MGID

KENYATAAN DEWAN PEMUDA PAS PUSAT

Kenyataan Media (1 Julai 2009)


1. Dewan Pemuda PAS Pusat secara rasmi menafikan salah lapor beberapa media mengenai kerjasama antara Pemuda PAS Pusat dan Pergerakan Pemuda Umno Malaysia sewaktu menyerahkan surat rasmi jemputan terhadap Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia untuk mengadakan "WACANA ILMIAH TERBUKA: BENARKAH PERJUANGAN UMNO TIDAK BERTENTANGAN DENGAN ISLAM" melalui penubuhan sebuah SEKRETARIAT BERSAMA untuk bekerjasama dengan Pergerakan Pemuda Umno.


2. Sekretariat yang dicadangkan oleh YB Dato' Razali Bin Ibrahim, Naib Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia dan telah dijelaskan oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat semasa sidang akhbar ialah hanya sebuah jawatankuasa teknikal bersama untuk membincangkan tarikh, tempat, masa, keanggotaan dan format wacana tersebut sahaja.3. Wacana Ilimiah ini adalah sambungan daripada cabaran debat yang telah dikemukakan oleh Mursyidul Am PAS , YAB Dato' Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat kepada Perdana Menteri Malaysia terhadap kesesatan perjuangan UMNO. Jemputan wacana ini juga adalah rentetan daripada cabaran debat oleh Pergerakan Pemuda Umno Kelantan terhadap YAB Dato� Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat atas isu yang sama. Maka cadangan wacana ini dikemukakan untuk mencari kebenaran atas isu tersebut secara ilmiah.


4. Dewan Pemuda PAS Pusat sedang mempertimbangkan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap media yang telah melaporkan secara salah terhadap isu ini.
Sekian.KAMARUZAMAN BIN MOHAMAD
Setiausaha Dewan Pemuda PAS Pusat _

BABI PUNYA PASAL,SANGGUP KELUAR PAKATAN?????

Amatlah malang bagi sebuah parti dalam komponen kerajaan Pakatan yang sanggup keluar dari Pakatan hanya kerana masalah pusat penyembelihan babi???Dimana kebijaksanaan kerajaan Pakatan Rakyat Kedah?? dan di mana pula kebijaksanaan DAP????

Jika ini dilakukan oleh semua parti dalam Pakatan maka akan hancur harapan rakyat untuk meihat sebuah Kerajaan yang kukuh menggantikan BN.

Jika selama ini mengutuk Bn bertindak semborono,kini tindakan yang di ambiL dilihat amat memalukan.

ASAL TAK PUAS HATI PADA MANA-MANA KERAJAAN UNTUK KEPENTINGAN KAUM ,TUBUH PARTI BARU


Parti baru yang akan memperjuangkan kaum India dikenali sebagai Paham, Parti Hak asasi manusia yang akan ditubuhkan oleh Uthaya Kumar salah seorang pemimpin Hindraf dijangka akan di lancarkan di Kelang sedikit masa lagi. Parti ini menurut Uthaya Kumar ialah memperjuangkan kaum India berbeza dari Bn dan Juga PR.Ini adalah kerana ianya memeperjuangkan kaum india cara lain dari yang lain , lantas menempelak Pakatan Rakyat kerana kes Kampung Buah Pala.

Sebenarnya perjuanga Pakatan Rakyat telah elok buat masa ini. Namun kekangan yang dihadapi dari beberapa segi harus di sedari berbeza dengan Bn yang sememangnya rakus dan memperjuangkan kepentingan kroni dan orang kaya raya.

Elok juga Uthaya Kumar menubuhkan parti baru kerana kita taidak mahu jadi seperti apa yang berlaku di Bukit Selambau.Akibat tidak dapat jawatan keluar parti..Bila jadi pemimpin nanti, dan bila kaum India mula menuntut supaya Uthaya Kumar mengembalikan hak mereka maka ketika itulah Uthaya Kumar akan faham.

Kenapa tidak menuntut kepada Koh Tsu Koon , tak kan pimpinan tak mengetahui rumah Koh Tsu Koon.Minta penjelasan Koh Tsu koon kenapa tanah tersebut di jual atau demontrasi di mana-mana yang patut.....


Akan teteapi Hindraf terkenal dengan tuntutan mereka dan seringkali mengancam maan-mana demi kepentingan kaum India semata-mata.jika itu di laksanakan akan, menjadikan ianya lebih teruk dari MIC.Hindraf pernah menuntut untuk menyokong kerajaan Bn sekiranya pimpinan mereka di bebaskan.Pernah mengugut agar Pakatan Rakyat juga memenuhi tuntutan mereka.

Dalam usaha murni untuk menghakiskan parti yang rasis, Uthaya Kumar mengenengahkan parti yang betul-betul rasis......buatlah asal bahagia dan kini rakyat semakin bijak menilai dan jika diambil kira memang benar Melaytu banyak bertolak ansur.........Petikan dari mungkarnangkir

KES MENYAKAT ISTERI PERDANA MENTERI.2 PELAJAR DIBEBASKAN PAGI INI

12.00 TGH

Dua Mahasiswa yang melakukan perbuatan nakal dengan menconteng "C4", "Altantunya" dan "puaka" di bebaskan oleh polis pagi ini setelah di jamin oleh ibubapa masing-masing.Mereka tidak mengaku bersalah diatas pertuduhan yang dikenakan terhadap mereka.

Menurut polis perbuatan ini dilakukan oleh 5 orang.Polis sedang mencari 3 lagi.Salah seorang ialah Preseden Persatuan Mahasiswa Islam UM (PMIUM) Shazni Munir Mohd Ithnin.

KES DSAI JUMAAT

Permohonan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mendapatkan dokumen berkaitan dakwaan kes liwat bekas pembantunya akan didengar di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Jumaat ini.

Permohonan itu sepatutnya didengar hari ini tetapi ditunda berikutan perintah penangguhan oleh Mahkamah Rayuan semalam.

Penangguhan ini bagi membolehkan Mahkamah Rayuan mendengar rayuan penasihat PKR itu terhadap keputusan yang memerintahkan perbicaraan kes liwat didengar di Mahkamah Tinggi.

SMS BERTIUP KENCANG KONONNYA KERAJAAN AKAN HAPUSKAN PPSMI....ADAKAH BENAR???

SMS semalam bertiup kencang kononnya pihak Kerajaan akan menghentikan PPSMI.Kita menyambut baik kerana kepentingan bahasa Melayu dan juga kepentingan anak bangsa kita sendiri terutama di kampung-kampung. Kerajaan mungkin punya alternatif lain untuk meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris di kalangan pelajar.Mungkin dengan menambah waktu bahasa Inggeris dan menambah juga guru-guru Bahasa Inggeris sebagaimana guru-guru Agama Islam dan J-Qaf di sekolah-sekolah. Sudah tentu banyak bijak pandai mahu ianya di realisasikan....

Mungkin minggu ini Tan Sri Muhyiddin akan mengemukakan cadangan penambahbaikkan setelah menghapuskan PPSMI.Kepentingan murid-murid lebih penting...dan mungkin guru-guru yang sebilangan kecil akan kehilangan elauns PPSMI, namun rakyat terbanyak harus juga diambil kira kerana ianya tidak membuahkan hasil berdasartkan kajian yang dijalankan.....


APA KATA LIM GUAN ENG TENTANG KAMPUNG BUAH PALA

KAMI BERSATU:TAMPARAN BUAT BN

Perhimpunan semalam bukan sahaja berjaya menjelaskan tentang kesepakatan dalam Pakatan Rakyat , akan tetapi medan bagi menjelaskan polisi kerajaan Bn yang meniru Pakatan Rakyat , namun masih gagal untuk membenteras rasuah dalam negara.Menurut Hj Hadi lagi,


"Perhimpunan ini juga menjadi bukti perpaduan dalam Pakatan Rakyat masih kuat dan saya mengucapkan terima kasih kerana kehadiran saudara dan saudari pada malam ini ke dalam satu majlis perhimpunan ini untuk menunjukkan betapa Pakatan Rakyat dapat melakukan satu pembaharuan...perkara ini tiada dalam BN.

"Umno dan BN bergelut dengan pelbagai krisis lebih dari 20 tahun, tidak boleh selesai, termasuk krisis yang berlaku dalam parti kompenannya," katanya dalam ucapan Himpunan Perdana Perpaduan 100,000 Pakatan Rakyat semalam.Turut hadir semua pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat.Lim Kit Siang, Hj Hadi,DSAI, dan pimpinan yang lain.

(function() { var d = document, w = window; w

CERITA MATA LEBAM ANWAR ANGKARA TUN/ANWAR DI PUKUL [PIDATO DATUK EZAM GE...