[LIVE][241114]"Di Ambang Sakaratul Maut"- Ust Abdullah Khairi, Ust Aswad Nason, Ust Jafri Abu Bakar


MENJELANG PERHIMPUNAN POK AMAI AMAI

Melayu mana jadi ‘Red Indian’ jika PAS, Umno tidak bersatu?

Melayu perlu membebaskan diri daripada terus bergantung kepada kerajaan, Umno atau PAS kerana gabungan Umno dan PAS tidak menjanjikan mereka satu bangsa yang kuat. – Gambar fail The Malaysian Insider, 24 November, 2014. 

Melayu perlu membebaskan diri daripada terus bergantung kepada kerajaan, Umno atau PAS kerana gabungan Umno dan PAS tidak menjanjikan mereka satu bangsa yang kuat. – Gambar fail The Malaysian Insider, 24 November, 2014.Kenyataan Tun Abdul Hamid Mohamad orang Melayu berisiko menjadi seperti “Red Indian” di Amerika Syarikat (AS) jika PAS dan Umno tidak bekerjasama menggambarkan pemikiran “purba” bekas ketua hakim negara itu.

Kenyataan Hamid juga tidak ubah seperti ibu bapa yang menggunakan “momok” untuk menakutkan anak-anak mereka agar tidak bermain di luar rumah hingga waktu malam.

"Orang Melayu akan menjadi Red Indian di tanah mereka sendiri. Percayalah, ancaman terhadap orang Melayu tidak pernah seserius ini sepanjang sejarah kaum ini.


"Sekarang kita berpecah dan digunakan. PAS dan Umno mesti berfikir untuk berkolaborasi, bersatu atau bekerjasama sekurang-kurangnya di peringkat persekutuan demi mempertahankan kerajaan daripada jatuh kepada DAP dan PKR," kata Hamid dalam ucapannya pada Konvensyen Perpaduan Negara di Pusat Islam, Kuala Lumpur semalam.
  Persoalannya adalah, orang Melayu yang bagaimana dimaksudkan Hamid?

Majoriti orang Melayu yang berada di luar bandar dan kawasan pedalaman atau orang Melayu yang seringkali mendapat manfaat ekonomi kerana hubungan rapat mereka dengan pemimpin tertinggi Umno?
Faktanya adalah Umno sudah menjadi parti tunjang yang memerintah Malaysia sejak hari pertama Malaya merdeka dan Malaysia ditubuhkan.

Sehingga hari ini, Umno masih mengetuai Barisan Nasional (BN) memerintah Malaysia kecuali di negeri-negeri seperti Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan.

Dengan kuasa yang ada, Umno menghalalkan tindakan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) menyenaraikan 558,475 peminjam yang gagal membayar pinjaman di dalam Sistem Maklumat Rujukan Kredit Pusat (CCRIS) dengan kerjasama Bank Negara, mulai 1 Januari 2015.

Apabila disenaraikan CCRIS, majoriti peminjam yang terdiri daripada orang-orang Melayu ini tidak akan dapat membuat pinjaman lain seperti pinjaman perumahan dan kenderaan.

Namun, bagi orang Melayu seperti bekas Pengerusi Eksekutif Malaysia Airlines (MAS) Tan Sri Tajudin Ramli, hutang berjumlah RM589 juta boleh diselesaikan di luar mahkamah.

Yang dimaksudkan Hamid bakal menjadi “Red Indian” jika PAS dan Umno tidak bekerjasama; orang Melayu disenarai CCRIS kerana gagal membayar PTPTN atau orang Melayu seperti Tajudin?
Manusia sememangnya tidak akan dapat bersatu kerana mereka mempunyai akal fikiran dan boleh membuat pilihan.
Sudah tentulah masing-masing mempunyai minat dan pemikiran berbeza. Lainlah kalau mereka itu robot, dapatlah semuanya diprogramkan menjadi sama.

Bukan orang Melayu sahaja tidak bersatu, orang Cina, India, Iban, Kadazan dan lain-lain juga begitu.
Jika orang Melayu tidak mahu menjadi “Red Indian” di Malaysia, pertama sekali mereka harus membebaskan diri daripada terus bergantung kepada kerajaan, Umno atau PAS.

Orang Melayu harus kembali kepada kekuatan asal mereka iaitu industri pertanian.

Ramai anak-anak muda Melayu yang sudah berjaya dari segi ekonomi apabila memulakan kerja-kerja pertanian tanpa dibantu Umno atau PAS kerana permintaan yang tinggi di pasaran.

Minggu lalu seorang pemandu teksi memberitahu penulis bagaimana beliau mendapat pendapatan tambahan sebanyak RM6,000 sebulan selepas mula mengusahakan tanah setengah ekar milik orang tuanya di Perak dengan menanam cili.

Seorang lagi kenalan penulis di Negeri Sembilan yang mula berjinak-jinak menanam sayur sejak 3-4 tahun lalu kini sudah mempunyai pendapatan bulanan seperti seorang ketua pegawai eksekutif syarikat korporat yang disenaraikan di bursa saham.

Revolusi perindustrian di Malaysia terbukti tidak berjaya menjadikan majoriti orang-orang Melayu sebagai “tauke” kilang akan tetapi kebanyakannya hanya menjadi buruh kilang.

Tanpa Umno dan PAS sekalipun, orang-orang Melayu boleh maju dan tidak akan menjadi “Red Indian” di Malaysia. Dengan syarat mereka mahu. – 24 November, 2014.


PAS SEMAKIN KEHILANGAN SOKONGAN

Inilah akibatnya bila PAS semakin ego...OLEH AL HUSSEIN

PAS kehilangan seorang lagi penyokong tegar...Entah berapa ramai yang senyap-senyap merajuk membawa diri. 

Aku ucapkan terima kasih diatas sumbangan peribadi Saudara Mohammad Asri kepada cawangan aku selama ini. Banyak jasa dan pengorbanannya kepada kami. Aku tak akan melupakan jasa-jasa kamu selama ini ... Selamat berjuang wahai Asri!

Mohamad Asri A. Bakar :
Kepada Ahli Ahli PAS seramai 1.5 juta org khususnya di N43 Sg Rapat di bawah Pas Gopeng..aku minta maaf selama ini mengada ngada lebih sudu dari kuah menyokong pergerakan Jemaah Syurga Islam PAS...sedangkan aku tak ada no ahli syurga pun...aku minta maaf keluar belanja beli bendera syurga hijau putih tu, suruh org rumah jahit sendiri, pacak sana sini , tanpa kebenaran Al syurga Tuan Guru Hj Hadi..aku minta maaf kerana menyumbang serba sedikit dana kepada markas markas PAS di sekitar Kg Rapat Ipoh, memberi sumbangan derma kepada jemaah PAS, sedangkan rupa rupanya aku bukan ahli PAS berdaftar dan aku hanya di baruakan . 

Aku lupa itun semua...aku berjanji aku tak akan ambil kisah lagi tentang PAS..kerana PAS tak kedarah pun sokongan org atas pagar ini. aku baru sedar bahawasanya PAS mempunyai kasta yg amat tinggi . 

Kewalaan yg menjamin akidah dan syurga.sementara aku tak mampu setanding dengan org org PAS yg maha mulia. Org PAS boleh berguling guling di atas jalan raya menghalang Paduka Sultan , aku tidak boleh dan tak mampu..semoga PAS dengan 1.5 juta ahlinya berjaya menawan Putrajaya PRU14..selebihnya aku merayu pada Allah, walau aku bukan ahli PAS izinkan aku masuk syurgaMu..dengan rahmat mu..walau tanpa restu Tuan Presiden..amin amin.terima kasih.....
JANGAN LUPA MEMABACA ARTIKEL WRLR TERDAHULU: