JET KERAJAAN KINI DI KUALA LUMPUR

oleh: Jebon

 

Rosmah Mansur terus keliling dunia guna jet rasmi?jadual perjalanan Rosmah mengelilingi dunia menggunakan jet rasmi

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menggunakan pesawat itu untuk pergi bercuti bersama keluarga, namun Najib terpaksa bergegas pulang selepas banjir di pantai timur bertambah buruk.


N ju Najibjuga menggunakan peluang bercuti bermain golf bersama Presiden Amerika Syarikat Barack Obama di Hawaii, baru-baru ini.

Setakat jam 1 tengahari ini, laman Flight Radar 24 tidak merekodkan destinasi pesawat 9M-NAA yang seterusnya.

Pesawat itu sebelum ini mendarat di beberapa tempat seperti Los Angeles, Indianapolis dan Honolulu.

Sebelum ini, PKR mempersoalkan di mana pesawat rasmi kerajaan itu berada selepas kepulangan Najib menggunakan pesawat Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM).

Ketua Penerangan Pemuda PKR, Lee Chean Chung mempersoalkan mengapa pesawat 9M-NAA mendarat di Indianapolis dan siapa penumpang pesawat itu.

“Saya mahu tahu mengapa pesawat rasmi tidak membawa Najib pulang tetapi pesawat TUDM yang digunakan, hanya menambahkan kos?” soal Ahli Dewan Undangan Negeri Semambu itu.

Pengguna media sosial juga bertanya ke mana pergi isteri Najib, Datin Seri Rosmah Mansor di saat pantai timur dilanda banjir besar.

"@NajibRazak Rosmah kat mana, Rosmah Rosmah kat mana (yeaa), Rosmah kat mana, Rosmah Rosmah kat mana (ditanya tanya lagi) #TaufikBatisah," kata Lucius Maximus melalui Twitter, menggunakan bait-bait lagu penyanyi popular dari Singapura, Taufik Batisah.

Kedahkini turut bertanya: "ROSMAH MANSUR KAT MANA?".....TERUS JADI TANDA TANYA"

Megat Trainor (@akeemzamani) pula berkata: "Rosmah ulang alik kt US shopping barang utk mangsa banjir kot #Husnuzon (sangka baik)"

Sementara Munifah (@mo0n94) berkata, “Alhamdulillah. Macam ni la FLOM yang kita nak,” merujuk kepada singkatan First Lady of Malaysia atau wanita pertama Malaysia.

Najib dalam menjelaskan aktiviti bermain golf bersama Obama di Hawaii baru-baru ini menafikan beliau mengabaikan bencana banjir seperti dituduh sesetengah pihak.

Katanya, aktiviti itu dirancang lebih awal atas dasar menjalinkan hubungan diplomasi dengan pemimpin dunia bagi mendatangkan manfaat kepada Malaysia.

Beliau berkata, jemputan itu disampaikan sewaktu Obama melawat Malaysia April lepas, dan amat sukar menolaknya kerana ia dirangka lebih awal berdasarkan jadual kedua-dua pemimpin.

"Main golf ini bukanlah satu perkara aneh atau luar biasa... sebab zaman Tun Abdul Razak (perdana menteri kedua Malaysia), Tun Dr Ismail Abdul Rahman (timbalan perdana menteri kedua) bermain golf dengan pemimpin dunia merupakan perkara yang boleh dikatakan sebagai 'golf diplomacy',” katanya.


Jet 9M-NAA yang dikendalikan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) sebelum ini pernah dijejak mendarat di Indianapolis, Los Angeles, New York, London, Dubai dan Bangkok walaupun Najib sudah berada di Malaysia untuk memendekkan percutiannya.Jet 9M-NAA yang dikendalikan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) sebelum ini pernah dijejak mendarat di Indianapolis, Los Angeles, New York, London, Dubai dan Bangkok walaupun Najib sudah berada di Malaysia untuk memendekkan percutiannya. - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/selepas-bangkok-jet-rasmi-kerajaan-akhirnya-tiba-di-kuala-lumpur#sthash.vjl1SNtO.dpuf

Jet 9M-NAA yang dikendalikan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) sebelum ini pernah dijejak mendarat di Indianapolis, Los Angeles, New York, London, Dubai dan Bangkok walaupun Najib sudah berada di Malaysia untuk memendekkan percutiannya. - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/selepas-bangkok-jet-rasmi-kerajaan-akhirnya-tiba-di-kuala-lumpur#sthash.vjl1SNtO.dpufPKR sebelum ini mempersoalkan siapa yang menggunakan pesawat rasmi kerajaan itu berada selepas kepulangan Najib dengan menggunakan pesawat TUDM. Ketua Penerangan Pemuda PKR Lee Chean Chung mempersoalkan mengapa pesawat 9M-NAA mendarat di Indianapolis dan siapa penumpang pesawat itu.  Jet rasmi kerajaan dengan nombor pendaftaran 9M-NAA yang dipersoalkan penggunaannya selepas dijejak berada di beberapa negara, walaupun Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berada di Malaysia, akhirnya selamat mendarat di Lapangan Terbang Subang malam tadi.
Menurut laman sesawang Flight Radar 24, jet itu tiba pada jam 11.15 malam tadi selepas mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dari Bangkok pada jam 10.20 malam.

Najib dijangka akan merasmikan konvoi sukarelawan banjir Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya pada 8 pagi ini.

Jet 9M-NAA yang dikendalikan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) sebelum ini pernah dijejak mendarat di Indianapolis, Los Angeles, New York, London, Dubai dan Bangkok walaupun Najib sudah berada di Malaysia untuk memendekkan percutiannya. - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/selepas-bangkok-jet-rasmi-kerajaan-akhirnya-tiba-di-kuala-lumpur#sthash.vjl1SNtO.dpuf


Jet 9M-NAA yang dikendalikan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) sebelum ini pernah dijejak mendarat di Indianapolis, Los Angeles, New York, London, Dubai dan Bangkok walaupun Najib sudah berada di Malaysia untuk memendekkan percutiannya. - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/selepas-bangkok-jet-rasmi-kerajaan-akhirnya-tiba-di-kuala-lumpur#sthash.vjl1SNtO.dpuf

Zahid kata 'Raja Judi' bantu keselamatan negara?


Kementerian Dalam Negeri mesti menjelaskan peranan yang dimainkan ahli judi profesional Paul Phua Wei Seng dalam membantu Putrajaya berhubung projek berkait keselamatan negara, kata seorang pemimpin PKR hari ini.

Pengarah Komunikasi PKR Fahmi Fadzil berkata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi harus berterus-terang mengenai perkara itu dan memberi penjelasan bagaimana dan mengapa Phua terlibat dalam projek seperti itu.

Beliau juga bertanya sama ada surat yang dikatakan ditulis Zahid, mempertahankan Phua, kepada Biro Siasatan Persekutuan (FBI), sahih dan benar.

Phua sedang dibicarakan di mahkamah Amerika Syarikat atas dakwaan menjalankan operasi perjudian di Caesar’s Palace Hotel, Las Vegas sewaktu perlawanan bola sepak Piala Dunia pada pertengahan 2014.

Beliau sebelum ini pernah ditahan dan kemudiannya diusir dari Macau kerana menjalankan operasi perjudian atas talian.

Pada 31 Disember 2014, South China Morning Post (SCMP) mendedahkan, Zahid secara rahsia menulis sepucuk surat kepada FBI menafikan Phua ialah ahli kongsi gelap 14K dan memohon agar dia dibenarkan pulang ke Malaysia.

Dalam surat yang ditujukan kepada Timbalan Pengarah FBI Mark F Giuliano, Zahid berkata Phua “beberapa kali membantu kerajaan Malaysia dalam projek berkaitan keselamatan negara”.

"Seperti ramai di luar sana, saya terkejut membaca laporan berita itu," kata Zahid dalam satu kenyatan hari ini.

Fahmi juga bertanya mengapa Zahid sanggup mempertahan seseorang seperti Phua yang jelas terlibat dengan aktiviti perjudian, tetapi diam seribu bahasa apabila Interpol mengeluarkan waran tangkap ke atas tokoh ulama Dr Yusuf Al-Qaradawi.

"Sedangkan Al-Qaradawi seorang ulama muktabar yang disanjung tinggi, presiden Persatuan Ulama Sedunia malah Tokoh Maal Hijrah yang diiktiraf kerajaan Malaysia,” katanya.

Pasukan pembela Phua dilaporkan sudah menyerahkan surat Zahid, yang dilabel “sulit dan rahsia”, kepada Mahkamah Daerah Las Vegas di Amerika Syarikat baru-baru ini.

Peguam Phua, sejak penahanannya pada Julai, dengan konsisten menafikan tuduhan yang anak guam mereka ada kaitan dengan kongsi gelap Hong Kong.

Dalam surat itu, Zahid dikatakan tidak menjelaskan bentuk keselamatan negara yang dibantu Phua dan pejabatnya juga tidak dapat dihubungi bagi mendapat sebarang komen, lapor SCMP.

Phua, 50, dan anaknya, dituduh menjalankan operasi perjudian haram dari Hotel Caesar’s Palace di Las Vegas ketika Piala Dunia di Brazil, Julai tahun lepas.

The Truth About Ron 95

For more than 57 years UMNO has been running this country.During the time when Tun Tan Siew Sin was Finance Minister our Ringgit was one of the strongest currency,at par with Brunei and Singapore Dollars and stronger than the German Mark or Japanese Yen.

Who would have dreamed that our Ringgit would drop so drastically and is now equivalent to Singapore 0.38 cents.

As this writer rightly pointed out,we are rich in natural resources but alas we lacked competent leadership,the most crucial commodity for any progressive country.

I can't fathom how our people can be so naive as to believe that UMNO has run the country well.Have it never crossed their mind (not even an Oxford Graduate's) to ask where all our riches have gone?Continue giving UMNO the mandate and by 2020 our lowest currency will be the Thousand Ringgit Note.

Malaysia a Developed Nation by 2020???

We have been conned since oil was first found in this country.

The Truth About Ron 95 

The government has to stop its lies and bullshit. Everybody in the oil industry globally confirms one thing. Malaysia has the “sweetest” crude oil in the world. What this means is this, we produce the highest quality oil in the world. The best of the best. But the rakyat don’t see this. This is exported for other people in the world to use. Then Malaysia reimports low grade and low quality oil at a very cheap price for the rakyat to use. Dirty oil.

The question is this. Isn’t the beautiful sweet high grade quality oil Malaysia produces belong to the rakyat of Malaysia? Why sell it of at a higher price to other countries? The oil belongs to the rakyat of Malaysia. It should be given to the people of Malaysia first. Why import dirty and filthy oil and give the rakyat of Malaysia? Why are Malaysians treated like dogs and be given the bones when other people are given the nice flesh to eat?
Another issue is subsidy. There is no such thing of subsidy. The Government of Malaysia has been lying to Malaysians the past 20 years about subsidy. You see, what you produce, you cannot subsidise. If the government does not sell our high grade oil overseas and give it to Malaysians to use, what is there to subsidise?

This story has been going around a long time to fool the people of Malaysia, especially, the kampung people that petrol need to be subsidised. We don’t need to subsidise any petrol or fuel because Malaysia produces ample oil not only for its rakyat but also for export. So, if you produce your own oil, what is there to subsidise?

If you grow vegetables in your garden to eat, you cannot go around telling people that your vegetables are subsidised. You are growing it. You are producing it. You don’t have to buy it at all from an external source. The same with oil. We produce it. We should be using it first. This is how the Sultan of Brunei thinks. That is why he gives his rakyat very cheap fuel. Then the balance, he exports it at global prices. For him, rakyat comes first. he gives the rakyat clean and cheap oil because he cares.

Our government, terbalik. Rakyat comes last. And our oil resources are far more than Brunei. Few years ago, in the global media, Petronas struck the largest oil reserve and land in the world. Global media confirmed it was the largest oil reserve in the entire world. Then the next day, our government covered it up as mere speculation. So, in actual fact, Malaysia’s petrol company Petronas has unlimited reserves of oil for the next 50 yrs. Can we Malaysians please have the priority to get this fuel first for the rakyat cheaply?

We are abundant in oil and other resources.
Infact, Malayia is one of the richest countries in the world if not for a few people stealing the money that rightfully belong to 30 million people.
Malaysia is the most resource rich country in the world. We have everything. We have oil, gas, palm oil, besi, timah, kuprum, cobalt, getah, coconut, gold, silver and so many more others that cannot be listed.

Look at Singapore. It has ZERO. It has nothing. And yet it is the top 5 countries of the world and their GDP per capita is the 2nd highest in the world. Infact, their GDP per capita is 5x more than Malaysia. What this literally means is that, Singaporeans earn 5x more than the average Malaysian and their purchasing power is far far far more than Malaysia.
But how is this so? Singapore has ZERO. Malaysia is so rich. Our wealth is even richer than some European countries because Malaysia is the No 1 resource rich country in the world.

Why our ringgit is so low globally and our GDP per capita is one of the lowest in the world is simple. The UMNO ruling members are stealing. They are stealing so much that nothing is good enough for the thieves. These pencuri not just take few million, they each want in the hundreds of millions. This is the problem. Corruption but corruption tamak.

You see, most countries also got corrupted politicians. But they know when to stop. Malaysia, our politicians are not only corrupted but don’t know when to stop. Few million tak cukup! They want billions!

That is the main problem. Now, country is near bankruptcy. It is like the Philippines. In the 70s Philippines was the Pearl of the Orient. Everybody wanted to migrate there because it was so prosperous. Then for 20 years, Marcos (like UMNO) raped it. Now, see where Philippines is?