kecil untuk bergerak sekitar.
4.

Tun Dr Mahathir Mohamad menuduh bahawa Tun Abdullah Ahmad Badawi tidak mentadbir negara dan bahawa negara itu sebenarnya yang dijalankan oleh "tingkat empat anak laki-laki" yang dipimpin oleh menantunya di-, Khairy Jamaluddin, yang dekat dengan Singapura dan membolehkan ' bahawa titik merah kecil di selatan 'untuk memutuskan bagaimana negara dijalankan.
5.

Seorang warga Mongolia dengan nama Altantuya Shaariibuu memasuki negara itu dan kemudian dibunuh tapi
tidak ada nota imigrasi untuk menunjukkan bahawa ia telah memasuki negara dan dua perwira polis dinyatakan bersalah membunuh dia meskipun tidak ada bukti dia pernah masuk ke Malaysia sejak ada nota imigrasion tidak ada yang pernah memiliki memasuki negara .
6.

Salah satu dari mereka awalnya dibebankan untuk pembunuhan Altantuya's, Abdul Razak Baginda, berhampiran dengan Najib Tun Razak tetapi ia kemudian dibebaskan dari pembunuhan tanpa pembelaannya dipanggil.
7.

Ketika Razak Baginda pertama kali dikenakan bayaran untuk membunuh dia dibenarkan jaminan walaupun tidak diberikan jaminan dalam kes-kes yang menarik hukuman mati, seperti pembunuhan - sedangkan terdakwa, dua pegawai polis, tidak dibenarkan jaminan.
8.

Ketika jaminan Razak Baginda adalah diberikan , ia tersirat untuk jaminan dan menyokong aplikasi jaminan dengan surat sumpah yang mendakwa dia tidak pernah bertemu dengan dua pegawai polis sebelum sampai mereka dihantar kepadanya oleh Najib Tun Razak's ,wira polis ADC disebut Musa Safri tetapi Musa tidak pernah disebut untuk bersaksi dalam sidang pembunuhan untuk mengesahkan atau menyangkal tuduhan Razak's.
9.

Hakim dalam sidang pembunuhan pada awalnya menolak untuk menerima
Affidavit Razak Baginda's dan menyarankan peguam untuk menarik sebagai mungkin merosakkan kes pelanggannya. Peguam itu, bagaimanapun, berkeras bahawa mereka menghantar surat sumpah dan hakim tidak punya pilihan selain menerimanya dan setelah membaca itu benar-benar membuat ulasan negatif dan mengatakan bahawa setelah membaca surat sumpah, dia lebih yakin bahawa Razak tidak harus diberikan jaminan. Hakim senior itu kemudian dibuang dari kes ini dan diganti dengan kehakiman yang lebih junior.
10.

isteri Razak Baginda, seorang peguam dan bekas hakim, selama persidangan mengamuk dan berteriak bahawa bukan suaminya yang ingin menjadi Perdana Menteri. Ada juga kejadian di luar mahkamah ketika isteri Razak Baginda's menendang ayah Altantuya dan peguamnya mengeluh ke mahkamah dan meminta mahkamah untuk memerintahkan dia diletakkan jauh darinya.
11.

Setelah Razak Baginda dan dua pegawai polis yang dibebankan untuk pembunuhan Altantuya's, Jaksa Agung membuat pengumuman belum pernah terjadi sebelumnya kepada media bahawa hanya tiga orang dan tidak ada orang lain yang terlibat dalam pembunuhan itu walaupun persidangan bahkan belum bermula lagi dan tidak ada seorang pun tahu apa saksi akan berkata selama persidangan.
12.

Setelah Razak Baginda dibebaskan dari tuduhan pembunuhan Jaksa Agung mengumumkan bahawa kerajaan tidak akan mengajukan banding seperti biasanya akan dilakukan, sementara pada masa yang sama, akan selepas mahkamah memutuskan bahawa saya ditahan di bawah Internal Security Act penahanan itu haram , dan memerintahkan pembebasan saya, kerajaan mengemukakan rayuan.
13.

Hakim yang mewakili Razak Baginda
memutuskan agar dibebaskan pembunuhan bahawa ia percaya Razak tidak bersalah berdasarkan surat sumpah ia mengajukan untuk menyokong aplikasi jaminan itu walaupun surat sumpah tidak pernah Ditenderkan sebagai bukti selama persidangan. Oleh kerana itu, sedangkan surat sumpah tidak cukup kuat untuk meyakinkan mahkamah bahawa Razak pantas jaminan itu, Namun, cukup kuat untuk meyakinkan mahkamah bahawa dia bersalah atas tuduhan pembunuhan.
14.

The Petroleum Development Act disahkan oleh Parlimen pada tahun 1974 di mana minyak negara dan gas bumi akan dinasionalisasi dan badan kebangsaan yang disebut Petronas akan dibentuk untuk menguruskan minyak dan gas bumi sedangkan negara akan layak 5% dari pendapatan dan yang akan disebut 'royalti'. Perjanjian ini kemudiannya ditandatangani antara Petronas dan semua negara bahagian di Malaysia untuk melegalkan tetapan ini.
15.

Berdasarkan Undang-undang Pembangunan Minyak 1974, Petronas adalah hanya melaporkan kepada Perdana Menteri dan tidak ada orang lain dan bahkan tidak boleh Parlimen mempersoalkan Petronas tentang urusannya, kegiatan dan masalah kewangan.
16.

Pada tahun 2000, kerajaan persekutuan menarik royalti minyak 5% kerana negara bahagian Terengganu dan pengurusan wang itu diserahkan kepada UMNO. Lebih jauh lagi, bagaimana wang tersebut perlu dibelanjakan berbaring di tangan Perdana Menteri Jabatan sehingga negara tidak lagi memiliki kawalan wang atau boleh memutuskan apa yang terjadi pada wang itu.
17.

Dianggarkan bahawa sekurang-kurangnya RM1, 000 bilion atau bahkan mungkin setinggi RM2, 000 bilion telah diperolehi melalui minyak dan gas bumi selama lebih dari 35 tahun sejak tahun 1975 tetapi hanya sedikit orang yang tahu apa nombor yang sebenarnya dan apa yang terjadi untuk semua wang itu.
18.

Dianggarkan bahawa sekurang-kurangnya 6,000 orang atau mungkin bahkan setinggi 10.000 telah ditahan tanpa pengadilan selama 50 tahun sejak tahun 1960 tetapi tidak ada angka rasmi telah dikeluarkan dan tidak mempunyai senarai lengkap nama telah dikeluarkan atau maklumat mengenai apa yang dipercayai kejahatan tahanan ini berada.
19.

Dianggarkan bahawa ribuan Malaysia telah meninggal dalam keadaan baik luar undang-undang bagi 'melawan penahanan', sementara sedang diinterogasi, atau semasa menunggu persidangan dr senarai dan kumpulan hak asasi manusia telah memprotes pembunuhan ini dan telah mendedahkan kebimbangan bahawa banyak yang meninggal dalam keadaan mencurigakan.
20.

UMNO berpendapat bahawa ekonomi Malaysia dikawal oleh bukan-Melayu dan orang Melayu sedang tertinggal. UMNO adalah lebih banyak berpendapat bahawa Melayu juga kehilangan kuasa politik dan kelak menjadi warga negara kelas dua di negeri mereka sendiri melainkan orang Melayu semua bersatu di bawah bendera salah satu parti politik daripada dibagi dalam parti politik begitu banyak.
21.

UMNO berpendapat bahawa walaupun kelihatan seperti beberapa negara yang dipimpin oleh kerajaan multi-bangsa dalam kebenaran itu adalah orang China yang merupakan kuasa di negara-negara bahagian kedua Malaysia hanyalah anjing-anjing berjalan dari China.
22.

UMNO berpendapat bahawa parti politik Islam terbesar di dunia dan bahawa Malaysia telah menjadi sebuah negara Islam jadi di sini adalah tidak perlu lagi parti Islam seperti PAS - yang setelah semua, menjadi pembangkang, hanya bisa bicara tanpa mampu berbuat apa-apa sedangkan UMNO yang berkuasa dan boleh melakukan apa PAS hanya boleh bicara tentang.

Jadi ada anda. Di atas hanya 22 item dalam senarai yang boleh berjalan menjadi 100 item. Namun, 40% di atas seharusnya benar sedangkan 60% adalah penipuan. Kerana saya tidak dapat mengetahui yang jatuh ke dalam kategori 40% dan yang jatuh ke 60% mungkin anda boleh membantu saya di sini.

AS, PKR, kariah tidak terlibat demonstrasi esok

.
Mohd Sabri Said

JELUTONG, 8 Julai: PAS, Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta kariah Masjid Jamek Jelutong tidak terlibat dalam penganjuran demonstrasi aman yang dijangka diadakan di hadapan masjid berkenaan selepas solat Jumaat esok, 9 Julai.

Timbalan Yang Dipertua PAS Jelutong, Mohd Yusoff Mohd Noor berkata, bagi menghalang program badan bukan kerajaan (NGO) tertentu itu, pihaknya telah membuat lapuran polis di Balai Polis Jelutong petang semalam.

"PAS, PKR dan pihak Masjid Jelutong tidak membabitkan diri dengan NGO tertentu yang cuba menimbulkan kekacauan sebaliknya kami telah pun mengadakan pertemuan dengan penduduk Kampung Pokok Asam yang dikatakan akan dibangunkan dengan pembangunan mewah tidak lama lagi," katanya.

Pada 7 Julai, tambahnya Masjid Jamek Jelutong telah mengadakan perbincangan awal dengan penduduk terbabit cara mana yang boleh dipakai, bukan dengan berdemonstrasi yang bakal mengundang padah atau bimbang dipergunakan oleh Umno.

Justeru itu, beliau dan juga pimpinan PKR Jelutong tidak akan bertanggungjawab kepada mana-mana individu yang cuba membangkitkan isu perkampungan Pokok Asam yang sedang hangat diperkatakan sekarang ini.

Yusoff yang juga Pengerusi Kariah Jamek Jelutong berharap sesiapa yang berhajat datang ke masjid berkenaan membetulkan niat untuk menunaikan solat fardu Jumaat, bukan berdemonstrasi kononnya mempertahankan Kampung Pokok Asam yang sedang dalam projek pembangunan sebelum pengambilalihan kerajaan pada pilihan raya umum ke-12 lalu.

"Kemusnahan perkampungan Melayu Jelutong disebabkan kebongkakan kepimpinan Umno Bahagian Jelutong yang tidak langsung membela nasib penduduk sejak awal. Mereka dilihat lebih berminat membina kekayaan hasil pembangunan yang dibuat tanpa membela nasib rakyat yang menderita," tambahnya kesal.

Sejak dua hari lepas, masyarakat Melayu Jelutong menerima penyebaran khidmat pesanan ringkas (SMS) yang menggesa semua orang Islam berkumpul di masjid berkenaan untuk tujuan itu.

UGUT MELAYU

MOGOK KTMB-EKONOMI PULIH?

PRESIDEN PKR ZIARAH MANGSA KEMALANGAN


,sdr hamsah,puan animah ferar, ajk pkr ampang bersama datin sri wan azizah (presiden PKR) menziarahi isteri arwah abd samat di hospital kuala lumpur yang selamat bersalin setelah terlibat didalam kemalangan jalanraya bersama arwah suaminya. alfatihah..

HASLAN HASHIM

BELUM RAYA SUDAH ADA DUIT RAYA....

Duit raya untuk 112,635 peneroka
TANJUNG MALIM 7 Julai - Seramai 112,635 peneroka tanah rancangan Felda di seluruh negara mendapat khabar gembira pada sambutan Hari Peneroka 2010 hari ini apabila Perdana Menteri memberikan jaminan pemberian 'duit raya' pada tahun ini.

Singapore cracks down on Jihadists, detains 3


Mustafa Shafawi, CNA

SINGAPORE : A 20-year-old Singaporean Muhammad Fadil Abdul Hamid has been detained for two years under the Internal Security Act (ISA).

The Ministry of Home Affairs (MHA) said he is a full-time national serviceman in the SAF.

He had begun avidly surfing the Internet in search of jihadist propaganda and videos when he was studying in a local polytechnic. He eventually did not complete his studies.

Over time, he became deeply radicalised by the lectures of radical ideologues such as Anwar al-Awlaki and Sheikh Feiz Muhammad.

He became convinced that it was his religious duty to undertake armed jihad alongside fellow militants and strive for martyrdom.

Muhammad Fadil subsequently initiated online communication with Anwar al- Awlaki. He expressed his desire to fight alongside Anwar al-Awlaki.

Muhammad Fadil also expressed his interest in travelling to places like Palestine, Iraq and Afghanistan to undertake militant jihad.

He also made online contact with a suspected Al-Qaeda recruiter who encouraged him to fight in Afghanistan.

To undertake militant jihad overseas, he went online in search of information on bomb-making, and produced and posted a video glorifying martyrdom and justifying suicide bombing.

Muhammad Fadil was detained under the ISA on April 4.

In response to media queries, MHA said Muhammad Fadil did not undertake nor did he have any plans to undertake jihad-related activities in Singapore.

His intentions were to pursue such activities overseas in places like Palestine, Afghanistan and Iraq.

MHA said two other Singaporeans were placed on Restriction Orders (RO) for two years from June 23.

One of them is 44-year-old Muhammad Anwar Jailani, an unaccredited religious teacher.

He had distributed to his students, contacts and the general public numerous copies of CDs containing audio recordings of Anwar al-Awlaki's lectures, which called on Muslims to undertake militant jihad against non-Muslims and other "enemies" of Islam.

The other is 27-year-old Muhammad Thahir Shaik Dawood.

He runs a small business and is one of Muhammad Anwar's students who became radicalised mainly through his influence.

Muhammad Thahir had travelled to Yemen to enrol in an educational institution run by an associate of Osama bin Laden and Al-Qaeda.

He also sought out Anwar al-Awlaki and other radicals with a view to participating in armed jihad overseas if the opportunity presented itself.

While in Yemen, he began to have doubts about undertaking armed jihad, and came round to the view that there were other ways of doing jihad like pursuing knowledge and performing good deeds.

He also withdrew from the Yemeni educational institution.

He was investigated by ISD after his return from Yemen.

MHA also said that a member of the Jemaah Islamiyah (JI), Ibrahim Mohd Noor, was released on a Suspension Direction (SD) on June 1.

Ibrahim fled Singapore in December 2001 following the arrests of Singapore JI members in ISD's security operation.

He was a trained operative who had conducted terrorist reconnaissance against local establishments in Singapore to prepare for JI's terrorist operations.

Ibrahim was arrested and detained under the ISA in Apr 2007 following a joint operation with a regional security agency.

MHA said he had cooperated in investigations and shown significant progress in his rehabilitation.

He was assessed to no longer pose a security threat that required preventive detention.

In its response to media queries, Singapore's Ministry of Defence (MINDEF) said the detention of NSF Muhammad Fadil Abdul Hamid under the ISA is a case of an individual who took the wrong path.

It said Muhammad Fadil was an NSF trainee undergoing section leader training in Pasir Laba Camp at the point of his arrest.

He attended but did not complete polytechnic prior to his enlistment for NS in September 2009.

MINDEF also said there are appropriate security processes and systems at the national level to monitor and guard against potential security threats.

The SAF is part of this national system.

MINDEF said it will continue to maintain a high degree of vigilance against any potential threats that may surface. - CNA

SOSIAL: ADA TABIK SETAN

TABIK SETAN

http://1.bp.blogspot.com/_MTqVPT35WlY/SnbeahaCuaI/AAAAAAAAAZ0/UFpCqGoXqtw/s320/1.JPG

Horned God Represents the horned god of witchcraft. Pan or Cernunnos. Note the thumb under the fingers and given by the right hand.

http://2.bp.blogspot.com/_MTqVPT35WlY/SnbeToynREI/AAAAAAAAAZs/ytOXRCxwJg0/s320/2.JPG

Horned Hand The sign of recognition between those in the Occult. When pointed at someone it is meant to place a curse. Note the thumb over the fingers and given by the left hand.

http://1.bp.blogspot.com/_MTqVPT35WlY/SnbeGfET7JI/AAAAAAAAAZk/VyM12T1hEww/s320/3.JPG

Witch Sign or Moon Sign Used to salute the rising moon. Also used by surfers and football teams. This is the sign that the furor should be using to indicate the "Hook Um" horns, Not the 2 above

http://3.bp.blogspot.com/_MTqVPT35WlY/Snbd8S99q4I/AAAAAAAAAZc/ibAHeH7l8fI/s320/5.JPG Anton LaVey, leader and founder of the Church of Satan .
Above: An ton LaVey, founder of the Church of Satan and author of The Satanic Bible, displaying the "Horned Hand" (also called the "satanic salute" and Il Cornuto) with his left hand, on the back cover of The Satanic Bible.

http://1.bp.blogspot.com/_MTqVPT35WlY/SnbdkWaXkwI/AAAAAAAAAZU/NqFiFx45HNM/s320/satanicritualhandsignal5jy.jpg

A Satanic Ritual
Above: (Satanists making the "Satanic salute" to an altar displaying the Goat of Mendes or Baphomet, to acknowledge their allegiance to Satan, during a Satanic ritual.)

http://2.bp.blogspot.com/_MTqVPT35WlY/SnbdNRXEEqI/AAAAAAAAAZM/CzRSGpIGSy8/s320/4.JPGAbove, from the Satanic Bible: The ‘Satanic Salute’, Horned Hand or The Mano Cornuto is a signal of allegiance between members of Satanism to their ‘horned god’, a sign of recognition and allegiance.

MELAYU ISLAM....JUGA SAMA...!!!

http://3.bp.blogspot.com/_MTqVPT35WlY/SnbcmRbx8OI/AAAAAAAAAZE/T2Pa18e8hxo/s320/TABIK1.JPG

Kesiannn... tengok mereka-mereka ni semua...

http://4.bp.blogspot.com/_MTqVPT35WlY/SnbcgT9GvNI/AAAAAAAAAY8/jnIQBvMs8lQ/s320/TABIK2.JPG

ENTAH APA BENDA LAH PERJUANGAN ANAK-ANAK MELAYU-ISLAM ZAMAN SEKARANG NI....

Dulu-dulu berjuangan menentang penjajah.. kemudian berjuang mendapatkan kemerdekaan. . kemudian berjuang utk mengekalkan kemerdekaan. . kemudian berjuang membangunkan negara..BERJUANG UNTUK MENUNTUT DEMOKRASI,BERJUANG MENEGAKKAN KEBAIKAN DAN KEADILAN KEHIDUPAN ..... SEKARANG NI.. ENTAH APA BENDA YANG SEDANG DIPERJUANGKAN. ..??????

KALAU RAZAK BUKAN ..SIAPA???

Kes Altantuya: Razak jadi kambing hitam, kata Bala

Kes kini menjadi semakin hangat apabila orang yang nak disiasat tidak di siasat....pelik tapi lagi banyak yang pelik di bawah ini.

Banyak perkara yang agak pelik berlaku di alam nyata. Bunyi macam mengarut, tetapi itulah kenyataan

THAILAND :


* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.


SWISS :


* Dilarang berkebun di hari minggu.


SWEDIA :


* Dilarang mengecat rumah tanpa izin daripada kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.


KOREA SELATAN :


* Polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima daripada para pemandu yang ditahan.


SINGAPURA :


* Dilarang berjalan (bogel)
* Tidak flush jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.


UNITED KINGDOM :


* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.


MEXICO :


* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat memprovokasi rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.


AUSTRALIA :


* Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan spenda Hot Pink di hari minggu.


YUNANI :


* Dilarang mengenakan topi di stadium, kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.


KANADA :


* Dilarang menempel plaster luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.


PERANCIS :


* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.


ISRAEL :


* Dilarang memelihara **** di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.


AMERIKA
ARIZONA :


* Dilarang memandu tanpa kasut.
* Dilarang bermain domino di hari Minggu.
* Dilarang memakai kumis palsu di gereja.
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api.
* Dilarang memandu dengan mata tertutup.


ALASKA :


* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.
* Dilarang memberi minum bir pada rusa.
* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.


ARKANSAS :


* Suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* Wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.


CALIFORNIA :


* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.


COLORADO :


* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan anda ditahan olehnya.


CONNECTICUT :


* Dilarang mencium isterinya di hari minggu.


FLORIDA :


* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.


WASHINGTON :


* Dilarang menyusui anak di tempat awam.


MALAYSIA
:

* Motosikal wajib memasang lampu pada waktu siang

KENA TIPU DENGAN TIAN CHUA.....

ilang digeledah, cari edisi terbaru Suara Keadilan


Mungkin KDN tertipu dengan helah Tian Chua. Akhbar tersebut tidak di terbitkan dalam minggu ini. Malahan mungkin sedang berura-ura untuk menukar nama atau jenama atau sedang dalam proses rayuan.

BICARA BELUM,SIASAT BELUM MACAMANA NAK KENAKAN TINDAKAN UNDANG-UNDANG???

KUALA LUMPUR 7 Julai – Pelbagai pihak menggesa polis supaya menahan dan mengambil tindakan undang-undang ke atas Raja Petra Kamaruddin jika terdapat bukti kukuh terhadap kesalahan fitnah yang dilakukannya.


SAPA-SAPA YANG MEMBACA AKHBAR INI MEMANG OTAK JADI SELUT. BAGAIMANA NAK DI BICARAKAN JIKA BELUM PUN DIBICARAKAN.PETRA BERKATA BELIAU TIDAK MENIPU, JADI BICARAKAN DAHULU.MUDAH BUKAN???

(function() { var d = document, w = window; w

[LANGSUNG] #AWANI745 3 Ogos 2021 | #KauBoleh