KONONNYA NAMA KAMALANANTHAN DAH BERTUKAR DI RANCANGAN FELDA....

NAMANYA KAMAL BIN ABDULLAH DI RANCANGAN FELDA ?

Allah ingatkan umat islam JANGAN JUAL AGAMA DENGAN HARGA YANG MURAH ! Nampaknya sampai masanya agama dan ayat-ayat Allah di jual secara yang murah, khabarnya di FELDA nama bagi calon BN?UMNO ialah Kamal Bin Abdullah

BN/UMNO apabila hendak menang mereka sanggup mempermainkan agama, mungkin ada yang menasihati KAMALANATHAN supaya mengakui telah masuk islam dan telah menukar namanya kepada KAMAL BIN ABDULLAH untuk meraih undi melayu

Kamalanathan tidak mungkin berani mengakui dirinya sebagai Kamal b Abdullah sekiranya tiada arahan kepadanya berbuat demikian, inilah berita yang terkini dan ia benar-benar menjatuhkan maruah agama islam oleh seorang yang bukan beragama islam

Ada kemungkinan BN/UMNO tidak mahu melaksanakan islam kerana dia boleh mempermainkan islam secara yang meluas dan murah, dengan peristiwa mempermainkan agama ini ia di anggap satu tamparan hebat bagi umat islam di negara ini

TURUNKAN POSTER DI DAKWA MACAM PENGGANAS...HE..HE..HE

Pimpinan AMK didakwa di bawah Akta Senjata dan Bahan Letupan?

Thursday, 22 April 2010 AM Oleh Masdar Wahid (Emel penulis ini)

KUALA LUMPUR : Timbalan Ketua Angkatan Muda (AMK) PKR Pusat, Faris Musa telah di bawa ke Mahkamah Majistret Kuala Kubu Bahru kira-kira jam 9 pagi tadi.

Beliau dijangka di dakwa di bawah Seksyen 427 Kanun Keseksaan, seksyen 6(1) dan seksyen 8 Akta Senjata dan Bahan Letupan.

Semalam, pimpinan AMK itu ditahan di balai polis Bukit Sentosa atas tuduhan membuangBanner provokasi Barisan Nasional.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) walaupun berjanji akan menurunkan banner provokasi Barisan Nasional, namun sehingga kini banner-banner provokasi itu masih kekal terpampang di merata tempat.

Tindakan SPR itu membuatkan badan itu kekal dengan imejnya sebagai proksi dan rakan sekutu Barisan Nasional.

Ini termasuklah memindahkan ribuan pengundi dalam parlimen Hulu Selangor ke kawasan Selayang baru-baru ini.

HE..HE...HE MACAM SAMA JA....

LIHAT LOGO ...MUNGKIN BERBEZA GAMAKNYA


Edith Cowan University

LIHAT SINI ...

eh...MAIN PINDAH-PINDAH MACAM MAIN MASAK-MASAK LA PULAK......

G. Manimaran

HULU SELANGOR, 22 April — Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menegaskan jumlah pengundi yang terlibat dalam pemindahan pusat mengundi cuma dalam lingkungan 10,000 orang tetapi Parti Keadilan Rakyat (PKR) mendakwa, bilangan itu mencecah hampir 15,000 orang dan terus meningkat dari sehari ke sehari.

“Tak benar, ia cuma kira-kira 10,000 orang,” kata Timbalan Pengerusi SPR Datuk Wira Wan Ahmad Wan Omar kepada The Malaysian Insider.

Kata beliau, pengundi-pengundi berkenaan dipindahkan ke pusat pengundian yang baru diwujudkan demi keselesaan pengundi sendiri.

“Pemindahan hanya melibatkan daerah mengundi sahaja, tidak melibatkan pemindahan ke daerah mengundi yang lain... yang sebenarnya pemindahan ke daerah mengundi lain tidak boleh dilakukan,” kata beliau.

Setiap daerah mengundi hanya mempunyai satu pusat mengundi dan had pengundi dalam lingkungan 3,500 orang, kata Wan Ahmad.

Menyentuh isu yang sama, Pengarah Pilihan Raya PKR Fuziah Salleh (gambar) mempertahankan angka yang pihaknya keluarkan Ahad lalu.

“Semakin hari semakin meningkat angka ini... saya pun dah berhenti daripada mengira lagi,” kata beliau dengan merujuk kepada senarai bercetak yang dipegangnya.

Beg yang dibawanya juga kata beliau, mempunyai bukti berlaku masalah tersebut.

Senarai itu menyebut seramai 14,297 pengundi terlibat dalam proses perubahan tempat mengundi.

Senarai yang dikeluarkan PKR semalam menunjukkan di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Hulu Bernama, tiga pusat pengundian terlibat dalam pemindahan iaitu dari SK Hulu Bernam ke Sekolah Rendah Agama Hulu Bernama dengan pengundi seramai 33 orang, dari SMK Kalumpang ke Sekolah Rendah Agama Kalumpang (219) dan dari Sekolah Rendah Hulu Bernama ke SK Hulu Bernama (Ladang Ascot) (1,084).

Dalam pada itu, di DUN Kuala Kubu Baru juga melibatkan tiga pusat iaitu dari SRJK (Tamil) Kuala Kubu Baru ke SMK Datuk Hj Kamaruddin dengan 2,824 pengundi, dari SK Kerling dipindahkan ke SJKT (Tamil) Ladang Kerling (39) dan dari Sekolah Rendah Agama Kuala Kubu Baru ke SMK Kuala Kubu Baru Jalan Kolam Air (1,801).

Empat pusat terlibat dalam DUN Batang Kali iaitu dari SK Serendah dipindahkan ke SRJK (Cina) Serendah (752), dari SRJK (Cina) Serendah dipindahkan ke Sekolah Rendah Agama Serendah (1,898), dari SRJK (Cina) Serendah dipindahkan ke SK Serendah (905) dan dari SMK Syed Mashor ke SK Bandar Baru Batang Kali (2,266).

Menurut senarai itu pusat mengundi baru yang diwujudkan ialah Sekolah Rendah Agama Taman Bunga Raya yang menempatkan 1,350 pengundi dari SK Taman Bunga Raya, SK Bukit Beruntung (589) dan SJK (Tamil) Sungai Choh Taman Bunga (304).

Seramai 233 pengundi dari SK Sungai Choh dalam daerah mengundi Kampung Tanjung telah dipindahkan ke bahagian Parlimen Selayang.

PENAFIAN

Fuziah juga berkata, SPR terus berada dalam situasi menafikan perkara tersebut walaupun pihaknya ada menyediakan bukti kewujudan masalah tersebut.

Malah kata beliau, pihaknya sangsi dengan proses itu kerana ia juga melibatkan perubahan 'criss-cross' di mana pemidahan silang yang dirasakan tidak sepatutnya berlaku.

Malah Fuziah, Ahli Parlimen Kuantan, memberi amaran jika SPR terus mengambil sikap membisu selpas 24 jam menjelang hari ini, PKR tiada pilihan lain kecuali menganggap SPR mempunyai niat jahat untuk menghalang kemenangan calon Pakatan Rakyat Ahad ini.

“SPR marah apabila kami mendakwa mereka ejen Barisan Nasional. Malangnya, mereka tidak melakukan apa-apa untuk membuktikan sebaliknya,” kata Fuziah sambil ulang gesa agar panel berkenaan meletakkan jawatan.

Ia gesaan kedua beliau terhadap SPR kerana mendakwa suruhanjaya itu gagal menjalankan tugas mereka dengan baik.

Kelmarin Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali berkata walaupun SPR ada kuasa untuk memindahkan tempat mengundi tetapi ia tidak wajar dilakukan ketika pilihan raya kecil.

“Ia boleh dilakukan semasa pilihan raya umum,” katanya.

Wan Ahmad pula memberitahu The Malaysian Insider PKR sengaja mahu menjadikan perkara itu sebagai satu isu kempen pilihan raya.

“Tak timbul soal letak jawatan... ia satu tuduhan keterlaluan daripada Fuziah,” kata beliau ketika dihubungi sambil menambah, Fuziah sepatutnya datang ke SPR untuk mendapatkan penjelasan.

“Yang baiknya mereka patut datang untuk mendapatkan penjelasan SPR dahulu,” kata beliau lagi.

Calon Pakatan Rakyat Datuk Zaid Ibrahim pula berkata, ramai pengundi yang datang mendampingi beliau ketika berkempen dengan mengadu nama mereka telah dipindahkan dari senarai daftar mengundi.

“Ini satu perlanggaran hak asasi manusia,” kata beliau.

“Dan, saya tidak hanya menyalahkan SPR atas masalah ini. Saya juga menyalahkan perdana menteri,” kata beliau sambil mendesak suruhanjaya itu menjelaskan mengapa pengundi-pengundi ini dipindahkan ke pusat pengundian lain sedang mereka mengundi di kawasan lama pada 2008.

“SPR telah mengetepikan isu (yang dibawa Pakatan ini), malah SPR meminta agar kami tidak mempolitkkan isu ini,” katanya.

Soal beliau, bagaimana SPR boleh melakukan perkara ini tanpa memaklumkan pengundi dan parti pembangkang.

“Adakah ini caranya kita menguruskan negara dan mengendalikan pilihan raya?” kata Zaid lagi.

Anwar: Jika Digantung Saya Akan Bongkar Lebih Banyak Rasuah Umno-BN

Anwar: Jika Digantung Saya Akan Bongkar Lebih Banyak Rasuah Umno-BN

KUALA KUBU BAHARU 21 Apr - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak gusar atau bimbang untuk menghadapi Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen esok kerana sekiranya belkiau digantung daripada menghadiri sidang Dewan Rakyat masa yang ada akan digunakan sepenuhnya untuk membongkarkan lebih banyak penyelewengan dan skandal Umno dan Barisan Nasional.

Berucap di hadapan lebih 1,000 penyokong Pakatan Rakyat di kawasan perumahan murah di Jalan Padang tembak di sini semalam, Anwar yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh berkata Umno kini amat takut dengan pendedahan beliau mengenai pembabitan unsur Zionis Yahudi dalam kerajaan melalui firma antarabangsa Apco Worldwide.

"Mereka mahu gantung saya daripada menjadi Ahli Parlimen selama 3 bulan, 6 bulan, setahun saya tak tahu, saya tak peduli dan saya tak takut. Lepas gantung saya lawan mereka lagi. Kalau gantung saya ini akan memberi peluang saya menjelajah seluruh negara dan saya akan bongkar lebih banyak lagi penyelewengan Umno.

"Isu Apco saya dedahkan dalam Parlimen kerana saya mahu selamatkan Malaysia, saya mahu selamatkan negara ini daripada diresapi oleh unsur Zionis Yahudi tetapi Umno memilih untuk menggantung saya," tegas Anwar.

Esok merupakan hari terakhir sidang Penggal Ketiga Parlimen ke-12 setelah bermesyuarat sejak 15 Mac.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz dijangka membentangkan usul menggantung Ketua Pembangkang berhubung pendedahan kaitan 1Malaysia dengan Satu Israel yang diilhamkan oleh Apco.

Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin akan menyokong usul yang di bawa Nazri dan perbahasan akan membabitkan lapan pembahas - masing-masing empat daripada Pakatan Rakyat dan BN.

Pakatan Rakyat dijangka diwakili oleh Ahli Parlimen Gombak, Azmin Ali, Ahli Parlimen Ipoh Timur, Lim Kit Siang, Ahli Parlimen Marang, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar.

Selain Khairy BN akan diwakili oleh Ahli Parlimen Kota Belud, Datuk Abdul Rahman Dahlan, Ahli Parlimen Pulai, Datuk Nur Jazlan Mohamad dan Ahli Parlimen Labis, Chua Tee Yong.

Pada 18 Mac lalu Anwar mendedahkan di dalam Parlimen mengenai hubungkait rapat antara konsep 1Malaysia yang diwar-warkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan gagasan One Israel, kedua-duanya diilhamkan oleh syarikat perunding imej dan komunikasi Yahudi-Zionis, Apco Worldwide.

Pendedahan itu telah mencetuskan kemarahan umno-BN yang secara lantang menafikan 1Malaysia mempunyai sebarang kaitan dengan One Israel yang menjadi tema pentadbiran bekas Perdana Menteri Israel, Ehud Barak pada 1999.


sk.online

KATA EZAM ANWAR BONEKA ISRAEL...JADI EZAM BONEKA UMNO

‘Anwar boneka Israel’

HULU SELANGOR 21 April – Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ezam Mohd. Noor berkata, beliau telah mengumpulkan segala bukti mengenai kaitan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan pemimpin-pemimpin Yahudi.

Beliau berkata, ‘dossier’ (maklumat) itu akan diserahkan kepada ahli-ahli Parlimen esok.

Dakwanya, antara dokumen tersebut ialah surat bertarikh 1 Oktober 2006 yang ditulis oleh Anwar selaku Pengerusi Foundation for the Future kepada Kaunselor Bank Dunia, Robin Cleveland bagi memohon agar teman wanita bekas Presiden Bank Dunia, Paul D. Wolfowitz, iaitu Shaha Ali Riza, dipinjamkan ke yayasan tersebut.

Beliau berkata, surat itu membuktikan Anwar sanggup menjadi boneka kepada Israel demi menutup skandal Wolfowitz walaupun umum mengetahui bekas Presiden Bank Dunia itu merupakan bangsa Yahudi yang bertanggungjawab menjadi arkitek perang Iraq sehingga membunuh ratusan ribu umat Islam di negara tersebut.

‘‘Anwar duduk di Foundation for the Future untuk kepentingan Israel dan Yahudi. Saya cabar Anwar untuk jawab ini,” katanya pada sidang akhbar di Kuala Kubu Bahru dekat sini.YA LA TU...KOTAK-KOTAK LAMA PUN TAK HABIH KELUAR LAGI KA???

1Malaysia-One Israel : Anwar dirujuk ke Jawatankuasa Parlimen Pagi ini

1Malaysia-One Israel : Anwar dirujuk ke Jawatankuasa Parlimen Pagi ini

Thursday, 22 April 2010 9:41 AM Oleh Era Pakatan

KUALA LUMPUR : Kebimbangan Barisan Nasional dengan hujah yang penuh dengan fakta dan angka oleh Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), yang mengaitkan dasar ‘1Malaysia-One Israel’ menyebebkan beliau akan dirujuk ke Jawatankuasa Parlimen pagi ini.

Barisan Nasional sendiri yang gagal menjawab isu itu termasuk bos utama mereka, Najib Razak akan akan membentangkan usul kepada jawatankuasa hak dan kebebasan parlimen berhubung isu itu dengan lapan Ahli Parlimen (AP) dari BN dan Pakatan Rakyat akan membahaskannya.

Apa yang melucukan ialah apabila perkara itu akan dibentangkan oleh dua pemimpin BN yang kredibiliti mereka amat diragui oleh rakyat iaitu Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Aziz dan Ketua Pemuda Umno yang terpinggir dalam kabinet, Khairy Jamaluddin

Di internet sehingga kini wujud beberapa gambar yang mengaitkan Khairu dengan arak manakala Nazri turut didakwa ada kaitan dengan seorang pemuda bermoral rendah yang didakwa merupakan anaknya.

Nazri berkata, wakil BN itu berkemungkinan terdiri daripada Khairy, Datuk Abdul Rahman Dahlan (Umno-Kota Belud), Datuk Nur Jazlan Mohamad (Umno-Pulau) atau Chua Tee Yong (MCA-Labis).

Manakala wakil Pakatan pula dijangka Azmin Ali (PKR-Gombak), Lim Kit Siang (DAP-Ipoh Timur), Datuk Seri Abdul Hadi Awang (PAS-Marang) atau Datuk Mahfuz Omar (PAS-Pokok Sena).

BN akan membentangkan usul tersebut ekoran dakwaan Anwar yang mendakwa '1Malaysia' yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri, Najib Razak ditiru daripada konsep 'One Israel'.

Ia dibawa mengikut perintah tetap 36 (12) kerana didakwa mengelirukan Parlimen.

Ketua pembangkang itu boleh digantung daripada menghadiri sidang parlimen jika beliau didapati bersalah.

Anwar yang juga AP Permatang Pauh sebelum ini dipanggil untuk memberi penjelasan di Parlimen berhubung perkara itu, tetapi ianya ditolak oleh ahli parlimen kerajaan.

Anwar turut mendakwa bahawa perkhidmatan Apco Worldwide - firma perunding beribupejabat di Washington yang digunakan oleh pentadbiran Najib untuk 'komunikasi strategik' adalah di sebalik slogan '1Malaysia' dan 'One-Israel'.

Apco bagaimanapun, menafikan dakwaan Anwar itu, walaupun kerajaan mengesahkan telah membayar RM77 juta kepada firma berkenaan untuk kontrak perkhidmatan selama setahun.

BEKAS PIMPINAN PKR DI BERI PERANAN MEMBELASAH ANWAR DAN PARTINYA

BEKAS PIMPINAN PKR DI BERI PERANAN MEMBELASAH ANWAR DAN PARTINYA

kempen pemilihan Hulu Selangor berjalan penuh sengit , Barisan Nasional (BN) telah dibawa ke litar ceramah dengan senjata yang menyala, sebahagian besar memuat bertujuan Pemimpin pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan PKR.

Pada Selasa malam, 20 April Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin bercermah di atas sebuah ceramah di kawasan perumahan yang tenang Taman Seri Liam di Ulu Yam Bharu di sini.

Dalam pidatonya selama satu jam, Muhyiddin berkata pimpinan Pakatan Rakyat mengancam kestabilan bangsa dan menodai citra negara di luar negeri.

Muhyiddin memberi amaran bahawa pembangkang menyerang semua institusi, bahkan para pemimpin Malaysia, yang telah di tempat bahkan ketika Anwar wakil perdana menteri pada 1990-an.

"Ketika Anwar wakil perdana menteri dan naib presiden UMNO, ia juga akan berdiri di sini kerana saya berdiri di sini dan berteriak" Sokonglah Barisan '.

"Anwar terlalu ingin menjadi Perdana Menteri ... Dia rakus Kita semua mempunyai cita-cita tetapi kita tidak boleh serakah .. Kita harus menggunakan cara-cara yang betul," kata Muhyiddin, mengkritik Anwar gagal tentang September 16, 2008 tawaran untuk mengambil alih kerajaan persekutuan oleh pembelotan pimpinan Bn.

"Tapi anda lihat, tidak ada yang terjadi dan BN masih kuat," kata Muhyiddin. Masih ramai di luar sana yang tidak suka kepada tindakan Anwar.

Muhyiddin membantah bahawa kerajaan BN yang pernah "kejam walau kepada seorang insane pun " dan tidak ada yang tidak lulus dalam pembangunan bangsa, bahkan jika ada yang lebih kaya daripada yang lain.

Pada ceramah BN, Muhyiddin berkongsi pentas dengan calon BN L Kamalanathan dan bekas Bendahari Hulu Selangor PKR Datuk Dr Halili Rahmat.

Halili, yang sebelumnya terpilih sebagai calon berpotensi untuk PKR juga berpendapat, berhenti pada hari Isnin, berkata PKR telah dialihkan dari asalnya perjuangan dan banyak pemimpinnya yang hanya prihatin dengan "merebut kekuasaan".

Ketika dia tiba di lapangan terbuka, Halili disambut dengan tepuk tangan dan teriakan "selamat datang, selamat datang" oleh Muhyiddin sebelum Halili duduk dengan para pemimpin BN lain di belakang podium.

Halili mengatakan bahawa dia telah pergi ke Melbourne, Australia yang malam tapi meminta isteri dan anak perempuannya meninggalkan sesuai jadual kerana dia "perlu" untuk menjelaskan kepada rakyat alasannya untuk meninggalkan PKR dan menyertai dengan UMNO sebagai gantinya.

"Ayah saya melihat berita (pengunduran diri saya), dan memanggil saya. Saya tahu dia menangis kerana rasanya say telah kembali kepada Umno," kata Halili, merujuk pada keputusannya untuk bergabung dengan UMNO.

Segera setelah itu, ayah Halili, yang dikatakan orang UMNO, muncul pada tahap ceramah, dan memeluk Halili, menghantar 300 orang penyokong kuat ke dalam hiruk-pikuk tepukan.

Walaupun ia berjanji untuk "bergerak maju" dan tidak memburukkan bekas partinya, Halili mengatakan bahawa "PKR mencipta kebimbangan di kalangan orang Melayu".

"Aku Melayu Tapi aku bangga menjadi warga Malaysia .. Aku tidak anti-China atau anti-India. Lapan puluh peratus pesakit saya adalah China, bagaimana saya boleh menjadi anti-China?"

"Saya beroperasi pada otak. Darah kami, otak kita semua sama," kata pakar bedah saraf, yang pernah menjadi doctor peribadi Anwar.

Halili kemudian memuji Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan UMNO untuk memperjuangkan hak-hak Melayu sementara masih mengurus kepentingan semua.

Halili, yang berasal dari Ulu Yam, Namun, kata dia tidak mahu memainkan peranan aktif dalam politik, tetapi menumpukan pada kerjaya kedotorannya.

"Saya hanya ingin meletakkan usaha dalam apa yang saya lakukan yang terbaik; membuka otak manusia dan saraf," kata Halili, membuat tawa dan tepuk tangan.

Sebelum menyerahkan permohonan untuk keahlian UMNO kepada Muhyiddin, Halili mendesak warga tempatan untuk memilih Kamalanathan "sehingga ahli dapat menikmati manfaat" yang dibawa oleh BN.

Ini bukan pertama kalinya bekas PKR pemimpin tempatan telah berkempen untuk BN.

Pada Isnin malam, tak lama setelah ia mengumumkan pengunduran dirinya dari PKR, Halili telah menghadiri jemputan pernikahan untuk meraikan ahli Umno Bagan Pinang Tan Sri Mohamad Isa Samad dan isteri barunya, bekas ahli majlis Puteri Umno bahagian Paroi Bibi Sharliza Mohd Khalid.

Makan malam di sini di Sungai Buaya menarik dimana sekitar 800 orang-orang yang terpesona dengan Isa Samad bekas perasuah yang di nobatkan kembali , di Negeri Sembilan bekas menteri Besar, yang menghujani mereka dengan humor khasnya.


Halili disambut hangat di acara tersebut dan berkata kepada penonton bahawa dia kagum pentadbiran Najib dan "perlu di sebelah kanan".

Beberapa ceramah BN lain telah meminjam "punch mereka" dari orang-orang yang mengaku sebagai bekas ahli PKR, yang akan berbicara menentang Anwar dan parti, dikatakan "percaya amaran terhadap orang bernama Anwar Ibrahim".

Banyak dari mereka menuduh Anwar "memainkan" isu yang sedang berlangsung untukl mengalihkan soal sodomi dan juga menodai citra negara di luar negeri.

Bekas TKM1 Mohammad Fairus Khairuddin, yang keluar PKR dan kedudukannya tahun lalu, bergabung di Hulu Selangor , berbicara dalam sebuah ceramah pemuda BN di Kuala Kubu Bharu bandar pada malam Minggu.

Anggota UMNO baru, mengecam bekas partinya, dengan mengatakan "mereka pikir hanya mereka selalu benar" dan mengkritik PKR kerana dipercayai "memalukan" orang-orang yang telah meninggalkan parti itu.

Di sisi lain, para pemimpin PR telah menjaga jadual ceramah terus dengan beberapa pembicara tetamu beberapa lokasi setiap malam di kawasan-kawasan pengundian yang luas di Hulu Selangor.

Ceramah ini sering mempunyai suasana seperti karnival, dengan gerai-gerai yang menjual makanan, minuman, pakaian dan peralatan pesta.

Tokoh pembangkang telah menajaj calon PKR's Datuk Zaid Ibrahim sebagai seorang yang "prinsip dan integriti" dengan mengingatkan penduduk setempat tentang bagaimana Zaid telah berhenti kedudukan sebagai seorang menteri-nya pada tahun 2008 untuk memprotes penggunaan Internal Security Act untuk menahan orang-orang yang tidak mengancam keselamatan negara.

Komen mengenai pengunduran diri Halili di sebuah ceramah di Kalumpang pada hari Isnin malam, Anwar menyindir: "Untung kami tidak memilih dia (Halili). Jika kita lakukan dan ia melompat pihak, aku mati!"

Pada malam ceramah itu , Anwar juga telah menjelaskan tentang isu pembelian kapal selam dan kes kehilangan enjin jet yang dicuri, mendedahkan tentang bagaimana kerajaan boleh mengabaikan kes penting dengan hanya “memejamkan” mata.

"Saya tidak marah ketika dipanggil pengkhianat bangsa. Tapi siapapun yang menjadi menteri dan mengambil tanah, kayu dan saham milik orang-orang, yang pengkhianat itu," seru Anwar kepada orang ramai malam sekitar 300 orang yang hadir itu.Mantan timbalan perdana menteri juga mengambil kes di mahkamah yang sedang berlangsung mengenai kes sodomi dan menceritakan bagaimana ia diserang ketika dia ditahan pada tahun 1998, selama kes beliau dibicarakan.

pemimpin DAP, termasuk kepala parlimen DAP, Puchong ahli parlimen Gobind Deo Singh dan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, juga turut kempen dari minggu lalu.

Dari kepimpinan PAS, Datuk Seri Presiden PAS Abdul Hadi Awang dan bekas Menteri Besar Perak Datuk Seri Muhammad Nizar Jamaluddin telah aktif memberikan ceramah.

Nizar telah memukul, terutamanya dengan masyarakat Cina, diberikan menngingatkan populariti sejak krisis Perak politik dan perintah tentang bahasa China.

Menteri Besar Kelantan Datuk Seri Nik Abdul Aziz Nik Mat diharapkan akan hadir besok, sebagai kempen mencapai kemuncaknya menjelang hari pengundian pada hari Ahad.

Penasihat DAP Lim Kit Siang dan penceramah lainnya telah memberitahu para pengundi bahawa pilihan raya-dengan tidak hanya sekitar Hulu Selangor atau Selangor sahaja, tetapi suara ini adalah "suara untuk Malaysia".

Sementara itu, pidato di ceramahs Zaid telah melihat peningkatan dari hari-hari awal kempen.

Zaid mula pidatonya di Kalumpang malam itu dengan memperkenalkan dirinya dengan ucapan sederhana dan berkata: "Nama saya Zaid Ibrahim. Saya 59 tahun. Saya calon PKR'.

"Saya punya isteri dan tiga anak Itu hanya lah .. Aku hanya ingin melayani rakyat Malaysia," kata Zaid, untuk tepuk tangan.

Zaid kemudian berbicara tentang masalah tempatan yang dihadapi oleh masyarakat multi-etnik, meninggalkan PR lain pembicara untuk memuat isu-isu nasional.
Dia mengingatkan pendengar bahawa BN yang telah berkuasa selama puluhan tahun sebelum pilihan raya umum 2008, telah gagal untuk menyelesaikan masalah.

Hal ini, katanya, termasuk hak atas tanah, upah sebenarpekerja, sekolah vernakular dan meninggalkan projek-projek pembangunan."Kami mahu wakil terpilih yang berani untuk menyuarakan suara rakyat marhaen , terutama masyarakat miskin masalah Ketika orang-orang terpilih menjadi wakil, mereka menjadi elit dan lupa. Saya datangnya dari keluarga miskin dan saya ingat tentang itu ," kata Zaid.TERJEMAHAN WRLR DARI MALAYSIA TODAY

TIDAK ADA IJAZAH KOMUNIKASI
Finally, see the Edith Cowan University off-campus courses offered (No Bachelor of M


Kamalanathan P. KALAMNANTHAN CALON BN HULU SELANGOR mengatakan dia menerima pendidikan luar negeri di Edith Cowan University dan meraih gelar Sarjana Komunikasi Massa (http://www.malaysianmirror.com/nationaldetail/6-national/37008-kamalanathan-takes-on-zaid)
. Universiti di Australia, bagaimanapun, tidak mempunyai rekod tentang dia pernah pergi ke sana. (Http: / / www.ecu.edu.au/)

Panggilan telefon dilakukan untuk universiti dan mereka memastikan bahawa mereka tidak mempunyai rekod Kamalanathan.

Nampaknya seperti Kamalanathan pernah belajar di sana sehingga dia perlu untuk menjelaskan dan membuktikan latar belakang pendidikan.

Apakah ini belum kebohongan lain?


Bachelors Degrees (32)

o Bachelor of Arts

o Bachelor of Arts (Psychology and Addiction Studies)

o Bachelor of Arts (Psychology and Counselling)

o Bachelor of Arts (Psychology)

o Bachelor of Arts (Psychology, Criminology and Justice)

o Bachelor of Business

o Bachelor of Business Bachelor of Arts (Psychology)

o Bachelor of Computer and Network Security

o Bachelor of Computer Science

o Bachelor of Counter Terrorism Security and Intelligence

o Bachelor of Criminology and Justice

o Bachelor of Health Science

o Bachelor of Health Science

o Bachelor of Information Technology

o Bachelor of Laws

o Bachelor of Laws

o Bachelor of Laws Bachelor of Arts

o Bachelor of Laws Bachelor of Business

o Bachelor of Laws Bachelor of Psychological Science

o Bachelor of Laws/Bachelor of Criminology and Justice

o Bachelor of Psychological Science

o Bachelor of Science (Biomedical Science)

o Bachelor of Science (Nursing)

o Bachelor of Science (Psychology)

o Bachelor of Science (Security and Justice Studies)

o Bachelor of Science (Security Management)

o Bachelor of Science (Security Management)

o Bachelor of Science (Security)

o Bachelor of Science (Security)

o Bachelor of Science (Web Technology)

o Bachelor of Social Science

o Bachelor of Social Worksumber malaysia today

MEMANG TIDAK NAMPAK MINUM...TAPI BOLEH MENIMBULKAN FITNAH.....


..menunjukkan seorang lelaki sedang minum... Adakah saya sedang minum dalam gambar itu? Adakah saya sedang minum dalam gambar itu? Adakah saya sedang minum dalam gambar itu? Adakah saya sedang minum dalam gambar itu? Anda sudah melihat gambar itu? Ya, saya sudah melihat gambar itu. Adakah saya sedang minum dalam gambar itu? Adakah saya sedang minum dalam gambar itu? Saya tidak pasti sama ada orang itu adalah anda... Saya tidak minum.

Berita asal


MEMANG TAK ADA GAMBAR SEDANG MINUM..TAPI BOLEH MENJADI TANDA TANYA...TAK NAMPAK PULA CAWAN TEH O ATAU KOPI O......HE...HE...HE...ORANG TAK MINUM KOPI O KAT TEMPAT MACAM ITU.....
(function() { var d = document, w = window; w

PROPAGANDA KAUM DAN AGAMA

Saya telah kupaskan dan debunk beberapa propaganda mengarut mengenai ekonomi. Hari ini izinkan saya debunk propaganda politik agama dan bang...