Keluar daripada Malaysia: Setuju!! (LM)

Seringkali rakyat Malaysia yang tidak berpuas hati dengan pelbagai keputusan dan tindakan kerajaan Barisan Nasional disergah agar keluar meninggalkan Malaysia, jika tidak berpuas hati.

Isu keputusan Mahkamah Rayuan mengharamkan penggunaan perkataan ‘Allah’ oleh mingguan Katolik The Herald, tidak terlepas daripada seruan dan sergahan ini.

Tempiasnya dirasai oleh rakyat Malaysia yang beragama Kristian di Sabah dan Sarawak. Rasanya, pada kali ini lebih ramai rakyat yang akan bersetuju dengan seruan 'keluar daripada Malaysia' sama ada yang berada di Sabah dan Sarawak, mahupun di Semenanjung. 

Nooh Gadut kalut dah jadi badut... (LM)

Pensyarah: Nooh Gadut tak wajar 'gopoh, terlalu teruja'

Penasihat Majlis Agama Islam Johor Datuk Nooh Gadut tidak wajar gopoh dan terlalu teruja menggugurkan akidah umat Islam yang bersetuju dengan langkah penganut Kristian menggunakan kalimah Allah, kata pensyarah kanan Universiti Islam Antarabangsa (UIA), Dr Maszlee Malik. 

Murtad jika persoal hukum Mahkamah Rayuan! (LM)

Fuh... jika mempersoalkan keputusan mahkamah dengan perundangan ciptaan manusia, umat Islam boleh jadi murtad. Mempersoalkan hukum hudud, hukum yang digariskan oleh Allah SWT, tak mengapa.

Nooh Gadut diamkan saja kerana tak jatuh murtad dan tak jadi kafir agaknya. 

Ke mana arah Nooh Gadut nak bawa umat Islam Malaysia sebenarnya?

Nooh Gadut: 'Kafir, murtad jika pertikai keputusan kes kalimah Allah'