TAK MALUKAH? BAWA ANAK BERANAK KE CHINA GUNA JET DIBIAYAI RAKYAT


Kadang kala kita terasa bahawa sudah sampai masanya untuk menjelaskan kepada PM Malaysia ini bahawa ketika melakukan lawatan rasmi ke luar negara, adakah patut dibawanya anak beranak kerana dalam lawatan ini sepatutnya yang berada ialah menteri dan ahli perniagaan untuk membantu meningkatkan kegawatan ekonomi negara, namun sebaliknya berlaku kerana Rezza Aziz terkenal dengan tuduhan mengsonglap duit 1 MBD.

Untung juga menjadi anak beranak PM masa kini kerana PM PM yang lepas lepas jarang bawa anak beranak dalam lawatan ke luar negara terutamanya apabila misi pelaburan. Oh ya mungkin terlupa juga , beliau bukan sahaja terkenal di new York, malahan DOJ juga kenal beliau sebagai penyamun dan menyimpan harta samun di negara Uncle Sam itu..Sebagaimana yang kita tahu, US tidak memebenarkan harta yang dicuri dibalun dari negara lain dan membeli harta di negaranya.Jelas kata US tidak mahu penyamun professional menyamun dan menetap dinegaranya.

Untung la...jadi anak PM walau pun bukan darah daging sendiri. Mungkin si Ibu yang pengasih ini prihatin dan mana tahu peluang perniagaan baru muncul dan tempat baru juga ada untuk tinggal dalam buangan sementara mak bapak masih berkuasa?


http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/11/01/najib-family-china/Image result for RIZA AZIZ VISIT CHINA WITH FAMILY


RUPA-RUPANYA PAS MEMANG RELA DIKENCING UMNO!!
Khususnya ahli-ahli Pas, sila ambil perhatian mengenai kenyataan Idris Ahmad ini. Beliau adalah Naib Presiden Pas, bukannya pemimpin parti peringkat kawasan atau ranting yang cakapnya hanya umpama angin lalu saja.

Sebagai Naib Presiden Pas, kata-katanya bukan saja dianggap benar, bahkan juga tentunya adalah gambaran tentang parti itu sendiri.

Sebagaimana yang dipetik dari portal Malaysia Dateline semalam, Idris dilaporkan berkata, Pas tidak pernah kesah kalau ditipu oleh UMNO sekali lagi dalam isu isu rang undang-undang Akta 355.

Ketika berceramah di Kuantan, Idris yang juga Ahli Parlimen Bukit Gantang berkata, Pas dan rakyat negara ini sudah lama ditipu oleh BN.
"Kita dah pilihanraya 13 kali. Dah 13 kali kita dikencing (ditipu) oleh BN. Sebab itu kita kalah selalu.

"Jadi kalau kena kencing sekali lagi kita tidak terkejutlah," kata Idris dalam ceramahnya itu.

Bagi beliau, Pas tidak rugi dikencing oleh UMNO, tetapi UMNOlah yang rugi.

Masya Allah...berdasarkan ucapan Idris itu, rupa-rupanya Pas sangat sedar mereka telah kena kencing dengan UMNO dan BN sejak sekian lama lagi, sudah 13 kali pilihanraya lagi.

Kemudian, dalam isu pembentangan usul Akta 355 yang sekarang ini ternampak ciri-ciri bakal kena kencing lagi, Idris boleh pula berkata, "tidak kesah kalau dikencing sekali lagi."

Kalau sudah 13 kali kena kencing, mengapa Pas masih sanggup kena kencing sekali lagi?

Kenapa pimpinan Pas yang ada sekarang tidak cuba mengelak atau menjauhkan diri daripada terus jadi tadahan kencing oleh UMNO dan BN?

Apakah Pas memang dilahirkan untuk kena kencing sepanjang zaman?

Lagu mana pula logiknya kata-kata Idris bahawa meskipun selalu kena kencing, bukan Pas yang rugi, tetapi UMNO yang rugi?

Apa untung yang Pas dapat yang mungkin ahli-ahlinya tidak tahu akibat selalu kena kencing selama ini?

Barangkali Tuan Ibrahim Tuan Man hanya mampu senyum-senyum dengan kenyataan Idris Ahmad kali ini. (SH 01/11/2016).

PETROL, DIESEL NAIK, KERAJAAN TIADA WANG – PEMUDA AMANAH

Husam jawab tuduhan Anuar Tan


Datuk Husam Musa Datuk Husam MusaTindakan exco kerajaan negeri Datuk Anuar Tan menuduh Adun Salor Datuk Husam Musa menyerang dasar bekas menteri besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat apabila mengkritik program Ladang Rakyat disifatkan sebagai satu percubaan mengelirukan fakta sebenar.
"Janganlah sebarang kelemahan Ladang Rakyat disembunyikan di belakang perisai menilai Ladang Rakyat adalah menolak Tok Guru," kata Husam dalam satu jawapan balas kepada kenyataan Anuar.
Menurut Husam, laporan audit juga menegur kaedah pajakan tanah kepada pemaju kerana pulangannya kepada Ladang Rakyat adalah rendah.
"Adakah YB sedar hal ini?
"Apa YB telah lakukan jika YB sedar mengenainya?
"YB hanya berdiam diri dan membiarkannya ia berterusan sampai bila-bila?
"Bukankah keputusan kolektif yang silap atau lemah boleh dan patut dibaiki oleh
keputusan kolektif yang baru?
"Adakah YB sedar bahawa pada setiap masa YAB Tok Guru tidak pernah mempengerusikan
Ladang Rakyat?," soalnya.
Husam yang juga bekas exco ekonomi berkata, sewaktu pentadbiran Nik Aziz, apabila permohonan tanah oleh Ladang Rakyat dikemuka dalam mesyuarat exco, tidak ada dikemukakan terma-terma penggunaan tanah yang dicadangkan oleh Ladang Rakyat.
"Bolehlah kita dengan selamat mengatakan Tok Guru tidak pernah diberitahu kedudukan kecilnya hasil Ladang Rakyat.
"Tok Guru hanya diberitahu tentang kehebatan Ladang Rakyat berjaya memberikan dividen kepada peserta," katanya.
Beliau juga menolak tohmahan Anuar yang menggunakan hujah mengkritik Ladang Rakyat adalah menghina dan mengkritik Tok Guru yang sudah meninggal.
"Ini adalah salah kerana Tok Guru tidak pernah terlibat dalam menentukan apa-apa terma dan syarat usaha sama Ladang Rakyat.
"Tok Guru tidak pernah terlibat dengan pengurusan serta pentadbiran Ladang Rakyat.
"Bagaimana pula boleh dikatakan mengkritik Ladang Rakyat adalah mengkritik Tok Guru?
"Ke mana Pengerusi dan pengurusan Ladang Rakyat sehingga nama Tok Guru perlu
digunakan?," soal Husam yang kini bersama Amanah.
Menurut Husam, walaupun Nik Aziz gembira atas kejayaan pembahagian dividen tetapi beliau tidak berkesempatan untuk menilai kedudukan pentadbiran Ladang Rakyat.
"Apa yang saya lakukan sekarang adalah menilai pentadbiran Ladang Rakyat dan bukan menolak gagasan Tok Guru untuk membantu rakyat yang miskin menerusi program Ladang Rakyat.
"Jangan kelirukan rakyat Kelantan dengan dua isu yang berbeza ini. Gagasan Ladang Rakyat untuk membantu rakyat miskin dengan pengurusan Ladang Rakyat yang lemah yang tidak sama sekali terlibat dengan Tok Guru.
"Janganlah sebarang kelemahan Ladang Rakyat disembunyikan di belakang perisai menilai Ladang Rakyat adalah menolak Tok Guru," tegasnya.

BAJET 2017 MALAP, PELABUR TINGGALKAN MALAYSIA?

HARGA MINYAK MENTAH JATUH MENGEJUT DI PASARAN DUNIA