AKBAR INI LAH PUNCA BN AKAN TUMBANG

KUALA LUMPUR 17 Dis. – Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng menyamakan akhbar Utusan Malaysia seperti penjahat yang perlu dijauhi kerana mendakwa ia bersikap perkauman dan menyebarkan fitnah.

JONAH DITAHAN
Naib Ketua AMK ditahan Polis

Friday, 18 December 2009 3:53 PM Oleh Masdar Wahid


Kuala Lumpur : Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Khairul Anuar (Jonah), ditahan polis ketika mengedarkan risalah kepada orang ramai di Masjid Shah Alam sebentar tadi. Beliau mengedarkan risalah mendesak agar Mahkamah Syariah meneruskan tindakan Qazaf ke atas Saiful.

Saiful sebelum ini telah mendakwa Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim meliwatnya pada Jun tahun lalu. Bagaimanapun Anwar telah membawa kes tersebut ke mahkamah syariah Kuala Lumpur. Tuduhan liwat jika dibicarakan di mahkamah syariah mewajibkan penuduh (Saiful) membawa empat saksi untuk membuktikan perbuatan liwat berlaku.

Malangnya dalam jawapan Menteri Hal Ehwal Agama Islam di Dewan Rakyat minggu lalu bahawa mahkamah syariah hanya akan membicarakan kes Anwar setelah mahkamah sivil melakukannya terlebih dahulu. AMK melihat perkara itu melanggar perlembagaan peruntukan 121(1A) yang meletakkan mahkamah syariah setaraf dengan mahkamah sivil.

Oleh itu AMK melancarkan kempen ke seluruh negara mendesak agar Anwar dibicarakan di mahkamah syariah.

DS NAJIB : JANGAN LUPA BUNG MOKHTAR KALAU-KALAU SIBUK NAK PERGI KAWIN LAGI SATU

Dis 18, 09 10:47AM
najib tun razak 040808 Sambil memandang serius perkara itu, perdana menteri dilaporkan berkata arahan sudah diberikan supaya semua timbalan menteri

KERAJAAN BUAT LAWAK BODOH....ADA LAGI YANG GUNA ELEKTRIK BAWAH RM 20.....ADUHAIIIIIIIII

Elektrik percuma bawah RM20 dilanjut Disember 2010

KUALA LUMPUR 17 Dis. - Berita baik untuk rakyat berpendapatan rendah apabila kerajaan bersetuju melanjutkan program pengecualian pembayaran bil elektrik berjumlah RM20 dan ke bawah untuk tempoh setahun lagi iaitu sehingga Disember 2010.

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Peter Chin Fah Kui berkata, secara purata seramai 1.05 juta pengguna domestik yang kini menikmati pengecualian itu setiap bulan terus menerima manfaat.(SIASAT KAJIAN INI)

Jelasnya, program itu sepatutnya tamat pada hujung bulan ini, namun disebabkan kedudukan ekonomi yang belum pulih selain keprihatinan kerajaan terhadap rakyat berpendapatan rendah, ia dilanjutkan setahun lagi.

''Program ini telah diperkenalkan pada Oktober 2008 iaitu semasa pembentangan Bajet 2009,'' katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di Parlimen, hari ini.

MAT BONG SAH NIKAH

Desas-desus yang mengatakan bahawa anggota parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Moktar Radin berkahwin dengan pelakon terkenal tanah air Zizie Ezette akhirnya terjawab apabila rakan baiknya, Datuk Mohamad Aziz menyatakan mereka berdua sudah berkahwin.

SAMA ADA DIA BOHONG ATAU TAKUT BINI TUA ITU DIA PUNYA PASAL.TAPI SIKAP DOLAK DALIK SAMA MACAMANA BELIAU DALAM DEWAN MENJAWAB SETIAP SOALAN MACAM ORANG BANGANG ITULAH AHLI PARLIMEN YANG BANYAK CAKAP TAPI KOSONG...JANGAN PERCAYA ORANG INI.

(function() { var d = document, w = window; w

Anwar Ibrahim: Ucapan Di Dataran Merdeka "Parlimen" 02/08/2021