Najib OKU makin membebankan Rakyat (LM)

Najib sudah boleh dikategori perdana menteri OKU – Shahbudin Husin

Sesiapa pun kini tidak dapat lagi menyembunyikan kebimbangannya terhadap keupayaan Najib dalam memimpin negara ini.

Prestasinya merosot hari demi hari, kedudukan ekonomi kian memburuk, hutang negara bertambah dan kehidupan rakyat tidak pernah menjadi lebih baik. 


.

VIDEO :CERAMAH GSTGST lebarkan jurang pendapatan seperti kapitalis AS- Anwar

GST lebarkan jurang pendapatan seperti kapitalis AS- Anwar


KUALA LUMPUR 21 Dis: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak mahu rakyat negara ini mengalami nasib sama di Amerika Syarikat di mana jurang ekonomi yang kian melebar antara golongan kaya dan miskin.

Katanya, Pakatan Rakyat membantah cukai barangan dan perkhidmatan (GST) bukan kerana sistem cukai itu , tetapi kerana ia lebih memihak kepada tauke-tauke besar dan kroni.

Anwar“Di antara kecaman kuat terhadap sistem kapitalis di Amerika Syarikat ialah kerana pertumbuhan ekonomi itu memberi manfaat kepada golongan kecil.
“Saya ke sana baru-baru ini dan meneliti laporan terkini 2010 hingga 2012. Kekayaan yang bercambah itu mencecah trilion ringgit tetapi dimanfaatkan oleh kurang dari satu peratus rakyat di sana,” katanya ketika berucap semasa pelancaran kempen ‘Faham GST – Tolak GST’ di Kelab Sultan Sulaiman, Kg Baru malam tadi.

Kempen berkenaan turut menampilkan Presiden Pas, Datuk Seri Abd Hadi Awang dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang, pimpinan Pakatan yang lain beserta beberapa NGO.

Abdul Hadi dalam ucapannya mengatakan GST sebagai zalim  kerana dikenakan kepada semua golongan rakyat sama ada kaya atau miskin.

“Islam menetapkan zakat ini kena pada orang yang kaya dan berada untuk diagihkan kepada mereka yang tidak berada.

“Percukaian dalam Islam yang dikenakan termasuk kepada orang Islam menetapkan sekiranya sumber negara sudah cukup, maka cukai dihapuskan,” tegasnya.

Sementara itu, Lim Kit Siang pula membidas pihak yang mengatakan negara akan muflis jika GST tidak dilaksanakan.


“Apa yang menyebabkan suatu negara muflis bukan sebab ada cukai seperti GST atau tidak tetapi kerana negara itu korup, rasuah, banyak pembaziran, keborosan dan mempunyai kerajaan yang tidak baik,” katanya.

IKUTI DRAMA INI.VIDEO: Wartawan TV3 tersilap..kata "BN cuba untuk menipu..."