PERTAMA KALI MENTERI KESIHATAN MEMPENGERUSIKAN WHO MEWAKILI PASIFIC BARAT SEHINGGA MEI 2024


 

BILA FITNAH JADI MAKANAN LEBAI- TAK TAKUT MASUK NERAKA KAH ?


 

MAMAT BERSATU INI DENGAN NAMA SAM.MY ADALAH PEMFITNAH- DIA MOHON MAAF- TAPI SEBENARNYA IANYA DITUJU PADA PM- KERANAN GAMBAR 2019 INI DIKATAKAN BERLAKU DAN MENGAITKAN DENGAN MENURAHMAH UNTUK RAKYAT. IA CUBA MENANAM PERSEPSI BURUK PADA KERAJAAN.


 

KISAH FITNAH MAKAN TALAM BESAR DAN MAMAT NI DIHARAP DAPAT DITAHAN SEBERAPA SEGERA


 

HAAA...INI JAWAPAN PM- DALAM KEADAAN ORANG TAK ADA KERJA- PKP- MANA DAPAT DUIT RATUS JUTA- JAWAB SAJA - BUKAN PAYAH PUN


 

TAK MALU DAPAT PM BANDUAN ?- CUBA TANYA PEMIMPIN LEBAI- PERNAH DUDUK DALAM PENJARA KAH ? ATAU SEJAUH MANA BERJUANG ?


 

SUDAH SUDAH LA HADI AWANG.....


 

MADANI SECARA TABIE- HADI AWANG MASIH TAK BOLEH PERCAYA PAS TAK BOLEH JADI KERAJAAN.- LUAR TABIE NI CURI AHLI PARLIMEN..KEH..KEH...


 

BERLAKU JUGA YA ZAMAN PAS JADI KERAJAAN .- KES BAKAR AL QURAN NI...WALAUN JA MUDAH LUPA


 

BANYAK DUIT SEDEKAH- RASUAH TU DOSA


 

PAS MANA BOLEH BEKERJA DENGAN ORANG- DIA SAJA YANG BETUL.


 

ALI MAJU BERJAYA- ADA PENAMBAHBAIKAN LAIN LAGI UNTUK MENU RAHMAH- PERCUBAAN 3 BULAN DAN SEMOGA MENDAPAT SAMBUTAN


 

MAHATHIR KECEWA ? KAH..KAH...KAH.....HAAAA......MASA HANG HENTAM ORANG ..HANG FITNAH ORANG- BILA ORANG TOLAK HANG..HANG KALUT...TU LA LAIN KALI JANGAN DOK PEKENA ORANG


 

KENAPA ZAHIDI, KJ DAN H2O- ADALAH GOLONGAN KLUSTER MENTERI YANG BERSETUJU MENGAMBIL JAWATAN...


 

KENA KE HANGPA BAIK SELALU PM 10- MASA HANG CAKAP OTAK LETAK KAT LUTUT, HANG HENTAM DIA. NAK NAIK TARAF JETI KUALA KEDAH DAN KUAH PUN HANG TAK TAU CARI DUIT

15 JUTA TU MACAM 15 DUIT DARI SERINGGIT JA WOIII...TAK BOLEH NAK CARI KA....


 

ISWARDY MORNY-AHLI BERSATU LEBIH KURANG 500K- SELAMA 2 TAHUN- DIA PUNYA 225 JUTA...SEMASA PKP AKAUN ADA SUKU JUTA RINGGIT -


 

BAGAIMANA AHLI PARLIMEN BERSATU ?


1. MENUBUHKAN PARTTI LAIN

2. MENGEKALKAN SEBAGAI AHLI PARLIMEN BEBAS.

3 ATAU MENYERTAI PARTI LAINSEMUA TAK BETUL- TETAPI NEPOTISME APA PERLANTIKAN PEJA ORANG TERDEKAT- MELANTIK ANAK MB KELANTAN- ANAK HADI AWANG BUKAN PEGANG JAWATAN ?


 

KALAU NAK MEMFITNAH KAJI DULU- TAKKAN PEMIMPIN LEBAI SEMUA OK....AMBIL GAMBAR LAMA-KATA GAMBAR BARU- FITNAH SEBAR....PARA PEMIMPIN MEREKA SETUJU KAH DENGAN CARA INI ?


 

Rafizi Tak Setuju Pelantikan Ahli Keluarga Dalam Kerajaan #MGFlash

MUJURLAH MASIH ADA RAFIZI….

 

Di ketika ramai memilih untuk menyetujui dan mengampu Anwar Ibrahim dalam isu perlantikan anaknya, Nurul Izzah atau setidak-tidaknya hanya berdiam diri bagi menyelamatkan masa depan sendiri, Timbalan Presiden PKR, Rafizi Ramli sebaliknya masih lagi boleh dipuji dalam hal ini.

Beliau tetap tidak menyembunyikan suara dan pendiriannya yang kurang setuju dengan perlantikan Nurul Izzah sebagai penasihat kanan ekonomi dan kewangan kepada Perdana Menteri itu.

Selain Nurul Izzah, turut menjadi bualan ramai kerana dilihat suatu pengamalan nepotisme ialah tindakan Speaker Parlimen, Johari Abdul yang melantik anaknya sebagai pegawai khasnya.

Kedua-dua Anwar dan Johari bagaimanapun tetap mempertahankan perlantikan anak mereka itu dengan alasan ia adalah pro bono iaitu tidak dibayar gaji oleh kerajaan, selain mempunyai kelayakan yang bersesuaian.

Menyedari perlantikan itu sudah pun dibuat dan Anwar serta Johari sendiri ternampak tidak mahu berganjak, bahkan yang dilantik pula enggan melepaskan peluang, walau menerima kecaman ramai, Rafizi yang juga Menteri Ekonomi berkata, budaya nepotisme dengan melantik ahli keluarga sendiri ke jawatan tertentu dalam kerajaan perlu dielak pada masa akan datang.

“Saya berpandangan perkara ini perlu dielakkan oleh mana-mana kerajaan pada masa akan datang.

“Bagaimanapun bagi kes Nurul Izzah dan Iqbal, pelantikan sudah pun dibuat,” katanya sebagaimana dipetik Harian Metro.

Kini katanya, pelantikan itu diharap dapat dibuktikan dengan kedua-duanya mampu membawa nilai tambah yang boleh dibanggakan.

“Ia tidak melibatkan dana awam. Apa yang kita harapkan sekarang ialah mereka perlu buktikan mereka akan membawa nilai tambah,” tegas beliau.

Begitu pun Rafizi berkata, pihak yang terbabit dalam membuat keputusan sedemikian wajar mengambil perhatian terhadap pandangan rakyat dalam isu berkenaan.

“Di peringkat PKR, kita harap kita ‘move on’ dan cabaran itu ada pada Nurul Izzah dan Iqbal untuk membuktikan mereka ada nilai tambah dalam keadaan mereka tidak mengambil sebarang wang rakyat.

“Sudah pasti saya faham sentimen itu,” katanya dipetik sebagai berkata.

Secara sedar atau sengaja enggan mengakuinya, kita seharusnya berbangga dengan pendirian Rafizi dalam hal ini.

Pendiriannya yang tidak terbuai untuk bersetuju dan mengampu Perdana Menteri sepertimana kegemaran yang lain adalah ibarat permata yang mampu menyelamatkan PKR dan PH pada masa depan di ketika rakyat di luar secara majorinya menolak perlantikan nepotisme berkenaan.

Cuba kita bayangkan jika ketika ini Timbalan Presiden PKR pun turut sama menyokong dan mengampu Anwar selaku Perdana Menteri dalam perlantikan Nurul Izzah itu?

Atau jika ketika ini bukan Rafizi yang memegang jawatan Timbalan Presiden PKR, siapakah lagi yang boleh diharapkan untuk bersuara mewakili pendirian majoriti rakyat?

Hakikatnya, mujurlah masih ada Rafizi yang tetap sama jiwa dan pendiriannya seperti sebelum ini.

Jika tidak, disebabkan ramai yang ternampak mula terseronok dengan kemilaunya kuasa sekarang ini, malah tidak lagi menyebut perkataan reformasi sebagaimana dulu-dulu, entahlah….masih ada atau tidak masa depan PKR dan PH pada PRU16 nanti jika berterusan begini?

Semoganya dengan suara Rafizi ini, dua nepotisme itu adalah yang terakhir berlaku dalam kerajaan perpaduan berjenama Madani ini.

Sekali lagi, mujurlah masih ada Rafizi…(ShahbudinHusin 05/02/2023

BUKAN SAJA FITNAH..TETAPI JUGA BERNIAT JAHAT. Walaun tularkan gambar DS Anwar makan besar sambil sindir rakyat makan Menu Rahmah. Tapi sebenarnya gambar itu gambar tahun 2019 dan ia di Qatar. Bukan di Malaysia.


Fitnah tu dah satu hal. Keduanya, rakyat tak dipaksa pun makan Menu Rahmah. Menu tu sekadar usaha nak bantu kurangkan beban rakyat kesan kenaikan harga barangan masa PAS dalam kerajaan dulu.


Siapa yang mampu, nak makan apa pun lantaklah. Bukan kerajaan tangkap kalau makan mewah. Asal sanggup bayar, nak makan di Salt Bae pun kerajaan tak larang. Apa masalah dengan otak walaun ni eh? Guane boh?

 


Raja Gelap 

.

LAGU BARU SENIKATA BARU


 

WALAUN REPORT AKAUN POKWEE JEBON- WALAUN BUAT BUDGET - MENU RAHMAH TAK LAKU...ISH..ISHHH..ISSHHH


 

KEH..KEH...PARTI 300 JUTA OOOO


 

AKU RASA DI TERENGGANU NI MESTI MENU RAHMAH TAK LAKU


 

PENYOKONG AIR PAIP PUN WARNA MERAH- TENGOK LEBAI MAKAN...WALAUN TAK DAPAT LA MAKAN CAM GINI


 

WALAUN TELAH DI DOKTRIN SUPAYA ORANG LAIN SALAH- DIA SAJA BETOI- BAB BENGONG MENU RAHMAH PUN DIA BOLEH PUTAR


 

PANGKAH PAS TAPI FITNAH ....MASUK MELAKA


 

MUKA TAK MALU SAJA KALAU DAH KAYA NAK MAKAN MENU RAHMAH- LAGI SATU- WALAU KALAU MAKAN MENU RAHMAH HARAM....MASUK MELAKA...KAH..KAH


 

ISU PEMBEKUAN AKAUN BERSATU- KAH..KAH..KAH


 

FITNAH LEBAI MASUK NERAKA : LEBAI DAKWA KOS HIDUP MENDERITA DIBAWAH KERAJAAN ANWAR- HANG BIAQ BETOI LEBAI....NAK FITNAH...ZAMAN HANGPA JADI TIM MENTERI PENGGUNA LANGSUNG TAK BUAT APA LA LEBAI
 

HANG JANGAN KERIAU MACAM PULAK BILA KENA ANGKUT...JANGAN SABIT ANAK YA....KAU BERANI SANGAT NI...


 

SILA JAWAB BILA BERI PROJEK BILLION PADA MENANTU

 

NORMAN RADZUAN
Muhyiddin kena jawab isu projek billion pada menantu

ISMAIL BAYAR RM 136k, YANG PERCUMA DIBISING?

Pelik di Malaysia ini… RM136,000 sebulan, Ismail Sabri bayar penasihat2 nya tidak Muhyiddin tegur tetapi Anwar ambil anak bekerja tanpa gaji Muhyiddin bising.

Baik kita boleh tukar Izzah tapi penasihat baru PMX nanti Muhyiddin yg tolong bayarkan sebab PMX tidak mahu membazir wang rakyat.

Muhyiddin suka style dia dulu scheme of things guna wang rakyat ratus juta lantik berpuluh Menteri utk raih sokongan. Kerajaan Perpaduan Anwar ini bila tiada kes rasuah nak dicungkil atau dijadikan isu.. jadi bila PMX nak menjimatkan belanja wang rakyat dijadikan isu.

Muhyiddin kena jawab isu yg pernah dibangkitkan oleh Lokman Adam yg mendakwa menantunya ketika Muhyiddin PM Perdana Menteri didakwa terima projek bernilai RM1.16 bilion.

SYARIKAT Iris Information Technology (Iris) yang dikatakan mempunyai kaitan dengan S5 Holdings Incorporation (S5) dikatakan menerima projek daripada kerajaan bernilai RM1.16 bilion.

Persoalan kemungkinan wujud rundingan terus atau amalan kroni timbul apabila syarikat S5 itu didakwa mempunyai kaitan dengan menantu Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Dakwaan timbul apabila penganugerahan projek kepada Iris melalui rundingan dengan syarikat S5 diberikan pada 29 Januari 2021 iaitu ketika Perintah Darurat berkuat kuasa.

“Siapa punya, kalau tanya S5 ini, semua orang kenal, menantu Muhyiddin Yassin yg bernama Adlan Berhan, mempunyai kaitan dgn syarikat ini.

“Projeknya taklah sebanyak seperti mana peniaga-peniaga kecil perolehi, cuma RM1.16 bilion sahaja, tak banyak.

“Ini memang biasalah, untuk anak Perdana Menteri, menantu Perdana Menteri.. memang kira bahagian-bahagian mereka.. halal, tak ada yang haram, haram jadah sahaja.

“Inilah akibatnya kenapa mereka hendak sangat supaya darurat diisytiharkan kerana kita tak boleh langsung hendak pertikaikan apa projek hendak diberi kepada anak atau menantunya,” ujar Lokman Adam.

Kita berharap Muhyiddin jawab dahulu isu yg pernah dibangkitkan Lokman Adam ini. Agaknya dia takut Izzah buka file2 mereka di MOF tu.

 

AKU HARAP WANITA UMNO PERLU LEBIH BIJAK- TAK PASAL PASAL KISAH LEMBU TIDOQ DALAM KONDO MUNCUL KEMBALI

 

147 Ketua Wanita Bahagian mahu Shahrizat kembali terajui Wanita UMNO

Astro Awani
147 Ketua Wanita Bahagian mahu Shahrizat kembali terajui Wanita UMNO
Menurut Ketua Wanita UMNO Kota Melaka, Datuk Haryaty Hamdzah, seramai 147 Ketua Wanita UMNO Bahagian membuat keputusan itu dalam satu pertemuan dengan Shahrizat (foto) baru-baru ini. - Gambar fail/Astro AWANI
KUALA LUMPUR: Lebih separuh Ketua Wanita UMNO Bahagian di seluruh negara menggesa agar Tan Sri Shahrizat Abdul Jalil kembali menerajui kepimpinan Wanita UMNO Malaysia.
Menurut Ketua Wanita UMNO Kota Melaka, Datuk Haryaty Hamdzah, seramai 147 Ketua Wanita UMNO Bahagian membuat keputusan itu dalam satu pertemuan dengan Shahrizat baru-baru ini.
Haryaty berkata reputasi dan legasi Shahrizat semasa menjadi Menteri pertama di Kementerian Wanita, Keluarga dan Masyarakat yang ditinggalkan sebelum ini amat berkesan dan banyak kejayaan yang dihasilkannya.
“Sebagai Ketua Wanita UMNO Bahagian, saya bersama 147 ketua wanita bahagian-bahagian seluruh negara telah berjumpa Tan Sri Shahrizat Abdul Jalil secara bersemuka.
"Sebahagian besar kami telah membuat pertimbangan dan kewarasan untuk meminta Tan Sri Shahrizat kembali menerajui kepimpinan Wanita UMNO Malaysia.
"Secara peribadi, saya tidak pernah berada di bawah kepimpinan beliau semasa beliau memimpin wanita UMNO, namun reputasi dan legasi semasa menjadi Menteri pertama di Kementerian Wanita, Keluarga dan Masyarakat yang ditinggalkan sebelum ini amat berkesan dan banyak kejayaan yang dihasilkan.
"Beliau sentiasa menjadi idola kebanyakan wanita di luar sana," katanya dalam satu kenyataan media pada Sabtu.
Haryaty menegaskan, penolakan perwakilan-perwakilan Wanita ketika Perhimpunan Agung UMNO 2022 baru-baru ini terhadap usul agar jawatan tertinggi Wanita UMNO Malaysia dan bahagian-bahagian tidak dipertandingkan membuktikan akar umbi sayap parti itu mahukan kepimpinan baharu.
“Kegagalan usul ini membuktikan akar umbi mahukan kepimpinan baru. Biarpun terdapat cubaan mengekalkan kepimpinan sedia ada tanpa pertandingan, namun ia tidak berjaya.
"Melalui proses demokrasi nanti akan menyaksikan sama ada Shahrizat sebenarnya dirindui dan didambakan untuk memimpin wanita.
"Beliau seperti mutiara yang telah lama tersimpan dan akan kembali menyinar bagi membawa kegemilangan wanita semula,” katanya lagi.
Pemilihan kepimpinan UMNO cawangan-cawangan bermula pada 1 hingga 26 Februari. Manakala, peringkat bahagian dan pusat pada 11 Mac 2023 untuk wanita dan sayap-sayap, sementara UMNO Bahagian pada 18 Mac 2023.
Penyandang jawatan tersebut yang juga Ahli Parlimen Parit Sulong, Datuk Seri Noraini Ahmad telah memaklumkan akan mempertahankan jawatannya.
Selain Noraini, Naib Ketua Wanita UMNO, Datuk Norliza Abdul Rahim juga dikhabarkan akan memberi saingan pada pemilihan Wanita UMNO nanti.

MACAM LA ORANG TAK TAHU......

 
NORMAN RADZUAN


RM 300 juta itu di dlm akaun parti. Itu bukan lagi ke akaun peribadi, syarikat proksi, NGO dgn pelbagai cara ketirisan lagi. Itu belum lagi akaun Tin Milo yg juga khabarnya ada ratusan juta lagi. So funny la Raja Putar Alam ini.


JANUARI MALAYSIA MADANI - JOM NUSI KITA LIHAT BERSAMA- KEDAH PUNYA MANA DIA ?
 

DARI TANGGA KAMBING KE AHLI MAJLIS FIFA

 

PYANHABIB RAHMANseorang daripada geng memekik-mengeboo di tangga kambing stadium merdeka pada zaman hujung-hujung pesta bola merdeka dan piala malaysia. antara orang kuat kelab penyokong bola sepak selangor, sama-sama kutuk FAM yang akhirnya dia menjadi tonggak utama FAS, FAM hingga melangkau ke FIFA.

tahniah brader hamidin.

 

BERMAKNA MENU RAHMAH MENULAR LA YA....IDEA YANG BIJAK.. AHMAD SHAHRIK SHAHRIL

Kan dah kata jangan kurangkan peruntukan PN nanti Lebai dan walaun meroyan

 Fatih Azman

Diaorg mana ada peruntukan. X sedar ke diaorg tu pembangkang. Masa depa jd kerajaan. Pembakang mana dpt peruntukan. Tanyalah Syed Saddiq tu.

 
LOKASI MENU RAHMAH BOLEH DIPEROLEHI SETAKAT INI


 Ramai yang tanya “Menu RAHMAH ni di Lembah Klang sahaja ke?”

Sebenarnya Menu RAHMAH ini kita lancarkan ke seluruh negara, namun saya faham pelaksanaannya akan berlaku secara berperingkat.

Saya berterima kasih kepada semua peniaga yang menyambut inisiatif ini.

Menu RAHMAH merupakan medium untuk kita sama-sama membantu yang memerlukan.


Sambil ada yang dapat mengisi perut lapar, ada juga yang dapat menarik lebih ramai pelanggan.

Terima kasih sekali lagi.

Jangan lupa war-warkan info kedai-kedai yang menawarkan Menu RAHMAH. Kita sokong sama-sama!

SALAHUDDIN AYUB

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup.