MENDENGAR TITAH SULTAN PERAK ,SULTAN NAZRIN


Image result for sultan nazrin


Kelmarin mendengar titah Ucapan Sultan Perak, Dr Nazrin Shah, pesanan khasnya dalam pertemuan dengan GPMS( Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung), teguran Sultan Nazrin kelmarin sungguh halus dan tajam menyentuh soal melayu...

Kalau kita dengar titah Sultan Nazrin, hat Melayu, kelompok Ashabiyah hat nak buat demo, hat bantah Peguam Negara dan Ketua Hakim dikalangan bukan melayu... Persatuan Mahasiswa Islam hat kononnya nak pertahan melayu, tentang UEC patut rasa malu...

Paling menikam hati kelompok Ashabiyah ini, bila Sultan Nazrin berkata...jangan jadi seperti LEBAI MALANG dan PAK PANDIR, watak jenaka alam melayu.. jadi faham faham la...

Malah dikatakan seperti Dinasaur yang badannya besar, otaknya kecil, tak mampu menyesuaikan dengan perubahan... Sultan nazrin suruh orang melayu berhijrah, buka minda, berubah, dan berhentikanlah menyalah orang Lain...

Kata Sultan Nazrin, jangan salahkan orang lain, jgn salahkan penjajah dan kolonial Inggeris, kemunduran & kerosakan melibatkan orang melayu diwaktu melayu merdeka, orang melayu berkuasa...berkuasa membuat dasar, orang melayu sendiri yang tidak amanah, tidak Intergriti dan khianat dan rasuah merosakkan bangsanye sendiri...

Menyentuh soal pendidikan dan mereka yang menakut & takutkan dengan kristian, kata Sultan Nazrin orang melayu dulu berani berubah, boleh keluar belajar di Sekolah Mubaligh Kristian yang bagunan sekolahnya jelas ada tanda dan lambang salib, dengan belajar di sekolah kristian tidak pula mengancam dan merubah aqidah mereka orang melayu.. malah wanita Inggeris yang berkahwin dengan orang melayu pula yang memeluk Islam...

Jadi bagi puak-puak Lebai Malang, Pak Pandir hat kononnya nak pertahankan islam, melayu...sedangkanmerekalah yang merosakkan melayu dan islam...malulah dengan diri sendiri...cerminlaah diri sendiri...berhentilah berlakon mempertahankan melayu dan islam...malulah sikit dengan Teguran Sultan Dr Nazrin...

Sultan Nazrin tak pandai buat lawak, dia tak kata 'sila duduk jangan lari', tapi pesananya tajam menikam kalbu....SAMPAI BILA NAK BIAR "DEEP STATE" BERMAHARAJALELA DALAM SKMM?RAMAI MENGANGGAP BELIAU TERLALU BERLEMBUT

Image result for gobind singh deo


Saya adalah veteran Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKMM). Namun saya bersyukur kerana dapat bekerja di Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM), mencari rezeki di sini, dan dapat menyumbang dalam membangun prasarana telekomunikasi dan multimedia negara.

Namun, apa yang sedang berlaku di SKMM sehingga sekarang ini membuatkan saya fed-up, muak dan tidak boleh lagi menutup mulut dan memekakkan telinga. Saya kena meluahkan SEBELUM TERLAMBAT.

Apabila Pakatan Harapan (PH) mencipta sejarah pada 9 Mei 2018, dengan menumbangkan Barisan Nasional (BN) yang telah memerintah Malaysia selama 61 tahun, saya nampak cahaya pengharapan untuk satu perubahan besar. Sebagai rakyat Malaysia yang sudah muak dengan perangai pemimpin-pemimpin BN yang makin berlagak tuhan (play god), merompak duit rakyat berbillion ringgit, rasuah berleluasa dan menjadikan Malaysia mahsyur sebagai negara kleptokrasi, saya meletak kepercayaan yang tinggi agar PH melakukan sesuatu untuk pulih segera kerosakan yang telah berlaku.

Apabila kepimpinan baru PH mengambil tindakan segera menggugurkan Pengerusi, Datuk Dr Mazlan Ismail dan Dr. Fadhlullah Suhaimi Abdul Malek yang merupakan talibarut UMNO, saya mengucapkan syabas kerana mereka inilah yang telah menjadikan SKMM sebagai kuda tunggangan UMNO untuk mengejar, mengugut dan menangkap pemimpin-pemimpin pembangkang ketika itu atas alasan menghasut, memfitnah dan membawa huru hara apabila pemimpin pembangkang ketika itu mendedahkan segala kejahatan dan korupsi yang berlaku.

Setelah hampir setahun SKMM di bawah Menteri baru, YB Gobind Singh Deo, rupa-rupanya rumah belum siap, tetapi pahat terus berbunyi semakin kuat. Dalam kerajaan baharu masih bertatih mahu belajar dan membuat perubahan sebagaimana yang dijanjikan dalam manifesto PH, KKMM baru di bawah YB Gobind Singh Deo tidak mendapat sokongan sepenuhnya dari kakitangan dan agensi-agensi dibawahnya. Pahat yang berbunyi kuat itu rupa-rupanya membantu bekas Perdana Menteri Najib Razak mencipta jenama baru "Malu Apa Bossku" dengan diam-diam dibelakang tabir. Ramai kakitangan di bawah agensi-agensi KKMM seperti RTM, FINAS, BERNAMA, Jabatan Penerangan (JAPEN) dan SKMM masih tidak mahu bekerjasama dengan "Government of the day", tetapi membantu pembangkang kerajaan pula.

Maka, terpaksalah YB Menteri mengambil tindakan tegas dengan menukar pegawai-pegawai atasan dengan serta merta pada 9 Oktober 2018. Timbalan Ketua Setiausaha KKMM, Shakib Ahmad Shakir dilantik sebagai pemangku ketua pengarah menggantikan Datuk Fauzi Ayob. Turut terbabit adalah jawatan Timbalan Ketua Pengarah FINAS yang kini dipangku Timbalan Setiausaha Bahagian Kewangan KKMM, Fairul Azida Shahabudin bagi menggantikan Datuk Azmir Saifudin Mutalib.

Dengan kegilaan pembangkang kerajaan mencipta dan menular berita-berita palsu dan maklumat-maklumat fitnah dan meragukan, rakyat kian menjadi bingung dalam menilai berita, auta dan fakta. Maka di sinilah tanggung jawab SKMM yang diharapkan memainkan peranan dalam melaksanakan tugasan mengawasi kandungan media sosial dan internet agar rakyat Malaysia menggunakan teknologi dan media digital dengan penuh bertanggung jawab.

Dengan prioriti kerajaan mahu meminimakan penularan berita-berita palsu dan maklumat-maklumat fitnah, sepatutnya lah SKMM memperhebatkan siasatan, menjejaki penyebar berita palsu dan pemfitnah dan penangkapan dan pendakwaan ke atas jenayah ini. NAMUN, INI TIDAK BERLAKU DENGAN AGRESIF. Maka, makin pesatlah jenayah penyebaran berita palsu dan fitnah sekarang ini!!
SKMM adalah agensi kerajaan yang memiliki peralatan dan perkakasan teknologi canggih yang boleh menjejaki penjenayah maya dalam dunia siber. Malah, kakitangannya yang saya kenal adalah dilatih khas dan mempunyai pengalaman luas dalam penggunaan teknologi canggih ini.

Malang seribu kali malang, teknologi, kepakaran dan pengalaman yang ada bukan sahaja tidak dimanfaatkan sepenuhnya, pergolakan politik dalaman SKMM antara kumpulan "Black Panther & Trio Ladies" dan mereka yang tidak seiring dengan mereka, akan makin melemahkan SKMM. "Keganasan" "Black Panther & Trio Ladies", yang makin berpengaruh mengabui mata YB Menteri dan pegawai-pegawai kanan beliau, termasuk Pengerusi SKMM yang begitu lemah dan "naive" untuk memahami dan menyiasat politik dalaman SKMM, telah menzalimi kakitangan yang komited, dedikasi dan bersungguh-sungguh mahu memperkasakan SKMM.

Antara yang telah menjadi mangsa ialah Andrian, Nor Hisham.....Manakala dalam radar mereka untuk disingkirkan ialah Sulyna, Dato Ali.....dan ramai lagi yang bakal menyusul..

Kegasanan "Black Panther & Trio Ladies" terkini ialah mahu menyingkir keluar satu-satunya Timbalan Pendakwa Raya (DPP) yang diiktiraf sebagai pakar kes siber dan cemerlang dalam kerja-kerja beliau, yang dipinjamkan oleh Jabatan Peguam Negara. Malah, "Black Panther & Trio Ladies" ini dibantu oleh pegawai atasan SKMM berpangkat Datin dan direstui oleh Pengerusi SKMM, dan mereka telah bersekongkol melakukan penyingkiran-penyingkiran beberapa pegawai, dengan memberi tekanan-tekanan kerja, sehingga mereka meletak jawatan. Cubaan penyingkiran ke atas Timbalan Pendakwa Raya ini telah sampai ke pengetahuan Jabatan Peguam Negara dan ini telah menimbulkan kemarahan Jabatan Peguam Negara yang mahu menarik kakitangan beliau dengan serta merta!! Tahniah "Black Panther & Trio Ladies" kerana berjaya melumpuhkan operasi siasatan SKMM dan memutus hubungan akrab selama ini dengan Jabatan Peguam Negara.

Rupa-rupanya "Deep State" dalam SKMM masih mekar dan hidup, menzalimi kakitangannya, dan memberi impak negatif kepada usaha baik kerajaan yang mahu membanteras penyebaran berita-berita palsu dan fitnah. "Deep State" di KKMM akan memburukkan lagi nama baik dan niat ikhlas YB menteri dan pegawai-pegawai kanan beliau untuk membuat perubahan negara!

YB Menteri perlu melakukan sesuatu dengan segera di SKMM agar usaha-usaha membanteras penyebar berita-berita dan maklumat palsu dan fitnah dapat diteruskan. Jika tidak, maka PH akan menjadi kerajaan sepenggal oleh kerana kegagalan diri sendiri untuk merobah dan berobah dengan pantas.

Saya menulis kerana saya sayangkan SKMM, sayang negara Malaysia ini.

Pekerja Veteran SKMM
29 Mei 2019


ANWAR DAN AZIZAH KE MAKKAH

Berangkat ke Mekah bersama Azizah untuk menunaikan umrah. Mohon doa teman-teman semoga dipermudahkan.


Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang
Imej mungkin mengandungi: 5 orang, orang duduk

AWASI BERITA PALSU

https://www.facebook.com/anwaribrahim.keadilan/videos/556159994909654/?t=30


Cabaran umat dan negara hari ini adalah bagaimana menangani sentimen perkauman dan gejala 'fake news' yang semakin berleluasa. Kesempatan dan kebebasan bersuara hari ini ternyata lebih baik dari dulu, namun ia tidak wajar digunakan untuk menyebar kebencian. Gejala seperti ini semakin meluas di Eropah saat ini yang kebanyakannya memberi kesan kepada minoriti Islam dan penganut-penganut kepercayaan dan agama yang lain.

ORANG TAK SUKA KERAJAAN PH KERANA TAK BAGI ‘CASH’

NAJIB YANG KECUT GAGAL HADIR “NOTHING TO HIDE”

SAKSI KE-38 KATA NAJIB SURUH PERCEPAT PROSES PINJAMAN KWAP