UMNO NAK MENANG ,NAMUN KURANG CALON WIBAWA

UMNO JANGAN KECEWA KEPUTUSAN MAHKAMAH.25 NOV TARIKH AKHIR RAYUAN .SEKSYEN 12(3) WRIT PERLU KELUAR 10 HARI.SEJARAH DLM PILIHANRAYA KERUSI KOSONG KERANA ADUN GAGAL HADIR SIDANG BERTURUT-TURUT.

UMNO Kedah di ketuai oleh Naib Presiden Sfaie Apdal ,tetapi semua panglima-panglima UMNO Kedah percaya bahawa seseorang calon anak tempatan yang berwibawa perlku di letak kan sebagai calon.

Menurut Dato Mahfuz Omar,"Jika UMno mahu meletakkan Mahathir Mohammad pun PAS Kedah sentiasa bersiap sedia untuk menentang calon Umno", demikian jelas Mahfuz lagi.

“Masalah nya ialah kami tidak mempunyai calon menteri besar .Bagaimana pula kami hendak meyakinkan rakyat??Jika berlaku kes pilihanraya , siapa pula gambar yang perlu kami letakkan disebelah wajah Datuk Seri Najib ", jelas salah seorang Ketua Umno Kedah.

Beliau menjelaskan bahawa tidak ada seorang pun calon dari 15 calon ketua bahagian yang layak untuk mewakili Umno Kedah akibat dari kekecohan dalaman.

“Jika ada pun yang mahu mengekalkan Syafie Afdal , dan sekurang-kurangnya menjadi timbalannya ,beliau mestilah seseorang yang kuat seperti Dato Mukhriz Mahathir atau Jamil Khir kerana senarai yang ada tidak dapat di samakan dengan mereka", jelas beliau lagi.

Shafie dipilihh Najib sebagai ketua Umno Kedah, namun sehingga kini beliau masih belum lagi dapat menyatupadukan semua ketua bahagian Umno di Kedah.

“JIka mereka mahukan Mukriz menjadi Menteri besar merka perlu mencalonkan beliau sekarang ini dan bukan masa akan datang menjelang pilihanraya nanti", demikian jelas beliau lagi.

Maknanya Umno tak punya pemimpin di Kedah.Dan jika Pakatan tidak berupaya menguasai semua keadaan ini maka amat malang sekali.Buat kedua-dua parti BN dan PR ada kelemahan buat masa kini.Yang jelasnya Umno tak punya calon wibawa dan dalam keadaan kepayahan yang amat sangat dimana tiadanya kerjasama di antara ketua bahagian sendiri.

NAK PILIHANRAYA ...SERANG ANWAR..HA..HA INGAT BOLEH MENANG KA???

Anwar amal sikap double standard dalam sesuatu isu

INI PULA FITNAH ATAU APA AMERIKA AMAL DAOUBLE STANDART JUGA????

Amerika dakwa 2 syarikat, 2 rakyat Malaysia hantar teknologi tentera ke Iran

KUALA LUMPUR 23 Nov. - Tempoh yang panjang diambil oleh mahkamah untuk menyelesaikan sesuatu kes dijadikan modal oleh Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi menutup sebarang isu yang dihadapinya.

Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, tindakan saman juga merupakan senjata Anwar untuk menutup mulut sesiapa saja yang membuat tuduhan terhadapnya termasuk bekas rakan karibnya, Datuk S. Nallakarupan.

"Beliau tahu mahkamah ambil masa panjang untuk selesai kes. Justeru, sesiapa yang buat tuduhan terhadapnya akan disaman bagi menutup sementara isu itu," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Pada 16 November lalu, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur memerintahkan Nallakarupan membekalkan butiran terperinci berhubung dakwaan bahawa Anwar menerima wang RM60 juta daripada syarikat perjudian, Magnum Corporation Bhd. (Magnum).

Antara butiran yang perlu diserahkan dalam masa 14 hari itu adalah tarikh transaksi RM60 juta dibuat, siapa yang memberikannya dan tempat duit itu diserahkan.

Khaled menambah, tindakan Anwar juga jelas menunjukkan betapa beliau seorang yang mengamalkan sikap double standard dalam sesuatu isu.

"Dari satu sudut, mahkamah digunakan untuk menghalang mereka yang menuduhnya, tetapi apabila berdepan dengan tuduhan daripada Saiful Bukhari Azlan, beliau pertikai pula mahkamah dan berusaha melengahkan perbicaraan," katanya.
1.NAK PERCAYA MACAMANA KALAU PUNGKOQ SAIFUL TAK KENA TUSUK ..KATA DOKTOR

2. NALLA PUN PERLU BAGI TARIKH TRANSAKSI SAHAJA....BUKAN PAYAH PUN...DAH ADA BUKTI..

3. KHALED BELUM KENA SAMAN...ELOK SAMAN PULAK KHALED NI SEBAB MENGHINA KEPUTUSAN MAHKAMAH......


(function() { var d = document, w = window; w

Bendera putih di seluruh Malaysia saat dihurung pandemik menandakan sesuatu yang lebih mendalam

MUSTAFFA K.ANNUAR Pandemik Covid-19 benar mengganggu negara kita, mengakibatkan bilangan kematian yang meningkat, lebih banyak jangkitan ser...