MH370 – Seseorang sedang sembunyikan sesuatu – Tun Mahathir

MH370 – Seseorang sedang sembunyikan sesuatu – Tun Mahathir

 
Tun Mahathir berkata MAS dan Malaysia bukan pihak yang patut dipersalahkan ekoran kehilangan pesawat MH370, tetapi menurut beliau, “seseorang sedang menyembunyikan sesuatu.”
Tanpa menyebut siapa seseorang itu, bagi beliau, dengan alasan tertentu, media tidak akan menyiarkan apa-apa melibatkan Boeing, pembuat pesawat ini dan juga CIA Amerika.
Tulis Dr Mahathir di blog Chedet hari ini.

Dr Mahathir berkata, apa yang naik pasti akan turun.

“Mereka boleh mendarat dengan selamat atau terhempas.

“Tetapi kapal terbang tidak boleh hilang begitu saja,” tulis Dr Mahathir.

Bagi beliau, adalah membuang masa mencari serpihan pesawat atau minyak yang tumpah atau “ping” daripada kotak hitam.

“Ia nampaknya bukan kemalangan luar biasa selepas kehabisan minyak.

“Pesawat ini ada di satu tempat, boleh jadi bukan lagi dengan logo MAS pada badannya,” tulis bekas PM itu.

Beliau juga menuntut Boeing menjelaskan apa yang dinamakan sebagai “sistem pendaratan auto anti keganasan”.


“Saya tidak boleh bayangkan pilot mendaratkan pesawat ini di lautan yang bergelora dan tenggelam secara senyap bersama pesawat itu,” kata Dr Mahathir dipetik The Malaysian Insider.

VIDEO HUJUNG MINGGU: PATUT DIA NI TAK DILANTIK JADI MENTERI

KHALID SAMAD TIBAI NOH OMAR


DENGAR APA KATA ALLAHYARHAM TUNKU


Umno BERI KERUSI KE CINA, CINA PULAK BERI KERUSI UNTUK MELAYU.SIAPA YANG MENJADI PEMBELOT BANGSA MELAYU?

 JANGAN UNDI PARTI RACIST Bn.
[KENYATAAN MEDIA] Pemilihan KeADILan 2014

16 Mei 2014

Pimpinan KEADILAN mengamati situasi perjalanan Pemilihan parti yang telah berjalan tiga minggu berturut-turut dengan cukup serius. Seperti yang telah disebut dalam sidang media saya sebelum ini, sekiranya ada isu cacat cela dalam proses pengundian – termasuk penipuan, gangsterisme, dan disiplin – maka siasatan penuh wajib dijalankan dan tindakan disiplin harus diambil. Harus ditegaskan bahawa JPP dan Lembaga Disiplin KEADILAN telah diarah supaya tidak melindungi mana-mana anggota pun.

Semalam kita telah saksikan seramai lapan anggota KEADILAN yang telah digantung keanggotaan bagi membantu siasatan berkaitan Pemilihan parti, dan saya difahamkan Lembaga Disiplin kini bermesyuarat setiap hari bagi mempercepat proses siasatan.

Pada masa yang sama, saya telah meminta ketiga-tiga calon Timbalan Presiden KEADILAN untuk bersama saya pagi ini mewakili kesemua anggota KEADILAN memberi sokongan penuh kepada JPP untuk terus bergerak dan menambahbaik proses pemilihan parti.

Pimpinan KEADILAN amat prihatin tentang insiden kekerasan dan gangsterisme yang berlaku, terutamanya sewaktu proses pengundian di Selangor. Berdasarkan maklumat yang diterima serta bukti video dan foto, didapati terdapat elemen bukan anggota parti yang telah menceroboh pusat-pusat pengundian dengan niat memburukkan imej parti dan menggagalkan proses pengundian. Saya juga difahamkan ramai daripada elemen-elemen ini telah masuk KEADILAN sejurus sebelum daftar pemilih ditutup dan disahkan pada 15 Mac yang lalu.

Oleh yang demikian, pimpinan KEADILAN telah mengarahkan JPP dan Lembaga Disiplin untuk menyiasat perkara ini dengan lebih lanjut dan tindakan disiplin yang cukup keras mesti diambil, bagi memastikan elemen-elemen ini dibanteras dan dibuang dari parti.


ANWAR IBRAHIM