SIAPA BACA UTUSAN KENA TIPU


Berita Utama 21 November
Husam letak jawatan?
KOTA BHARU 21 Nov. – Timbalan Pesuruhjaya II Pas Kelantan, Datuk Husam Musa dikatakan mahu melepaskan semua jawatan dalam parti dan juga kerajaan yang merupakan satu lagi episod yang menggambarkan perpecahan dan kekusutan dalam parti itu.... Berita Penuh


NAK TAHU KISAH BENAR BACA LAH HARAKAH.....UTUSAN AKHBAR UMNO...SUKA TIPU ORANG MELAYU...........Nik Aziz nafi laporan Husam mahu letak jawatan Salmah Mat Hussin
Kemaskini 1.40pm- KOTA BHARU, 22 Nov: Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menafikan desas desus bahawa Exco Kelantan, Datuk Husam Musa mahu melepaskan semua jawatan dalam parti dan juga kerajaan seperti dilapor media Umno BN semalam.Berita penuh...

ADUN Sungai Puyu nafi kosongkan kerusi, tinggal DAP

PULAU PINANG, Nov 22 — Ahli Dewan Undangan Negeri kawasan Sungai Puyu Phee Boon Poh menafikan beliau telah meletakkan jawatan sebagai Exco Kerajaan Negeri Pulau Pinang dan mengosongkan kerusi itu.


Phee, Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Kebajikan, Masyarakat Penyayang dan Alam Sekitar menyifatkan khabar angin kononnya meletakkan jawatan, disebarkan melalui SMS sejak beberapa hari lalu, sebagai fitnah pihak-pihak tertentu.


"Saya tidak melepaskan jawatan saya sebagai ADUN dan juga sebagai Exco Kerajaan Negeri, dan juga dalam DAP.

"SMS yang disebarkan bertujuan menjatuhkan saya, melemahkan DAP dan memecahbelahkan pembangkang," kata beliau dipetik Bernama hari ini.


Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang turut hadir pada sidang media berkata, khabar angin bahawa Phee hendak meletakkan jawatan ekoran salah faham kedua-dua mereka adalah tidak benar sama sekali.

NEGARA DAH MERDEKA 52 TAHUN...SEKOLAH BAWAH FLAT

Selasa lalu, Samad yang lebih dikenali sebagai Pak Samad turun padang untuk melihat dari dekat suasana sekolah itu setelah membaca pendedahannya dari Harakah.


Beliau diiringi pengerusi dan setiausaha Lajnah Peneroka Bandar PAS Wilayah Persekutuan, Haji Ishak Surin dan Tarmizi Mohd Jam, Setiausaha Gerakan Mansuh PPSMI (GMP) Husni Abas dan beberapa Exco PAS Kawasan Batu.Mereka sempat bertanya khabar dari beberapa guru di sekolah itu dan meninjau persekitaran yang kurang selesa yang tidak mencerminkan ia sebagai sebuah sekolah bantuan penuh kerajaan.


Ketika kunjungan, semua pelajar dan guru sedang bersiap untuk latihan menyambut Hari Anugerah Pelajar."Kalau betul konsep 'rakyat didahulukan,' inilah masanya. Rakyat kena didahulukan. Kecuali mereka (kerajaan) tidak merasakan pelajar-pelajar di sini adalah rakyat. Kalau mereka rasa, pelajar ini adalah rakyat, kenalah rakyat di dahulukan," tegas beliau.


Perrrghhhhh....pedih bangat........sihhh...apa-apaan ini................


(function() { var d = document, w = window; w

KERAJAAN GAGAL..KAU SEMBANG BAB BIJIK

  Orang sibuk pasal tak boleh beraya kat Kg angkara kegagalan kerajaan tebuk atap, ko plak sibuk sembang pasal bijik....