AKBAR HABIS MODAL...DESAK AMERIKA JANGAN SOKONG ANWAR????LAWAK LA....DAN MELOYAKAN

Jangan percaya anwar

KUALA LUMPUR 1 Julai - Amerika Syarikat (AS) dan pembuat polisi negara kuasa dunia itu didesak supaya menghentikan hubungan baik dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu didakwa sebagai seorang yang tidak mengenang budi.

Sebuah laman web berhaluan kanan, The Evangelical Outpost yang memetik pendapat golongan penyokong sistem kapitalis dan konservertif, Rachel Motte berkata, pendirian Anwar dalam isu perkauman dan polisi antarabangsa sentiasa berubah-ubah bergantung kepada kepentingan politik peribadinya.

Menurut Motte, Anwar menghabiskan masa bertahun-tahun mengagungkan imej pro barat sehingga diberi peluang mengajar di Universiti Johns Hopkins tetapi apabila sokongan daripada golongan Melayu mula hilang, Anwar mula bersikap anti-Yahudi dan anti-Amerika.

Katanya, walaupun tindakan menghentikan hubungan baik dengan Anwar tidak akan menghentikan sindrom anti-Yahudi yang kini sedang melanda dunia, tetapi sekurang-kurangnya langkah berkenaan akan meletakkan AS pada landasan yang betul dalam isu tersebut.

"Tiada tempat untuk AS meneruskan kerjasama dengan Anwar sama ada atas alasan moral mahu pun pragmatik. Ini kerana ketika Israel berhempas pulas untuk mempertahankan dirinya, Anwar yang sebelum ini menjadi anak emas Bill Clinton dan George W. Bush turut mengkritik Israel," katanya.

Desakan itu dibuat selang dua hari selepas akhbar Washington Post melalui tulisan kolumnis terkenal berbangsa Yahudi, Jackson Diehl, mendedahkan bahawa Anwar berada di Washington pada 23 hingga 26 Jun lalu bagi 'menjernihkan' hubungan dengan kelompok Yahudi.Woiiii nak kawan dengan sapa pun awat kalut????SIAPA nak kawan siapa pun nak tolong aturkan.Amerika tak baca utusan..dan rakyat amerika bukan macam orang yang suka baca utusan.Rasanya pandangan dalam akhbar ni macam orang hilang modal

Anwar berkata sedia untuk pemilihan snap

Anwar berkata sedia untuk pemilihan snap
Dengan Spykerman Neville dan Melissa Chi
2 Julai 2010

Shah Alam, 2 Julai - Pemimpin pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata hari ini bahawa Pakatan Rakyat (PR) bersedia untuk pilihanraya mengejut jika diadakan"Kami akan menghadapinya," kata Anwar.

keengganan kerajaan untuk marah majoriti Melayu telah menyebabkan pembalikan dari keputusan kerajaan dan pullbacks reformasi yang mencetuskan bicara Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak boleh mempersiapkan untuk pilihan raya.

Kawasan pilihan raya peruntukan untuk ahli parlimen BN juga baru-baru ini telah meningkat dari RM1 juta untuk RM1.5 juta, yang mengarah ke spekulasi lebih.
MORE TO COME

LAGI KENA GANTUNG

KDN gantung permit Suara Keadilan


Jul 2, 10 10:58am

Kementerian Dalam Negeri (KDN) telah menggantung akhbar PKR - Suara Keadilan berkuatkuasa semalam kerana didakwa melanggar Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.

Dalam kenyataanya, KDN dikatakan tidak berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan oleh tabloid itu dan permit penerbitan tahunannya yang tamat tempoh semalam, tidak akan diperbaharui.

Sehubungan itu, kata setiausaha Bahagian Kawalan Penerbitan dan Teks Al-Quran, KDN, Datuk Zaitun Ab Samad, mulai semalam permit penerbitan akhbar PKR itu tidak lagi sah dan ia tidak lagi boleh dicetak atau diterbitkan.

“Panel penilaian permohonan permit penerbitan dan lesen mesin cetak, KDN telah bersidang pada 1.7.2010 dan membuat keputusan - tidak berpuashati dengan jawapan yang diberikan oleh pihak Suara Keadilan bertarikh 29.6.2010 yang diterima pada jam 4.45 petang hari yang sama berkaitan dengan surat teguran Kementerian ini.

“Tidak berpuashati dengan jawapan yang diberikan oleh Editor Suara Keadilan, Encik Dzulkarnain Taib melalui suratnya bertarikh 29.6.2010 yang diterima pada 30.6.2010 jam 12.00 tengahari berkaitan artikel bertajuk “Felda Bankrap,” katanya dalam satu kenyataan.

Menurut Zaitun, permohonan pembaharuan permit Suara Keadilan yang tamat tempoh pada 30 Jun lalu akan hanya dipertimbangkan apabila penjelasan yang memuaskan diterima daripada pihak berkenaan.

“Satu surat akan dikeluarkan kepada pencetak berkenaan untuk memaklumkan agar tidak mencetak penerbitan ini sehingga satu keputusan mengenai permohonan pembaharuan permit tersebut dikeluarkan oleh Kementerian ini,” katanya.

Pernah dengar pasal kapal Rachel Corrie yang akan belayar untuk menghantar bantuan ke Gaza...Pernah dengar pasal kapal Rachel Corrie yang akan belayar untuk menghantar bantuan ke Gaza...

Ni cerita asal usul nama kapal berkenan....


Perjuangan Sedunia untuk Palestinhttp://www.lookleftonline.org/wp-content/uploads/2010/04/Screen-shot-2010-04-02-at-22.59.57.png

Pada 30 Mac 2010, sebuah kapal seberat 1800-tan telah dibeli melalui lelongan di Dundalk, Ireland dgn harga 70,000 pound sterling oleh Gerakan Pembebasan Gaza (Free Gaza Movement).

Ianya telah diperbaiki dan diperlengkapkan untuk pelayaran ke Gaza.

Kapal itu dinamakan Rachel Corrie.

Siapakah Rachel Corrie?

http://pikirancerah.files.wordpress.com/2009/03/rachel-corrie.jpg

Rachel Aliene Corrie (April 1979 - March 16, 2003) adalah seorang warga Amerika dan ahli International Solidarity Movement (ISM).

http://www.friendskorner.com/forum/photopost/data/500/rachel_corrie.gif

Dia telah dibunuh dengan kejam oleh Tentera Yahudi ketika percubaan menghalang jentolak Zionis meruntuhkan rumah saudara kita penduduk Palestin yg bernama Samir Nasrallah di Semenanjung Gaza.

http://www.aqplink.com/imagenes_aqp/tierra/rachel_corrie/rachel-corrie5.jpg

Pihak Yahudi yang terkenal dengan sifat yg keji telah menafikannya tetapi bukti dan saksi telah berjaya menunjukkan memang dia telah dilanggar dan dengan sengaja.

http://www.palestinefacts.org/images/corrie_before.jpg
Sebelum dilanggar


http://www.palestinefacts.org/images/corrie_after.jpg
Selepas dilanggarMenurut akhbar Corrie dan rakan-rakan beliau bertindak menjadi Perisai Manusia. Beliau yang mengambil cuti setahun dari pengajiannya di Evergreen State College telah ke Palestin untuk menyertai Intifada ke 2.http://arastiralim.com/wp-content/uploads/2007/01/rachel_corrie_memorium.jpg

Beliau telah meninggal dunia akibat cedera parah akibat tekanan melampau pada dada yg menyebabkan tulang rusuk, tulang belakang, skapula dan dorsal spinal column, paru2 kanan koyak dengan pendarahan teruk di kaviti pleural.

http://anikakhan.files.wordpress.com/2008/07/rachel-corrie-flag-shrouded.jpg

Dia dilanggar oleh Bulldozer Yahudi sebanyak 2 kali, ya 2 kali dan Yahudi masih mengatakan ianya kemalangan.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d5/Rachel_Corrie_memorial_pics.jpg/150px-Rachel_Corrie_memorial_pics.jpg

/-----------------------------

----------------------------------------------\

LAGI HARTA TAIB-SAKTO DI KANADA SAKTI DI US


TERJEMAHAN........
Sakti/Sakto – Another Taib Exclusive

Sakto Kanada / Sakti AS

Bila anda mempunyai puluhan sifat dan banyak syarikat untuk menguruskan mereka itu selalu merupakan trik yang baik untuk memberikan nama yang hampir sama . Laporan
Sarawak eksklusif dapat mengungkapkan bahawa ada tangan di AS dan tempat dimana semua urusan perniagaan di amerika utara tersebut di kendalikan.

Mewah - hanya satu tempat tinggal keluarga Taib di AS
Di Ottawa, Kanada kepentingan keluarga dikendalikan oleh Sakto Corporation, tetapi di AS mereka dikendalikan oleh Sakti International Corporation. Sakti International Corporation terdiri daripada sejumlah hotel anggaran nilai US $ 80.000.000, sesuai dengan dokumen syarikat mereka sendiri. Setiap hotel yang diadakan di bawah syarikat yang berasingan, biasanya bernama selepas alamat jalan hotel, sekali lagi dalam rangka untuk membantu pengakuan. Sebagai contoh, WA 1117 Boylston menguruskan Boylston St, Seattle (dipaparkan kanan).
Namun, salah satu dari ketiga syarikat tersebut tidak bernama. Wallyson's Incorporated, ya
ng berpusat di Seattle, beroperasi sebagai apa yang dikenali sebagai Abraham Lincoln Building. The Abraham Lincoln merupakan Bangunan rumah rahsia FBI atas (Federal Bureau of Investigation)dimana kemudahan dan untuk memasuki memerlukan izin keselamatan maksimum.


Ini adalah Markas Daerah Barat Utara untuk FBI, keselamatan dalam negeri Amerika dan perkhidmatan kontra-keganasan. Senarai cabang Seattle antara tanggung jawab tertentu yang menentang ancaman keganasan dari Asia Timur Jauh. Bangunan ini adalah dimiliki oleh keluarga Taib.

FBI lambang di Gedung Abraham LincolnMarkas FBI di Seattle - sebuah Bangunan Taib
antara yang lain banggunan utama Sakti's US, pejabat blok, 260 California Street, San Francisco, juga boleh di sewa untuk ruang untuk pendaftaran mengesankan pelanggan, termasuk Citibank.
Ini menunjukkan sekali lagi kemampuan Taib keluarga untuk mencari muka dengan
pendirian di negara-negara tuan rumah untuk pelaburan asing mereka.

sejarah syarikat Taib di Amerika Syarikat
Juga seperti Sakto, Sakti saat ini dikendalikan oleh Sean Murray, suami dari Jamilah Taib, yang merupakan putri Abdul Taib Mahmud, Ketua Menteri Sarawak (gaji 20.000 Ringgit Malaysia per bulan). Sean Murray kembali bernama Hisham Murray ketika dia bertaubat kepada Iman Muslim pernikahannya dengan Jamilah, tetapi tidak pernah menggunakan nama ini dalam perniagaan atau kemampuan sosial di luar Sarawak.
Hisham (Sean) dan Jamilah Murray


Namun dokumen mahkamah terkini disimpan dalam San Francisco Superior Court menunjukkan bahawa syarikat adalah milik k
eluarga Taib. Sakti membuat pengakuan beberapa kunci dalam deposisi kepada Mahkamah, yang karena itu tak perlu dipersoalkan. Syarikat mengakui bahawa Sakti ditubuhkan di California pada tahun 1987 dan bahawa itu awalnya dikendalikan oleh Taib Mahmud Abu Bekir. Dokumen-dokumen negara "Tergugat [Sakti International Corporation] mengakui bahawa mulai September 10, 1987, dilantik Sakti Chief Executive Officer, Setiausaha dan Chief Financial Officer adalah Taib Mahmud".
ayat-ayat sebelumnya dalam Laporan Sarawak telah membuktikan bahawa Taib Mahmud, putra sulung Ketua Menteri, juga merupakan Pengarah asli Sakto di Kanada, yang dibentuk pada tahun 1983, bersama-sama dengan kakaknya Jamilah dan pamannya Onn Mahmud, saudara Menteri Chief.


Pengendapan mahkamah Sakti meneruskan dengan mengakui bahawa Taib Mahmud, yang kini menjadi Pengarah CMS Sarawak, kemudian digantikan oleh adiknya Sulaiman Abdul Rahman Taib nya sebagai "perwira tunggal dan pengarah Sakti". Laporan Sarawak mempunyai dokumen untuk menunjukkan bahawa ia juga satu-satunya perwira Wallyson's (lihat di bawah).

Ketika Sakti ditubuhkan pada tahun 1987 Taib Mahmud adalah 27 tahun dan saudaranya Rahman Taib hanya 20. Namun, saudara muda yang disokong dalam peranan mereka dengan penglibatan ahli keluarga terdekat yang lain. Dua saudara laki Menteri Chief (paman Taib Mahmud's) bergabung dengannya sebagai pengarah awal syarikat. Pengendapan by Sakti mengatakan "[Tergugat] mengakui bahawa ahli asal Sakti Lembaga Pengarah adalah Onn Mahmud, Arip Taib Mahmud dan Mahmud".

Pemegang Saham

Sama signifikan Sakti mengakui bahawa pemegang saham Sakti adalah anak-anak beliau atau saudara-saudaranya. Dokumen ini disimpan oleh Sakti International Corporation menyatakan "pemegang saham awal syarikat itu Taib Mahmud, Onn Mahmud, Jamilah Taib, Arip Mahmud, dan Rahman". untuk mengesahkan bahawa "Taib Mahmud, Onn Mahmud, Jamilah Taib, Arip Mahmud dan Rahaman masih pemegang saham Sakti Holdings" (syarikat di mana saham telah dipindahkan).

Bos Buildng FBI - Rahman Taib

Laporan Sarawakini ,
mengesahkan bahawa Sakti di AS, seperti Sakto di Kanada, didirikan dan awalnya dikendalikan secara eksklusif oleh keluarga Taib, yang menyediakan pelaburan US sebagai pemegang saham. Penglibatan Sean Murray, Pengurus saat ini Sakto dan Sakti, bermula hanya selepas pernikahannya dengan Jamilah Taib dan pada kenyataannya ia menggantikan Rahman Taib sebagai Manager Sakti hanya pada tahun 2006.

Laporan Sarawak sehingga mengundang Bapak Murray untuk menyatakan apakah ia saat ini memegang semua saham di syarikat dimana ia menjadi pengarahnya, atau jika dia hanyalah seorang pekerja dari keluarga isterinya.

Sole Officer dan Pengarah Rahm
an Taib dan orangtuanya, Ketua Menteri dan Laila Taib

Laporan Sarawak juga menjemput keluarga Taib menjelaskan bagaimana antara 1983 dan 1987 mereka boleh melabur berjuta-juta dolar dalam mendirikan dua syarikat hotel di Kanada dan Amerika Syarikat, yang gabungan portfolio sekarang bernilai paling sedikit US $ 200.000.000.
Pemegang saham sebenar, Jamilah, Rahman dan Mahmud (anak Ketua Menteri Abdul Taib Mahmud yang ada) di awal tahun duapuluhan dan di perguruan tinggi pada saat itu, sementara dua lainnya pemegang saham, Arip dan Onn, adalah saudara-saudara Menteri Chief.


Jika wang itu semua datang dari dua pakcik, yang konon menjadi pengusaha, maka kemurahan hati mereka termasuk anak-anak Ketua Menteri, bukan mereka sendiri dalam pemilikan saham tersebut cukup mengejutkan.

260 California Street, San Francisco - lain Taib Office Tower


Waktu untuk beberapa jawapan

Laporan Sarawak percaya bahawa orang-orang Sarawak pantas penjelasan terus dari fakta-fakta dari Ketua Menteri, Abdul Taib Mahmud. Ketua Menteri terus harus mendedahkan apakah ia memegang atau pernah memegang saham di syarikat-syarikat di Amerika Utara dan jika ada wang yang dilaburkan diberikan oleh dia. Jika Taib Mahmud adalah pemilik manfaat dari salah satu saham di ketiga syarikat Sarawak pembayar cukai berhak tahu dia memperoleh mereka. penguatkuasaan undang-undang Malaysia harus bertanya atas nama mereka.

Top penyewa

FBI juga harus bersedia untuk mengeluarkan kenyataan mencerahkan pertanyaan awam tentang pemilikan bangunan mereka duduki . Seperti defendents bersama dalam kes mahkamah California Wallyson dan Sakti International mengakui bahawa pemilik Wallyson's Incoporated adalah sebuah syarikat bernama Rodinmass, yang berdaftar di British Virgin Islands.

Tak dapat dibayangkan bahawa FBI tidak menyemak siapa pemilik Rodinmass itu, mengingat sensitiviti bangunan ini.
Sebagai satu-satunya perwira Wallyson adalah Rahman Taib, Sarawakini melaporkan dan menyatakan bahawa pemilik dan pemegang saham Rodinmass, seperti halnya dengan Sakti International,adalah keluarga Taib. maklumat kami adalah bahawa Laila Taib merupakan pemegang saham majoriti Rodinmass.

isteri Taib's, saudara dan anak-anak semua berkaitan dengan syarikat-syarikat di Amerika Utara. Hal ini untuk Taib sekarang menunjukkan bahawa bagaimanapun ia tidak juga dikaitkan sebagai pemilik manfaat dari sifat ini menguntungkan diri beliau sendiri.Ini adalah kerana semua penama bukan di atas nama beliau.

Laporan Sarawak mengucapkan terima kasih kepada pelanggan untuk respon antusias mereka dan akan menyiasat sejumlah masalah yang mereka telah dibangkitkan. Tanggapan anda dihargai dan penyelidikan kami akan terus berlangsung.

D Tun Razak Submarine Memasuki Perairan Malaysia

D Tun Razak Submarine Memasuki Perairan Malaysia

KUALA LUMPUR, July 1 (Bernama) - KD Tun Razak,
kedua dari dua kapal selam Scorpene Tentera Laut Kerajaan Malaysia (RMN) 's , memasuki perairan kebangsaan, Kamis.

Kapal selam, yang dilancarkan oleh Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah pada Oct 8 September 2008, menuju pangkalan angkatan laut Lumut upacara rasmi,
homecoming Jumaat.

Upacara tersebut akan menghiasi oleh Sultan Perak Sultan Azlan Shah dan Sultan Selangor Sultan Idris Shah Sharafuddin yang juga kapten RMN-in-chief.

Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dan TNI kepala Tan Sri Azizan Ariffin juga akan hadir.

Di kemudi oleh 31 anak kapal , KD Tun Razak, yang diambil bersempena dengan nama setelah kedua-dua perdana menteri Tun Abdul Razak Hussein, dapat mencapai kedalaman menyelam hingga 300 meter.

KD Tun Razak pulang dari Madrid selepas percubaan
laut yang berjaya. Kapal selam pertama negara itu, KD Tunku Abdul Rahman, tiba di Port Klang pada 3 September tahun lalu.

Malaysia memperoleh kedua-dua kapal selam Scorpene pada kos RM3.4 bilion pada tahun 2002 dan dibina bersama oleh des Perancis Arah Navales Jasa Konstruksi dan Sepanyol Navantia.

Kedua-dua kapal selam bertenaga diesel-kuasa akan beroperasi dari pangkalan utama mereka - di Teluk Sepanggar di Sabah.


Kekalutan mula timbul apabila terhidunya kematian model Monggolia dan kes tersebut yang melibatkan banyak pihak dan juga komisyen yang tinggi.Ianya bukan sahaja membabitkan penyiasatan terhadap P. Balasumdramanian, namun banyak pihak termsuk DCN sendiri.
Zahrain semalam menuntut SPRM supaya menyiasat individu yang menaja penerbangan Balasubramaniam dan penginapannya di London.

M
enurut Americk, Balasubramaniam menyokong sepenuhnya cadangan Zahrain.

“Wang yang akan digunakan oleh beliau bagi lawatan ke London dan penginapan hotel di sana datang dari dana yang beliau terima daripada Deepak yang diberikan oleh Rosmah, yang merupakan penaja sebenar,” katanya dalam satu kenyataan.

Sehubungan itu, Americk (kanan) berkata SPRM wajar menyiasat kedua-dua mereka.

Bala menghilangkan dirinya selepas menarik balik akuan bersumpah (SD) yang dibuatnya pada Julai 2008.

Ketika itu, belia mendakwa pembabitan adik Perdana Menteri, datuk Seri Najib Razak dan Deepak terbabit dengan penarikan akuan bersumpahnya itu.

Pada a
kuan pertamanya, Balasubramaniam mendakwa Najib yang memperkenalkan warga Mongolia, Altantuya Shaariibuu kepada rakan akrabnya yang juga penganalisis politik Abdul Razak Baginda.

Balasubramaniam dijadualkan tiba di London hari ini dari destinasi yang dirahsiakan dan sepatutnya diwawancara oleh SPRM pada Isnin depan bagi melancarkan siasatan ke atas peranan Nazim dan Deepak.


Peguam Perancis di KL siasat Scorpene - Malaysiakini

Peguam Perancis mula siasat skandal perjanjian Scorpene | Free ...

Mahkamah Perancis Bongkar Kes Pembelian Kapal Selam


Siasatan baru di Perancis mendedahkan rasuah dalam pembelian kapal ...

MerdekaReview - Siasatan Mahkamah Perancis: Skandal Pembelian ...(function() { var d = document, w = window; w

GAMBAR-GAMBAR SOLIDARITI BERSAMA KAK WAN

Dr. Tan Yee Kew 陈仪乔博士   53 m    ·  Saya bersama YB Nurul Izzah Anwar memberikan Solidariti untuk Dr Wan Azizah Wan Ismail yang telah dipan...