PENIPU NI.........

Umno Tertipu atau Penipu?

Friday,Oleh Roziyah Mahamad (Emel penulis ini)

KUALA LUMPUR : Semenjak kehangatan kempen Pilihan Raya Kecil(PRK) Hulu Selangor media-media tempatan memaparkan kononnya pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) telah keluar daripada parti itu.

Media semalam juga melaporkan secara meluas kononnya Setiausaha Angkata Muda Keadilan (AMK) Kelantan keluar parti sedangkan sekarang semua maklum dia tidak lagi memegang jawatan tersebut.

"Benar dia bekas Setiausaha AMK Kelantan. Muhammad Ezri Zainal Abidin yang telah lama dipecat diumumkan keluar parti bersama dengan Ketua AMK Kelantan, Wan Khairul Ihsan Wan Ahmad padahal mereka sebenarnya kecewa selepas hasrat untuk dilantik sebagai Penyelia Dun Kuala Balah tidak tercapai," kata Adun Titi Serong, Khalil Idham Lim dalam blognya

Terdahulu, seseorang wanita bernama Roshanita Mohd Basir yang mendakwa dirinya Timbalan Ketua Wanita PKR Cabang Bagan Serai juga dilaporkan media keluar daripada PKR.

Namun, Ketua PKR Cabang Serai, Md. Nasib Rahim keras menafikan perkara itu dan menyatakan wanita tersebut tidak memegang apa-apa jawatan dalam organisasi wanita PKR Cabang Bagan Serai.

PKR Bagan Serai itu menjelaskan bahawa pada satu masa memang Roshanita pernah datang dan menawarkan diri untuk memangku jawatan Timbalan Ketua Wanita PKR Cabang Bagan Serai tetapi Pimpinan Cabang sudah mengetahui bahawa wanita itu merupakan proksi Umno dan Pimpinan Cabang tidak pernah memberikan apa-apa jawatan dalam parti atau organisai wanita cabang kepadanya.

Menurut Khalil ini merupakan cara kempen Umno yang dilihat terdesak dan sanggup melakukan apa sahaja cara untuk memburukkan dan menggambarkan parti lawan lemah walaupun terpaksa menipu.

"Sehari dua ini kalaulah sesiapa yang mahu dapat habuah bolehlah pergi berjumpa dengan pemimpin Umno dan mengaku pemimpin PKR mana-mana bahagian dan saudara maklumkan akan mengumumkan keluar parti sekaligus masuk Umno.

"Pasti mereka akan menerima saudara sebagai pelakon tambahan seterusnya," kata Khalil lagi.

APA NAK JADI CALON BN NI...SUDAHLAH MENJADI PENGUNDI HANTU, SIJIL KELAYAKKAN JUGA DI PERTIKAIKAN

Terkini Dari Hulu Selangor...

Dr Xavier memberitahu bahawa Kamalanathan merupakan pengundi Hantu di P62 Sungai Siput? (Twitter dari simtzetzin)

Sila periksa disini http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/daftar.aspx

No IC: 651018-10-6495


Setelah beberapa hari laman web Malaysia Today mempertikaikan kesahihan sijilnya...

1) A lie to cover a lie (Pembohongan untuk menutup satu lagi pembohongan)
http://www.malaysia-today.net/index.php?option=com_content&view=article&id=31320:come-again-kamal-bin-nathan&catid=20:no-holds-barred&Itemid=100087

2) Come again, Kamal bin Nathan (Sekali lagi, Kamal bin Nathan)
http://www.malaysia-today.net/index.php?option=com_content&view=article&id=31312:a-lie-to-cover-a-lie&catid=20:no-holds-barred&Itemid=100087

Hari ini, laman web terkenal Malaysia Today sekali lagi mempertikaikan kesahihan SijilnyaBaca selanjutnya disini It just does not add up (http://www.malaysia-today.net/index.php?option=com_content&view=article&id=31333:it-just-does-not-add-up&catid=20:no-holds-barred&Itemid=100087)

ANDA PERLU 1 JUTA UNTUK HIDUP SELEPAS BERSARA????

Perlu ada RM1 Juta selepas bersara ?

Oleh Masdar Wahid (Emel penulis ini)

KUALA LUMPUR : Pengarah Kanan Hubungan Pelanggan ReMark Malaysia, Sasitharan Krishnan berkata, rakyat Malaysia memerlukan simpanan sekurang-kurangnya RM1 juta bagi memastikan kehidupan mereka lebih selesa selepas bersara.

Menurutnya, kajian yang dijalankan terhadap majoriti pesara di negara ini mendapati mereka terpaksa mencari kerja selepas bersara kerana jumlah simpanan mereka tidak mencukupi untuk terus manampung kehidupan.

Beliau menjelaskan, antara sebab perkara itu berlaku kerana mereka gagal merancang kewangan lebih awal selain tiada sikap disiplin dalam menabung.

Kajian itu, katanya, turut menunjukkan bahawa simpanan dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yang dikumpul bertahun-tahun lamanya hanya mampu bertahan dalam tempoh tiga tahun sahaja.

"Keadaan ini amat membimbangkan. Dengan ini saya menyarankan agar kerajaan menimbangkan semula cadangan usia persaraan 55 tahun kepada 65 tahun," katanya ketika ditemui selepas Seminar Perancangan Kewangan yang diadakan di sini sempena Minggu Saham Amanah Malaysia (MSAM) 2010, di Kuching petang tadi.

Lanjutkan Usia persaraan ke 65 tahun untuk produktiviti ?

Sasitharan turut memberitahu, usia persaraan 55 tahun adalah terlalu awal untuk rakyat Malaysia kerana usia itu dianggap masih belum matang berbanding di Eropah dan Jepun yang mengamalkan pencen pada usia 65 tahun.

Selain itu, kata beliau, usia persaraan 55 tahun turut menjadikan pekerja Malaysia tidak produktif pada dua atau tiga tahun sebelum bersara.

"Sedangkan di Eropah dan Jepun, pada usia tersebut, para pekerja mereka masih mempunyai tahap kecekapan yang tinggi.

"Saya tidak menolak fenomena ini berpunca daripada ikatan kekeluargaan di Malaysia yang masih utuh dan ibu bapa menaruh harapan kepada anak-anak untuk menjaga mereka," tambahnya.

AMBIK LAGI KUDA SAKIT UNTUK TOLONG KEMPEN

Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini meminta pengundi di kawasan Parlimen Hulu Selangor yang akan mengundi Ahad ini, supaya memilih calon BN.

Mantan perdana menteri itu berkata ini adalah kerana terbukti BN mampu membawa pembangunan dan perubahan ke kawasan mereka dan seterusnya memantapkan lagi taraf hidup rakyat di situ.

"Negara kita aman dan tenang, walaupun kita telah mencapai banyak kemajuan di kawasan bandar, banyak lagi yang perlu dilakukan di kawasan luar bandar, " katanya ketika berceramah untuk pilihan raya tersebut di Serendah.


Mula-mula kata tak mahu datang berkempen , kemudian tak mahu orang tahu, kemudian cerita pula tentang kemewahan dan juga kesenangan. Tak senang macamana bila anak merupakan salah seorang yangkaya dalam Malaysia ni. Bila p[ilihanraya mencurah-curah projekmasuk dan akan buina.Namun kalau orang Melayu felda tak buka mata dan celik lagi ..nak salah pun tak boleh, sebab maklumat tak sampai.

(function() { var d = document, w = window; w

Anwar doesn’t rule out possibility of working with Umno