RAZMAN KASTAM PUN "JAGA LADANG BABI" OK JA..TAKAT NAK BINCANG HARGA LANTAK PEE LA BUKAN KAMU NAK MAKAN BABI...APA PUNYA BAGHAL. 

NAK PILIH LAGI KAH MENTERI PN- TENGOK SEBULAN SAHAJA HANAH YEOH SELESAIKAN. PEJA MEE KARI TAK RETI NAK SELESAIKAN

 

Isu kesihatan rakyat adalah perkara utama - Anwar Ibrahim-

4 JANUARI 2023 – SIDANG MEDIA YAB PERDANA MENTERI – PASCA MESYUARAT KABI...

Saman: PM mungkin nak buka isu bohong


Ahli Parlimen Ledang, Syed Ibrahim Syed Noh berpendapat, isu saman melibatkan Perdana Menteri ke-10, Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah isyarat serius melibatkan isu maruah. Beliau berkata demikian dalam program Wacana Sinar siri 377 bertajuk ‘Saman: Elak fitnah atau…’ terbitan Sinar Harian.


SIDANG MEDIA PM 10 BERKAITAN DENGAN KES COVID DAN LANGKAH PENCEGAHAN

 

MB KEDAH BUAT LAGU MANA- HANGPA DAPAT LEBIH LAGI KA. DUIT JUTAWAN MELAYU TU


 

BAGAIMANA KE LONDON NAK MINTA MERDEKA- NI KE LONDON NAK JADI PM


 

SEAWAL 16 MAC 2022- HARAKAH NAK MENGHASUT KE ATAU TAK PANDAI CARI SUMBER-KEMUNCAK PENYEBARAN DAH LALUI


 

MMMM- NI DIA KHAIRY JAMALUDDIN TENGOK BOLA- KATANYA NAK BERTANDING JAWATAN TIMBALAN ATAU PRESIDEN UMNO


 

FITNAH WALAUN - KES COVID DULUNYA HANYALAH FITNAH SEMATA MATA


 

RAFIZI JANJI SAHUT CABARAN PN

 

Minggu ini, genap sebulan saya memegang amanah sebagai Menteri Ekonomi.

Saya tidak banyak muat naik kandungan kerja seharian kerana saya faham kesan perencanaan ekonomi banyaknya akan mengambil masa yang lebih panjang sebelum hasilnya dirasai, apatah lagi dalam suasana ekonomi global yang mencabar dan kedudukan kewangan negara yang dilemahkan oleh ketempangan tadbir urus sebelum ini.

Ada perkara yang boleh diusahakan supaya hasilnya dirasai cepat, namun kebanyakan perencanaan ekonomi akan mengambil masa lebih setahun, sementara sebahagian besarnya memakan lebih masa.

Sebab itu masa sebulan saya habiskan berjumpa dan berbincang dengan pemegang taruh (stakeholders) utama ekonomi negara. Mereka termasuklah pembuat dasar, pelaksana, pihak swasta dan pemegang taruh lain.

Secara umumnya, kesemua pihak memahami hala tuju ekonomi yang hendak dibawa.

Kerajaan Perpaduan ini bertanggungjawab mengalih haluan ekonomi ke arah ekonomi bernilai tinggi supaya rakyat mendapat gaji yang boleh mengimbangi tekanan inflasi.

Usaha mengekang inflasi banyaknya boleh dilaksanakan di peringkat pembekal seperti mempercepatkan pelaburan berteknologi tinggi dalam sektor makanan, mengawal harga (dengan membayar subsidi), meningkatkan persaingan pembekal (dengan menangani monopoli) dan menambah bekalan (termasuk mengimport).

Tetapi usaha di sebelah pembekal ini perlu juga diiringi dengan inisiatif di sebelah penawaran, termasuklah mengusahakan kenaikan gaji yang munasabah supaya rakyat tidak merasa terlalu terbeban dengan kadar inflasi semasa dan menggalakkan tabiat pengguna (consumer behaviour) yang lebih sensitif kepada harga agar permintaan adalah lebih anjal.

Pembangkang dari PN akan terus mempertikai setiap usaha kerajaan. Ada dari kalangan mereka yang memperli konon saya hanya nampak gah semasa pembangkang tetapi tidak berkesan sebagai kerajaan.

Insya Allah itu satu cabaran yang saya akan sahut. Cuma bila komen begitu datang dari mereka yang menjadi kerajaan setelah menebuk atap selama 33 bulan, bunyinya nampak seperti meludah ke langit.

Soal keperluan menganjak ekonomi negara ke arah ekonomi digital berteraskan inovasi, ekonomi yang seimbang dengan kelestarian alam sekitar, aplikasi teknologi yang meningkatkan produktiviti dan kecekapan – ini semua matlamat ekonomi yang tidak boleh dipertikaikan.

Ujian sebenar kepada saya ialah bagaimana saya berjaya melaksanakan anjakan-anjakan ini yang kesannya dapat dirasai oleh rakyat.

Setelah sebulan, ada idea dan pendekatan baru yang saya rasakan akan beri nilai pulang lebih baik bagi setiap satu ringgit wang rakyat yang dibelanjakan kerajaan. Ada masalah pelaksanaan yang merencatkan prestasi ekonomi dan menyebabkan kenaikan kos yang boleh ditangani. Ada projek-projek berimpak tinggi yang akan memberi isyarat anjakan ekonomi yang diperlukan untuk menarik minat pelabur-pelabur.

Masa sebulan telah memberi saya gambaran yang mencukupi untuk berlari dengan lebih pantas mulai Januari ini.

Ada yang kesannya dapat dirasai segera, ada yang hasilnya hanya dapat dituai dalam setahun, dua tahun dan tahun-tahun yang akan datang. Insya Allah, kalau sepuluh kami usahakan, kalau pun tidak semua membuahkan seratus peratus hasil seperti yang dirancang, sebahagian besarnya akan mempunyai impak jangka masa sederhana dan panjang kepada negara.

Selepas lima tahun, Insya Allah saya serahkan kepada penilaian rakyat mengenai prestasi saya sebagai menteri dan PKR/PH sebagai sebahagian dari Kerajaan Perpaduan.

Rafizi RamliYANG KALUT SEBAR MENTERI BINCANG HARGA KAWALAN DAGING BABI TU DAH KENAPE. KAU MAKAN BABI KE..?


 

KEH..KEH..CITA CITA NAK MATI SHAHID KA NI ?


 

SOALAN BODO - HANG TAK MAU DOK PENANG BAIK HANG P DOK NEGERI LAIN.


 

JARINGAN MALAYSIA SEMALAM.ULANGTAYANG


 

JADI BENDAHARI BN- LEPAS PILIHANRAYA- DIA HASUT MUHYIDDIN JADI PM.


 

NAK LAGI MENTERI PN- PEJA- KEH..KEH...CEPAT BERTINDAK MENJAGA STADIUM


 

PERTAMA KALI AZAN BERKUMANDANG DALAM STADIUM SEBELUM PERMAINAN BILA MASUK WAKTU MAGRIB. NANTI NEGERI LEBAI TIRU. MACAM AZAN 2 KALI DI PENANG WAKTU SUBOH. BANYAK DAH NEGERI YANG AMALKAN.


 

TAK USAH LAH CIK ADIK NAK BERDEBTA DENGAN WALAUN- SELAIN TAK BERAPA CERDIK MEREKA JUGA BETUL DARI SEGALA SUDUT. MEREKA SAJA YANG BETUL ORANG LAIN SALAH.


 

LANGKAH LONDON PULAK- NAK JUGA JADI KERAJAAN YA...


 

INI DIA LANGKAH LONDON


 

PERINGATAN BUAT PM 10- HATI HATI YA- MAHIADDIN JUGA ADA... - TIADA TOLERANSI KERANA TAKUT TINDAKAN PM 10


 

KENAPA PERLU PILIH PH-BN- PN PULA KEMPEN KEBENCIAN BANGSA DAN AGAMA- LEBIH BAIKLAH KERAJAAN PERPADUAN


 

Islam ajar tundukkan pandangan….Takdir !!!- JOM KENTOT


 

SIDANG MEDIA MAT MASLAN BERKAITAN ATURCARA UMNO


 

MESIR TERJERUMUS KE DALAM PINJAMAN IMF


 

DEYYYY...OTAK ADA PAKAI KA ? MINYAK 1.50- TU MASA PAS DA DALAM PR- APA PUNYA KEPALA BANA LA


 

YB...NI ADA NETIZEN KATA HARI TU BUKAN KATA SEMANGAT BANTAH SEBAB PM KACAU BILLION AIR MELAYU ? NI HANG NI MERACAU NI


 

2 WALAUNTIT BERTUDUNG DICABAR TUNJUKKAN IJAZAH KERANA PROPAGANDA DAN FITNAH.


 

18 BULAN ABAH TAK KASI PUN PADA PEMBANGKANG-

 


OK KES VIRUS SIMPAN SINI YA. UNTUK KEFAHAMAN YANG KURANG MEMAHAMI
Ok simpan sini untuk rekod.

Varian BA5.2 dah ada di Malaysia semenjak 16 Mac 2022 manakala varian BF7 pula semenjak 21 Ogos. Kita dah melalui Hari Raya selepas varian BA5.2 ditemui di Malaysia dan ditambah pula pilihanraya selepas varian BF7. Alhamdulillah kedaan masih terkawal.

So kalau nanti peroyan-peroyan tu salahkan Kerajaan Perpaduan, kita tunjuk benda ni. Dah lama rupanya berlaku tapi tak dimaklumkan kepada rakyat. Kenapa? Itu aku tak pasti. Cuma Isnail, Khairy dan Dr. Noor Hisham yang ada jawapannya. Guane boh?

Raja Gelap

 

POK WEE JEBON - DALIL HANYA TERPAKAI SEWAKTU PAS JADI KERAJAAN


 

NUR JAZLAN KATA JANGAN DENGAR 2 EKOR PENGECUT DALAM UMNO DAN AGAR JAWATAN PRESIDEN TIDAK DIPERTANDINGKAN


 

YB MENTERI PENDIDIKAN PETAH MENJAWAB- NAMPAK DIA LEBIH MESRA DAN PETAH BERCAKAP- CEPAT JAWAN DARI RADZI JIDIN


 

KOMEN YANG BERKAITAN DENGAN INTERGRITI- POLIS KENA BERHENTI- DIA DOK MERACAU..KONONNYA NAK JADI CALON.SEBENARNYA AMALAN MAHIDDIN MASA DIA JADI PM


 

WALAUN DAN CAI BUNGA HABIS MODAL


 

ADAKAH PN DULU BERI SAMA RATA PADA PEMBANGKANG- TANYA NAZRI AZIZ


 

IDRIS AHMAD YANG KATA- DAN PUNYA RESIS BILAMANA PEMIMPIN DAN WALAUN CAI BUNGA MEMBUAT PERSEPSI DAN FITNAH


 

GENAP 40 HARI ANWAR JADI PM 10-


 

MUDA LAGI TAPI TAK JUJUR- SEKARANG HILANG DAH BILA CEO TABUNG HAJI JAWAB


 

JOM PAKAT GELAK DENGAN WALAUN PN HABIS MODAL NAK HASUT


 

AGAK AGAK ANAK MUDA SUKA DIA TAK?- BANYAK KES LAGI RASANYA NI ADIK ADIK

 


Arau ni MP yang paaaling aku benci sekarang ni. Tengok dia bercakap (bukan berbahas) dalam parlimen pun cukup buat aku meluat.

Betullah apa yang Sany Hamzah katakan. Dia cuma nak timbulkan kekecohan je. Nak terbitkan persepsi tidak baik untuk PM. Sedangkan Sany dah jelaskan perkara peruntukan itu belum dinyata keputusannya lagi.

Dia tak terima penjelasan Sany bukan sebab Sany tak layak. Tapi sebab itu ibarat mati peluru. Jadi walau pun dah jelas, dia masih nak ungkit. Dia kata Sany tak layak, dah dia siapa nak tuntut penjelasan daripada PM?

Dia sendiri pun kalau ikutkan tak layak nak tuntut PM bersuara sebab di bukan Ketua Pembangkang. Dia sepatutnya suruh Hamzah bangkitkan soal ni. Boleh saja ungkit dalam sidang nanti. Tapi niatnya memang lain.

Terfikir pula aku. Walaupun Shahidan ni antara MP paling senior dalam pembangkang, pernah pula jadi MB, tapi tak terpilih jadi Ketua Pembangkang. Kan? Nama dia sikit pun tak naik.

Nampak sangat jenis tak ada kualiti. Pembangkang lain pun tak pandang dia. Ada hati nak sound PM macam dia tu hebat sangat. Kesian pun ada tengok dia ni. Tapi yang lebihnya rasa meluat la. Guane boh?

.

Raja Gelap

PROJEK NAIK TARAF KE 3 LORONG PASIR GUDANG

 

 

Projek naiktaraf lebuhraya Pasir Gudang menjadi 3 lorong. Terima kasih PMX DS Anwar kerana berikan peruntukan sebanyak RM78 juta untuk projek ini. Sesungguhnya ianya sesuatu yang dinanti dan selalu diharapkan oleh warga Pasir Gudang. Guane boh?

Raja Gelap

 

Saya ingin berkongsi berita gembira dengan Rakyat Pasir Gudang berkaitan isu Lebuhraya Pasir Gudang.

(2) Pada pagi ini Selasa 03 Januari 2023 saya telah menerima maklumat dari YB Fazli iaitu Exco Kerjaraya Kerajaan Johor berkenaan Projek Naik taraf lebuhraya Pasir Gudang.

(3) YB Exco Kerjaraya menyatakan antara lainnya bahawa Projek Naik taraf lebuhraya Pasir Gudang (FT17) Fasa2B

Lokasi - dari Persimpangan Bandar Seri Alam/Taman Rinting ke Pasir Gudang sepanjang jarak 5.5 kilometer;

Skop - Naik taraf Jalan 4 Lorong kepada 6 Lorong 2 Hala

Tempoh masa - dari 25 Oktober 2022 hingga 24 Oktober 2025 (36 bulan) telah bermula dengan Kerajaan memperuntukkan kos sebanyak RM78 juta.

(4)Sebagai Ahli Parlimen Pasir Gudang saya ingin mengucapkan terima kasih kepada YB Fazli Exco Kerjayaraya Negeri Johor dan Menteri Besar Johor serta Kerajaan Johor yang telah memberi perhatian tentang isu Lebuhraya Pasir Gudang.

(5) Saya juga ingin merakamkan terima kasih kepada Perdana Menteri Dato' Seri Anwar Ibrahim bagi pihak Kerajaan Persekutuan yang telah memperuntukkan dana sebanyak RM78 juta itu untuk Projek menaik taraf lebuhraya Pasir Gudang.

Sekian, terima kasih.

Yang benar

Hassan Abdul Karim

Ahli Parlimen Pasir Gudang

03/01/2023

 

CUBA HANG BAWA SAMAN- ADA BRANI KAH? ATAU SEKADAR PROPA


Kalau betul tuduhan itu palsu, silakan saman. Tengok DS Anwar selamba saman Mahiaddin, Sanusi dan Razman. Ini korang ramai-ramai takkan tak ada yang berani nak saman DS Anwar? Kata korang di pihak yang benar. Berani kerana benar kaannn????? Guane boh? 

PUNYA LA MALAS NAK BUAT KERJA MEMFITNAH- MASUK NERAKA KAU BARU TAHU

 


Kerja cytro parti ana ni mudah je. Ambik gambar kat filipina, buat ayat macam berlaku kat Malaysia…. Orang pun marah. Cytro parti ana pun dapat pahala & masuk syurga… Sekian…

03.01.2023 - FOKUS 5.45 | PANAS!! SHAHIDAN KASSIM DAKWA PEMBANGKANG MASI...