LIHAT BETAPA PAS MEMPERMAINKAN AGAMA DEMI KEPENTINGAN POLITIK


 

PN BUAT FITNAH APA HARI INI


 

MEMANG WUJUD SEBAHAGIAN KECIL KAKITANGAN AWAM YANG MENGHADAPI MASAALAH DISIPLIN.


 

Sekitar 5-10%  kakitangan awam yang menghadapi masaalah disiplin ..sama ada menghadapi masaalah kesihatan, sakit atau sakit mantel.

Pada keseluruhannya , kenaikan 15% adalah untuk semua kakitangan lain yang tidak punya masaalah dalam pekerjaan.

LIHAT...MEREKA INI TAK PEDULI PUN GAJI KAKITANGAN AWAM


 

FUHHHH.... HEBAT

 

Harakatdaily


Pemilik Darsa anggap ayam goreng dua ketul RM17 tidak mahal.


“Target market kami, mereka yang suka harga barang naik,” ujarnya lagi.
MENGUNDI ADALAH SATU TANGGUNGJAWAB

 

ISLAH
Mengundi bukan sekadar suatu amalan, tetapi satu tanggungjawab penting bagi umat Islam dalam membentuk pemerintahan yang berintegriti. Jika kepimpinan yang dipilih tidak cermat, implikasinya boleh merugikan masyarakat dan negara secara keseluruhan.


 Menurut Unit Khutbah Bahagian Pengurusan Masjid Jabatan Agama Islam Selangor yang bertajuk "Tanggungjawab Mengundi dalam Proses Pilihan Raya", adalah penting bagi umat Islam untuk melaksanakan sistem perundangan yang adil dan permuafakatan yang menjamin kemakmuran bersama bagi rakyat dan negara. Mengambil bahagian dalam pilihan raya adalah langkah awal yang penting dalam memenuhi tanggungjawab ini.MELANCARKAN STRATEGI MEMBANTERAS RASUAH.

 


Memulakan Majlis Peluncuran Strategi Pembanterasan Rasuah (NACS) 2024 dengan memetik tokoh ekonomi Sweden Gunnar Myrdal yang pada tahun sekitar tahun 60an menulis sebuah buku yang mengkaji tahap pembangunan dan kemiskinan negara-negara di rantau Asia. Karyanya itu ternyata menggemparkan dan menimbulkan sedikit pertentangan terutama di kalangan elit penguasa di rantau Asia. Gunnar menulis betapa masalah kebejatan dan kecurangan di kalangan pimpinan akhirnya akan memberikan kesan yang besar kepada aspek pembangunan negara tatkala ia menghambat kemajuan selain memiskinkan rakyat dan negara. 


Menghimbau sejarah negara, mantan Perdana Menteri Tun Abdul Razak merumuskan tiga masalah besar negara saat itu yakni, ‘communism’, ‘communalism’ (sikap dan perlawanan kerana kaum) dan ‘corruption’. Lantaran ia mesti mengingatkan kepada penguasa terutama kepada kelompok yang baru menjabat kuasa agar tidak lupa kepada perjuangan terdahulu dan jangan mula bergelumang dengan masalah rasuah. 


Justeru, menyentuh soal NACS, seberapa banyak rencana mahupun strategi yang diusulkan hanya sia-sia rasuah terus membengkak, dan sekiranya kita tidak ada strategi legislatif yang kuat selain tekad politik (‘political conviction’) yang jelas yang tidak berkompromi kepada rasuah. Jadi kita memerlukan kekuatan semua dengan keluarga Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) sebagai tonggak. Harus saya nyatakan juga di sini bahawa saya punya keyakinan kepada pasukan Tan Sri Azam Baki untuk kekal di landasan ini untuk terus secara agresif membanteras rasuah. 


Negara tidak boleh diselamatkan dan nasib rakyat tidak mampu kita bela sekiranya hak untuk memunggah kekayaan dibiarkan merebak dan menular. Keikhlasan dan sikap teguh memegang amanah mesti memandu tekad kita dalam meletakkan negara di landasan dan jalur perubahan. 


#MalaysiaMADANIBARU BUKA TAPI DAH. BERSIKAP RASIS...


Rina Ariana


 Dah la baru bukak mniaga lpas tu nak rasis..ko ingat ni negeri walaun ka..datang negeri orang buat rasis..

Karang makan sndri ayam tu..dasar walaun gannu๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚MENYAMBUT KETIBAAN MENTERI ARAB SAUDI . Semalam saya telah menerima kunjungan hormat daripada TYT Dr. Majid Al-Kassabi, Menteri Perdagangan & Pengerusi Pusat Daya Saing Negara, Kerajaan Arab Saudi serta delegasi seraya diapit oleh YB Senator Tengku Datuk Seri Utama Zafrul bin Tengku Abdul Aziz; Menteri Pelaburan, Perdagangan dan Industri.Arab Saudi adalah rakan dagangan Malaysia yang paling penting di Asia Barat. Lawatan itu tepat pada masanya dalam mengekalkan momentum hubungan dua hala yang kukuh dan unik melalui kerjasama pragmatik dalam semua bidang, terutamanya dalam perdagangan dan pelaburan. 


Dalam pertemuan ini, kami bersetuju bahawa adalah penting bagi kedua-dua negara mengukuhkan hubungan dan kerjasama dalam meningkatkan perdagangan dua hala serta mengembangkan peluang pelaburan. Ini termasuk meningkatkan kerjasama dalam sektor-sektor baharu seperti perkhidmatan, teknologi dan inovasi. 


#MalaysiaMADANI[panas] ABAHCOW SAKIT KEPALA KEPUTUSAN TERKINI DARI MAHKAMAH! JANA WIBAWA!

[gempak] BERITA BURUK BUAT ABAHCOW! HOTEL SUNGAI BULOH SEMAKIN HAMPIR!

[TERKINI] Seorang lagi suspek kes simbah asid Faisal Halim ditahanSeorang lagi individu ditahan dipercayai mempunyai kaitan melibatkan kes simbah asid terhadap pemain bola sepak kebangsaan, Faisal Halim di sebuah pasar raya dekat Kota Damansara, Ahad lalu.PMX RESPOND DENGAN MP MACHANG SEAKAN MAHU MEMBANTAH KENAIKAN GAJI!

SEBAB MUSABAB KENAPA TAK MASUK KEDAI
 Orang cina tak ramai masuk makan kedai melayu bukan kerana sentimen kaum, tetapi kerana selera makan. Makanan yang disediakan di kedai kedai melayu tidak banyak yang memenuhi citarasa masyarakat bukan melayu.


Adapun orang melayu tidak masuk makan kedai cina lebih kepada faktor meragui kesucian (halal) makanan yang disediakan.    Adapun masakan mereka boleh memenuhi citarasa berbagai kaum.


Namun begitu, adalah tidak dinafikan sentimen kaum sedikit sebanyak ada  mempengaruhi isu masuk atau tidak masuk makan di kedai penjualnya berbangsa lain.LAIN KALI CARI LAH ADMIN YANG BIJAK SIKIT BILA NAK MENULIS.

 


Zainuddin Omar

Kalau mahu menjalankan perniagaan besar carilah admin yang pandai berbahasa melayu ‘type M’. Ahaks.


Kalau mahu jadi jutawan perlu ambil SPM dan perlu ada ilmu.

Kalau mahu menjalankan perniagaan besar carilah admin yang pandai berbahasa melayu ‘type M’. Ahaks.LAAA RESTORAN LEBAI RUPANYA..

 


Hahaha... Restoran ๐—น๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ถ rupanya. Patutlah mahal dan lepas tu ๐˜€๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐˜‚๐—บ ๐—น๐—ฎ๐—ถ๐—ป. Dasar lebai. Guane boh?
 

Raja Gelap II 


.


๐—ฆ๐—”๐—ฌ๐—” ๐—ก๐—œ ๐— ๐—จ๐——๐—”๐—›, ๐—–๐—”๐—ž๐—”๐—ฃ ๐—˜๐—Ÿ๐—ข๐—ž-๐—˜๐—Ÿ๐—ข๐—ž ๐—ฆ๐—˜๐—Ÿ๐—˜๐—ฆ๐—”๐—œ ๐—ฆ๐—˜๐— ๐—จ๐—”, ๐—ฃ๐— ๐—ซ "๐—–๐—จ๐—œ๐—ง" ๐—ฆ๐—”๐—ก๐—จ๐—ฆ๐—œ : 2500 ๐™†๐™€๐™‡๐™๐˜ผ๐™๐™‚๐˜ผ ๐™ˆ๐™„๐™Ž๐™†๐™„๐™‰ ๐™๐™€๐™‚๐˜ผ๐™ ๐˜ฟ๐™„ ๐™†๐™€๐˜ฟ๐˜ผ๐™ƒ ๐˜ผ๐™†๐˜ผ๐™‰ ๐˜ฟ๐™„๐˜ฝ๐˜ผ๐™‰๐™๐™ ๐™†๐™€๐™‡๐™๐˜ผ๐™ ๐˜ฟ๐˜ผ๐™๐™„ ๐™†๐™€๐™ˆ๐™„๐™Ž๐™„๐™†๐™„๐™‰๐˜ผ๐™‰
1) PMX ni mudah, org bersopan dengan beliau, dibalas dgn budi bahasa dan PMX dikenali sebagai seorg yg ramah-tamah dengan Rakyat, rakan mahu pun lawan politik. Siapa yg pernah bersalam dan disapa PMX akan faham. Beliau seorg yg ๐—ง๐—œ๐——๐—”๐—ž ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฎ๐—ต ๐—ธ๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—ธ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ด๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ฟ๐—ต๐—ฎ๐—ฒ๐—ป. ๐—ฃ๐— ๐—ซ ๐—ง๐—œ๐——๐—”๐—ž ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ท๐˜‚๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด antara VIP dgn rakyat. 


2) ๐—ง๐˜‚๐—ป ๐— ๐˜‚๐˜€๐—ฎ ๐—›๐—ถ๐˜๐—ฎ๐—บ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฎ๐—ต ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฎ๐˜๐—ฎ ๐—ฃ๐— ๐—ซ ๐—น๐—ฎ๐˜†๐—ฎ๐—ธ sebagai seorg Perdana Menteri dan pemimpin negara kerana begitu mudah mendekati Rakyat Marhaen. PMX sebati bergaul dgn Rakyat bawahan. Beliau adalah seorang "๐—ฝ๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ถ๐—ป ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜‚๐—บ๐—ฏ๐—ถ", kata Tun Musa.


3) Cuma jangan dok hina, herdik, maki hamun dan fitnah. PMX tidak ada masalah jika kritikan tertumpu kpd polisi dan menegur, beri idea utk perbaiki. Itu sikap PMX sejak mula-mula menjadi menteri di tahun 80an lagi. Politik, politik lah, usaha membantu Rakyat mesti dilaksanakan tanpa sentimen politik.


4) Di Kedah, sekurang-kurangnya ๐—ฃ๐— ๐—ซ ๐— ๐—˜๐— ๐—จ๐—๐—œ ๐—ก๐˜‚๐—– ๐—•๐˜‚๐˜๐˜ ๐—›๐˜‚๐—ฟ๐˜ ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐˜€ ๐˜‚๐˜€๐—ฎ๐—ต๐—ฎ ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ฎ๐˜‚. ๐—•๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ฝ๐˜‚๐—ท๐—ถ ๐—ฑ๐—ด๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—ป "๐—ž๐—˜๐—ฃ๐—”๐—Ÿ๐—” ๐—•๐—”๐—ฃ๐—”๐—ž ๐—›๐—”๐—ก๐—š...!!" Jauh sekali PMX nak buat begitu. Pujian PMX adalah kerana menghargai NuC Butt dan pasukan Exco yg menyambut baik PMX, Menteri-menteri dan rombongan ke Kedah. 


5) ๐—›๐—ผ๐˜€๐—ฝ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐˜† ๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ต ๐—ก๐˜‚๐—– ๐—ฑ๐—ถ๐—ฎ๐—ธ๐˜‚๐—ถ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ๐—ถ๐—ธ๐˜๐—ถ๐—ฟ๐—ฎ๐—ณ ๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ต ๐—ฃ๐— ๐—ซ. ๐— ๐—ฎ๐—ธ๐˜€๐˜‚๐—ฑ๐—ป๐˜†๐—ฎ ๐—ง๐—œ๐—”๐——๐—” ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ถ ๐—ฑ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ ๐˜€๐—ฎ๐—ป๐˜‚๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐—ฃ๐— ๐—ซ. Demikian karomah insaniah seorg Perdana Menteri yg MALANGNYA tetap tidak boleh diterima oleh ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜๐—ผ๐—ธ, ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ด๐—ผ๐—ป, ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜‚๐—ป & ๐˜‚๐—ป๐˜๐—ถ๐˜ ๐—ž๐—›๐—”๐—ช๐—”๐—ฅ๐—œ๐— ๐—ช๐—”๐—ฅ๐—š๐—”๐—ก๐—˜๐—š๐—”๐—ฅ๐—” ๐—ง๐—”๐—ž ๐—•๐—˜๐—ฅ๐—š๐—จ๐—ก๐—”.


6) JIKA anda perhatikan betul-betul, lawatan demi lawatan, tumpuan PMX membantu negeri-negeri MISKIN dikuasai PA$ menyebabkan ๐˜€๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—ฝ ๐— ๐—•-๐— ๐—• ๐—ฃ๐—”$ ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐˜๐—ฎ๐—บ๐—ฎ ๐—ž๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ง๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ฎ๐—ป๐˜‚ "๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—ฏ๐—ฎ๐—ต". Akhirnya turut diikuti oleh NuC Butt. Mereka kelihatan semakin "bijak" menjaga protokol, adab dan semangat Federalisma. Ini sebenarnya bukan setakat ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ถ๐—บ๐—ฒ๐—ท ๐— ๐—•-๐— ๐—• ๐—ฃ๐—”$ ๐—ถ๐—ป๐—ถ ๐˜๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ฝ๐—ถ ๐—ท๐˜‚๐—ด๐—ฎ ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ ๐—ธ๐—ฒ๐˜‚๐—ป๐˜๐˜‚๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐˜‚๐—ฎ๐˜ ๐—ฟ๐—ฎ๐—ธ๐˜†๐—ฎ๐˜ ๐—ฑ๐—ถ ๐—ป๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฎ kerana memudahkan proses kerjasama dgn agensi-agensi Persekutuan apabila melihat mereka mesra dengan PMX. Kini sudah tidak kedengaran lagi Atok SAKA jadi penasihat SG4.


7) Hal adab dan protokol menyantuni PMX ini pernah saya sebut dulu sewaktu PRN 6 Negeri, agensi pusat tidak akan selesa bekerjasama ๐—๐—œ๐—ž๐—” ๐—บ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ต๐—ฎ๐˜ ๐— ๐—• ๐—ป๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ ๐—ฃ๐—˜๐— ๐—•๐—”๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ก๐—š ๐—ฎ๐˜€๐˜†๐—ถ๐—ธ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐˜‚๐˜๐˜‚๐—ธ "๐—ฏ๐—ผ๐˜€๐˜€" ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ถ ๐—ฃ๐˜‚๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ท๐—ฎ๐˜†๐—ฎ. Ramai antara kita termasuk saya skeptikal dgn NuC tapi kita bagi lah dia "๐—•๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ณ๐—ถ๐˜ ๐—ผ๐—ณ ๐—ง๐—ต๐—ฒ ๐——๐—ผ๐˜‚๐—ฏ๐˜" ๐˜‚๐˜๐—ธ ๐—บ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐—ธ๐˜๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐—ป๐˜†๐—ฎ. Sekali sekali kita "TROLL". Kalau dia maki semula PMX, takkan kita tak boleh balun dia balik dak?


8.) PMX telah beri komitmen bukan setakat meluluskan permintaan Kerajaan Negeri Kedah ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜†๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐Ÿญ๐Ÿฑ๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐—น๐—ผ๐˜ ๐—ฟ๐˜‚๐—บ๐—ฎ๐—ต ๐—ฏ๐—ฎ๐—ด๐—ถ ๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด-๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—บ๐—ถ๐˜€๐—ธ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ ๐—ž๐—ฒ๐—ฑ๐—ฎ๐—ต, ๐—บ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ž๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฃ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฒ๐—ธ๐˜‚๐˜๐˜‚๐—ฎ๐—ป ๐—•๐—˜๐—ฅ๐—ฆ๐—˜๐—ง๐—จ๐—๐—จ ๐— ๐—˜๐—ก๐—”๐—ก๐—š๐—š๐—จ๐—ก๐—š ๐—ž๐—ข๐—ฆ ๐—œ๐—ก๐—™๐—ฅ๐—”๐—ฆ๐—ง๐—ฅ๐—จ๐—ž๐—ง๐—จ๐—ฅ seperti longkang, parit, jambatan, jalan, platform tapak lot dan sebagainya. Pastilah ini memberikan ๐—™๐—”๐—˜๐——๐—”๐—› ๐—ฏ๐˜‚๐—ฎ๐˜ ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜‚๐—ป & ๐˜‚๐—ป๐˜๐—ถ๐˜ ๐—ž๐—›๐—”๐—ช๐—”๐—ฅ๐—œ๐— yg ramai.


9) ๐—ง๐—œ๐——๐—”๐—ž ๐—–๐—จ๐—ž๐—จ๐—ฃ dengan itu, PMX juga committed meminta senarai dan perincian maklumat ๐Ÿฎ๐Ÿฑ๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐—ธ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐—น๐—ฎ ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐˜‚๐—ฎ๐—ฟ๐—ด๐—ฎ ๐— ๐—œ๐—ฆ๐—ž๐—œ๐—ก ๐—ง๐—˜๐—š๐—”๐—ฅ utk dibantu keluar dari garis kemiskinan ๐—ฑ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ ๐—ง๐—˜๐— ๐—ฃ๐—ข๐—› ๐Ÿฎ ๐—ฏ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ป. Tekad PMX ialah TIDAK mahu Rakyat Kedah ketinggalan berbanding bantuan yg Kerajaan Persekutuan berikan kepada Kelantan, Perlis dan Terengganu.


10) Meskipun tahu dan sedar beliau sentiasa dimaki hamun, dicerca, dihina dan difitnah secara melampau di SocMed, PMX kata beliau masih bersabar dan mahu laksanakan tugas sebagai Perdana Menteri Malaysia serta membantu semua Rakyat tanpa mengira sokongan politik masing-masing.


11) ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—œ๐— ๐—” ๐—ž๐—”๐—ฆ๐—œ๐—› ๐—ฃ๐— ๐—ซ, hanya Allah yg mampu membalas budi baik PMX ๐˜€๐—ฒ๐—บ๐—ผ๐—ด๐—ฎ ๐˜€๐—ถ๐—ต๐—ฎ๐˜ ๐˜€๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—น๐˜‚, ๐—ฑ๐—ถ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ธ๐—ฒ๐—ฎ'๐—ณ๐—ถ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ป, ๐˜€๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฏ๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐—ต ๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—Ÿ๐—œ๐—ก๐——๐—จ๐—ก๐—š๐—”๐—ก, ๐—ฅ๐—”๐—›๐— ๐—”๐—ง ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ž๐—”๐—ฆ๐—œ๐—› ๐—ฆ๐—”๐—ฌ๐—”๐—ก๐—š ๐—”๐—Ÿ๐—Ÿ๐—”๐—›. Tunggu setahun dua lagi, saya yakin sebelum PRU16 ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ผ๐—ป๐—ด-๐—ฏ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ผ๐—ป๐—ด ๐—ฃ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐˜‚๐—ป๐—ฑ๐—ถ ๐— ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜†๐˜‚ ๐—”๐—ง๐—”๐—ฆ ๐—ฃ๐—”๐—š๐—”๐—ฅ ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ผ๐—ธ๐—ผ๐—ป๐—ด ๐—ฃ๐— ๐—ซ dan Kerajaan MADANI. Kelihatannya PMX tidak memikirkannya sangat, sebaliknya "๐—๐—”๐—Ÿ๐—”๐—ก ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—จ๐—ฆ" kerana beliau tahu, buat dulu kerja baik dengan ikhlas, "๐—ฐ๐—ผ๐—บ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐—ฒ ๐—ฐ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐˜€ ๐—น๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ". Itu semua dalam ilmu Allah. 


Siapa yg faham, fahamlah.


- Zus Din 

06052024MICROSOFT BUAT DOKEMENTARI KHAS PUJI PMX.


 

KATA MUNAFIK ...KANG MARAH


 

WOII LEBAI...5 HARI DULU MANA YANG NAK BUAT PERUBAHAN ? SEMBANG...


 

SAMPAI SANGGUP JADI FASIQ. TAK KAN TAK ADA ORANG TOLONG KEH.. KEH KEH


 Aik? Susah payah buat fitnah sampai ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ฎ ๐—ท๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ ๐—ณ๐—ฎ๐˜€๐—ถ๐—พ sebab berbuat ๐—พ๐—ฎ๐˜‡๐—ฎ๐—ณ, bila sudah macam ni tak ada ke pemimpin pujaan nak tolong?


Tapi sebelum tu, memang ada yang kata Salim ni ๐—ธ๐—ฎ๐—ณ๐—ถ๐—ฟ tapi sebab dia mengaku muslim dan ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฏ๐˜‚๐—ธ๐˜๐—ถ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฎ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜†๐—ฒ๐—ธ๐˜‚๐˜๐˜‚๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—”๐—น๐—น๐—ฎ๐—ต, salah untuk kita kata dia kafir. Berhati-hati dengan tuduhan kafir sebab kalau dia tak kafir, tuduhan tu ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐—ธ ๐—ธ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ ๐˜€๐—ถ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐˜‚๐—ฑ๐˜‚๐—ต.


Aku nak ulas bab ๐˜๐˜‚๐—ฎ๐—ป ๐—ฟ๐˜‚๐—บ๐—ฎ๐—ต ๐—ง๐˜†๐—ฝ๐—ฒ ๐—– tu je. Baru hari ni aku tahu puak tak bermaruah ni gelar kaum Cina sebagai ๐—ง๐˜†๐—ฝ๐—ฒ ๐—–. Ye la. ๐˜Š ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜Š๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข kot.


Tapi apa yang menarik, dia kata walaupun tuan rumah ni ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐˜€๐—ฎ ๐—–๐—ถ๐—ป๐—ฎ tapi ada ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜€ ๐—ถ๐—ต๐˜€๐—ฎ๐—ป. ๐˜—๐˜ข๐˜ณ๐˜ต yang ni aku rasa nak tergelak sangat.


Bukan apa. Selama ni puak rasis ni yang selalu kata orang Cina ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ถ ๐— ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜†๐˜‚, nak hapuskan Melayu dan nak rampas tanah Melayu. Kan?


Bak kata Sanusi, ๐™ฃ๐™š๐™œ๐™š๐™ง๐™ž ๐™ ๐™ž๐™ฉ๐™– ๐™ค๐™ง๐™–๐™ฃ๐™œ ๐™—๐™–๐™  ๐™–๐™ข๐™—๐™ž๐™  ๐™™๐™–๐™!


Tiba-tiba ni dia kata tuan rumah berbangsa Cina ni ada ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜€ ๐—ถ๐—ต๐˜€๐—ฎ๐—ป ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฎ ๐—ฝ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ธ? Hey Salim! Kan Cina nak hapuskan Melayu. Kenapa tuan rumah tu nak berihsan dekat ko pulak? Inilah pelaung dia nak kenakan orang Melayu. ๐— ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ถ๐—ป๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜‚ ๐—ธ๐—ผ ๐—ฏ๐˜‚๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐— ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜†๐˜‚.


Harap orang yang berakal boleh celik mata dan celik hati. Nampak tak jahatnya mereka memainkan fitnah dan menghasut ๐—ธ๐—ฒ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐˜‚๐—บ.


Sebenarnya bukan semua Cina jahat. Dan tak semua Melayu baik. Jahat baik individu itu adalah atas dirinya sendiri. ๐—•๐˜‚๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฏ ๐—ธ๐—ฒ๐˜๐˜‚๐—ฟ๐˜‚๐—ป๐—ฎ๐—ป.


Yang curi duit rakyat ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ผ๐—ป ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ถ๐˜ ๐˜๐˜‚ ๐—ฝ๐˜‚๐—ป ๐— ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜†๐˜‚. Jadi tak payahlah termakan hasutan kebencian kaum yang sebenarnya ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฎ๐—ธ๐˜€๐˜‚๐—ฑ ๐—ฝ๐—ผ๐—น๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ธ oleh mereka tu. Guane boh?


 

Raja Gelap II 


.KEPADA SESIAPA YANG TIDAK MAHU KENAIKAN GAJI.BORANG PENOLAKAN KENAIKAN GAJI sedang diedarkan. Kepada sesiapa yang tak mahu gajinya naik, sila isi borang ini dan kembalikan. Terima kasih.
.       Zunar Cartoonist Fan ClubKALAU MAK BADAK TENGOK NI..


Raja Mohd Shah Rim


 Bayangkan jika Ratu Naga tengok gambar ni.. gerenti dia mainkan isu bukan melayu pakai songkok dan tudung...

๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡
WALAUN DAN MACAI PN BODO TAK MAU MENYUMBANG KA??


Man Toba. 
PENGGIAT MEDIA SOSIAL PRO KERAJAAN PERPADUAN TURUN BERTEMPUR DI PRK KUALA KUBU BARU MINGGU INI


Pertubuhan Sekretariat Komunikasi Media Madani (SKOMM) mempunyai ramai pendukung dan aktivis media sosial samada di Tik Tok, Youtube, FB, Space X, blog dan lain-lain yang bukan sahaja secara sukarela bertempur di media sosial, bahkan sanggup turun ke medan pertempuran.


PRK Kuala Kubu Baru yang kini masuk minggu terakhir kempen adalah merupakan medan pertama bagi SKOMM sebaik ianya ditubuhkan untuk berada di lapangan membantu calon PH/kerajaan perpaduan iaitu Sdri Pang Sock Tao dari Dap.  


Di antara yang kami atur selain dari kempen2 dan merayu undi melalui live Tik Tok, kami juga akan beraksi di "flash mob' di beberapa lokasi yang akan ditetapkan, mengedar risalah kempen/flyers, ceramah kelompok/bergerak serta beberapa aktiviti lain yang boleh membantu memenangkan calon dari PH/kerajaan perpaduan.  Beberapa nama aktivis media sosial/influencer, youtubers/tik tokers pro kerajaan perpaduan akan turun mulai minggu ini hingga hari mengundi.


Mana2 aktivis media sosial yang ingin turut serta membantu tim SKOMM secara SUKARELA, anda boleh berhubung dengan saya atau tinggalkan no whatsapp anda di ruangan komen di bawah.  


Semoga kemenangan milik kita.  Undilah calon No. 2 dari Pakatan Harapan !!


WFAUZDIN NSTYPE C
Menyedihkan dan memalukan. Tengok komen, yang disentuh soal harga. Tapi jawapan tiba-tiba salahkan kaum lain. Ini ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ต๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ธ ๐—ฝ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ฎ๐—ป. Dah macam pelanggan tu tak reti baca.


Jawapan dia dah elok. Tapi kenapa nak sentuh kaum lain? Tanpa bukti pulak tu. Kalau betul pun berlaku, tak perlu pun nyatakan sebab jawapan begini ๐—ด๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ธ ๐—ฏ๐—ถ๐˜€๐—ป๐—ฒ๐˜€ ๐—ป๐—ถ ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ณ๐—ฒ๐˜€๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น.


Sebelum ni orang kita bila berniaga melingkup, letak kesalahan kepada sihir. ๐—ž๐—ฒ๐—ป๐—ฎ ๐—ฏ๐˜‚๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ป ๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด. Tapi tak reti lihat cermin tengok kesilapan sendiri. Sekarang ni ๐—ท๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ ๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ salahkan kaum lain pula.


Aku pun tak pernah dengar ๐——๐—ฎ๐—ฟ๐˜€๐—ฎ ๐—™๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ ๐—–๐—ต๐—ถ๐—ฐ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ni. Tah macamana ๐˜ฐ๐˜ธ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ณ boleh perasan orang nak dengki bisnes dia sedangkan bisnes dia baru tunas. Dah tu ๐˜€๐˜‚๐—ฎ๐—บ ๐˜€๐˜‚๐—ฎ๐—บ ๐—ธ๐˜‚๐—ธ๐˜‚. Kalau sendiri tak pandai menari, tak payah salahkan papan jongkang jongket.


So restoran ni memang aku ๐˜๐—ฎ๐—ธ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ท๐—ฒ๐—ท๐—ฎ๐—ธ. Sebab sikap buruk ๐˜ฐ๐˜ธ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ณ yang menghasut kebencian dan langsung tak profesional. Bagus dia jual nasi lemak tepi jalan je. Tak payah cita-cita besar kalau ๐˜ข๐˜ต๐˜ต๐˜ช๐˜ต๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐—ต๐˜‚๐—ฑ๐˜‚๐—ต. Guane boh?


 

Raja Gelap II 


.