BERSATU UNTUK BORNEO  


KOTA
INABALU: "Tidak ada keperluan bagi Ahli Parlimen dari Sabah dan Sarawak untuk bertemu dengan pemimpin-pemimpin lain di Kuala Lumpur untuk membawa atau membantu dalam mendapatkan pemulihan hak-hak negeri Borneo atau untuk meminta jawatan menteri dalam Kerajaan Persekutuan "kata Datuk Dr Jeffrey Kitingan, Ketua STAR Sabah, sebagai tindak balas kepada laporan Ahli Parlimen dari Sabah dan Sarawak bertemu dengan Tengku Razaleigh.
Kedudukan Ahli Parlimen dari Sabah dan Sarawak sebagai "penentu" telah jelas dalam tsunami politik 2008 dan PRU-13, lebih-lebih lagi yang kedua, di mana Perdana Menteri Datuk Seri Najib telah tidak mempunyai pilihan tetapi untuk melantik 21 menteri dan timbalan dari 

 Borneo.Namun begitu, kerana ada disgruntlements berikutnya dari Ahli Parlimen di Sarawak, PM telah berjanji untuk membuat perubahan Kabinet lagi untuk menampung Ahli Parlimen lain dari Sabah dan Sarawak selepas pilihan raya Umum akhir tahun ini.
Orang-orang Borneo perlu untuk menumpahkan dan membuang mentaliti lama mereka, yang telah salah dibuang oleh dekad propaganda dan otak-membasuh, bergantung dan bergantung kepada pemimpin-pemimpin dari Malaya.
Dengan menghormati Tengku Razaleigh atau lebih dikenali sebagai Ku Li yang bukan sahaja nyata berkelayakan dan berpengalaman untuk memimpin Malaysia dan mungkin akan melakukan kerja yang lebih baik sebagai Perdana Menteri daripada banyak dari Umno, dia berada di pihak yang salah dan gabungan yang salah.
Tambahan pula, Umno hari ini tidak lama Umno dan politik semasa mereka eksploitasi kaum dan agama dan bermain sehingga perkauman dengan double standard, satu untuk Umno / BN dan satu lagi untuk pembangkang.
PM telah melakukan apa-apa untuk menghentikan lingkaran ke bawah ke arah pecahan keharmonian kaum dan tidak memarahi pemimpin UMNO yang mempunyai jenama mereka sendiri ekstremisme, setakat juga meminta majoriti rakyat Malaysia untuk meninggalkan untuk melaksanakan hak demokratik mereka untuk memilih wakil mereka.


The BN bukan gabungan benar tetapi satu kumpulan dimonopoli oleh Umno dan dengan keutamaan dan prasangka terhadap pihak Malayan berasaskan dan mengabaikan pihak Borneo. Tidak ada penjelasan lain daripada prasangka tulen untuk tidak memberikan jawatan menteri kepada SPDP yang mempunyai 4 Ahli Parlimen berbanding MIC dengan 4 jawatan menteri untuk semua Ahli Parlimen 4 atau bagi Gerakan dengan wakil mutlak.
PM dan Umno dan Sabah, pihak Sarawak dan Ahli Parlimen 47 mereka perlu ingat daripada tanpa 4 Ahli Parlimen dari MIC dan 1 daripada Gerakan, BN masih akan membentuk kerajaan persekutuan. Walau bagaimanapun, di sisi lain, jika Sabah, parti-parti Sarawak meninggalkan BN tanpa menyertai Pakatan, akan ada perubahan yang Umno / BN kerajaan persekutuan.
Perkara ini tidak hilang apabila Ku Li tidak lulus sehingga peluang untuk bertemu dengan Ahli Parlimen Sabah dan Sarawak yang tidak penentu sahaja tetapi juga mengadakan muslihat untuk menukar PM. Itu adalah kekuatan di Sabah dan Sarawak dalam persamaan politik semasa di Malaysia.
Tidak ada keperluan untuk Sabah, Sarawak ahli parlimen untuk menjadi diplomatik apatah lagi mohon diberikan jawatan menteri. Hanya meletakkan kad di atas meja dan secara terbuka menuntut kedudukan yang sah dalam Kabinet persekutuan. Jawatan-jawatan menteri bukan harta benda Umno atau rakan-rakan Melayu mereka, tetapi sama-sama tergolong dalam negeri Borneo sebagai rakan kongsi yang sama di Malaysia, lebih-lebih lagi apabila kerusi yang diperlukan untuk Umno / BN untuk kekal sebagai kerajaan persekutuan.
Tuntutan mereka tidak perlu berhenti pada hanya jawatan menteri.
Ahli Parlimen dari Sabah dan Sarawak perlu sedar bahawa mereka telah dipilih oleh rakyat mereka sendiri dan mempunyai tanggungjawab moral dan undang-undang untuk menjaga dan melindungi tanah air mereka, Sabah dan Sarawak, serta memenuhi jangkaan yang sah daripada pengundi mereka.
Ini tanggungjawab dan jangkaan termasuk pemulihan hak-hak dan autonomi Sabah dan Sarawak, pulangan hasil minyak dan sumber-sumber dan membawa pembangunan.

Mereka perlu memastikan bahawa bagi setiap ringgit yang dibelanjakan untuk Malaya, ringgit bersamaan minimum dibelanjakan untuk Sabah dan Sarawak, dan bagi setiap kilometer jalan raya dibina di Malaya, kilometer lain dibina di Sabah dan Sarawak, dan kemudahan-kemudahan asas perlu dipertingkatkan dalam masa yang akan datang 5 tahun untuk membawa mereka setaraf dengan standard Malaya. Ini bersamaan minimum sudah konsesi besar untuk Malaya mempertimbangkan pembangunan berat sebelah sejak 50 tahun lepas dan RM35 bilion hasil minyak yang diambil dari Sarawak dan satu lagi RM18 bilion diambil dari Sabah setiap tahun.


Pilihan yang lebih baik untuk Ahli Parlimen dari Sabah dan Sarawak adalah untuk meninggalkan BN dan menjadi bersatu sebagai satu gabungan Borneo dan untuk menjalin kerjasama tulen dengan rakan-rakan mereka dari Tanah Melayu untuk membentuk kerajaan persekutuan Malaysia dan tidak boleh ditentukan oleh Umno atau rakan-rakan Melayu mereka.

Tidak ada alternatif yang lebih baik kepada UNITED BORNEO ALLIANCE untuk melindungi hak, autonomi dan masa depan Syarikat Borneo. Kemudian, semangat sebenar pembentukan Malaysia akan dihormati dan niat pengasas Malaysia dipenuhi.
SOSIAL :DUNIA HAMPIR KIAMAT, ORANG UTAN DILACUR
DUNIA HAMPIR KIAMAT, ORANG UTAN DILACUR Print E-mail
Written by Admin   
Monday, 17 June 2013 08:47


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 PONY merupakan seekor Orang Utan betina yang telah dijumpai di perkampungan pelacur di Kepulauan Borneo, Indonesia. Ketika dijumpai, seluruh tubuh Pony telah dicukur dan terdapat kesan gigitan nyamuk yang banyak pada badannya.

Pony telah ditangkap dan dicukur bagi membuatkan ia lebih cantik dan dilanggan oleh lelaki yang mengunjungi perkampungan tersebut.
Apabila lelaki mendekatinya, Pony akan membelakangkan pelanggannya dan membuat aksi seolah-olah sedang melakukan seks. Pony dipercayai telah ditangkap sejak kecik dan telah dilacurkan oleh seorang yang dikenali sebagai Madam.

Ketika pihak Orangutan Survival Foundation mendapat tahu akan perkara ini, penduduk kampung berkenaan telah menghalang daripada Pony diselamatkan kerana Pony merupakan salah satu sumber pendapatan penduduk kampung tersebut.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Selama setahun pihak Orangutan Survival Foundation cuba untuk menyelamatkan Pony tetapi gagal kerana setiap kali pihaknya datang ke kampung tersebut, Madam dan penduduk kampung tersebut akan bersedia dengan sumpit beracun dan mengugut untuk menyerang sesiapa sahaja yang mendekati Pony.

Tidak berputus asa, pihak Orangutan Survival Foundation berjaya mengumpul dana dan membawa 35 anggota polis yang lengkap bersenjatakan AK-47 dan memaksa pihak Madam


 

(function() { var d = document, w = window; w

WING'S HUKUM KARMA { OFFICIAL VIDEO } KHAS BUAT ATOK 96..