MGID

EKONOMI KEDAH MELONJAK:KILANG PENAPIS MINYAK KEDUA TERBESAR DI MALAYSIA


Kedah-Ekonomi negeri Kedah melonjak apabila The Merapoh oil refinery , atau Kilang Penapis minyak di Merapoh Yan Kedah dengan kapasiti penapisan sebanyak 350,000 tong sehari hampir sama dengan jumlah yang di proses di MelakaKilang yang akan di bina oleh Meropoh Resorsos Corp dan juga pelabur Antarabangsa ini akan memproses bahan mentah berasaskan minyak yang diimport dari Timur Tengah .Ianya akan di proses di Kedah dan akan di eksport ke China.


Syarikat minyak Nasional China bersetuju untuk mengimport 200,000 tong sehari selama 20 tahun.Menurut YB kedah Ustaz Azizan Razak, kerajaan negeri berharap akan dapat pelaburan sebanyak RM80 Billion hasil dari pelaburan ini.

RAKYAT KEDAH: HARAP BUKA MATA......JANGAN BAGI KEPADA PANYANGAK YANG SEDANG MEMBUKA MATA.

KES SUKMA:PEGUAMBELA DAKWA TIADA TANDA DILIWAT

Peguambela DSAI sedang behujah berhubung dengan dakwaan liwat keatas Saiful bahawa kes liwat 1 dahulu, bukti menandakan bahawa kes Sukma juga tidak membuktikan beliau diliawat. maka kerana itu, mereka mendakwa ianya haruslah bersandarkan kepada kes tersebut.

Mereka juga mendakwa mempunyai bukti DNA dan laporan yang cukup untuk dikemukan dan memohon diberikan nota agar kes di pendekkan dan tidak membuang masa.

DSAI meninggalkan mahkamah.......

CUBA LIHAT VIDEO INI.ADAKAH YANG KENA PUTERI UMNO???

Lihat pada pakaian dan bantuan yang diberikan ,rasanya ini bukan puteri Umno, tetapi ahli PAS.Kalau puteri takkan nak pakai tudung hijau?dan adakah ahli Pas akan membantu di kawasan Umno,dan pada kebiasaannya sudah tentulah ahli Umno yang akan membantu.Cuba anda fikir-fikirkan.

PEGUAM DSAI MOHON PAKAR DNA UNTUK KEADILAN PERBICARAAN

Peguambela DSAI Edmond Bon memohon mahkamah agar membenarkan mereka menyediakan pakar DNA .jika menolak cadangan ini, pihak peguambela mendakwa bahawa ianya sukar bagi mereka untuk mengemukakan bukti-bukti lain yang lebih kukuh lagi berhubung dengan DNA.

KES ANWAR SEDANG BERJALAN.SULAIMAN TARIK DIRI SEBAGAI KETUA PEGUAMBELA ANWAR

updates.359 .akan di updatesSulaiman Abdullah yang mengalami masalah kesihatan hari ini memohon untuk menangguhkan kes, namun telah di tolak.Berikutan dengan itu, kes ditangguh dan sedang berjalan sekarang ini dimana Edmond Bon dilantik mengepalai pihak peguambela DSAI.Belau sedang berhujah mengenai pihak pendakwa belum menyenaraikan berapa orang yang menjadi saksi bagi pihak mereka.(pendakwa)


Beliau juga memohon agar CCTV yang didakwa itu di antara 25-27 Jun di kemukakan.
Amer Hamzah peguam DSAI sekarang mengambil alih kes dengan menyatakan pihak pembela memerlukan paloran dari pihak ahl kimia yang berkaitan dengan kes DSAI agar kes berjalan adil.

MENANG TIPIS ,TETAP MENANG.JANJI MESTI BERTANDING
Kemenangan PAS di Manek Urai walau pun tipis haya 65 undi namun ianya satu kemenangan.Walau apa pun Umno berkata bahawa kemenangan itu membuktikan sokongan kepada UMno meningkat, mungkin kerana di Manek Urai kurang pendedahan media lain dan tidak begitu cepat berbanding di tempat-tempat lain.


Disamping itu kemenangan ii dipengaruhi juga berkaitan dengan isu yang diperbesarkan oleh media iaitu kes pusat penyembelihan babi dan juga isu kampung Buah Pala di Pulau Pinang.Kedua isu ini berjaya di mainkan oleh media Tv kerana ianya tidak dapat di perjelaskan secepat mungkin kepada masyarakat Manek Urai kecuali ceramah yang tidak dihadiri semua penduduk manek Urai.Peranan media Bn seperti biasa mempengaruhi masyarakat dengan isu yang sebenarnya sedang berjalan sekarang ini dan akan mengenai Umno dan Bn.


Faktor calon mungkin sedikit sebanyak mempengaruhi para pengundi. Selain itu juga faktor wang dilihat dengan jelas bermain di kalangan masyarakat dengan berbagai bantuan yang boleh dikatakan sebagai "rasuah" yang tidak nyata di kalangan pengundi.

(function() { var d = document, w = window; w

HARGAI MASYARAT PELBAGAI KAUM..IANYA ADA DALAM PKR

  NORMAN RADZUAN Jika kau berhimpun berdiri seperti di gambar dgn parti2 lain samada UMNO, PAS, Amanah, MCA, MIC, Bersatu dan lain2 parti ka...