Penipu, pembohong dan penunggang agama sebenar...
Oleh Azhar Harun:

Inilah bukti bahawa ramai di antara mereka yang memanggil diri mereka ulamak di dalam Parti ISLAM Se-Malaysia (P.I.S.) sebenarnya ialah penipu, pembohong dan penunggang agama dan Tuhan.

Dulu, mati-mati si Nik Abduh ni nafikan bahawa rakaman suara yang kata PIS ambil duit UMNO adalah palsu. Suara di dalam rakaman itu bukan suara dia. Kononnya.

Bukan itu saja, dia panggil penyebar rakaman itu sampah. Dia doakan agar balasan Tuhan disegerakan ke atas mereka.

Maka hamba sahaya unta-unta PIS pun bising satu dunia bahawa PIS dah kena fitnah, bahawa itu semua satu pembohongan musuh Islam dan sebagainya.

Ya.
Sekarang balasan Tuhan dah datang.

Dalam Mahkamah orang putih kafir harbi Kristian-Yahudi tu, peguam hangpa sendiri dah MENGAKU bahawa rakaman itu ialah rakaman yang tulin. Suara tu ialah suara Nik Abduh.

Hangpa panggey diri hangpa ulamak.

Hangpa kata PIS parti yang memperjuangkan Islam. Nak pertahankan Islam kononnya.

Ni ikut ayat mana. Ikut sunnah mana. Yang membohong ni?

Tak cukup dengan itu, itu hari unta-unta hangpa bising satu dunia dalam fb, twitter dan WhatsApp. Hangpa kata Hj Hadi dah menang kes fitnah lawan Clare ni.

Menang apakejadahnya PIS oi?

Hangpa paham ka permohonan interlokutori tu apa? Kalau tak paham pi tanyalah Queen Counsel yang hangpa bayaq berjuta-juta ringgit tu.

Kes ini akan dibicarakan selama 11 hari dari 1 April 2019.

Kalau dah menang buat apa nak bicara PIS oi?

SATU LAGI RANTING KEADILAN DITUBUHKAN DI CABANG PAYA BESARPetang tadi (Sabtu-30/6/18), satu lagi Ranting Keadilan berjaya ditubuhkan di Felda Bukit Kuantan di dalam Cabang Paya Besar, Kuantan. Majlis penubuhan Ranting tersebut telah disempurnakan oleh Ketua Cabang Paya Besar, Sdr Kamarzaman Mohamed Yunus atau lebih dikenali sebagai Pak Long.

Selepas PRU 14, Cabang Paya Besar telah berjaya menubuhkan beberapa Ranting terutamanya di kawasan-kawasan felda seperti di Felda Bukit Goh, Sg Mas, Kuala Kenau, Kg Melayu, Felda Lepar Hilir 1, Felda Lepar Utara 1, dan petang tadi di Felda Bukit Kuantan.

InsyaAllah, dalam masa terdekat ini beberapa lagi Ranting akan ditubuhkan.

WAN FAUZULDIN WAN SAMAD
SETIAUSAHA
CABANG KEADILAN PAYA BESAR

DISEBABKAN 1MDB, UMNO HILANG KUASA DAN APAKAH KERANA 1MDB JUGA UMNO AKAN DIHARAMKAN?
Nasib dan masa depan UMNO, sama ada ia mampu terus hidup atau berdepan kemungkinan diharamkan, nampaknya semakin sukar untuk diramalkan.

Setelah buat pertama kali ia kalah pilihanraya, cabaran berkaitan statusnya pada masa depan rasanya lebih besar berbanding bagaimana untuk memulihkan semula keyakinan rakyat terhadapnya.

Sebelum ini, UMNO turut berdepan kemungkinan dibatalkan pendaftarannya berikutan perlanggaran terhadap perlembagaannya sendiri dengan tidak mengadakan pemilihan mengikut tempoh masa yang ditetapkan.

Setelah pemilihan terakhir pada 2013 dan tempoh penangguhan yang dibenarkan hanya selama 18 bulan, tarikh akhir sepatutnya UMNO mesti mengadakan pemilihan ialah pada April 2018 lalu.

Bagaimanapun, atas kuasa Pendaftar Pertubuhan yang mana ketika itu BN masih menguasai kerajaan, UMNO diberi tempoh lanjutan selama setahun lagi sehingga April 2019.

Soalnya, daripada manakah datangnya peruntukan yang membenarkan UMNO melanjutkan tempoh pemilihannya sebanyak dua kali?

Sebaik saja UMNO kalah pada pilihanraya 9 Mei lalu dan kemudian disusuli dengan perletakan jawatan Najib Razak, Zahid Hamidi yang memangku jawatan Presiden kemudiannya cepat-cepat menetapkan tarikh mesyuarat cawangan dan bahagian bagi mengelak lebih banyak kesulitan.

Hari ini, 30 Jun adalah tarikh UMNO mengadakan pemilihan pucuk pimpinannya bagi peringkat bahagian seluruh negara dan juga majlis tertinggi.

Daripada satu segi, tindakan segera mengadakan pemilihan itu mungkin boleh menyelamatkan UMNO daripada dibatalkan pendaftarannya.

Tetapi, itu juga belum pasti kerana kerajaan sudah pun bertukar dan jawatan Ketua Pengarah ROS serta Menteri Dalam Negeri juga ketika ini dipegang oleh individu lain.

Dulu Menteri Dalam Negeri adalah Zahid Hamidi, seorang pemimpin kanan UMNO dan Ketua Pengarah ROS juga diketahui sangat condong kepada UMNO.

Jika selepas ini, tindakan tertentu diambil terhadap UMNO kerana melanggar perlembagaannya sendiri, asas kepada perkara itu memang tidak boleh dinafikan dan UMNO harus menerimanya dengan redha kerana kesalahannya sangat nyata.

Namun demikian, belum pun dipastikan lagi sama ada tindakan akan diambil atau tidak terhadap UMNO berikutan perlanggaran perlembagaan tersebut, parti itu kini berdepan satu lagi masalah yang lebih besar.

Akaun bank UMNO  Pusat, beberapa UMNO negeri bersama kira-kira 900 akaun bank yang lain, termasuk komponen BN, individu, NGO dan persatuan telah dibekukan oleh SPRM kerana dipercayai menerima wang haram yang bersumberkan 1MDB.

Tidak diketahui berapa jumlah wang 1MDB yang diterima oleh UMNO, tetapi ada laporan menyebut jumlahnya ialah kira-kira RM600 juta. Beberapa UMNO negeri dan pemimpin UMNO juga didedahkan turut menerima wang 1MDB daripada Najib.

Wang haram yang diterima oleh UMNO dan pelbagai pihak lain itu adalah dipercayai daripada ribuan juta dana 1MDB yang diselewengkan yang kira-kira RM2,600 juta daripadanya dimasukkan ke akaun peribadi Najib.

Penyiasat antarabangsa dan DOJ menganggarkan jumlah dana 1MDB yang dilencongkan dengan dalang utamanya Jho Low ialah kira-kira AS4.5 bilion atau kira-kira RM18,000 juta.

Dengan terlibat menerima wang haram, UMNO tidak syak lagi akan berdepan kemungkinan diharamkan kerana di seluruh dunia, termasuk Malaysia, undang-undang berkaitan dengannya sangat ketat dari segi hukumannya.

Tidak kira sama ada individu atau parti, mereka yang terlibat dengan wang haram mesti sedia menerima hukumannya.

Tidak pernah dalam sejarahnya selama ini, UMNO terlibat dengan aktiviti wang haram atau diragui sumbernya. Ia hanya berlaku di era Najib yang menubuhkan 1MDB dan keluarganya pula diketahui berkawan rapat dengan Jho Low.

Di zaman Najib UMNO hilang kuasa dan kerana perlakuannya berkaitan 1MDB jugalah yang memungkinkan parti itu menjadi sebuah parti yang haram selepas ini.

Maka, apalagi gelaran yang sesuai buat Najib untuk dikenang oleh anak cucu bangsa Melayu kalau bukan "Bapa Kehancuran UMNO"? (ShahbudinHusin 30/06/2018)