Anwar dakwa mahkamah bias dalam rayuan kes liwatnya

Anwar dakwa mahkamah bias dalam rayuan kes liwatnya

OLEH V ANBALAGAN
April 24, 2014
Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa sikap prejudis Mahkamah Rayuan menafikan beliau daripada mendapat perbicaraan yang adil, sebagaimana termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 24 April, 2014. 

Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa sikap prejudis Mahkamah Rayuan menafikan beliau daripada mendapat perbicaraan yang adil, sebagaimana termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 24 April, 2014.Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, penghakiman Mahkamah Rayuan perlu ditolak kerana para hakimnya prejudis dan bias terhadapnya.

Ini adalah antara 35 asas petisyen rayuan ketua pembangkang itu dalam rayuannya terhadap hukuman penjara lima tahun oleh Mahkamah Rayuan yang difailkan di Mahkamah Persekutuan petang ini oleh peguamnya Zaleha Al Hayat.


Anwar mendakwa, sikap prejudis Mahkamah Rayuan itu menafikan beliau daripada mendapat perbicaraan yang adil, sebagaimana termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan. – 24 April, 2014.


(function() { var d = document, w = window; w

Sudah boleh balik kampung dengan syarat 90 peratus vaksinasi dewasa

  Astro Awani September 22, 2021  KKM dan MKN hari ini membenarkan aktiviti rentas negeri dengan syarat mencapai 90 peratus kadar vaksinasi ...