SITI AISHAH "SERIKANDI" - PENASIHAT RAMAI TAPI RAKYAT TAK SIHATKerajaan hipokrit kononnya berjiwa rakyat tapi rakyat terus tertekan dalam keadaan menteri kabinet yang besar jumlahnya.
SHOW LESS

Anwar Ibrahim: Sidang Media Mengenai "Khemah Besar" Untuk Parti-Parti Pe...25/01/2022 Program AIC "Temu Anwar" Di Port Dickson #PRNJohor #KhemahBesar

KHEMAH BESAR TOK CAI HANGPA

 


PRN Johor : PAS sedia bekerja dengan Amanah tapi tanpa DAP; pemimpin Bersatu sokong kerjasama PN-pembangkang


Naib Presiden PAS Idris Ahmad berkata, Amanah perlu meninggalkan DAP terlebih dahulu jika ingin bekerjasama dengan PAS pada PRN Johor.

BATU CAVES: PAS boleh bekerjasama dengan parti dalam Pakatan Harapan (PH) untuk menghadapi pilihan raya negeri (PRN) Johor tetapi memberi syarat Amanah perlu meninggalkan DAP terlebih dahulu, kata Naib Presiden PAS, Idris Ahmad.

“Kita boleh dengan Amanah tapi dengan syarat dia tinggalkan DAP,” katanya ringkas ketika ditanya mengenai cadangan seorang bekas ahli jawatankuasa Amanah, Mazlan Aliman supaya kerjasama blok pembangkang diperluaskan kepada parti dalam Perikatan Nasional (PN) jika mahu menundukkan Umno dan Barisan Nasional (BN) dalam PRN negeri itu.

Mazlan berkata, PH perlu memikirkan kerjasama lebih luas berbanding hanya melihat kepada parti pembangkang seperti Pejuang, Warisan dan MUDA

Katanya, jika PH yang dianggotai PKR, Amanah, DAP dan UPKO kekal berada pada status quo ketika PRN Johor seperti di Melaka dan Sarawak, ia ibarat “serah tengkuk” kepada BN.

Sementara itu, Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Bersatu, Muhammad Faiz Naaman secara peribadi menyokong kerjasama antara PN dengan blok pembangkang dalam menghadapi keangkuhan dan kegopohan Umno, BN dalam PRN Johor.

Beliau berkata, fokus seluruh rakyat khususnya para pengundi di Johor wajar disatukan bagi membenam “kluster mahkamah” serta pihak yang mendukung golongan itu dalam Umno.

“(Ia) mempersulitkan rakyat pada saat masalah penularan varian Omicron dan kegawatan ekonomi ini,” katanya

Dalam perkembangan lain, mengulas mengenai persediaan PAS membariskan senarai calon menjelang PRN berkenaan, Idris berkata, perkara itu akan didedahkan pada hari penamaan calon.

“Tunggu sehingga penamaan calon…dalam penamaan calon nanti awak tengok calonnya siapa. Saya bertanding sana ke atau macam mana,” katanya selepas merasmikan Program Agropreneur Asnaf di Darul Kifayah di sini.

Pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14), hanya seorang wakil PAS Johor memenangi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) di Johor, iaitu Najib Lep di DUN Bukit Pasir.


KAH..KAH...KAH....WOIIII DOYAN MANDI MALAM...KAH...KAH


Shouqi Taupoi


 HAhaHa......

Dia Buat Pula Dahhhh ..Habis Tu Kat Tempat-tempat Lain macam mana Pula Oiiiiii...

 PAS KATA NAK JOIN- JANGAN TINGGAL DEDALU....

 

Barisan Nasional akan bertanding solo di PRN Johor.

Ketua perhubungan UMNO Negeri Johor Dato Haji Hasni Mohammad telah menyatakan pendirian UMNO dan Barisan Nasional Johor untuk bertanding secara solo di PRN Johor kali ini.

 

May be an image of 3 people and text that says 'BARISAN NASIONAL BERTANDING SOLO hua23,202221:10MIT PRN Johor: BN cadang tanding solo Hasni "SEBAGAI PARTI DI PERINGKAT NEGERI KITA TELAH PUN MENCADANGKAN UNTUK BERGERAK SECARA SOLO IAITU BN SECARA BERSENDIRIAN, KITA AKAN BERTANDING DI SEMUA 56 KERUSI.' astro AWAN tertakluk part diperingkatpusat DATUK HASNI MOHAMMAD Pengerusi BN Johor'

CERAMAH ONLINE - ADALAH MAKLUMAT SAMPAI KE AKAR UMB DAN ORANG KAMPUNG ?


 

KAYU GETAH PUN NAK BALAIH CUKAI....APA PUNYA TERUK


story-image
mk-logo
BERITA
Kelantan kutip cukai kayu getah mulai 1 Mac
N Faizal Ghazali
Diterbitkan:  Jan 12, 2022 2:12 PM
Dikemaskini: 3:56 PMAD

Kelantan memperkenalkan kutipan cukai kayu getah dan tanah berimilik berkuat kuasa pada 1 Mac depan.

Perkara itu disahkan Pengarah Jabatan Perhutanan Negeri Kelantan Abdul Khalim Abu Samah ketika dihubungi Malaysiakini, hari ini.

Menurutnya, Kelantan menjadi antara negeri yang terlewat memperkenalkan cukai tersebut berbanding negeri-negeri lain.

"Sebelum ini kita sudah bentangkan cadangan pelaksanaan cukai kayu getah kepada jawatankuasa perhutanan negeri tetapi ia ditangguhkan.

"Berbanding dengan negeri-negeri lain Kelantan agak terlewat memperkenalkan cukai ini," katanya.

Mesyuarat jawatankuasa kecil perhutanan Kelantan pada 25 Oktober tahun lalu meluluskan cadangan pelaksanaan pembayaran cukai kayu getah dan tanah berimilik berkuat kuasa 1 Mac depan.

Pelaksanaan kutipan cukai itu dibuat mengikut porsedur pengeluaran lesen pemindah tertakluk kepada syarat-syarat yang ditetapkan Jabatan Perhutanan Negeri Kelantan.

Difahamkan susulan pelaksanaan kutipan cukai berkenaan, semua aktiviti pengeluaran kayu getah dari mana-mana tanah milik perlu dilesenkan dan cukai hanya akan dikenakan bagi mana-mana tanah milik dengan keluasan tertentu.

Sebagai rekod cukai kayu getah dikenakan terhadap kayu-kayu daripada penebangan pokok getah bagi tujuan industri termasuk dieksport.