OOOO..KALAU PIMPINAN BN BUAT TAK APA....KALAU WAKIL PR BUAT DI CANANG 4 HARI 4 MALAM ...KONONNYA TAK TUNAI JANJI

Dalam tulisa blognya dua hari sebelum pengundi Sibu keluar mengundi, penasihat undang-undang Umno Datuk Mohd Hafarizam Harun berkata, janji-janji pembangunan, peruntukkan tambahan dan projek pembangunan bukan merupakan “perbuatan rasuah.” “Itu adalah tugas kerajaan BN sebagai kerajaan persekutuan dan tidak melanggar mana-mana peruntukkan undang-undang pilihan raya.Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tiada kuasa untuk menyiasat dakwaan DAP bahawa Datuk Seri Najib Razak telah menjanjikan peruntukan wang, yang disifatkan bertujuan mempengaruhi pengundi Sibu pada malam menjelang hari pengundian Ahad lalu.

Sebaliknya SPR berkata, dakwaan ke atas Najib itu, yang janji-janji pilihan raya kecil dibuat atas kapasiti sebagai Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, perlu dirujuk kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk tindakan.

Selain itu SPR berpendapat, di bawah Akta Kesalahan Pilihan Raya, yang secara umum menjurus kepada kesalahan dilakukan oleh calon atau ejen mereka, pihak-pihak lain yang membuat janji pilihan raya termasuk anggota Kabinet tidak boleh didakwa telah melakukan kesalahan menyogok atau melakukan rasuah pilihan raya.


BACA SINI...


SPR: Kami tiada kuasa siasat, Najib berhak buat janji

Oleh G. Manimaran
KUALA LUMPUR, 20 Mei — Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tiada kuasa untuk menyiasat dakwaan DAP bahawa Datuk Seri Najib Razak telah menjanjikan peruntukan wang, yang disifatkan ... Read MoreKERAJAAN NEGERI PERLU PRIHATIN

Roboh rumah PPRT Tanjung Bungah yang rosak

Pertubuhan Cintai Alam Sekitar Pantai Tanjung Bungah mencadangkan kepada pihak kerajaan untuk merobohkan rumah PPRT yang rosak dan pemiliknya sudah pun mempunyai rumah di Pangsapuri Masjid Terapung Tanjung Bungah.
Selain daripada itu kawasan pantai Tanjung Bungah perlu dibersihkan .

Samy Tak Akan Berundur Macam Orang Bodoh

Samy Tak Akan Berundur Macam Orang Bodoh

Oleh Noor Safinas (Emel penulis ini)

KUALA LUMPUR : Presiden MIC, S. Samy Vellu menegaskan beliau akan 'memusnahkan' mereka yang memusnahkan parti sebelum beliau meletakkan jawatan sebagai presiden parti tahun depan.

Menurutnya, beliau tidak mahu berundur dari MIC seperti 'orang bodoh' dan akan membuat keputusan baik sebelum berundur.

Selain itu, beliau menyangkal persepsi bahawa MIC tidak lagi relevan bagi kaum India kerana parti telah membuktikannya dengan memenangi dua pilihan raya kecil

"Jika MIC tidak relevan, bagaimana kami boleh menang di Bagan Pinang dan Hulu Selangor (pilihan raya kecil)?

"Jika kami meneruskan usaha transformasi kami, MIC akan terus diterima dan dihormati," katanya lagi seperti dipetik media.

Sebelum itu, Samy Vellu mengumumkan beliau akan melepaskan jawatan tertinggi parti itu dalam tempoh "lapan atau sembilan bulan" sebelum penggalnya sekarang tamat pada Mei 2012.

Beliau turut melahirkan harapan tinggi bahawa presiden parti akan datang akan memimpin parti dengan baik dan aman.

(function() { var d = document, w = window; w

TOLAK ELAUNS DAN GAJI BERTARAF MENTERI ,TERNYATA ANWAR BUKAN KAKI MAKAN DEDAK

  Sementara setuju dengan tawaran kerajaan tentang jawatan Ketua Pembangkang dinaikkan kepada taraf menteri, Anwar Ibrahim yang sekarang men...