Najib martabatkan Kristian dan Hindraf? (LM)

Akhirnya, pejuang bangsa melayu umngok, Ibrahim Ali dan Zul Nordin umpama katak-katak yang digilis tayar lori balak. Kabinet Najib lebih mengutamakan usaha pejuang Hindraf berbanding Perkasa.

Begitu juga dengan Hasang Akidah yang terlalak ke sana ke mari, Mubaligh Kristian juga yang menjadi pilihan dan keutamaan menganggotai kabinet Najib.

APA LAGI YANG MELAYU UMNGOK MAU?

Kuasa Melayu tak akan hilang – Zairil

Kuasa Melayu tak akan hilang – Zairil
16 May 2013
SHAH ALAM, 16 MEI: Kuasa Melayu tidak mungkin hilang di Malaysia seperti yang digembar-gemburkan sesetengah pihak tidak bertanggungjawab kerana terdapat banyak faktor yang menjadikannya sangat mustahil.

Menggulung hujah pada program wacana ‘Pasca PRU13: Ke mana haluan politik Melayu’, Ahli Parlimen Bukit Bendera DAP, Zairil Khir Johari menegaskan bahawa ‘tidak kan Melayu hilang di Malaysia’.
Menjawab kerisauan yang dibangkitkan sesetengah pihak, Zairil berkata, adalah mustahil kuasa Melayu boleh hilang lantaran faktor demografi, undang-undang serta daulat Raja-raja Melayu.

“Masyarakat Melayu adalah masyarakat terbesar, dan semakin berkembang. Manakala masyarakat Cina hanya 25 peratus (daripada keseluruhan populasi) dan (jumlahnya) semakin mengecil,” katanya menjawab kerisauan kononnya Melayu semakin hilang kuasa.

Beliau yang juga Timbalan Setiausaha Publisiti DAP turut mengegaskan bahawa kedudukan dan hak istimewa orang Melayu serta kedudukan agama Islam adalah perkara yang termaktub di dalam Perlembagaan Persekutuan yang bukan sahaja tidak boleh dipinda sesuka hati malah dijunjung tinggi oleh DAP.

Menurutnya lagi, Raja-raja Melayu adalah pelindung kepada hak dan kepentingan orang Melayu, maka tidak mungkin kuasa Melayu boleh hilang begitu sahaja.

Zairil turut membangkitkan relevansi topik wacana yang baginya sangat tidak betul. Menurutnya adalah sangat pelik bagi orang Melayu untuk membincangkan soal hala tuju politik selepas setiap kali pilihan raya apabila negara sudah 56 tahun merdeka dan diterajui sebuah parti Melayu.

Beliau dijemput sebagai panelis pada program anjuran Sinar Harian sebagai panelis bersama mantan Ahli Parlimen Temerloh, Datuk Saifuddin Abdullah serta Ahli Parlimen PAS Kuala Terengganu, Raja Datuk Kamarul Bahrin. – Roketkini.com
Print Friendly

ANWAR GESA RAKYAT BANGKIT TENTANG PENYELEWENGAN UNDI

Malaysia Anwar Ibrahim menggesa rakyatnya untuk menolak keputusan pilihan raya umum ke-13 baru-baru ini dengan membuat kesimpulan, menggesa mereka untuk mempertahankan hak-hak mereka dan "menyelamatkan Malaysia" dari masa depan yang suram di mana rasuah dan politik kezaliman akan menguasai.

Panggilan beliau datang sebagai satu kepada  kerajaan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk menerima hasil 5 Mei pilihan raya, yang telah dicemari oleh tuduhan undi penipuan, pengundi hantu dan juga menggunakan pekerja asing tanpa izin untuk tergelincir ke dalam gerai mengundi dan mengundi parti Umno-BN Najib sebagai balasan yang mana mereka akan diberikan penduduk tetap.Anwar 64 tahun lama mempertikaikan tuntutan Najib untuk kemenangan 133-kerusi di Parlimen 222 kerusi Malaysia. Rakyat beliau Pakatan, yang memenangi undi popular, menyapu 52% daripada semua undi cast, mahu pilihan raya semula di 27 kerusi di mana mereka mengatakan mereka mempunyai bukti prosedur yang sangat tidak teratur. Anwar enggan menerima kekalahan, dan memulakan lawatan ke seluruh negara untuk membawa kes itu kepada rakyat.Mesej terakhir yang jelas


"Kami mempunyai Rakyat kepimpinan mesyuarat majlis Pakatan dengan PAS dan DAP tadi. Apa yang dimaksudkan dengan menjadi pemimpin jika kita tidak boleh merealisasikan aspirasi dan hak rakyat dan kemudian oleh Allah, kita akan mempertahankan mereka. Pada hari Jumaat, kita akan berkumpul di Negri Sembilan, pada hari Ahad, kami akan terbang ke Kota Kinabalu di Sabah. Tanpa pengecualian dan di mana-mana kita lihat orang-orang bangkit. Bangunlah lebih sekarang berbanding sebelum GE, "Anwar memberitahu orang ramai 60,000 Stong di Ulu Tiram, Johor pada malam Rabu."Untuk anda semua, terutama generasi muda Malaysia, ini adalah mengenai masa depan anda. Golongan muda Melayu, belia Cina dan belia India. Masa depan anda, keselamatan, keluarga anda dan juga kerajaan adalah jauh lebih selamat dengan Pakatan yang dengan 'perompak' dalam Umno.The Umno-BN berputar tentang Anwar. Saya memberitahu anda, saya berbesar hati dengan sokongan anda tetapi ini bukan tentang Umno atau Anwar. ini adalah mengenai masa depan anda."Mesej akhir yang jelas, kita tidak bercakap mengenai pilihan raya akan datang kita bercakap mengenai pilihan raya ini dan kita telah memenangi pilihan raya ini. Najib, Muhyiddin, Suruhanjaya Pilihan Raya mendengar, kita tidak meminta anda untuk membetulkan GE 14 tetapi kami mahu anda untuk mengkaji semula PRU ke-13, yang kita dimenangi."Dan kita telah kumpulkan bukti dan fakta-fakta, fakta menarik [seperti] gambar-gambar yang ditangkap Bangladesh mengundi - di mana u dari Dhaka;? Bilakah anda mula bekerja - 2 tahun; di mana anda bekerja - Selangor; mengapa anda di sini - mengundi; yang meminta anda untuk datang - bos;. yang kamu mengundi - Umno ""Kita mesti meneruskan usaha Setiap seorang daripada anda -. Pulang Twitter, Facebook, blog, apa sahaja cara -. Menghantar mesej kepada semua orang dan memberikan fakta-fakta sebenar Kami akan berjuang dengan fakta-fakta dan bukan fitnah.
"Jangan sekali-kali dalam sejarah manusia boleh menjadi diktator walaupun dengan senjata mereka yang pernah menentang pemberontakan orang-orang untuk mempertahankan hak mereka. Rakan-rakan saya, timbul dan mempertahankan hak-hak anda dan negara ini yang kita cintai. Mempertahankan hak-hak anda, sila. Jangan tidak melayan walaupun untuk satu minit untuk memberi BN 5 tahun lagi. NO! Simpan Johor, Selamatkan Malaysia! "