TAKKAN PANDANG RENDAH HADI AWANG? WALAUN RAMAAI PATUT TUNTUT LA HADI AWANG JADI PM

 


Lantik haji hadi la jd ketua pembangkang...Takkan tak pandai orang tua tu ja

di ketua..pandai depan walaun jer ker..




ANWAR TIBA DI ADIS ABABA

 


Sejurus tiba di Addis Ababa, saya dipandu sendiri oleh Perdana Menteri Dr Abiy Ahmed Ali ke Muzium Sains Ethiopia yang mempamerkan sejarah pembangunan sektor teknologi dan AI yang dipacu kerajaan pimpinan beliau. 














Alhamdulillah, saya dan delegasi teruja dengan mercu pembangunan yang dicapai Ethiopia, lantas menjadi antara  negara yang pesat membangun di Tanduk Afrika. 


Saya kemudian berkunjung ke Friendship Park yang turut menempatkan zoo dan arkib sejarah kenegaraan Ethiopia, selain menjadi pusat riadah dan rekreasi. 


Kemesraan yang ditonjolkan sangat dihargai tatkala kita berusaha untuk merapat serta meluaskan peluang serta potensi negara bersama Ethiopia. 


๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿค๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡น 


#MalaysiaMADANI 

#MADANIbekerja 

#RancakkanMADANI

#DiplomasiMADANI




WOIII...MASA JADI KERAJAAN TAK TERASA NAK SELESAIKAN KE BAB ROYALTI...KOMANG MU NIM.KIOK.

 


Cik Yannie


ya Allah, tak habis-habis menipu pasal Royalti.

walhal masa PAS jadi kerajaan, satu sen taknak beri royalti kepada Terengganu.




UPDATE: JUSTICE FOR WAN AHMAD FARIS







Alhamdulillah.

Sebentar tadi, kami menerima surat rasmi bertulis dari PDRM Bukit Aman.


Kes Faris kini telah diambil alih sepenuhnya oleh Bahagian Siasatan Khas / Jenayah Terancang (D9), Bukit Aman.

Ini salah satu permintaan utama keluarga. 

Dan ia dipenuhi akhirnya. Syukur Ya Rabb.


Setakat ini:

๐Ÿ”น 83 orang saksi telah diambil keterangan

๐Ÿ”น 37 sampel DNA telah diperoleh untuk tujuan padanan dengan barang kes, termasuk kain pelekat arwah.


Untuk kes yang telah 12 tahun tertangguh, perkembangan ini adalah sesuatu yang signifikan. 


Jika PDRM berjaya menyelesaikannya dan memberi keadilan kepada Allahyarham, tabik kami berikan. 


Walaupun kes ini sangat mencabar, tapi usaha dan komitmen yang diberikan harus dihargai. 


Terima kasih kepada Datuk Fazley dan pasukan D9 Bukit Aman. Mereka sangat profesional, prihatin, dan komited.


Terima kasih Tan Sri Peguam Negara yang sangat hands-on mengenai kes ini. Wartawan tanya pun dia sentiasa entertain. 


Moga Rakyat kembali percaya dan teguh dibelakang sistem keadilan negara. Mereka benteng terakhir kita. 


Al-Fatihah untuk Faris dan Zara, mangsa buli yang tidak mampu lagi bersuara. 


Salam hormat,

Liyana Marzuki


KEH KEH KEH

Alif Jamil



 Hahaha abam senarnya memang suka menyakat puak pemuja atoksaka nih. 




Lagi kuat depa meroyan , lagi kuat la abam troll sampai berbuih mulut depa kena sawan. 


Tapi abam ni jenis jarang reply komen sesiapa tambah² lagi komen dari set² sakatua nih. 


Cumanya pepagi ni ada satu komen dari walatoksaka ni buat abam jadi geli hati ๐Ÿ˜‚


Dia punya koyak sebab abam troll si Naimah nenek kesayangan dia tu sampai habis nenek moyang keturunan abam dimakinya. 


Kalu tentuan baca lenggok bahasa dia dalam komen tu nampak macam ganas sungguh. 


Tapi cuba tengok muka dia. 

Seriau abam. 


Abam nak maki pon jadi kesian. 

Ni muka org ke muka makhluk spesis apa nih ๐Ÿ˜‚


Memang spesis walatoksaka ni takdak hat elok langsung ka ? ๐Ÿ˜ฉ


SETAHU AKU ,ORANG SABAH TAK LA MAKAN UMPAN DENGAN ROTI GARDENIA. SABAH MAJU DARI KELANTAN TERENGGANU DAN KEDAH SERTA PERILIS..

 






Aku ulang kali baca benda ni. Tak tahulah ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐˜†๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ฎ ke saja borak-borak. Sebab tak nampak motif kenapa ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ni diterbitkan.


Yang boleh nampak, ia semacam cubaan menafikan yang kempen PN di Sabah ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ๐˜ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐˜๐—ฎ๐—ป dan ๐—ต๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ. PN ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐—น๐—ฎ๐—ธ๐˜‚.


Ini bukti PN sedang dalam ๐—ธ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐˜€๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป yang amat sekarang ini. Sampai terpaksa dia keluarkan ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ni untuk tenangkan walaun.


Aku percaya ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ni bukan untuk rakyat Sabah tapi untuk ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜‚๐—ป ๐—ฑ๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ป๐—ท๐˜‚๐—ป๐—ด yang semakin koyak hatinya melihat PN ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ถ๐—ฟ.


Maka tepatlah ramalan. Tak sampai PRU16, PN akan terkambus dalam ๐—ธ๐˜‚๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฎ ๐—ด๐—ฎ๐—น๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ฟ๐—ถ. Guane boh?


 

Raja Gelap II 


.

WOIII LEBAI QAZAF...KO BALIK JENGUK LOQ SETAQ LAGI BAGUIH LA...SEMAK SAMUN JALAN DENGAN RUMPUT TAK DIJAGA ELOK.




 ๐— ๐—ฎ๐—ป๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ฎ ๐—ป๐—ผ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—น biasanya akan berfikir, kemudian akan ๐˜๐—ฎ๐—ฝ๐—ถ๐˜€ dahulu idea yang mereka dapat sebelum buka mulut untuk bersuara.


Tapi ๐—น๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ถ lain. Sebab lebai ๐—ฏ๐˜‚๐—ธ๐—ฎ๐—ป manusia normal. Kadang-kadang nak kata ๐—ฏ๐˜‚๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ฎ pun masuk akal juga sebab perangai pelik.


๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ถ ๐—พ๐—ฎ๐˜‡๐—ฎ๐—ณ ni cadangkan agar disediakan ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ธ๐—ฒ๐—น ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป di ๐˜€๐—ฒ๐˜๐—ถ๐—ฎ๐—ฝ ๐—ฝ๐—น๐—ฎ๐˜‡๐—ฎ ๐˜๐—ผ๐—น ataupun R&R. Agaknya mana lebai dapat idea ni? Dalam mimpi ke?


Siapa nak buat bengkel tu? Pengusaha awam ke atau pemilik konsesi tol sendiri?


Kalau pengusaha awam, ada ke yang ๐—ด๐—ถ๐—น๐—ฎ nak buka bengkel di plaza tol? Berapa kerap pelanggan masuk? Sebab pada kebiasaannya, orang akan servis dulu kenderaan mereka ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐˜‚๐—บ ๐—บ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ท๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ป


Kalau nak tunggu kereta rosak, berapa banyak sehari boleh dapat? Makan modal boh! ๐—ž๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด ada pulak aktiviti rosakkan kereta tengah hiway sebab nak tarik pelanggan.


Lagi lebai ni punya ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฏ adalah motorsikal. Lagi la tak masuk akal. Berapa banyak pengguna motor atas lebuh raya? Berapa kerap rosak?


Kalau nak pemilik konsesi tol sediakan, akan tambah kos operasi mereka. Untuk ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ, mereka akan minta ๐—ป๐—ฎ๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ผ๐—น lagi pula nanti.


Memang diakui kos tunda kereta memang tak murah. Tapi kalau kenderaan rosak tengah hiway, kan tetap kena tarik juga, walaupun cuma ke plaza tol?


Sepatutnya lebai cadangkan supaya bayaran insurans ๐—ฑ๐—ถ๐˜๐˜‚๐—ฟ๐˜‚๐—ป๐—ธ๐—ฎ๐—ป. Sebab yang bebankan rakyat sebenarnya insurans. Jika insurans tak mahal, rakyat boleh ambil  pakej yang siap ๐—ธ๐—ต๐—ถ๐—ฑ๐—บ๐—ฎ๐˜ ๐˜๐˜‚๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐˜‚๐—บ๐—ฎ.


Tapi sekarang ni pun dah banyak dah insurans yang tawarkan khidmat tunda percuma. Manakala untuk motorsikal, mungkin boleh disediakan lori yang boleh angkut motorsikal untuk keluar tol.


Yang itu lebih mudah dilaksanakan oleh kerajaan dan aku percaya majoriti rakyat akan sokong. Tapi itu la. Lebai kalau berfikir, boleh runtuh KLCC.


Lagipun khidmat ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ๐—น๐—ฒ๐—ฏ๐˜‚๐—ต ๐—ฟ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ dah cukup baik setakat ini. Bila ada kenderaan bermasalah, mereka lekas membantu.  Tak macam lebai yang sanggup suruh rakyat parlimennya minta bantuan daripada MP parlimen lain.


Ini semua ๐˜€๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜‚๐—ป. Bodoh sangat sampai ditipu lebai. Akhirnya dapat ๐— ๐—ฃ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ต macam ni. Rugikan duit rakyat bayar gaji dia je. Guane boh?


 

Raja Gelap II 



PADAN LAH DENGAN MUKA KAU ...FITNAH NI MAINAN BAGI KAU..KEMUDIAN PLAY VICTIMS...KIOK

 


Baru lepas tergelak besar. Bukan apa. Kelakar tengok ๐—ฝ๐˜‚๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜‚๐—ป si ๐—š๐—ผ๐—บ๐—ผ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ disaman oleh ๐— ๐—–๐— ๐—–. Dia akan dihadapkan ke mahkamah pada 24 November ini. Jika sabit kesalahan dia boleh didenda sebanyak RM500,000 atau penjara tak lebih 2 tahun.


Aku ingat berani sangat makhluk tu. Rupanya, sekali dapat surat saman terus meroyan. Siap tanya tu ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ ๐˜€๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ฑ๐—ถ๐—ฎ. Hahaha... Tak pastilah aku dia ni manusia ke apa. Sebab kalau manusia, dan tentu dia tahu yang menyebarkan ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐˜๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฎ๐—น๐˜€๐˜‚ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ณ๐—ถ๐˜๐—ป๐—ฎ๐—ต itu salah.


Lepas tu dia mengeluh tarikh sama peguamnya ada kes di mahkamah lain. Cara cerita nak bagi nampak macam sengaja nak ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ๐—ฎ. Eh dia ingat dia tu siapa sampai nak kena ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฌ ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ฆ peguam dia sebelum terapkan tarikh dia ke mahkamah? ๐—ฃ๐—ถ๐—ด๐—ถ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ.


Benda ni biasa la. Kalau tarikh bertindan, mohon je la tukar tarikh. Bukan tak boleh. Lagipun dia kan kata dia hebat. Tahu serba serbi. Pergi je la mahkamah sorang diri. Kalau dah kau tu betul, ada bukti segala apa yang ko cakap, tak perlu peguam pun untuk bela diri. Kan?


Yang paling kelakar, dia kata kena saman ni ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฃ๐˜บ duit ๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐—ป. Yang ni paling kelakar. Pengakhirnya, ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜‚๐—ป ๐—ท๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐˜€๐—ฎ. Walaun juga la diperbodohkan untuk keluarkan duit. Walaun nak isi minyak motor pun tak cukup duit, lagi kena tanggung Gomo.


Makhluk ni pemfitnah dan penipu. Perosak pemikiran rakyat. Siapa yang bela dia dikira ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜‚๐—ฏ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐˜ dengan pemfitnah. Kalau dah sedia nak kongsi dosa dengan makhluk ni, bazirkan la duit korang tu. Guane boh?


 

Raja Gelap II 

TAKKAN LAH ZAHID NAK KENA TIPU LAGI ?

 EHH…ADA MESYUARAT MN PULAK?






Dikhabarkan esok akan berlangsung mesyuarat Muafakat Nasional (MN) di Kuala Lumpur.


Diberitakan sudah hampir setahun MN ini tidak mengadakan mesyuaratnya.


Ehh..kenapa tiba-tiba ada mesyuarat?


Takkan burung tempua saja-saja bersarang rendah?


Adakah MN sedang bersiap sedia menunggu sesuatu yang bakal berlaku selepas PRN Sabah nanti?


Apakah mesyuarat MN esok ada kaitan dengan Hamzah Zainuddin yang sudah berpelukan dengan Zahid Hamidi baru-baru ini?





HADI TAK LEH BACKUP DAH ...KIOK.


 

PECAT SUPOL YANG TAK ADA INTEGRITY. SOH JAGA MEDIA MELINGKUP. MASA TAK JADI KERAJAAN..MEDIA BAGUS..JADI KERAJAAN HARAP PROBONO .LEKEH BETOI PKR.

 

Zuwairi Md Yusof




PMX Sembur SETPOL















PMX sembur SETPOL dia yang mana satu?Tonton video ini sekarang juga https://www.facebook.com/watch?v=1435952574809758


Shamsul Iskandar?Farhan Fauzi?Azman Bidin?Chan Ming Kai atau Kamil Munim?Semua petunjuk ke arah yang paling senior itu yang cakap orang lain pemimpin Sialan sedikit masa lalu,kehkehkeh.Sekarang siapa yang sial sebenarnya?



Tegur tak jalan punya terus Gantung tidak bertali ja ubat paling mujarab.Kalau tak buat Surat Sokongan macam mana nak dapat hasil untuk menjenguk Bini Muda di USA sana.Dulu2 kalau PM keluar negara dia akan tumpang Transit.Ingat kita tak tahu ke.Rekod semua ada.Dah pandai nak berbini PJJ pakai la duit sendiri.


Bak kata Rafizi sedikit masa lalu ' Sayang Shamsul Iskandar,tangan tangankan '.Tak rugi PMX dan MADANI pecat dia ni masih ada 4 SETPOL lagi.Ada pun jadi beban Kabinet dan PKR itu sendiri,kehkehkeh


Link post twitter https://x.com/md_zuwairi/status/1990809932426588590