GAMBAR GAMBAR JELAJAH ANWAR DI WPKL HARI INIPerjumpaan santai bersama pihak Badan Bukan Kerajaan (NGO) Wilayah Persekutuan.
KEADILAN akan terus memberi ruang kepada kumpulan NGO untuk turut serta dalam agenda pembangunan negara.
Suara dan pandangan mereka penting dalam membantu kerajaan merangka dasar serta membangkitkan isu yang mengesani masyarakat.

Imej mungkin mengandungi: 3 orang, teks
Imej mungkin mengandungi: 10 orang, orang duduk
Imej mungkin mengandungi: 2 orang, teks
Imej mungkin mengandungi: 11 orang, orang senyum, orang duduk dan dalaman


Mesyuarat bersama Majlis Pimpinan Negeri Wilayah Persekutuan. Saya ingatkan semua pimpinan termasuk Angkatan Muda Keadilan dan Wanita agar terus menggerakkan idealisme perjuangan reformasi.
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, duduk dan teks
Imej mungkin mengandungi: 2 orang, orang duduk, meja, ruang tamu dan dalaman
Imej mungkin mengandungi: 12 orang, orang senyum, orang berdiri, kasut dan luaran
ANWAR DI CERAS, KL MALAM INI !!
OLEH: W.FAUDZIN NS

Imej mungkin mengandungi: 2 orang, orang senyum, teks
Rakyat rindukan suara pejuang reformasi dan bakal PM ke 8 ni.  Kunci reformasi sebenar berada di tangan DSAI.  Hanya orang yang hidup di dalam peluh keringat dan darah reformasi sahaja yang ada roh reformasi dan punyai kekuatan untuk melaksanakan agenda reformasi di dalam negara ini.  Orang itu adalah Anwar Ibrahim  !! 

Tidak pelik ada di kalangan pimpinan parti dan musuh politiknya tidak mahu melihat sosok ini tampil menjadi PM akan datang.  Pembangkang sudah tentu sedar, jika negara ini berada di bawah PM bernama Anwar Ibrahim, pembangkang akan mendapat kesukaran.  Sekarang ini mereka punyai modal perkauman dan agama ditambah pula dengan beberapa menteri yang 'ampu sana ampu sini" sehingga melupakan 'reform' yang dijanjikan.  Modal mereka akan sampai ke penghujung apabila tiba waktu DSAI diangkat menjadi PM atas izin Allah, InsyaAllah.

Ayuh, malam ini kita ke Ceras.  InsaAllah, jika ada ruang dan diberi peluang, ada sesuatu yang ingin saya tanya kepada tokoh hebat ini.VIDEO :ANWAR : USAHA MENGURANGKAN MASALAH PENGANGGURAN DIPERLUKAN

https://www.facebook.com/anwaribrahim.keadilan/videos/2420073648315675/


Usaha dan upaya tambahan diperlukan dalam menangani masalah pengangguran dan peluang pekerjaan, bukan sahaja kepada Bumiputra Melayu, tetapi juga kepada yang lain.
Jika ini tidak ditangani dengan baik, maka masalah kesenjangan itu akan terus melebar dan lebih parah.UTUSAN GULUNG TIKAR, PEMIMPIN2 MELAYU UMNO CUCI TANGAN

Oleh : Zanirun Baba

Dilaporkan hari ini bahawa lidah rasmi UMNO, iaitu Utusan Malaysia berkemungkinan gulung tikar Rabu ini. Pekerja-pekerja tidak dibayar gaji sejak Jun 2019. Tapi apa yang menarik perhatian saya ialah betapa masyuknya pengarah2 Utusan di zaman UMNO berkuasa.

Saya korek beberapa laporan kenyataan kewangan sejak tahun 2015 dan kongsikan untuk tatapan umum.

Pengarah2 Utusan yang berkabelkan Umno masyuk. Gaji/Imbuhan mereka berpuluh-puluh beratus-ratus ribu setiap tahun meskipun kedudukan kewangan Utusan makin tahun makin teruk. Ada yang cecah RM700,000 setahun, ada yang cecah RM550,000 setahun.

Antara pengarah2 yg dapat nikmat selama ini ialah:
1. Tengku Sariffuddin, Setiausaha Akhbar Najib Razak. (kalau korang pernah tengok video Najib melenting "you're not being fair to me", orang yg bersama Najib yg bermisai itu Tengku Sariffuddin.)
2. Ibrahim Yahaya, Setiausaha Akhbar Zahid Hamidi.
3. Abdul Aziz Sheikh Fadzir, bekas Ahli Parlimen UMNO Kulim Bandar Baharu
4. Ahmad Fauzi Zahari, bekas Ahli Parlimen UMNO Setiawangsa

Yang lain tak kenal takpe, tapi mereka adalah ahli-ahli korporat yang duduk dalam lembaga Utusan Mlayu (Malaysia) Berhad hasil kabel kuat bersama UMNO.

The point is this....

Selama ini, yg bawa motor ke hulu hilir ialah Melayu biasa.
Selama ini, yg jemur bawah matahari terik untuk cover sidang media ialah Melayu biasa.
Selama ini, yg angkat kamera berat-berat naik turun tangga ialah Melayu biasa.
Selama ini, yg dapat gaji ciput ialah Melayu biasa.
Manakala........ yg duduk ofis, yg muka selalu keluar newspaper, yg dapat imbuhan masyuk ialah pemimpin2 Melayu UMNO.

Jadi, setelah berkorban untuk bantu pemimpin2 Melayu UMNO raih sokongan politik selama ini, apa balasan Melayu2 biasa dapat daripada pemimpin2 Melayu UMNO? Fikir-fikirlah. Kalau masih benak, masih malas berfikir, salahkan DAP salahkan PH salahkan Cina salahkan orang lain je lah. Setel.

KEMANA MENGHILANGNYA HAMID BADOR?Dengan sudah lebih dua bulan masa berlalu sejak isu video seks sejenis yang didakwa melibatkan Azmin Ali tersebar, ramai barangkali yang mulai terlupa atau melupakan mengenainya.
Apatah lagi, Azmin tetap santai muncul di mana-mana seperti biasa seolah-olah tiada rasa malu dalam dirinya, meskipun analisa CyberSecurity yang didedahkan oleh Ketua Polis Negara, Abdul Hamid Bador mendapati video itu adalah tulen.
Bagaimanapun, di sebalik ketulenan video tersebut, CyberSecurity tidak dapat mengenalpasti sama ada salah seorang pelakunya adalah Azmin atau tidak.
Sebelum itu, Haziq Abdullah Abdul Aziz mengaku beliau adalah lelaki dalam video itu dan mendakwa Timbalan Presiden PKR itu adalah pasangannya.
Analisa CyberSecurity yang didedahkan kepada umum oleh Hamid itu segera menimbulkan kecaman ramai kerana ia dilihat percubaan pihak berkuasa untuk melindungi Azmin, tambahan lagi beliau tidak dapat menyebut berapa peratus analisa Cyber Security mendapati wajah pelaku dalam video itu mirip Azmin.
Adakah 40 peratus, 50 peratus atau 70 peratus?
Atau adakah kemiripan pelaku dalam video itu dengan wajah Azmin hanya 10 peratus dan kurang daripada itu?
Ada juga yang mempersoalkan jika wajah pelaku dalam video itu tidak dapat dikenalpasti, bagaimanakah pihak polis selama ini berjaya menangkap ramai penjenayah yang hanya dikesan melalui rakaman CCTV yang jauh lebih kabur gambarnya?
Dalam waktu yang sama, sejak itu juga wujud pihak lain iaitu Lokman Adam daripada UMNO
yang cuba “menyenangkan” kerja pihak polis dengan menghantar rakaman video yang didakwa melibatkan Azmin itu ke Indonesia dan London untuk dianalisa.
Dalam kedua-dua analisa di luar negara itu, bukan saja videonya disahkan tulen, bahkan pelakunya didapati sangat mirip dengan Azmin berdasarkan beberapa persamaan yang nyata.
Bagaimanapun, sejak kali terakhir muncul mendedahkan analisa CyberSecurity yang kemudiannya menimbulkan kecaman ramai, seterusnya disusuli dengan apa yang dilakukan oleh Lokman, Abdul Hamid seolah-olah terus menghilangkan diri.
Apa khabar beliau sekarang ini agaknya?
Kenapa sudah begitu lama beliau menghilangkan, malah dalam beberapa kes yang berlaku dalam negara seperti kematian remaja istimewa Ireland/Perancis, Nora Anne misalnya, hanya timbalannya saja yang muncul?
Bilakah kes video yang didakwa melibatkan Azmin ini hendak diselesaikan siasatan dan kertas pendakwaan mahu dihantar di Pejabat Peguam Negara?
Apakah tempoh dua bulan masih belum mencukupi untuk menyiasat kes yang dianggap begitu mudah itu di mana sekurang-kurangnya sudah ada rakaman video, ada pengakuan Haziq dan ada juga rakaman CCTV yang boleh dijadikan asas siasatan serta pendakwaan?
Atau pihak polis memerlukan lebih banyak masa lagi?
Tapi, apa pun alasanya, pihak polis tidak boleh berlengah terlalu lama menyimpan kes video ini dalam fail siasatan tanpa sebarang penyelesaian.
Tambahan lagi, Abdul Hamid dilihat seorang yang berintergriti tinggi sebelum ini kerana sanggup melawan dan meletakkan jawatan semata-mata tidak mahu bersekongkol dengan skandal 1MDB ketika era Najib Razak.
Bagaimana dengan sekarang? Masihkah Abdul Hamd berpegang kepada prinsip dan intergriti dalam dirinya?
Kalau dalam kes 1MDB yang jauh lebih besar, beliau berani bersuara dan melawan, dalam kes video semburit yang lebih kecil dan mudah ini, jika didapati ada unsur mahu menutup atau melindungi seseorang, Abdul Hamidi seharusnya konsisten dengan prinsip lamanya.
Membiarkan dirinya tunduk kepada penguasa yang cuba menutup kebenaran hanya akan membuatkan imej, prinsip dan intergriti dirinya tercalar di sepanjang kehidupan.
Itukah yang Abdul Hamid mahu dalam hidupnya? (Shahbudindotcom 20/08/201

KES SRC: NAJIB TIDAK NAFIKAN TANDATANGAN TRANSAKSI BANK