TERCAIDUK ATOK

 

Nazri Iznil


Kenali 'The Spin Doctor'. Dah kantoi tak boleh tutup, kena mengaku gak ler..
MANA HUKUM PAS PAKAI NI. SATU BOLEH SAGU TAK BOLEH. TUHAN 1 SAJA WOIII 

Dalam kes ni..saya melihat beberapa perkara.1. Ramai muslim yang tak tahu pemuda kahfi ni dari bani Nasrani, kini dah tahu.


2. Orang Kristian yang tak tahu bahawa al-Quran ada surah khas berkaitan al kahfi ni, mungkin mereka akan mula baca.


3. Ramai asatizah bangkit sampaikan ilmu yang benar berkaitan isu ini. Sekaligus menolak sikap suka menyesatkan orang, mengkafir dan membodohkan.


4. Telah terdedah sisi sebenar bekas pemuzik bernama Zamrul yang tidak mendapat pendidikan formal dalam bidang agama, dan tiada tauliah dibanyak negeri.


5. Terdedah juga dari bekas penganjur program yang soalan yang dibaca bukan spontan, tapi dipilih dari soalan yang boleh dijawab, soalan yang boleh menimbulkan gelak ketawa sebagai hiburan, soalan yang digunakan untuk hentam musuh politik dan soalan yang boleh buat 'content'


6. Dr Tanaka rujukan walaun juga terpaksa mengakui kebenaran apa yang disampaikan oleh PMX, tapi pertahankan Zamrul dengan alasan beliau faham Kristian trinity.


7. Disebabkan Zamrul sendiri pernah akui ada Kristian masuk syurga iaitu yang kekal tauhid kepada Allah dan ajaran nabi Isa pada 2018, maka jawapan kini hanya menunjukkan sikap tidak jujur pada ilmu yang diamalkan oleh Zamrul.


8. Zamrul dan walaun tiada beza. Mereka menghentam walaupun benda betul.WOIIII..STANDING ONDER.Untung lah.. sendiri fitnah...kena saman kutip derma...walhal sendiri bodoh.


Jadi AP tak buat kerja, tapi sibuk jaja fitnah BANJIR KILAT ❎

DERMA KILAT ✅


Kadang-kadang terfikir untung betul menternak walauns ni. 


Dari dalam masjid sampailah ke accident, kantoi berfiqa, memfitnah, masuk mahkamah; semuanya di tanggung walauns!!


Penangan syurga khas buat walauns. Parokkkkk🙈😂
SAMAN JA...KALAU BOLEH BIAQ TINGGAI TELOQ.

 Iswardy Morni


Nik Nazmi akan saman chegubad isu tebatan banjir.
INI BARU YB VIRAL...CALL SAJA ANGKAT. BUKAN MACAM SESETENGAH TU. MASA TAK JADI YB...TENGAH BAWA KETA PUN BOLEH BEHENTI OOOOO...NAK AMBIK BERITA PUNYA PASAI...DAPAT JA JADI YB...HANG CALL PUN TAKANGKAT..NTAH NTAH KENAI PUN TIDAK. APA PUNYA MUSIBAT


 

PAPAGOMO POLIS KENA BUANG KERJA NI WALAUN PERCAYA ? LA AWAT BODO SANGAT. DIA NI UPAHAN SAJA. WALAUN YANG DOK PERCAYA DIA NI SAPA AURUH. NAK SANGATBKA 33 BULAN GAGAL SAMPAI MINYAK NAIK 50 TELOQ PUN TAK BOLEH JAGA MEMERINTAH KEMBALI ? ISSHHH TAK ADA ORANG YANG WARAS NDAK PUÀK YANG SKAW DAN KLUSTER MAHKAMAH NI KEMBALI MEMERINTAH.


 

INI YANG PMX KATA SEBUT MELAYU NAK TOLONG. LENA 33 BULAN ...DIA PUNYA NAK PEKENA RAKYAT..SAMPAI LETRIK PUN NAK SAKAW. HANG TAK ADA IDEA KA MASA TU NAK CARI DUIT. PMX BUAT MACAMANA AMBIK DARI ORANG KAYA. YANG TAK KAYA TAK PAYAH RUNSING.


 

INI BARU LA YB VIRAL YANG ASLI. BUAT KERJA BANTU RAKYAT. AKU AKAN SELALU UPLOAD TENTANG KERAJINAN YB NI. BANYAK BANTU GOLONGAN YANG MEMERLUKAN.TAHNIAH YB. BUKAN MACAM YANG MENGAKU YB VIRAL..AJAK DEBAT ALASAN BAGAI.


 

SIASATAN BUKAN SALAH. CUMA SYAK SAJA. JADI KALAU SELAMAT TAK ADA DUIT CURI ,OK JA...


 

KATA MELAYU MALAS MEMANG MARAH LA....BILA SEWA SENANG CARI MAKAN.SEBULAN 4K DOK KEDAI KOPI LA. APA LAGI.Ibrahim Mat Isa


 Terbaik YBM Wilayah. Baru pegang seminggu, sign belum kering tapi hasil kerja hebat! Tahniah Dr Zaliha 👍👍


Yang aku pelik, Shahidan sebelum ni duk nganga apa? Nuar Musa duk balun apa masa jadi menteri wilayah?

MACAM AKU TAK PERNAH DOK SERUMAH DENGAN PUAK LEBAI NI.

 

Ana TahuPasal apa ramai ustaz parti ana terasa dengan statement ni? Bukan tu saja, masa belajar wayang sama naik, bawa betina pun sama gak...

BETUL KE KOS PENGURUSAN KES RM30K. WALAUN KENA CING GAYANYA NI.TAKIYUDDIN KAN ADA...KEH..KEH..


Che Ibrahim


 Betul ke kos pengurusan kes peringkat awal pembelaan mencecah rm30k??? 


Setahu ambo tak ada fee mahkamah di peringkat pengurusan kes, lazimnya hanya fee guaman @ bayar ke peguam, takkan takde khidmat probono peguam Pas????MANA ADA PARTI BORNEO SETUJU DENGAN PAS
 GPS memang alergi dengan PAS. Jadi berita ni susah nak dipercayai. GPS hanya akan bersama PAS kiranya UMNO ada bersama. UMNO - bukan sebahagian dari UMNO! Sebab sokongan mesti secara en bloc.


Tapi tetap caranya hanya melalui usul undi tak percaya sahaja. Bermakna, tanpa sidang parlimen, pertukaran kerajaan tak akan berlaku. Tak boleh dah nak buat di hotel sambil makan macam Langkah Sheraton dulu.


Ok, macamana kalau betul ada usul undi tak percaya dan betul DS Anwar kalah dalam usul tersebut?


Kena ingat, masa Kerajaan Perpaduan baru ditubuhkan ada satu MoU yang ditandatangan oleh MP dari setiap parti kerajaan. Antara kandungan MoU itu adalah, jika ada MP kerajaan yang menyokong mana-mana usul yang jejaskan keabsahan kerajaan, maka MP itu dikira telah meninggalkan parti.


Natijah dari itu, mengikut Akta Anti-Lompat Parti, MP itu dikira telah mengosongkan kerusinya. Bermakna, mana-mana MP kerajaan yang menyokong usul undi tak percaya, akan kehilangan kerusi mereka.


Jadi, kalau sebahagian daripada UMNO, seperti yang disebut dalam posting di bawah ini, menyokong usul undi tak percaya, mereka akan dikira letak jawatan. Maka akan ada siri PRK untuk kerusi-kerusi tersebut.


Sebab tu awal-awal dulu ada usul undi percaya untuk DS Anwar tapi pembangkang enggan mengundi sebab tahu tak akan ada MP Kerajaan yang berani untuk tak menyokong undi tersebut. Nampak? Ia tak semudah yang dikatakan.


Permainan naratif tukar kerajaan ini niatnya sekadar untuk wujudkan ketidak stabilan politik je. Sedangkan mereka semua arif ianya takkan berlalu atau paling tidak, terlalu amat sangat sukar untuk dilaksanakan.


Aku sarankan lebai teruskanlah memainkan naratif ini kerana hasilnya nanti mereka akan buatkan ahli dan penyokong mereka jemu. Percayalah, cerita seperti ini hanya akan makan diri lebai sendiri nanti. Guane boh?


 

Raja Gelap II SIRI 1 - MEDIA ARUS PERDANA MEDIA YANG TIDAK SETIA

KATANYA ADA YANG DAPAT RIBU RIBAN. REZEKI KAN WALAU ZAMAN 98 DULU DOK DIMANA LAGI...EEERRRKKKK.....


Apabila PH berjaya menjadi kerajaan dan Anwar Ibrahim akhirnya tertabal sebagai Perdana Menteri, terdapat dua kelompok yang paling gembira dengan kejayaan tersebut.


Pertama, pendokong media parti dan mereka yang aktif dalam media sosial, media bebas serta media alternatif yang tidak pernah sama sekali memisahkan diri mereka daripada PH dalam menempuhi krikil-kritil tajam semua fasa perjuangannya.


Kedua, orang-orang parti yang merasakan penat lelah, peluh dan darah mereka yang tercurah selama hampir 25 tahun ini terbalas juga akhirnya.


Tetapi, setelah PH berjaya mengetuai kerajaan perpaduan, apakah nasib kedua-dua golongan itu sekarang ini?


Untuk siri 1 ini, saya ingin menulis berkenaan nasib golongan yang pertama terlebih dahulu.


Amat menyedihkan sebenarnya apabila setelah setahun mengetuai kerajaan, masih kedengaran rungutan serta keluhan bahawa mereka yang menjaga hal ehwal komunikasi dalam kerajaan perpaduan ini lebih mengutamakan media arus perdana berbanding media parti, portal bebas dan media alternatif yang selama ini banyak berjasa kepada PH.


Banyak cerita-cerita tidak enak kedengaran tentang bagaimana media parti dan media bebas lain atau wakil mereka yang dihargai oleh kerajaan semasa ini.


Sebagai sebuah kerajaan, tidak salah untuk kerajaan pimpinan Anwar ini memberi ruang kepada media arus perdana, tetapi janganlah diketepikan sama sekali media kedua itu, tambahan lagi, media kedua tersebutlah yang selama ini menyokong dan menunjangi kekuatan PH sehingga beroleh kejayaan.


Dan janganlah juga media yang ditubuhkan atas nama kerajaan perpaduan turut diketepikan, sedangkan ia mewakili semua parti dalam kerajaan dan mempunyai pelbagai platform yang tidak kurang meluas sebarannya.


Dalam hal ini, penting untuk disedari oleh mereka yang sedang berkuasa atau menjaga media serta komunikasi bahawa media arus perdana bukanlah media yang setia – kesetiaan mereka boleh tertumpah kepada sesiapa saja yang menjadi kerajaan.


Hari ini mereka bersama PH adalah semata-mata kerana ia merupakan kerajaan yang sedang berkuasa.


Jika PH diumumkan kalah pada jam 11.00 malam di malam keputusan diumumkan pada PRU16 akan datang, seminit selepas itu, media arus perdana sudah pergi kepada tuan baru dan tidak lagi memandang kepada PH.


Hakikatnya, media arus perdana bukan saja tidak pernah menyokong perjuangan PH, malah seringkali ketika PH berada di blok pembangkang dahulu, kerja mereka ialah memberi laporan yang berat sebelah serta menyakitkan hati.


Tidak ingatkah PH berapa ramai pemimpin mereka menang saman fitnah terhadap media arus perdana sebelum ini?


Lagi pula, kalau mahu dikira berdasarkan berkembangnya dunia maya sekarang ini, media arus perdana semakin mengecil pembaca serta peminatnya.


Rakyat bukan saja tidak lagi membeli akhbar bercetak dan portal media arus perdana juga jauh lebih ketinggalan berbanding portal alternatif atau media bebas dari segi jumlah pembacanya, bahkan semakin ramai yang tidak lagi mempunyai peti televisyen di rumah.


Kalau ada pun televisyen, ia hanyalah untuk menonton netflix dan acara-acara sukan saja.


Tontonan utama rakyat ketika ini ialah saluran melalui telefon bimbit masing-masing.


Selain itu, rekod media arus perdana kalau dikira berdasarkan dua PRU yang lalu, mereka boleh dianggap media yang tidak membawa tuah kepada kerajaan.


Ketika PRU14, media arus perdana berpihak kepada BN, tetapi BN kalah pada pilihan raya tersebut.


Pada PRU15 lalu, media arus perdana bersama PN, tetapi PN akhirnya tidak cukup kerusi untuk mengekalkan kerajaan dan PH yang memperolehi kerusi terbanyak sekali.


Apakah PH tidak sedar siapa yang menyumbang kepada kejayaannya dan adakah dalam PRU16 akan datang, PH awal-awal lagi mahu menempa kekalahan dengan terlalu bergantung kepada media arus perdana dan mengenepikan media kedua?


Setelah menjadi kerajaan sekarang, adalah lebih baik jika Anwar dan mereka yang berkaitan di PMO atau Kementerian Komunikasi supaya sedia melakukan sedikit reformasi dalam gerakan komunikasi dengan menggabungkan media parti, media arus perdana, media bebas dan media alternatif dalam semua aktiviti dan penyebaran maklumat tentang kerajaan.


Jangan dilupakan mereka yang setia dan media berkaitan parti kerana media inilah nanti yang akan timbul dan tenggelam bersama PH dalam apa jua keadaan.


Media arus perdana sebaliknya hanya timbul bila PH timbul, tetapi bila PH tenggelam, mereka akan timbul bersama parti lain yang timbul sebagai kerajaan.


Dengan itu, berpada-pada dalam memberi manja, takut bila masa tenggelam nanti, toleh kiri toleh kanan, PH hanya tinggal sebatang kara. – ShahbudinHusin 23/12/2023.


https://shahbudindotcom.net/2023/12/23/siri-1-media-arus-perdana-media-yang-tak-setia.html
KENYATAAN MEDIA MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI (HAL EHWAL AGAMA) BERKAITAN SERUAN KEPADA PARA PENDAKWAH AGAR BERSIKAP CERMAT DAN TAWADHU’ KETIKA MENGULAS PERSOALAN ISU AGAMA

Zusdin

1.​ Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) berasa sungguh kesal dengan kegopohan seorang pendakwah yang telah mengeluarkan bahasa kasar hingga membuat tohmahan bahawa pemimpin negara sebagai sesat serta jahil ketika membincangkan iktibar dari kisah Ashabul Kahfi (pemuda al-Kahfi) di dalam al-Quran kepada para penjawat awam baru-baru ini. Tuduhan tersebut amatlah ekstrem serta keterlaluan.

 

2. ⁠​Hakikatnya, pemimpin negara tersebut tidak pun menyatakan para pemuda Ashabul Kahfi itu sebagai golongan tidak beriman, sebaliknya beliau telah mempertegaskan keimanan Ashabul Kahfi dalam ucapannya.

 

3. ​⁠Dalam ucapan tersebut, pemimpin negara telah mengajak para penjawat awam mengambil iktibar dari kisah tersebut dan mengajak seluruh rakyat agar menjadi warganegara yang berprinsip selaras dengan dasar kebenaran dan keadilan dalam kehidupan berpandukan keteguhan keyakinan pemuda al-Kahfi itu. Malah huraian terhadap konteks peristiwa itu juga adalah tepat sebagaimana rujukan sumber-sumber tafsir dan tulisan ilmiah di mana kisah Ashabul Kahfi telah berlaku di zaman pemerintahan kaum Nasrani atau Kristian.


4. ​Ia juga selari seperti penjelasan yang dibuat Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan dalam isu pemuda Al-Kahfi yang boleh dirujuk kepada Irsyad Al-Hadith Siri ke-50: Kisah dan Bilangan Ashabul Kahfi, pada April 2016 dan Bayan Linnas Siri ke-286: Adakah Ashab al-Kahfi Beragama Kristian?, Disember 2023.

 

5. ​Sehubungan itu, Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) menyeru umat Islam untuk sentiasa merujuk isu-isu dan permasalahan keagamaan kepada pihak berkuasa agama Islam seperti Pejabat/Jabatan Mufti Negeri-Negeri dan Jabatan Agama Islam Negeri-Negeri yang berautoriti dalam perkara berkaitan.

 

6. ​⁠Justeru, Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) ingin menasihati para agamawan di negara ini agar bersikap cermat, memelihara adab dalam menyampaikan dakwah, tawadhu’ dalam menyebarkan risalah agama agar tidak terjebak dengan penyakit takabbur dengan ilmu yang dimiliki.

 

7. ​⁠Para pendakwah perlu menghayati nilai-nilai hikmah demi memelihara kemaslahatan perpaduan masyarakat yang berakhlak, bersatu padu dan sejahtera. Sebarang ucapan dan ceramah yang berbaur sentimen perpecahan dan kebencian sesama sendiri adalah perlu dihentikan.

 

Sekian, terima kasih.

 

SENATOR DATO' SETIA DR. MOHD NA'IM BIN HAJI MOKHTAR

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama)

 

23 Disember 2023


Link : https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=324835797129887&id=100088104087618&mibextid=Nif5ozTak ada penyakit, cari penyakit.Pertama sekali, dia gatal buat fitnah pasal apa? Kalau dia tak buat fitnah, tak ada yang nak saman.


Kedua, ego tak bertempat. Dah buat fitnah, bila orang tuntut permohonan maaf, minta maaf je la.


Tapi tak. Masih nak menegakkan benang yang basah. Dah kena saman, pandai minta bantuan.


Akhlak langsung tak mencerminkan Islam. Yang suka adu domba, fitnah dan ego ni iblis je. Bukan manusia. Apa lagi muslim. Guane boh?


 

Raja Gelap II 


.


SENANG JA JADI WALAUN... TABUR FITNAH, KEMUDIAN. INTA SEDEKAH.


Mukhlis Eddie


 Mudah kerja mereka, tabur fitnah merata, lepas tu mengemis mintak duit. Tak tahu lah islam apa puak² ni anuti 🤦🤦🤦TAHNIAH PGA PDRM ATM.... SAPU KAW KAW


 

ATOK LICIK DAN PANDAI SAKAW. TAK MACAM HIDDIN... DIA TAK BIJAK SAKAW


 

30 DAN SD TAK TERPAMAI LAGI


 

BETUL YAKIN KAH TUMBANG.


 

DAIM TAK MUNGKIN DUDUK DIAM…


Sejak berlakunya penyitaan Menara Ilham oleh SPRM dua hari lalu, daripada lebih 20 orang yang saya bercakap dengan mereka berkenaan isu tersebut - ahli politik, pemimpin NGO, ahli perniagaan, penganalisa politik dan ekonomi serta mereka yang sentiasa mengikuti isu-isu semasa negara sejak tahun 90-an - semuanya sependapat bahawa Tun Daim Zainuddin tidak mungkin duduk diam begitu saja.


Semua mereka bersetuju, malah yakin bahawa bekas Menteri Kewangan itu pasti akan bertindak balas.


Sasaran tindak balas yang diyakini tidak lain ialah kepada Perdana Menteri, Anwar Ibrahim.


Walaupun Anwar telah menegaskan siasatan SPRM itu bukan arahan daripadanya, sebaliknya merupakan keputusan agensi tersebut sepenuhnya, tetapi sasaran paling mudah dan subjek yang disasarkan itu pula boleh dijatuhkan, ia tentulah terhadap mereka yang mengetuai kerajaan.


Bertukar kerajaan atau bertukar Perdana Menteri, potensi untuk siasatan dihentikan dan kes digugurkan adalah lebih mudah dilakukan sebagaimana yang sudah banyak berlaku sebelum ini.


Cuma, apa dan bagaimana bentuk tindak balas yang bakal dilakukan Tun Daim itu saja yang masih menjadi persoalan.


Ada yang mengatakan tindak balas itu pasti dalam bentuk politik.


Ada pula yang mengatakan tindak balas itu lebih mungkin dalam bentuk ekonomi kerana Tun Daim adalah seorang ahli perniagaan dan mempunyai rangkaian niaga yang luas, terutamanya dalam pasaran saham.


Tun Daim tambah mereka, masih mempunyai cengkaman yang masih kuat dalam bidang ekonomi berbanding politik.


Namun, tidak kurang yang meramalkan, tindak balas dari segi politik dan ekonomi secara serentak juga tidak mustahil akan dilakukan oleh Tun Daim terhadap Anwar.


Apakah Anwar dalam keadaan siap sedia untuk mendepaninya?


Pun begitu, perkara lain yang turut menjadi persoalan ialah sejauh mana tindak balas itu – jika ia dilakukan – benar-benar mampu menggugat kedudukan Anwar.


Ini kerana ramai yang sangsi faktor usia dan kecergasan Tun Daim sekarang mungkin menjejaskan segala perancangan yang hendak diaturnya itu.


Ada pula yang menambah, kelebihan yang ada pada Tun Daim untuk memungkinkannya mampu mengatur banyak perkara ialah kerana beliau mempunyai rangkaian yang luas serta sumber kewangan yang mungkin tiada had.


Dengan itu, jangan ambil mudah dengan Tun Daim di sebaliknya usia yang makin menua.


Sementara itu, sebagaimana dilaporkan media semalam, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Azam Baki mengesahkan Tun Daim sedang disiasat kerana dipercayai terlibat rasuah dan penggubahan wang sehingga Menara Ilham miliknya itu disita,


“Apabila kami menyiasat dakwaan rasuah dan salah guna kuasa dan melibatkan harta tak alih, kami dibenarkan di bawah Akta SPRM menghantar permohonan sitaan kepada timbalan pendakwa raya.


“Itulah apa yang berlaku. Kami menggunakan kuasa yang diperuntukkan kepada timbalan pendakwa raya untuk mengarahkan pejabat tanah meletakkan kaveat terhadap tanah berkenaan,” katanya.


Azam berkata, proses sama telah dilakukan SPRM sejak sekian lama ketika proses siasatan dilaksanakan, sambil menekankan sitaan Menara Ilham “bukan satu-satunya kes”.


The Star yang juga memetik sumber sebagai berkata, beberapa aset milik Daim dan keluarganya mungkin turut disita SPRM, susulan dipercayai kegagalannya menjelaskan sumber dana bagi pembelian hartanah tersebut.


“Ini (lebih banyak sitaan) ada kemungkinan. Jika ada keperluan untuk aset disita, pegawai penyiasat akan meneruskan permohonan sitaan,” kata sumber itu lagiz


Menurut The Star, Azam bagaimanapun enggan mengulas lanjut perincian kes siasatan terhadap bekas Menteri Kewangan itu. – ShahbudinHusin 24/12/2023.


https://shahbudindotcom.net/2023/12/24/daim-tak-mungkin-duduk-diam.html
DI SEMENANJUNG SEBAB PELBAGAI FATWA . PADA HAL TAK TERCABUT PUN IMAN SESEORANG.Adam Rayyan


 Di Sabah dan Sarawak: Guru, pelajar pelbagai bangsa dan agama bersama berkongsi juadah sempena Krismas.


Di Semenajung: ??? 


“Sabah Sarawak Truly MALAYSIA”BIARLAH SPRM SIASAT. KENAPA NAK GELABAH

 


SPRM Sita Menara Ilham: "Dia rahsia umum seorang yang menggondol kekayaan begitu besar, biarlah ada siasatan" - PM Anwar Ibrahim 


#sprm #menarailham #PMX #anwaribrahim #MalaysiaMADANI #kerajaanperpaduan #keadilanuntuksemua

KARTEL DISEKAT Rakyat yang cerdik nampak usaha baik dan berani kerajaan.


Semoga kita semua belajar untuk dapat info yang tepat. 


Kerajaan yang berani sahaja akan lawan kartel. 


Rakyat bijak sahaja sokong kerajaan yang lawan kartel.


Sebelum ni tauke Mydin sebut, kerajaan pun tahu siapa kartel ni..tapi tak ada tindakan..


Alhamdulillah rupanya kerajaan Perpaduan Malaysia Madani ni buat kerja dan tindakan dah dibuat dengan denda hampir setengah billion.
HENTAM DAN JANGAN TAK HENTAM. TAPI INGAT SAMA SETAKAT INI MASIH KUKUH.GILA BABI DAH WALAUN & UNTIT PNJAHAT WARGANEGARA TAK BERGUNA, PUAK TEBUK ATAP NI.


SETAHUN MEROYAN TAPI TETAP GAGAL TEBUK ATAP SAMPAI JADI SEWEL, MERAPU, MERABAN HABIH DAH, PERASAN LAWAN DAJJAL TAPI DIKETUAI OLEH ATOK PUNYA DAJJAL. 


PUAK OTAK SENGET TU TAK PERNAH TAK KELAKOR, JENUH GELAK. ELOK DIHANTAQ KE HOSPITAL BAHAGIA TANJUNG RAMBUTAN SHJ. HIDUP MENYUSAHKAN RAKYAT. 🤣🤣🤣🤣


- Zus Din 

24122023
ASN SETAKAT INI TERTINGGI

Nga Mor Meng


Dibawah kerajaan Malaysia Madani pimpinan YAB PMX @anwaribrahim, walaupun ekonomi global sangat mencabar, kerajaan tetap berusaha memberi pulangan terbaik kpd pelabur ASB & ASN. Marilah kita teruskan momentum ini, rakyat insani, Malaysia Madani! @MOFmalaysia.
JANGAN SAKIT HATI

 


KOTOR

 

Bob Kelanang


MU NOK KEBERSIHE KO ATAU MU NOK ISLEY...


KOH KOH KOH... JILAKER!!
KENAPA MEREKA GELABAH


Inilah sebabnya kenapa golongan MAHAKAYA ini takut sangat nak istihar harta dan ATOK tak mahu Anwar jadi PM sejak 1998 hingga Langkah Setan Sheraton yg didalangi oleh ATOK dan kuncu-kuncunya..HAKIKATNYA NAK ALIH ISU

Nazri Iznil


 Hakikat sebenarnya, Taktik Alih Isu. Macam-macam isu yang membuka mata rakyat didedahkan minggu ini.