KELUAR PARTI -BIARKAN

Golongan ‘opportunity’ disaran keluar parti - Tian

Friday, 12 February 2010 4:45 PM Oleh Mat Zahari Ali

KUALA LUMPUR : Mereka yang tidak mempunyai jati diri dalam memperjuangkan agenda parti serta menjadi kumpulan yang hanya mahu mengambil kesempatan (opportunity) untuk kepentingan peribadi disaran untuk memikirkan semula pendirian mereka atau keluar dari parti.

Pengarah Strategik PKR, Tian Chua berkata kumpulan 'pengambil kesempatan' yang hanya mahu menumpang tuah Anwar seharusnya mengambil pendirian sekarang.

"Mereka sewajarnya membuat tindakan keluar parti dari sekarang atau memperbetulkan semula niat mereka untuk berjuang bersama parti.

"PKR bersama Pakatan Rakyat (PR) sedang menuju hala tuju politik baru yang berteraskan integriti serta keadilan yang bersifat sejagat dan bukan parti untuk mengumpul kekayaan dan pangkat sebagaimana BN.

Kenyataan beliau dibuat ekoran tindakan Ahli parlimen Bayan Baru, Datuk Zahrain Mohd Hashim mengumumkan keluar dari PKR berkuatkuasa serta merta dan menjadi wakil rakyat bebas.

"Lebih baik beliau (Zahrain) bertindak demikian sekarang dari menjadi duri dalam daging kepada parti dimasa akan datang yang membuka ruang kepada Umno menyerang PR," kata beliau ketika dihubungi Era Pakatan.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Batu berkata PKR merupakan perjuangan parti yang terdiri dari semua kaum yang membelakangkan isu-isu perkauman.

"Kita sedar ramai yang menganggap bila menyertai PR akan dapat banyak projek atau berpeluang minta banyak projek tapi sebenarnya itu salah kerana PR mementingkan kemampuan melalui tender terbuka untuk semua.

"Dalam pemberian kontrak-kontrak siapa yang layak tanpa mengira parti dan kaum berpeluang mendapatkannya," jelas Tian.

Ditanya mengapa isu melompat parti berlaku dikalangan pemimpin PKR beliau berkata perti tersebut sedang mengalami proses pemutihan.

"Walaupun dalam politik usia 10 tahun PKR dalam arena politik masih dianggap muda namun rakyat pelbagai kaum telah yakin dengan PR sehingga Umno terpaksa menggunakan pelbagai cara untuk mengucar kacirkan parti-parti dalam PR.

"Begitu juga dengan konvensyen PR pada Disember tahun lalu membuktikan pakatan PR sedang melalui dimensi politik baru untuk menakluki putrajaya dalam pilihanraya umum ke-13 nanti.

"Perkembangan ini juga memaksa Umno/BN menggunakan pelbagai helah, sogokan, ugutan dan media mereka untuk memburuk-burukkan PR."kata beliau lagi

SELAMAT TINGGAL ZAHRAIN

PETALING JAYA, Feb 12 — Setelah dua minggu menafikan akan keluar Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ahli Parlimen Bayan Baru Datuk Zahrain Hashim mengumumkan pendiriannya meninggalkan parti itu dan akan berperanan sebagai wakil rakyat Bebas.

Ia diumumkan oleh bekas pengerusi PKR Pulau Pinang itu di sini hari ini.

Beliau merupakan Ahli Parlimen PKR pertama berbuat demikian.
1.MASUK TAHUN 2004-LAMA SELEPAS REFORMASI

2. BAYAN BARU PUN JARANG-JARANG TURUN

3. SELAMAT TINGGAL

SAIFUL JUGA PERNAH UGUT BUNUH??????

Saiful Juga Pernah Mengugut Bunuh!

1039 Views

Dari blog: "pulakdah" dikirim ke email.


(Klik imej utk lebih jelas)

Ini adalah mesej 'UGUTAN BUNUH' kepada Saiful Bukhari yang serius menurut si Saiful. Mungkin Saiful juga terlupa bahawa dia pernah mengugut seorang blogger kerana telah meletakkan gambar adik beliau di akaun Friendsternya.

Oh ya! masa ini facebook belum popular..
Kepada Saiful Bukhari...ingatkah lagi mesej ini..
Ia bertarikh 7/12/2008..


(Klik imej utk lebih jelas)

Kepada yang ingin tahu kisah sebenar mengapa Saiful Bukhari mengUGUT BUNUH dengan MEMECAHKAN KEPALA blogger ini..


Baca kronologi di bawah:

I just shocked, when i opened my message in friendster account, today, "a killing note" appear in my message from my friendster's friends, saiful bukhari (perhaps, u know him?? , he accused anwar sodomized his butt), in the killing note, he warned me that he will "broke" my head if i'm not remove his sister pic... oh my god!! are u serious saiful??

this is the message he sent to me :

actually, i just put her sister pic at my friendster default ..well, i have no intention to do anything, i just admire his sister, thats all, she's really pretty on my eyes..

same like i put maya karin picture, all, my girl..friends.picture. in my friendster's album... so you should not worry saiful, believe me, i've no intention at all to disturb you and ur sister.... just my hobby to be different than others.. :-)... i'm sorry ok..

this is the chronology of my dialogue with him.
I reply that message:

He reply my message to print his message, i dont know is it dia faham, beza print screen and print..so, i pun decide untuk print screen his message and spread into internet, blog and forum..bukannya untuk memalukannya, tetapi supaya, saiful, yang mungkin mempunyai "bayang belakang tabir", tidak meneruskan niatnya to broke my head.. let people know, if something happen to me, saiful is the only one, who should involve in that...


then, i think dia tahu, message ugutannya telah disiarkan di beberapa laman web seperti tranungkite , cari forum, ainisazreen n bermacam2 lagi, he sent this message to me..well i consider, everything just silap faham sahaja.. and this is my fault :-), who start first..i really want to said sorry to saiful..n this is my last message.I just shock, someone who should be "slow" and "lembik", are very garang dan kasar tutur bahasa di message pertamanya.. I just think again, isk, kalau garang dan kasar macam ni, boleh ke DSAI liwat..??

LIHAT SINI

Jadi bagaimana??
Perlukah Saiful Bukhari dibuat laporan Polis untuk mendakwanya atas tuduhan ugutan bunuh?!

(function() { var d = document, w = window; w

Hannah Yeoh: Nak Melanjutkan Masa Mensyuarat Kerajaan Ini Pun Takut, Ker...