Anwar dakwa mahkamah bias dalam rayuan kes liwatnya

Anwar dakwa mahkamah bias dalam rayuan kes liwatnya

OLEH V ANBALAGAN
April 24, 2014
Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa sikap prejudis Mahkamah Rayuan menafikan beliau daripada mendapat perbicaraan yang adil, sebagaimana termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 24 April, 2014. 

Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa sikap prejudis Mahkamah Rayuan menafikan beliau daripada mendapat perbicaraan yang adil, sebagaimana termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 24 April, 2014.Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, penghakiman Mahkamah Rayuan perlu ditolak kerana para hakimnya prejudis dan bias terhadapnya.

Ini adalah antara 35 asas petisyen rayuan ketua pembangkang itu dalam rayuannya terhadap hukuman penjara lima tahun oleh Mahkamah Rayuan yang difailkan di Mahkamah Persekutuan petang ini oleh peguamnya Zaleha Al Hayat.


Anwar mendakwa, sikap prejudis Mahkamah Rayuan itu menafikan beliau daripada mendapat perbicaraan yang adil, sebagaimana termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan. – 24 April, 2014.


(function() { var d = document, w = window; w

HARI TU TULIS DAH TAJUK. DOK LUAQ HANG CAKAP BESAR. HANG TAKUT PADA ALLAH SAJA. NI MAI UJIAN BRO...NI CENGKERAM AMBIK DAH. SIKIT JA LAGI. 12 TAHUN TAK LARI DAH.

Bekas setiausaha politik menteri kanan disyaki rasuah lulus projek RM80 juta MUHAMMAD AMINURALIF MOHD ZOKI 23 SEP 2023 Kedua-dua suspek berb...