KINI GILIRAN LING LIONG SIK..OC CHUA.....

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah hari ini menggantung gelaran dan penggunaan darjah kebesaran kepada bekas Menteri Pengangkutan, Tun Dr Ling Liong Sik dan bekas pengurus besar Lembaga Pelabuhan Klang, Phang Oi Chooi @ Phang Ai Tu atau juga seringkali dikenali sebagai OC Phang.

Dalam satu kenyataan, setiausaha kerajaan negeri Selangor berkata keputusan itu dibuat oleh Sultan Selangor, setelah berunding dengan Dewan di-Raja Selangor yang bersidang pada 19 Ogos lalu.

Ling dikurniakan keahlian darjah kebesaran Dato' Paduka Mahkota Selangor (DPMS) yang membawa gelaran Datuk pada tahun 1992.

Pada 29 Jun lalu, bekas presiden MCA itu didakwa atas pertuduhan mengikut seksyen 418 dan 417 Kanun Keseksaan di mahkamah sesyen Putrajaya.


OC Phang pula dikurniakan keahlian Darjah Kebesaran Dato' Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (DSSA) bergelar Datin Paduka pada tahun 2001.

Dia pula didakwa atas pertuduhan di bawah seksyen 409 Kanun Keseksaan di mahkamah sesyen Klang.

Phang, 63, didakwa sebagai pengurus besar yang diamanahkan bagi dana dalam sebuah akaun di RHB Bank Berhad, melakukan pecah amanah membabitkan RM98,700,000 di LPK, Jalan Pelabuhan Utara, Pelabuhan Klang antara 1 Okt 2004 dan 5 Sept 2005.

MERDEKA ATAU MAUDUITKA

BUDAYA BERUK BLOGGER UMNO
Setelah gagal dengan berbagai isu untuk menjatuhkan kerajaan pimpinan Pakatan Rakyat di beberapa negeri, serangan berterusan cuba pula dilakukan di Pulau Pinang yang di pimpin oleh DAP.

Bukan sahaja ianya menjadi satu isu sejak mula lgi DAP memegang tampuk pemerintahan,namun isu-isu yang di tumbulkan idak menjadi malah tidak berjaya menggugat kerajaan pimpinan kerajaan Lim Guan Eng .

Guan Eng bukan sahaja berjaya mengambl hati rakyat Pulau Pinang , malah di lihat lebih menjaga hati umat melayu dengan mendekatkan diri dengan uamt Islam di bulan ramadhan ini dengan berbuka di masjid bersama-sama umat islam. Ini tidak pernah berlaku di era pimpinan Bn sejak 52 tahun lalu.

bermula dengan isu DEB, Isu gerai,isu hak istimewa kaum melayu , kampung buah pala , Isu agama pula cuba di mainkan, namun nampaknya orang Pualau Pinang cerdik.Orang Pulau Pinang tak ada orang asli untuk di tipu,malah cerdik.Jika orang asal sendiri cerdik dan telah membuka minda,maka mustahil orang Pulau Pinang tak dapat memikir .Maka kerana itulah cubaan Bn di anggap sia-sia belaka kerana hanya cara memfitnah sahaja berjaya di lakukan tanpa menggugat kestabilan kerajaan negeri.

Kerja melakukan fitnah dan gambar super impose yang dibuat Umno , di lihat Umno sebagai satu cara bijak , namun rakyat melihat ianya adalah perbuatan tidak bermoral , malah boleh menggugat Umno sendiri,dan akan di copkan sebagai Umno juara memfitnah.Bukan sahaja Umno di lihat sebagai juara memfitnah, malah ianya akan d dillihat sebagai juara menipu rakyat, juara rasuah, juara songlap ,malah berbagai lagi.

Slogan demi slogan yang di perkenalkan menjadi bahan ejekan, malah di permainkan rakyat,maka usaha Bn itu dilihat sebagai usaha yang di anggap tidak jantan, malah menjatuhkan pimpinan umno sendiri.

NAMAWEE

(function() { var d = document, w = window; w

SEBELUM NAK LENA..JOMM KITA FIKIR SEJENAK....AGAK AGAK NAK GELAK KA TERSEDAK SAGON