KALAU KETUA TERUK.. WALAUN BAWAHAN LAGI TERUK

 


Che Ibrahim


Kalau Ketua segala ulama' dalam Pas pun main spin juga, tak pelik kalau wat tidak ulama atau ulama segera pun lebih terok lagi....


Isunya sapa yang larang sebut kalimah kafir???


Pas sendiri pun dalam ceramahnya, dalam surat Khabar Harakahnya tak pernah memanggil orang bukan Islam dengan panggilan ya kafir, wahai si kafir, sila naik, sila beri ceramah.... 


Makin terok dah kepunohan dalam Pas ni....TERLALU LAJU BAWA AKIBAT

 Alhamdulillah dah sedar kesilapan dia. Baguslah dia dah ๐—บ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฎ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ณ. Harapnya YB Fadhlina Sidek sudilah memaafkan.


Tapi maafkan tak bererti kena ๐—น๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐—ธ๐—ฎ๐—ป. Maafkan tu soal kemudian hari. Di akhirat. Biar dia tak merangkak masa tu.


Tapi di dunia ni ๐˜๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ฝ ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ ๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐—ถ๐—น ๐˜๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป juga untuk dijadikan pengajaran kepada semua agar tak mudah lontarkan fitnah. Guane boh?


 

Raja Gelap II 


.


JANGAN KATA, TAPI KATA... TAK TAU NAK KATA APA.. YA.. AMPU SALAM...

 


Tuan Mufti yang dihormati, tuan mengajar kami supaya jangan kata apa orang tak kata. Tapi kini Tuan Mufti juga kata apa orang tak kata, dan tak kata apa yang orang benar-benar kata.


Tuan Mufti yang dihormati, tuan mengajar kami supaya hanya menilai yang terzahir tanpa perlu mengorek apa yang tersembunyi. Tapi tuan sendiri nampaknya tak mengendahkan yang terzahir melainkan mencari-mencari ruang untuk mentafsir yang tersembunyi.


Tuan Mufti yang dihormati, tuan mengajar kami untuk bersikap adil walaupun terhadap orang yang berbeza pendirian dengan kita. Tapi tuan sendiri bersikap berat sebelah terhadap orang yang tak disukai.


Tuan Mufti yang dihormati, populariti dan pengaruh adalah kurniaan Allah. Moga kita tidak tenggelam dan khayal dengannya. Kadang-kadang apabila sudah terlalu tinggi kedudukan kita, Tuan Mufti, tiada yang mampu menegur kelekaan kita dan kalau ditegur pun kita berasa kita juga yang betul sentiasa.


Moga Allah mengembalikan kejujuran dan ketulusan Tuan Mufti yang dihormati. 


-Sahul HM-SEMPAT RAYA LAM LOKAP KOT NO...


Najib Bakar. 
 Dengan bangga dan seronok menuduh Muslim lain sebagai kafir. 


Si Mohammad Husainie M H https://www.facebook.com/Blackvandetta?mibextid=ZbWKwL


Aku sebarkan mukanya untuk jadi pengajaran kepada walaun lain yang lebih sudu dari kuah, lebih lajak dari laju.


Agaknya dia ingat politikus PAS nak backup dia. Jangan harap la, hadap la sorang-sorang.


Terpulang kepada YBM Fadhlina Sidek untuk ambil apa-apa tindakan.


Selamat berjaya lah ya Husainie.


“Sesiapa yang memanggil orang lain dengan ‘kafir’ atau ‘musuh Allah’ sedang dia tidak begitu, maka tuduhan itu kembali kepadanya (penuduh)”. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim).


Menteri bercakap dalam konteks anaknya berinteraksi dan merujuk kepada non muslim. Bukan dari segi baca Quran.


Penjelasan Menteri ada di https://www.facebook.com/share/p/g9y1qzXHRCThck5P/?mibextid=oFDknk


*Yang nak pi komen di socmed dia harap tak jatuhkan hukum kafir terhadap dia. Kita jangan bermudah hukum orang. 


-Sebagai ingatan untuk semua termasuk aku, mungkin pengakhiran orang bukan Islam tu jauhhhhh lebih baik dari kita yang "terpaling Islam" nih.MAHFUMNYA. KALAU KATA KAPIAQ... MAKAN IANYA BERBALIK KEPADA KAMU MENJADI KAPIAQ..

 

Sayoq Lobaq


Munafiqun hati mereka senada denga kuqfar.
DIN DRESSA BAGI AMARAN. - JANGAN DOK BUAT QAMAI

 
Din Dressa


Kepada Kppkksm Ibupejabat , ingat kami lahap sangat dengan RM5. Dengan kompetensi kami, lepas kerja tukar tiub kencing pun dapat paling kurang RM50. Kami buat sebab arahan, perintah dan demi tugas.


Kami bagi masa 24 jam untuk pihak sana menurunkan dua siaran berbentuk provokasi ini.

Dalam 24 jam masih ada lagi, kita ramai-ramai SISPA Kesatuan, Presiden dan Ketua Biro IT.


Nama dan detail semua Abg Din dah ada.

Tak turun juga, Abg Din share dan kita SISPA beramai-ramai.
KERJA DI NEGERI LAIN, AIR TAK ADA, KEMUDAHAN KIOK.. BONUS RAYA TAK ADA... BANGGA?


 Mohd Faiful. 
Jenis ni payah...pastu pi masjid pun pakai baju ni..kadang makmum yang dok belakang terbaca juga.


Ni panggil apa lagu ni? Riak ka?


Nak bangga apa nombor tu?


Bonus raya dapat ka negeri-negeri ni?

Dengar cerita gaji GLC pun tak dapat bayar.


Tapi MB exco dapat kereta baru๐ŸคญBERAT TUDUH ORANG KAFIR

 

Nampaknya ramai yang muflis di akhirat kelak tanpa sedar… Tuduh orang jadi kafir ni berat…
SEMOGA KAMU TAK JATUH KAPIR-WAHAI SI KAPIR
 Usah jadikan perbuatan ๐˜๐—ฎ๐—ธ๐—ณ๐—ถ๐—ฟ seperti ini satu amalan. 


Bila seorang muslim menuduh seorang muslim yang lain sebagai kafir, sedangkan yang dituduh itu tak kafir, maka ๐—ธ๐—ฎ๐—ณ๐—ถ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜‚๐—ฑ๐˜‚๐—ต.


Jangan korbankan iman hanya kerana politik. Guane boh?


 

Raja Gelap II 


.


GAMAK NAK KENA. SEMUA. PUN KECUT. DIA MULA NAK KONA. NI LA YANG PATUT DITAHAN DULU.

 


Nampak? Inilah cara lebai. ๐—Ÿ๐—ฒ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ฎ๐˜๐˜‚, ๐˜€๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐—ป๐˜†๐—ถ ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป. Masa menghasut bukan main lagi. Bila dah nampak keburukan, dia lari dulu.


Dah jelas lebai antara yang paling aktif menanamkan kebencian terhadap ๐—ž๐—ž ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐˜. Tapi bila KK Mart kena serangan bom, terus tak mengaku.


Ini baru dalam media. Belum dalam mahkamah lagi ni. Itupun lebai dah lari. Ingat depan ๐—บ๐—ฎ๐—ต๐—ธ๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ต ๐—”๐—น๐—น๐—ฎ๐—ต lebai nak bertanggungjawab ke?


Yang bebalnya walaun. Ikut je putar belit si lebai. Jadi apa-apa, ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ธ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ๐—ป๐˜†๐—ฎ walaun. Ada lebai tolong? Jangan harap la. Dia suruh sabar je.


Lebai hasut kebencian sebab nak dapat sokongan. Sebab nak jadi YB, boleh dapat elaun, pencen bagai. Walaun ikut lebai dapat apa? ๐——๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ๐˜ ๐˜€๐˜‚๐˜€๐—ฎ๐—ต ๐—ท๐—ฒ. Itu pun walaun tak sedar diri. Guane boh? 

Raja Gelap II 


.


TERPEJUANG ISLE SANGAT. HANG DOK JEL SEMINGGU BARU HANG TAU.


Mukhlis Eddie
 Lilit kain kat tengkok ..pegang pedang ala2 samurai ..dh berasa diri tu seorang pejuang islam ๐Ÿคญ๐Ÿคญ๐Ÿคญ

ELOK MULA DULU

 

Che Ibrahim


Elok Pas dan Lidah Rasminya Harakahdaily memulakan dulu penggunaan istilah tersebut. Insyallah baru akan diikuti oleh orang lain jika berjaya dan diterima baik oleh masyarakat yang belum beriman.

TU DIA DUIT BEBILLION. HASIL SAPU DAN SAKAW NI.


 

JANGAN IKUT PERANGAI DIA NI..TAKUT KENAN


 

KEDAH LAGI- LEMAH BETOI MB KEDAH- SEMPOI BAK HANG


 

TAK ADA PM YANG BERANI JAWAB DALAM PARLIMEN SETIAP SELASA KETIKA DEWAN BERMESYUARAT


 

TAHNIAH PDRM


 

KALAU KALENG KALENG MAU SENTAP


 

NOH... AYAQ DAK DAK... LAAA.. LEMAH AMAT...


 50 ribu orang takde air menjelang hari raya d Las Vegas Kelantan ๐Ÿ˜‹

๐—ฃ๐—˜๐— ๐—จ๐——๐—” ๐—•๐—˜๐—ฅ๐—™๐—œ๐—ž๐—ฅ๐—”๐—› ๐—ž๐—›๐—”๐—ช๐—”๐—ฅ๐—œ๐— ๐—ฆ๐—˜๐—ฅ๐—จ ๐—•๐—”๐—ก๐—š๐—ž๐—œ๐—ง ๐—Ÿ๐—”๐—ช๐—”๐—ก ๐——๐—”๐—ก ๐—•๐—˜๐—ฅ๐—•*๐—ก*๐—›๐—”๐—ก ๐—ฃ๐—จ๐—ก ๐— ๐——๐—ก ๐——๐—”๐—ก ๐— ๐—˜๐—ก๐—ž๐—ข๐—  ๐—•๐—ข๐—Ÿ๐—˜๐—› ๐—Ÿ๐—˜๐—ฃ๐—”๐—ž ๐— ๐—”๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—จ๐—”๐—–๐—œ ๐—ž๐—˜?1) Sudah banyak kali penyokong PHBN minta MDN dan MenKom ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ ๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ฎ๐˜€๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ธ๐—ฒ ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐˜€ ๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด-๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ต๐—ฎ๐˜€๐˜‚๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ฃ๐—ก๐—ด๐—ต๐—ฎ๐˜€๐˜‚๐˜ ๐—ž๐—˜๐—•๐—˜๐—ก๐—–๐—œ๐—”๐—ก ๐—ž๐—”๐—จ๐—  ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—”๐—š๐—”๐— ๐—” ๐—ฑ๐—ถ ๐—ฆ๐—ผ๐—ฐ๐— ๐—ฒ๐—ฑ, tapi sia-sia.


2) ๐—ฌ๐—”๐—• ๐—ง๐—ฃ๐—  ๐——๐—ฆ๐—ญ๐—› ๐—ฝ๐˜‚๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐˜๐—ฎ ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฎ ๐˜†๐—ด ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ต๐—ฎ๐˜€๐˜‚๐˜ ๐—ถ๐˜๐˜‚ ๐— ๐—œ๐—ก๐—ข๐—ฅ๐—œ๐—ง๐—œ ๐˜๐—ฎ๐—ฝ๐—ถ ๐—บ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ถ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐˜‚๐—ป๐—ด. Dato' Lokman Noor Adam (DLNA) pun tegur golongan PNghasut ini mesti dibendung sebab even dalam kerajaan pun ada yg buat perangai mcm PNghasut-PNghasut itu. Malah DLNA minta KDN kaji semula dan lakukan penambaikan ke atas Akta Hasutan 1948 dan Akta Polis supaya tindakan yg lebih efisen boleh diambil ke atas PNghasut Kebencian Agama, Bangsa dan hasutan membenci Kerajaan MADANI.


3) ๐—ฃ๐˜‚๐—ฎ๐—ธ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ถ๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐—ต ๐—ž๐—›๐—”๐—ช๐—”๐—ฅ๐—œ๐— ๐˜†๐—ด ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ต๐—ฎ๐˜€๐˜‚๐˜ ๐—ฑ๐—ถ ๐—ฆ๐—ผ๐—ฐ๐— ๐—ฒ๐—ฑ ๐˜€๐—ฒ๐˜๐—ถ๐—ฎ๐—ฝ ๐— ๐—œ๐—ก๐—œ๐—ง ๐—ฑ๐—ถ๐—ฏ๐—ถ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€ ๐—ฆ๐—ฐ๐—ผ๐˜ ๐—™๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ. Ramai sudah termakan akan hasutan sehingga bertindak baling "molotov cocktail", pecahkan cermin kereta ADUN, hina Raja tapi kandungan ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ต๐—ฎ๐˜€๐˜‚๐˜ ๐—ฑ๐—ถ ๐—ฆ๐—ผ๐—ฐ๐— ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ž๐—˜๐—ž๐—”๐—Ÿ ๐—•๐—”๐—ก๐—ฌ๐—”๐—ž. 


4) Para PNghasut TIDAK kena tindakan undang2 malah ๐—™๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ ๐—”๐—ฐ๐—ฐ ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฎ ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐˜€ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฏ๐—ถ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—•๐—˜๐—ฅ๐— ๐—”๐—›๐—”๐—ฅ๐—”๐—๐—”๐—š๐—œ๐—Ÿ๐—”. Paling kuat pun MDN hanya buat statement dan kata Rakyat Malaysia rata-rata cintakan keamanan, saling menghormati dan hidup rukun damai (๐—ง๐—˜๐—Ÿ๐—Ÿ ๐—จ๐—ฆ ๐—ช๐—›๐—”๐—ง ๐—ช๐—˜ ๐——๐—ข๐—ก'๐—ง ๐—ž๐—ก๐—ข๐—ช..๐——๐—จ๐——๐—˜..!!). 


5) Hanya sekadar seru mengutuk dan menolak perbuatan ganas?? Hari-hari Rakyat dah kutuk perbuatan PNjahat mcmtu. Yg rakyat nak tengok  ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—”๐—–๐—ง๐—œ๐—ข๐—ก, ๐—ง๐—œ๐—ก๐——๐—”๐—ž๐—”๐—ก ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ต๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐˜‚๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐˜€๐—ฎ๐—ป ๐— ๐—˜๐—ก๐—š๐—›๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ง ๐—ธ๐—ฝ๐—ฑ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฐ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—ป, ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ต๐—ฎ๐˜€๐˜‚๐˜ ๐—ธ๐—ฝ๐—ฑ ๐—ž๐—˜๐—•๐—˜๐—ก๐—–๐—œ๐—”๐—ก ๐—ž๐—”๐—จ๐—  ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—”๐—š๐—”๐— ๐—”. Itu yg rakyat minta.


6) ๐—ก๐—”๐—ง๐—œ๐—๐—”๐—› ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐˜‚ ๐—ธ๐—ฒ๐˜€๐—ฎ๐—ป tiada tindakan tegas seperti itu, ๐—ฝ๐˜‚๐—ฎ๐—ธ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ถ๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐—ต ๐—ž๐—›๐—”๐—ช๐—”๐—ฅ๐—œ๐— ๐˜€๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ถ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ถ sehingga Pemuda mereka sanggup berucap mengapi-apikan permusuhan ๐˜€๐˜‚๐—ฝ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ธ๐—ถ๐˜ ๐—น๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐—ป ๐—ฝ๐—ถ๐—ต๐—ฎ๐—ธ ๐—ž๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฒ๐—ต๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ฎ ๐˜๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—ฝ ๐—ก๐—”๐—ž ๐—•*๐—ก*๐—›, ๐—•*๐—ก*๐—›๐—Ÿ๐—”๐—›...!! Nak tunggu jadi kes Memali 2.0 ke baru nak bertindak?


MDN dan MenKom boleh relax lagi, lepak makan kuaci? Jem. ๐Ÿคฆ๐Ÿคฆ


Wallahualam.


- Zus Din 

31032024BUKANKAH TERPALING MENGHASUT ATAU JOLOK SARANG TEBUAN.

 

Najib Bakar


Bila dah masuk 2 KK Mart kena baling bom petrol, tiba-tiba nak cuci tangan. ๐Ÿคท

ALANG ALANG NAK MAIN SENTIMEN KAUM DAN AGAMA.....


 He Ibrahim


Pernah sekali ambo gi bedil ayam man, ada sorang nama Dolah, pikul bedil ikut etek. Sampai di tengah baroh/sawah, saing ambo pesan kalu Dolah beri burung ayam man wat dia bedil, dia sembelih, ustaz jangan ambil...


Ambo jawab... La, bakpo pula???


Saing ambo bisik ke ambo.. siam tu, bukan Islam...


Moralnya nak oyat mengapa masyarakat melayu Islam semenjak sekian lama tidak pernah pertikaikan isu orang bukan Islam mengguna nama melayu Islam, kecek/cakap melayu, pakaian seperti melayu bahkan mengamal cara hidup melayu Islam hatta burung wat dia bedil pun, bila bersama kita dia sembelih... Tidakkah semua ini boleh mengelirukan??


p/s maaf ambo secara peribadi bersetuju dengan situasi ini, menggunakan nama melayu Islam dan mengamalkan kehidupan seperti orang melayu Islam, sedangkan dia bukan seorang Muslim bukan satu ancaman atau penghinaan kepada Islam.LAPORAN POLIS ...

 

Jamzuri Ardani


Laporan polis ke atas sebaran poster yang berniat jahat dan diambil di luar konteks. 


Adakalanya kejahatan tidak perlu dilawan dengan hujah ... tapi dihadapkan dengan natijah.
MENTERI LAPOR POLIS KES FITNAH.

 Sesuatu berlaku hari ini. 


Fadlina Sidek


Ujaran kebencian, tuduhan tidak benar, malah ancaman keselamatan diterima di alam maya.


Laporan polis telahpun dibuat, atas faktor keselamatan.


Manakala atas nasihat pasukan peguam, kesemua bukti daripada hantaran, komentar, dan mesej peribadi di media sosial yang pelbagai sedang dikumpulkan dan tindakan undang-undang akan diambil.


Mungkin ada yang memang bertindak dengan sengaja, ada pula bertindak melulu atas kejahilan. 


Allah Maha Mengetahui. 


“Wasta’inu bisshabri washolati, wa innaha lakabiratun illa alal-khaasyi’in" (Surah al-Baqarah: ayat 45)TERPALING ISLE


Nasrul Hischamp Geng sendiri manja ja depa panggil. Kena kt org lain kapiaq belaka. 


Terpaling Isle....ORANG RAMAI DAH MULA DAFTAR PADU Sejak 2 hari lepas pendaftaran PADU ๐—ป๐—ฎ๐—ถ๐—ธ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ. Bagi aku ini sebenarnya petunjuk yang rakyat Malaysia bukan tak sedar kepentingan PADU tapi macam biasa semua suka buat kerja ๐˜ญ๐˜ข๐˜ด๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ต๐˜ฆ.


Ini bukan pertama kali. Selama ni memang begitu cara rakyat kita. Contoh dulu ada ๐—ฑ๐—ถ๐˜€๐—ธ๐—ฎ๐˜‚๐—ป ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ป, dekat  tarikh tutup baru orang berpusu nak bayar saman pada harga diskaun. Masa mula-mula tu ๐—บ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎ๐—บ ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐˜.


Itu juga bermakna yang rakyat sebenarnya ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฝ๐˜‚๐—ป hasutan pembangkang. Rupanya diorang ๐˜€๐˜†๐—ผ๐—ธ ๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ฟ๐—ถ je. Rakyat terlalu cerdik untuk diperbodohkan oleh pembangkang. Guane boh?


 

Raja Gelap II 


.


Mengapa tak tulis Muslim Dan kafir dijemput hadir??? Mengapa tak tulis Muslim Dan kafir dijemput hadir???


Segan ke nak guna istilah yang Allah guna????

LAGI BAB LABEL


 

GELOJOH SANGATKAH ?

 

Mohd Fairul


Mufti yang gelojoh tidak layak menjadi mufti.

Tak lama dulu, masa dia terburu buru nak kritik calon PH parlimen Tambun, merangkap calon PM dari PH punya ceramah PRU2022, dia tuduh calon PH tak sebut INSYAALLAH walhal kalau dia dengar betul betul, kejap je dah dengar calon PH tu sebut INSYAALLAH. jenis gelojoh tak reti tabayyun.


Kali ini sekali lagi beliau gelojoh dan membuka pintu fitnah. 


Eh nak tanya ada program buka puasa kat Perlis ke? Kaum kafir dijemput ke? Kenapa tak tulis kafir? Nak jaga hati siapa ni?