MENYANGGAH LAPORAN HELEN ANG TENTANG ABDUL MANAF KASMURI

Berdasarkan dari petikan video dibawah nama dan dalam tulisan Helen Ang adalah satu kesilapan kerana individu itu adalah insan yang berlainan nama.Nama yang tertera pada tulisan ialah Abdul Manaf Kasmuri , beliau adalah bekas Lt Kol (B) Angkatan Tentera Malaysia sebagaimana siasatan saya sebelum ini.

Namun sanggahan saya kepada nama yang di sebut didalam video yang ditunjukan dibawah ialah Abdul Manan Kasmuri.Mungkin mempunyai hubungan persaudaraan tidak dapat dinafikan, namun laporan dan tulisan serta pengakuan vidoe dari link dibawah adalah individu yang berbeza dari segi watak dan fahaman politik.

Penafian Abdul Manaf seorang bekas Lt Kol (B) ini telah saya terima beberapa hari lepas kerana beliau menafikan mengeluarkan kenyataan sedemikian rupa dan ini menimbulkan salah faham akan individu didalam video tersebut.Selepas melihat video, barulah disedari bahawa memang benar individu yang merupakan seorang ketua cawangan Umno dan membuat laporan polis berhubung insiden di jalan Kebun di program ABU, Asalkan Bukan Umno itu adalah insan yang bernama Abdul Manan Kasmuri.

Menurut maklumat yang diterima, beliau , Abdul Manan adalah ketua cawangan Umno dan juga terlibat dengan beberapa program Umno , termasuk JATI juga program Zulkifli Nordin di sekitar parlimen Kota Raja.Jadi maklumat berhubung dengan Lt Kol (B) Abdul Manaf Kasmuri adalah tidak tepat sama sekali.Abdul Manaf adalah seorang aktivis PAS yang berjuang dengan cara beliau bersama-sama jemaah PAS.
Hindraf - Militan Islam bekas tahanan ISA di Jalan Kebun- link

Militan Islam bekas tahanan ISA di Jalan Kebun

By Helen Ang,

Abdul Manaf Kasmuri ialah individu yang membuat laporan polis terhadap Hindraf kerana dia membantah orang India menghadiri
forum ABU pada Jan 21 di suatu tempat yang didakwanya “kawasan orang Melayu”.

Abdul Manaf Kasmuri (dalam YouTube dipautkan di atas ) berkata bahawa dia duduk 60 tahun di Jalan Kebun.

IANYA DI SEBUT DENGAN NAMA ABDUL MANAN KASMURI DAN BUKANNYA ABDUL MANAF KASMURI.