ANWAR ADA BUKTI RM1.4 JUTA, MANA LAGI PAS MAHU LARI?Berikutan pendedahan awal sebelum ini telah dinafikan oleh beberapa pemimpin Pas, Anwar Ibrahim malam tadi mendedahkan secara lebih spesifik mengenai bayaran penyelesaian yang dibuat oleh parti Islam itu kepada Sarawak Report.

Katanya, Pas telah membayar sejumlah RM1.4 juta sebagai penyelesaian luar mahkamah kes samannya di London terhadap editor Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown.

PENGUMUMAN - Untuk memberi lebih keselesaan kepada pembaca yang sentiasa berkembang, blog ini akan berpindah sepenuhnya ke tapak baru - shahbudindotcom.net - bermula 1 Mac 2019. Terima Kasih.

Tambah Presiden PKR itu lagi, beliau mempunyai bukti dalam bentuk penyata bank berhubung pembayaran yang dibuat oleh Hadi Awang itu.

“Nama saya Anwar Ibrahim, saya tak akan bercakap kalau saya tak ada fakta. Ni saya ada bukti - Pas, Hadi Awang telah bayar RM1.4 juta kepada Clare Rewcastle Brown.

“Kalau Pas nak cabar, boleh dakwa saya di mahkamah, saya ada bukti,” katanya lagi ketika berceramah di Semenyih.

Nah, apa lagi?

Terserah kepada Pas seterusnya sama ada mahu mengakui dakwaan Anwar bersama fakta yang didedahkannya ini atau jika merasakan dakwaan Anwar itu tidak benar, mereka boleh saja mendakwanya di mahkamah dengan segera.

Tetapi, dengan segala fakta yang disebut Anwar ini, Pas nyata tidak boleh lagi berdiam diri saja.

Berdiam atau sekadar menafi kosong melalui kenyataan media atau ceramah saja hanya memperlihatkan ada kebenaran dalam dakwaan yang dibuat oleh Anwar itu.

Seperkara lagi, Hadi Awang juga mesti bersuara sendiri atau menampilkan dirinya menjawab dakwaan ini.

Jangan bersembunyi lagi atau cuba memberi jawapan bohong dalam perkara ini seperti yang dilakukan Nik Abduh Nik Aziz sebelum ini.

Tiada lagi bohong syarie atau bohong yang dibenarkan dalam hal ini. (ShahbudinHusin 28/02/2019).

VIDEO : ANWAR DEDAHKAN BUKTI MEMANG HADI TELAH MEMBAYAR RM 1.4 JUTA KEPADA CLAIRE (SARAWAK REPORT)
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, di pentasImej mungkin mengandungi: 2 orang, orang ramai

GEMPAR !! Anwar dedahkan bukti akaun bahawa Hadi telah membayar kepada Claire (Sarawak Report) sebanyak RM 1.4 Juta bagi menyelesaikan kes di luar mahkamah. Dua hari lepas Anwar dah dedahkan, tetapi semalam Pas menafikannya. Malam tadi dalam ceramahnya di PRK Semenyih, sekali lagi Anwar ulangi dakwaan tersebut beserta menunjukkan bukti yang dibacanya dengan menyebut tarikh dan jumlah bayaran dibuat.

Kini, terpulang kepada Pas samada untuk percaya lagi dengan Hadi dan Pas yang sebelum ini menyatakan 'wajib' berbohong demi imej parti? Adakah ini pembohongan Hadi lagi?