MGID

2 NAMA CALON UMNO 2-2 ADA KES.

Dua nama yang dikatakan top di kalangan Umno sekarang ialah Ketua Pergerakan Pemuda Umno Bahagian, Zaidi Said yang berasal daripada Tanjung Putus dan peguam muda, Rohaizat Othman yang sedang menapak nama tetapi tidak dicalonkan menentang Dato' Seri Anwar Ibrahim dan Pilihan raya Kecil Penanti menentang, Dr Mansor Othman setelah Presiden Umno, Dato' Seri Najib Tun Razak bertukar menjadi dayus tidak memasuki pilihanraya berkenaan.

Cikgu Zaidi memang ada kes yang melibatkan wanita , manakala peguam Rohaizat pula dikatakan mempunyai kes menipu rakan sefirma.Kita punya maklumat yang cukup jika mereka ini bertanding.Maka kerana itu kita katakan bahawa suara-suara Umno bahawa mereka akan mendapat memenangi pilihanraya ini jangan dipercayai.Orang Permatang Pauh dan pengundinya bukan macam di Manek Urai dan kita perlu faham suasana di Permatang Pauh dan di Manek Urai.Bagi duit ambik undi belum tentu Umno.

Justeru itu, semua UPU iaitu Sama Gagah, Permatang Ara, Permatang Pauh, Bukit Indera Muda, Kampung Pelet, Kubang Semang, Tanah Liat, Cross Street dan Permatang Tengah mestilah bersedia dengan harapan menggunung untuk mengekalkan kemenangan agar kali ini tidak jatuh pula ke tangan Umno dan BN atau kurang undi yang ketara sepertimana yang terjadi di Manik Urai


Namun yakin suasana ini amat berbeza sekali.PAS akan menang dengan majoriti yang lebih besar.Buat masa ini semua jentera telah bersiap sedia dan beberapa lokasi penceramah dikenalpasti iaitu markas Di Kubang Semang,Penanti, dan juga di Permatang Pasir.Orang Permatang Pauh kenal mereka ini, dan pastinya tahu menilai akan calon Umno yang bertanding .Percayalah Umno sendiri mengelabah untuk meletakkan calon mereka di Permatang Pasir.Tiada tokoh yang mampu diletakkan di Permatang Pauh kerana rakyat Permatang Pauh kenal orang-orang Umno."Sama-sama berkawan dan berjiran.Mungkin "berperang" semasa pilihanraya , selepas itu "bersama" .Jadi masing -masing kenal antara satu sama lain.Umno tak perlulah kempen yang bukan-bukan dalam Tv. "demikian jelas seorang penduduk yang ditemui.

LAGI KERJA NAK BODEK......PENGKHIANAT..PENGKHIANAT
Kumpul 100,000 tandatangan

Inilah budaya sahut menyahut.Ikut ekor terpalit tahi.Gah seanterio negara, tetapi malangnya terpalit.

Cuba siasat pengkhianat bangsa di Pahang..1. Siapa songlap balak di Pahang

2. Kes sapu duit 60 juta di Pahang

Memang pengkhianat.Memang pengkhianat.Memang Pengkhianat..

HARI-HARI TERAKHIR SAMMY VELLU
Tanda -tanda terakhir seorang general yang akan disingkirkan dalam MIC ialah Sammy Vellu apabila pada hari bersejarah bilaman Perdana Menteri hadir dalam acara sambutan masyarakat India di Batu Caves, tanpa kehadiran beliau.Malah ianya mungkin di rancang sedemikian rupa kerana masyarakat India tidak mahu melihat wajah Sammy Vellu di ketika mereka bergembira.

Ini merupakan kali pertama sejak pilihanraya yang lalu apabila Sammy Vellu tidak kelihatan dimana acara sepenting kehadiran Perdana Menteri tanpa kelibat wajah seorang ketua MIC dalam acara sambutan besar-besaran.Malah penentang beliau menjelaskan lagi bahawa beliau tidak dijemput dalam acara tersebut ,dan dalam masa yang sama beliau sendiri telah menghadiri acara merasmikan mesyuarat kevensyen tahunan MIC Perak.Namun kritikan diterima apabila ada pihak yang menytakan bahawa mesyuarat tersebut boleh ditangguhkan berbanding acara tahunan yang lebih besar yang sepatutnya di hadiri beliau bersama Perdana Menteri.

"Nampaknya pentadbiran baru Najib Razak mahu agar jarak hubungan antara beliau dengan Sammy Vellu tidak serapat mungkin" demikian jelas sumber yang enggan namanya di siarkan.
Malah menurut sumber yang tidak dikekali juga menjelaskan bahwa " Najib mahu membuktikan bahawa beliau mengambil berat tentang masyarakat India, tanpa kehadiran Sammy Vellu yang tidak di minati dikalangan penyokong bawahan masyarakat India" .Tambahan pula sebahagian besar yang hadir adalah dikalangan bukan "Bukan dari jenis penyokong haprak MIC"

"Kahadiran beliau memang di jangkakan dan bukan menjadi satu kejutan" .demikian jelas satu sumber yang dipetik sebagai berkata,kecuali Dato M Saravanan, beliau menjelaskan bahawa semua pimpinan yang berada dibawah ketiak Sammy Vellu berada di Perak .Sammy Vellu yang mendominasikan kaum India juga mengawal semua banggunan yang berada di Batu Caves, dan beliau seringkali juga menyampaikan ucapan di hadapan jutaan masyarakat kaum India Malaysia dalam perayaan Thaipusam dan juga acara yang melibatkan kaum India dalam negara.

Malah pertama kali acara yang tidak menjemput Sammy Vellu pernah berlaku di mana Hindraff telah menolak kehadiran Sammy vellu dalam sebarang acara yang melibat kan mereka.Acara pada hari Ahad tersebut di hadiri lebih 6000 kaum India tanpa kelibat dan bayang MIC dan Sammy Vellu.Menurut satu sumber.Satu gambar besar terpampang dimana gambar Nadarajah bersama Perdana Menteri memegang bunga.


Inilah pertama kali dalam sejarah apabila akhbar berbahasa tamil sendiri menjelaskan akan hubungan ini dan ianya memberi makna yang mendalam buat Sammy Vellu yang selama ini mendominasikan kaum India telah hilang dlam satu acara yang cukup bermakna buat kaum India dan Sammy Vellu sendiri.

BETUL:PENGKHIANAT PERLU DI TENTANGPengkhianat Melayu perlu ditentang – Muhyiddin

MEREKA MENJUAL PASIR,JUAL TANAH,SERAH BUKIT ,SERAH PULAU,RASUAH,BUNUH,JUAL KEPENTINGAN,JUAL BANGSA SENDIRI.

Seusai majlis di Shah Alam semalam, saya pun menuju ke Kemaman bagi menghadiri acara yang disusun Cabang Kemaman dan Perhubungan Negeri Terengganu.

Saya tiba sekitar jam 5.00 petang di Felda Neram Satu. Acara tersebut disusun khas bagi mendekati masyarakat Felda serta menerangkan keutuhan Permuafakatan Pakatan Rakyat dan khususnya jalur perjuangan Parti Keadilan Rakyat.

Ditekankan keutamaan dasar yang dilakar demi kesejahteraan rakyat semua, dan bukannya hanya untuk memenuhi nafsu tembolok tauke-tauke kaya serta sesegelintir bangsawan politik semata.

Turut disentuh kejayaan negeri-negeri pentadbiran Pakatan Rakyat yang berusaha bersungguh-sungguh membasmi kemiskinan dan memerangi rasuah kendati pun berhadapan serangan bertali arus aparat umno-bn.

Saya ungkapkan program menjamin kebajikan rakyat seumpama pemberian air percuma, tabung warisan anak Selangor, skim mesra usia emas yang dilaksanakan di Kelantan mahupun Selangor.

Tidak ketinggalan, saya menegaskan pentadbiran di semua negeri Pakatan Rakyat yang berlandaskan kebolehan, pertanggungjawaban dan ketelusan. Semua dasar tersebut terbukti mesra pelabur, apatah lagi ketika mengalami kemurungan, mereka
tentunya mahukan pengurusan ekonomi terbaik dan beramanah.

Program seterusnya adalah ceramah bersama Dato’ Chua Jui Meng di Bandar Chukai dan kemudiannya ceramah perdana di Kerteh bersama Sdr Saifuddin Nasution, Ustaz Harun Taib serta Sdr Abdul Rahman Yusuf. Lanjutan mengungkapkan dasar pemerintahan yang beramanah, saya lontarkan pula lawan dari makna amanah itu; perbuatan khianat.

Sudah tentu isu khianat digembar gemburkan hanya dengan dengan satu tujuan, iaitu untuk memecah belahkan Pakatan Rakyat dengan menjadikan saya sebagai sasaran. Sungguh tidak sangka jentera propaganda sanggup berbuat apa sahaja apabila terdesak hatta cuba memperbodohkan rakyat. Namun saya senantiasa yakin dengan kemampuan rakyat membuat penilaian dan pertimbangan.

Rakyat sedar siapa yang sebenar-benarnya mengkhianati amanah nusa dan harapan rakyat negara ini. Mereka sudah tentu tidak lupa siapakah yang menggadai Genting Highlands, Pangkor Laut dan penyelewengan dana awam di atas nama komisen. Itu semua dilakukan hanya demi kepentingan sendiri.

ANWAR IBRAHIM

(function() { var d = document, w = window; w

CERITA MATA LEBAM ANWAR ANGKARA TUN/ANWAR DI PUKUL [PIDATO DATUK EZAM GE...