MGID

KES KEMATIAN BENG HOCK:BEBERAPA ORANG PENASIHAT DIJANGKA BERUNDURDengan tuntutan agar kes kematian Beng Hock 30 tahun supaya ianya di siasat dengan lebih telus , kini beberapa penasihat yang dilantik sejak 5 bulan lepas akan melepaskan jawatan sebagai penasihat akibat daripada perasaan tidak puas hati bagaimana suruhanjaya itu mengendalikan kes sejak akhir-akhir ini.
Tan Sri Ramon Ravartnam dan beberapa lagi yang dilantik sejwatan dengan nya akan melepaskan jawatan kerana berpendapat ianya seharusnya menjadi sebuah badan pemangkin kepada mengerakkan ketelusan.Namun apabila ditanya ,beliau menjelaskan bahawa "Tiada gunanya meletakkan jawatan kerana ianya punya satu tanggungjawab yang harus dipikul dan kepercayaan yang diberikan rakyat untuk dipenuhi" demikian jelas beliau.

SATU ORANG JADI MODEL...BANYAK LAGI......

Minum arak: model terima enam sebatan
20/07/2009 5:59pmKUANTAN 20 Julai - Seorang model menerima hukuman enam sebatan selain denda sebanyak RM5,000 oleh Mahkamah Tinggi Syariah di sini hari ini selepas mengaku bersalah meminum arak pada 11 Julai tahun lalu.


Hakim Syarie, Datuk Abdul Rahman Yunus menjatuhkan hukuman itu selepas menolak rayuan model pelancongan, Kartika Sari Dewi Shukarnor, 32, yang berasal dari Sungai Siput, Perak.
Hakim Abdul Rahman juga memerintahkan Kartika Sari Dewi menjalani hukuman penjara selama tiga tahun jika gagal membayar denda.

MAYAT BENG HOCK DIBAWA UNTUK KEBUMIKAN
A brief video showing part of the huge crowd at the funeral and the final moments before Bro Beng Hock's casket was taken to Nirvana Memorial Park.

ALOR GAJAH 20 Julai — Lebih 2,000 orang termasuk beberapa pemimpin Pakatan Rakyat memberi penghormatan terakhir kepada mendiang Teoh Beng Hock, setiausaha politik kepada seorang Exco Selangor di Taman Seri Kelemak, di sini hari ini.


Mayat Teoh, yang ditempatkan di kediaman keluarganya sejak tiga hari lepas, dibawa berarak dari taman itu pada kira-kira pukul 11 pagi untuk dikebumikan di Semenyih Memorial Park.
Terdahulu, anggota keluarga terdekat mendiang menerima kunjungan hormat dan ucapan takziah serta kalungan bunga dalam suasana sedih.


Sebahagian daripada mereka yang hadir turut berarak mengiringi keranda mayat dari taman perumahan itu menuju ke bandar Alor Gajah dan seterusnya ke Semenyih Selangor.
Antara pemimpin yang hadir ialah Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, Ketua Menteri Pulau Pinang dan juga Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng, Pengerusi DAP Karpal Singh dan tokoh veteran DAP Lim Kit Siang.

SHAZNI BEBAS-HIDUP MAHASISWA


Brickfield 20 Julai 06:12p.m
Mohd Shazni Munit Ithnin dibebaskan tepat jam 3.45 petang tadi di balai polis dekat sini.
Beliau sebelum itu di bawa ke Mahkamah Majistret Kuala Lumpur pagi tadi bagi dilanjutkan tempoh tahanan reman namun ditolak oleh mahkamah kerana beliau memberikan kerjasama sepenuhnya semasa soal-siasat.
Investigation Officer (IO) Najib dalam kenyataan kepada majistret bertegas untuk melanjutkan tahanan reman atas alasan Orang Kena Tuduh (OKT) hanya menjawab ‘Saya akan jawab dimahkamah’ semasa soal siasat.

Namun kenyataan tersebut disanggah oleh peguam Shazni, Mohd Radzlan dengan mendakwa OKT berhak untuk menjawab demikian mengikut akta dalam Perlembagaan Persekutuan.

IO Najib juga beralasan OKT tidak memberi kerjasama sepenuhya semasa soal-siasat, namun peguam mengkritik dengan mengatakan pelbagai kemudahan dan kerjasama telah diberikan kepada pihak polis
Kerjasama tersebut termasuk memberi keutamaan kepada prosiding mahkamah pada hari kuliah serta tidak menemani anak guamnya semasa soal-siasat walaupun beliau berhak berbuat demikian.

Majistret kemudian akur dan memutuskan untuk menolak lanjutan reman berkenaan.

Terdahulu, Presiden Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya (PMIUM) tersebut telah melaporkan diri untuk bekerjasama dengan pihak polis Jumaat lalu.
Beliau sebelum ini dicari bagi membantu siasatan kes contengan provokasi ‘anti-Rosmah’ dan cubaan membakar bangunan universiti.

Shazni yang kelihatan lemah tetapi ceria ditemani peguam, Mohd Radzlan serta ibu bapa beliau disambut oleh penyokong dan sekumpulan ahli persatuan tersebut.
Menurutnya peguam beliau, polis berkemungkinan mendakwanya di mahkamah pemimpin pelajar tersebut awal minggu depan.

Sebelum beredar dari balai polis berkenaan, Shazni sempat menyatakan kepada media, “Ada beberapa pengalaman menarik saya nak bagitau"demikian jelas Shazni lagi.

WAJAH-WAJAH AMK PERMATANG PAUH YANG BERUCAP DALAM KONVENSYEN PEMUDAKONVENSYEN PEMUDA SEMALAM MENYAKSIKAN WAKIL RANTING AMK BERUCAP UNTUK KEBAIKAN PARTI DAN MENUJU KE ARAH KERJASAMA YANG LEBIH ERAT BAGI SEMUA PARTI KOMPONEN PAKATAN RAKYAT.

SPRM ADAKAH ANDA PUNYA PERASAAN KEMANUSIAAN

MASA KES DATO NORZA

"Bakul sampah yang kotor telah diletakkan di atas kepala saya, dan saya dipaksa untuk menyanyikan lagu Negaraku berkali-kali, lagu Umno berkali-kali dan disuruh menyebut Rukun Negara berulang kali.

Semasa saya dipaksa berbuat demikian bakul sampah di atas kepala saya diketuk berkali-kali".Kawan saya, Amin menerima email yang mendedahkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendera, memaksa dan mengugut Halimi Bin Kamaruzzaman supaya mengakui Datuk Norza Zakaria terbabit dengan politik wang. Lihat postingnya yang bertajuk "SPRM untuk jatuhkan sesetengah pihak dalam Umno?"

Antara penyiksaan pegawai-pegawai SPRM ke atas Halimi ialah:

1. Dipukul di bahagian kepala, perut dan bahu bertubi-tubi oleh tiga pegawai SPRM

2. Ditendang di bahagian rusuk dengan lutut

3. Dipaksa telanjang dan berguling-guling di atas lantai dalam keadaan bogel

4. Dicekik sehingga tidak bernafas

5. Ditolak ke dinding

6. Ditendang ketika dipaksa berguling-guling atas lantai

7. Diketuk kepala dengan bakul sampah berkali-kali8. Diugut akan diletakkan puntung rokok pada kemaluan

Hebat-hebat..........

MARI MASUK SEKOLAH KERANA TAK PANDAI ....."Kita nak sekolahkan semula ahli Umno demi menyelamatkan parti.Ahli kena masuk sekolah semula" demikian dipetik beliau sama ada secara serius atau jenaka.
Pemimpin UMNO akan ikuti kursus suntik semangat baru
Perhimpunan Agung Khas pinda perlembagaan 13 Oktober
Berhenti soal tindakan Jui Meng
Tidak bangkitkan sokongan terhadap pembangkang


Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam dalam siaran berita menyedarkan ahli Umno agar terus bekerja kuat agar tidak terus mengalami kekalahan besar dalam pilihanraya ke 13 nanti.Oleh yang demikian semua ahli Umno termasuk Ketua Bahagian,Ketua Cawangan malah pegawai termasuk setiausaha kehormat 1 dan 2 juga turut hadir bagi menjamin kemenangan"Ahli Umno kena masuk sekolah" demikian jelas Tan Sri Muhyiddin lagi.


Umno dan ahlinya memang memerlukan sekolah bagi menyakinkan oprang Melayu bahawa semua ketua Bahagian dan ketua cawangan tidak lagi dikalangan orang yang berniaga kerana yang berniaga sebenarnya bukan bijak tetapi punca utama kepada kejatuhan Umno ialah peniaga yang tidak bijak tetapi tahu memutarbelitkan perniagaan dan mendapatkan lesen dan seterusnya menggunakan perniagaan dan kekayaan untuk membeli undi dikalangan yang juga kurang bijak.

"Malah ada dikalangan ahli Umno yang berniaga berkahwin 2 dan kemudiannya membiarkan isteri yang bekerja menguruskan semua makan minum tanpa memperdulikan keperluan isteri.Malah ada yang sanggup menghabiskan duit untuk bertanding ketua bahagian demi perniagaan dan nafkah kepada isteri tidak dipedulikan" demikian jelas seorang penyokong yang enggan nama di kenali yang menyatakan bahawa memang wujud keadaan demikian di salah sebuah bahagian di Kedah di mana ianya berlaku.Malah sanggup berhabisan membeli undi bagi mendapatkan jawatan ,tetapi keperluan isteri tidak ditunaikan kerana berkahwin dengan isteri kedua yang bekerja.

Selain itu wujudnya berbagai tanggapan negatif dikalangan rakyat hari ini bahawa jika Bn bertanding ahli akan mendapat durian runtuh kerana memang inilah budaya yang dipikul oleh para ahli dan umumnya mengetahui bahawa Umno tidak dapat lari dari politik wang.

"Maka kerana itu dipihak lawan akan lawan bermati-matian kerana mengganggap duit ringgit mereka untuk hadir di mana-mana pilihanraya umum atau pilihanraya kecil adalah duit sendiri dan bekerja bersunguh-sungguh berbanding ahli Umno yang dibayar dan datang bertujuan untuk bersuka ria" demikian jelas seorang lagi penyokong Umno yang melihat gelombang kebangkitan Umno tidak akan kemana jika di peringkat bahagian dan juga cawangan yang hampir tiada ahli, malah melantik ahli Umno yang sama yang adakalanya dikampung sendiri pun tidak bergaul dengan masyarakat dan orang bawahan.

(function() { var d = document, w = window; w

KASIHAN BETUL..DENGAN BANGSA SENDIRI PUN PAS TIPU...

  Dewan Himpunan Pendukung PAS akan tarik sokongan bukan Islam sokong PN February 27, 2021  Dewan Himpunan Pendukung PAS (DHPP) Kedah meneri...