SURAT PROTES ORANG LAMA PKR BUAT NIK NAZMI RENUNGKAN.Image result for nik nazmi


OLEH :   Hamsina HamzahSaya harus bercakap demi tempat dan taman atau padang sendiri,jika taman sendiri busuk berlendir apa yang nak saya banggakan saya telah berlawan dengan macai umpas Di peringkat national.

Sekian lama saya menetap ditanah yang penuh keberkatan ini p118 setiawangsa amnya Malaysia keseluruhanya,inilah kali pertama saya lihat fenomena terbodoh,terbangsat,terjijik dan termuntah hijau,mana tidaknya MPP lantikkan PKR@nik nazmi@haslina gigih memberi ruang yang uas terlopong sehingga kan mantan MP Setiawangsa dilihatkan seperti MP yangg berkuasa sekarang, sedangkan Nik Nazmi sebagai mp/kc Dan haslina sebagai tkc tiada didalam gambar malah saya difahamkan tidak hadir. Kegilaan apakah ini? nkc dan orang berjawatan (tapi bukan berjuang pun) gigih melayan mantan mp umno. Mana pergi mantan KC Pak berahim mantan TKC Pak mus dan orang lama pejuang reformasi setiawangsa? Mereka dah jadi arwah Ker? Yg paling aku tak boleh nak hadam,macai umno semarak yang cabut bendera,yang cuba nak PARANGKAN pejuang Pru 14 juga diraikan..... MPP setiawangsa 90% boleh dikatakan mereka-mereka ini dari Umno,bukan sahaja orang umno, tetapi mereka adalah penentang-penentang utama semasa kami melobi berkempen untuk PKR. Sekarang mereka dilayan seperti merekalah pejuang yang gigih untuk PKR.

Jika dahulu jangan cakap Majlis open house MPP ,kenduri orang-orang umno pemimpin-pemimpin pembangkang tidak nampak bayang termasuk apa-apa acara setempat, jangan bermimpi mereka dijemput. Bantuan Dari kerajaan disisihkan dari menerimanya. Apa lagi nak bergambar dengan ketua pembangkang,ianya umpama satu keajaiban jika ketua-ketua umno ingin bergambar dan sebarkan dengan bangga dikalangan mereka. Inilah kebodohan ysng nyata kerana mempunyai ketua buta Dan pekak.

Kita tidak juga harus menuding jari kepada BELUKANG UMNO didlm MPP, soalan nyer kenapa perkara ini berlaku? Siapa yg benarkan ianya terjadi,siapa yg memberi ruang dan peluang kepada BELUKANG UMNO ini memberi excess kepada mantan mp, orang-orang umno meyelinap masuk dengan package menarik iaitu dirai,dipromosikan secara luas.? Tidak lain tidak bukan ialah MP PKR sendiri iaitu Nik Nazmi,kenapa ini boleh terjadi dengan begitu bodoh dan hodoh? Kerana Nik Nazmi melepaskan semua tanggung jawab menjaga cabang kepada haslina yang dahulunya hanya seorang suri rumah,yang tidak pernah kenal masyarakat sekeliling.

Apabila kuasa diberikan kepada yang bukan Arif inilah yang berlaku,haslina meminta tunjuk ajar kepada MPP umno yang dahulunya pernah cuba meyerang YB Nurul ketika Pru 13 dengan menghantar samseng diketika itu,sekarang BELUKANG UMNO tersebut pengerusi sub zone apa sudah jadi?

 Nik Nazmi selaku ketua melepaskan tanggung jawab nyer tanpa alasan munasabah,penduduk tidak disantuni,ahli-ahli terbiar, pejuang-pejuang reformasi dianak tirikan tinggalah cabang yang Makin hancur parliament yang kucar kacir.

Nasihat orang yang lama berjuang didalam parti tidak diendahkan,yang tinggal di dalam PKR setiawangsa sekarang ini hanyalah penjilat-penjikat tegar Nik Nazmi yang mana tidak berani menegur hanya menjadi Pak turut dengan harapan dapat habuan, BELUKANG UMNO yang sentiasa cuba menangguk diair keruh dengan harapan dapat meneruskan legasi hidup mewah mereka mengunakan laba-laba serta hasil dari jawatan yang mereka pegang.

Jika ketua gagal memimpin,bila ketua yang dijulang oleh tangan-tangan Pejuang sudah lupa diri mabuk di dalam dunia glamour maka keseluruhan sistem akan pincang dan tunggang langgang. Sedangkan Nik Nazmi memiliki barisan Pejuang reformasi yang paling kuat dan gigih dibelakang nyer tetapi sayang ,  Nik buta dan pekak kedua derianya ini tersumbat kerana dikepalanya sekarang terkalung tiara yang berat dan besar bernama EGO. Ada permata Nik Nazmi yang buta dan pekak memilih kaca. Haslina berkuasa meraba raba bukan Salah dia asahaj walaupun dia juga meyarung tiara yang sama mcm boss dia tetapi Nama sahaja berbeza iaitu BODOH SOMBONG, tetapi perkara-perkara yang terjadi itu adalah hasil tangan dari ketua/pemimpin yang lupa diri.

Saya pejuang cabuk termasuk orang-orang saya ,menegaskan jika Nik Nazmi Masih calon pru yang akan datang maka Kami
akan mengundur diri. Tetapi atas semua kebusukkan yang terjadi Di p118 PKR dilihat akan tersungkur kalah mati Di Pru 15. Jika tiada tindakkan drastik dari pucuk pimpinan PKR seperti pembubaran mpp,memanggil MP yg mabuk glamour tersebut utk DINASIHATI. Letaklah mana-mana calon bijak pandai PKR bakal berkubur ditepi lombong. Kecuali calon yang diletakkan orang yang kenal dengan penduduk yang bertahun kenal ahli-ahli  masjid,yang beramah mesra dengan semua lapisan masyarakat insyaallah PKR mungkin boleh menang,itu pun jika acara bodoh memberi promosi percuma mantan mp dan pemimpin-pemimpin  umno dihentikan dgn serta merta.


Nukilan #pejuangcabuk


SHEIKH UMAR MELAYU PERTAMA KETUA PEMUDA DAP JOHOR

Umno KEMBALI BERGOLAK :KJ TAK SETUJU ZAHID KEMBALI TANPA DIBINCANGKAN

HENTI SPEKULASI ANWAR BAKAL PM