TAK PUAS HATI BETUL LA PAS…

 TAK PUAS HATI BETUL LA PAS… 


KOH KOH KOH… 




Nampak sangat berdendamnya PAS kat DAP... sampaikan buku memoir Tommy Thomas pun PAS jadi nak ungkit pasai DAP...


Suka Tommy Thomas la dia nak tulis yang mana... dia nak bincangkan yang mana... dia nak dedahkan yang mana... itu buku dia... suka Tommy Thomas la...


KOH KOH KOH… 


Yang PAS sakit hati sangat Tommy Thomas xmau nak bawak citer tentang kes Lim Guan Eng pasai apa?? Ada Lim Guan Eng ada masalah ngan PAS ker???


KOH KOH KOH… 


Adoilah...  What wrong with PAS eh... apa yang Tuan Ibrahim Tuan Man tak puas hati dengan Lim Guan Eng ni??? Takkan pasai kes ini??? https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/11/22/you-got-it-wrong-apologise-guan-eng-tells-tuan-ibrahim


Sungguh la aku tak paham ada yang tersedik dalam hati Tuan Ibrahim Tuan Man yang dengki sangat kat Lim Guan Eng ni... ada masalah apa sebenarnya... takkan la kot... dulu bukan main baik Tuan Ibrahim Tuan Man dengan Lim Guan Eng... la ni dah lain...


Dah dapat jawatan Menteri bodo tu... cukup-cukup la berdengki...


KOH KOH KOH… jilaker!!




DIA AKAN DIKENANG SEBAGAI PENGKHIANAT

 May be an image of 1 person and text that says "DIA AKAN DIKENANG SEBAGAI PENGKHIANAT selama-lamanya"


Bellit Fernandrz

 

MAHATHIR THE GREATEST TRAITOR IN THE WORLD HISTORY WHO DESTORYED OUR COUNTRY AND STOLE HUNDREDS TRILLIONS OF DOLLARS AND MADE HIS WIFE AND CHILDREN MULTI BILLIONAIRES.





NASIHAT PIMPINAN TERDAHULU



 May be an image of 2 people, including Bina Semula Negara and text that says "Selama lebih 55 tahun kita berjuang nak tenggelamkan UMNO, apabila UMNO hampir lemas, kenapa kita nak pergi tolong? Jangan.... AI Marhum Tuan Guru Nik Aziz Sesiapa yang nak tolong UMNO adalah pengkhianat PAS dan Islam, memang tidak boleh dimaafkan sama sekali... AI Marhum Ustaz Fadzil Noor"

TAMBAHKAN KAWAN, KURANGKAN MUSUH



Guan Eng mengaku, DAP dan Presiden AMANAH, Mohamad Sabu sebelum ini pernah menamakan Presiden Parti Warisan Sabah (Warisan), Datuk Seri Mohd Shafie Apdal sebagai Perdana Menteri. “Tetapi itu dulu, sekarang DAP bersama rakan gabungan dari AMANAH tetap mencalonkan Anwar. Sekiranya ada perubahan calon, ia mestilah melalui Majlis Presiden PAKATAN HARAPAN,” katanya sebagai panel jemputan diskusi “Masa Depan Malaysia: Ke Mana Kita” yang disiarkan secara langsung menerusi Facebook Majlis Profesor Negara (MPN), baru-baru ini.



ZAILAH BIADAB, PN PERLU UKUR BAJU DI BADAN SENDIRI



Menerusi siaran langsung rancangan berkenaan, Moderator, Badzli Bakar dilihat berkali-kali menggunakan perkataan ‘gila’ dan ‘bunuh diri’ yang kemudian disusuli gelak tawa daripada mereka. Ahli Parlimen Kepong, Lim Lip Eng berkata, Siti Zailah perlu memohon maaf atas perbuatan tersebut lebih-lebih lagi apabila portfolio kementeriannya mengendalikan kes-kes yang mendorong kepada masalah kemurungan.




ZAHID MEMANG ‘KEBAL’ DENGAN DESAKAN DAN KECAMAN


Bekas Timbalan Perdana Menteri tersebut juga dipersoal memandangkan tempoh 25 tahun menjadi wakil rakyat di Bagan Datuk bukan masa yang singkat. “Bukankah DS (Datuk Seri) wakil YB kawasan itu? Apa DS buat bertahun-tahun? Baru sekarang perasan?” tempelak Jaafar Abdullah.


ELOK TENGOK TENGOK FATWA HADI

 


BOB KELANANG


MAMAT NI SEMBANG TAK INGAT DUNIA…

Mamat Ahmad Fadhli Shaari ni kalau bab sembang memang dasat... memang xbole orang lain celen... hahaha... macam dalam gambar kat ATAS  ni... Ahmad Fadhli Shaari nih kata dia xpernah diajar kafir mengkafir...

Apa mamat ni tahu... masa kejadian pun dia baru umur 5 tahun... bersunat pun belum lagi... huhuhuhu... silap-silap pungkoq pun mak dia cebukkan lagi... huhuhuhu… hingus pun masih berkeretang kat pipi... huhuhu…

Adoilah... huhuhu



Did Mahathir resign – or the cabinet resign?

 

Did Mahathir resign – or the cabinet resign?

We are in this disarray because one man, one man alone, through his foolhardiness, brought down a government

2
1,454 views
Photograph: zaid.my

Tommy Thomas, in his book My Story: Justice in the Wilderness, asserted that when Dr Mahathir Mohamad resigned as Prime Minister on 24 February 2020, it was an individual decision.

“It must be kept in mind that Tun’s resignation was personal, only as prime minister. The resignation was confined to that office, not the entire government.”

He further claimed that when prime ministers resign, their cabinets usually stay. In other words, since it was an individual’s decision to resign, the cabinet could not have been dissolved.

According to Muhammad Rafique Rashid Ali, a criminal lawyer from the Selangor Bar, when a prime minister resigns from the post, constitutionally the cabinet would be dissolved too.

Muhammad Rafique claimed that when Mahathir resigned, it was clear he had lost the majority in the Dewan Rakyat, especially after Bersatu left the Pakatan Harapan coalition together with several MPs from PKR.

These conflicting views raise the question whether Mahathir alone resigned or the cabinet resigned as well.

Perhaps, Article 43 (4) may throw some light.

43 (4) If the Prime Minister ceases to command the confidence of the majority of the members of the House of Representatives, then, unless at his request the Yang di- Pertuan Agong dissolves Parliament, the Prime Minister shall tender the resignation of the Cabinet.

According to the above provision, the prime minister only tenders the resignation of the cabinet when he has lost the confidence of the House or when the Yang di-Pertuan Agong dissolves Parliament at the request of the prime minister.

It is a fact that Mahathir had not lost the confidence of Parliament. Parliament did not vote him out. Parliament was not in session for this to take place. Therefore, there was no loss of confidence requiring him to resign. And that is the fine point which defined the entire situation that unfolded.

In the event he was voted out, then he would be obliged to tender the resignation of the cabinet. But that situation was not present for him to tender the resignation of the cabinet. The prevailing circumstance did not warrant him to resign. There was no compelling reason whatsoever for him to embark on this course of action.

The other situation was also not present for him to resign. The Yang di-Pertuan Agong did not dissolve Parliament at the request of the Prime Minister. So there was no occasion for the prime minister to act and tender the resignation of the cabinet.

As such, the only conclusion is that Mahathir vacated his position on his own volition. He wasn’t forced out. He gave up his position voluntarily. He didn’t want to be a prime minister any more. It is as simple as that.

The government was not voted out. Therefore, the cabinet was not ousted.

In other words, the cabinet was intact, and the government had the majority to continue governing.

Under Article 43(4), the requirements mentioned for the PM to resign and submit the cabinet’s resignation were not met for this clause to come into effect.

When Mahathir presented his letter of resignation on 24 February at 1 pm, at that point in time, Pakatan Harapan had an unassailable majority in Parliament. If he had honourably passed the baton to Anwar as was unanimously agreed, the PH government would have continued to govern the country. It wouldn’t have collapsed. He wouldn’t have been in this present mess.

Because he reneged on his word, and as there was a vacuum at that point in time, the ambitious, opportunistic politicians waiting in the wings for the right moment struck swiftly. Muhyiddin pulled out Bersatu from PH and Azmin Ali pulled out his gang from PKR.

It was Mahathir’s inexplicable and unforgiveable decision to resign unilaterally that caused the collapse of the duly elected people’s PH government.

We are in this disarray because one man, one man alone, through his foolhardiness, brought down a government that took 61 years to be elected by defeating the monolithic Barisan Nasional, when he chose to resign unilaterally.

His action dashed our hopes, crushed our dreams and ruined our country. He will not be forgiven for this betrayal of the peoples’ mandate and their trust.

Thanks for dropping by! The views expressed in Aliran's media statements and the NGO statements we have endorsed reflect Aliran's official stand. Views and opinions expressed in other pieces published here do not necessarily reflect Aliran's official position.

Our voluntary writers work hard to keep these articles free for all to read. But we do need funds to support our struggle for Justice, Freedom and Solidarity. To maintain our editorial independence, we do not carry any advertisements; nor do we accept funding from dubious sources. If everyone reading this was to make a donation, our fundraising target for the year would be achieved within a week. So please consider making a donation to Persatuan Aliran Kesedaran Negara, CIMB Bank account number 8004240948.

COVID-19: 3,847 kes baharu, 12 kematian - Dr Noor Hisham

 

Astro Awani
COVID-19: 3,847 kes baharu, 12 kematian - Dr Noor Hisham
Malaysia merekodkan sebanyak 3,847 kes baharu COVID-19 menjadikan jumlah keseluruhan kes kini sebanyak 238,721 kes. - Gambar fail/BERNAMA
KUALA LUMPUR: Malaysia merekodkan sebanyak 3,847 kes baharu COVID-19, menjadikan jumlah keseluruhan kes kini sebanyak 238,721 kes.
Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, daripada jumlah itu sebanyak empat daripadanya adalah kes import yang mendapat jangkitan di luar negara.
Kes aktif dengan kebolehjangkitan COVID-19 kini ialah sebanyak 50,894 kes.
Mengenai penularan jangkitan COVID-19 mengikut negeri, Selangor mencatatkan kes harian tertinggi dengan pertambahan sebanyak 1,481 kes dan diikuti Johor (585) Kuala Lumpur (402) dan Sabah (233).
Selain itu, terdapat pertambahan sebanyak 12 kes baharu kematian menjadikan jumlah kes kematian secara keseluruhannya kini 857 kes.
Setakat ini, sebanyak 305 pesakit sedang menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU) dan daripada jumlah itu, 139 orang memerlukan bantuan pernafasan.
Dalam pada itu, jumlah kes sembuh terus mencatat peningkatan sebanyak 1,692 kes menjadikan jumlah kumulatif kes sembuh kini sebanyak 186,970 kes.

30 POSTING TAKAT NI. LAGI BERITA MENYUSUL

 



SILA TEKAN   >   UNTUK MEMBACA BERITA AWAL.

TERIMA KASIH KERANA  MENYOKONG

 WRLR.LAGI BERITA MENYUSUL


May be an image of text


RINA HAMZAH



*LIMA TUNTUTAN RAKYAT MELALUI #KitaMintaLima*

1. Jumlah kematian covid yang mengerikan

2. Sistem kesihatan lumpuh kerana tidak mampu tampung kes

3. Orang kebulur dan bankrap akibat ekonomi merudum

4. Hilang kepercayaan terhadap penguatkuasa

5. Generasi muda ketinggalan peluang belajar.....

 

KITA TIDAK TAHU PERBEZAAN POLITIK DAN KEBENCIAN TERHADAP PEMAIN POLITIK


Hamdan Taha


 Asalamualaikum...


Saya ada dalam politik ni dari tahun 88 tapi bukan lah hebat sama seperti orang lain juga. Saya suka kepada politik ini tapi jadi pemimpin tak layak. Sesuia jadi pengikut dan pemerhati sahaja


Tetapi mula tahun 98 apabila anwar ibrahim di pecat dari umno dan jawatannya suasana politik orang melayu berubah. Ketika itu saya lihat dr m dan umno di serang oleh penyokong anwar,juga oleh penyokong Pas dan Dap juga rakyat biasa. Dari dalam umno suka ada yang melihat dr m sebagai tokoh yang rosak kan umno. Tetapi ahli umno adalah golongan setia kepada parti. Akhirnya dr m berhenti...penyokong tun m juga menyerang anwar seperti mana dr m serang...teruk


Era pak lah bermula pujian sangat tinggi tetapi tak lama selepas itu gerakan menjatuhkan pak lah bermula. Bukan oleh parti pembangkang tapi oleh dr m...akhirnya pak lah berundur


Era najib beliau pada awal jadi pm di puji oleh tun m dan kerjasama dengan muhyiddin tapi hanya sepenggal. Akhirnya tun m dan muhyudin bekerja sama serang najib dan bersama dengan parti di luar BN lawan BN menang....


Era tun m jadi PM kedua pada awalnya mendapat sokongan PH tapi di benci oleh umno dan Pas. Tapi selepas tu tun m di perlukan pula oleh Pas dan Umno. Satu ketika tun m cuba menjadi penyelamat kepada dirinya supaya di sukai oleh semua parti yg ada dalam malaysia dengan ujud kerajaan perpaduan. Ideal itu baik buat dia dan negara tetapi kerana tun m mengunakan kaedah pecah perintah akhirnya gagal...


Era muhyidin pada awal perlantikan dia di lihat penyelamat dan mendapat sokongan rakyat biasa yg tidak tahu tentang politik....tapi selepas 7 bulan dia menjadi PM rakyat mula menilai dan melihat berlainan dari peringkat awal. Bermusuh dengan umno dan tun m menjadikan penurunan ketara sokongan terhadap beliau...


Apa yang saya nak sampaikan politik pecah belah yang dasyat dan melampau selama 22 tahun akhirnya kita melahirkan pemimpin yang rosak bersama oenyokong yang rosak juga. Kali ini saya melihat parti Pas dan Haji Hadi di hina di media baru tahap yang tak di fikir oleh akal. Orang menghina tun m tahap hampir keseluruhan manusia yang ada dalam malaysia. Semua parti tidak senang dengan dr m...penyudah kehidupan ahli politik yang tidak mengembirakan. Kebencian ramai orang mula terasa terhadap muhyuddin dan menteri menteri beliau...


Bayangkan sampaikan Hamzah zainuddin apa bila keluar hospital dari serangan covid boleh buat kenyataan bahawa beliau maafkan kepada ramai orang kerana mendokan supaya dia mati....apa punya kenyataan tu....sepatutnya menteri ini akan dapat doa yang baik baik..tapi dia buat kenyataan bahawa ramai orang doakan dia mati....ini bukan lah satu perkara yang patut berlaku....


Nampaknya kita rakyat malaysia terutama orang melayu tidak dapat memahami istilah perbezaan pendapat. Dan aklak kita sebenarnya mula rosak dengan teruk...muhyuddi di serang di FB istana negara dan di Fb presiden jokowi dengan begitu dasyat....


Kita sedang rosak secara perlahan dan yang merosakkan kita tokoh tokoh politik yang dah tua dan di antara mereka masih berebut rebut...antara dr m,anwar,muhyuddin najib zahid...ku li...nama nama ini juga telah ada dan bersaing 35 tahun dulu....haji hadi dan LKS




MUDAH SANGAT NAK JUAINAMA NABI..BANYAK HANG PUNYA BODO...



Mudah je dalil.  Oleh kerana lebai sokong perjuangan Nabi, maka Nabi pun sokong lebai.  Tak kisahlah lebai kencing nak buat hudud ke, RUU 355 ke, nak tambah cabutan judi ke, nak beli mercedes baru ke, nak kapirkan orang ke...semuanya nabi akan sokong.  Daripada tuhan, malaikat dan nabi, habis dijual oleh lebai.  Dia jadi sebahagian dari pengkhianat rampas mandat rakyat demi untuk jadi menteri dan duta khas ni pun pasti nabi sokong, kan?

W.Faudzin




 

DIA NAK CAKAP APA PUN TAK APA..BIARLAH DIA BERCAKAP....

 Mahathir dakwa kerjasama PAS-UMNO dalam MN tidak akan bertahan

Mahathir dakwa kerjasama PAS-UMNO dalam MN tidak akan bertahan

Bersatu, PAS, dan Umno hanya bersama demi kepentingan politik masing-masing dan jalinan kerjasama mereka didakwa ‘rapuh’ dan akan terurai pada pilihan raya umum akan datang, kata bekas perdana menteri, Dr Mahathir Mohamad.

“Keadaan ini tidak membawa kebaikan kepada negara kerana mereka tidak mempunyai pandangan sama yang betul mengenai cara membangun dan menguruskan negara,” katanya, petik wawancara FMT.

“Mereka akan sukar mengagihkan kerusi. Jika tiada persetujuan, perbalahan akan berlaku sesama mereka dan ini tidak baik untuk mereka mahupun negara,” kata Mahathir.

Kerajaan Perikatan Nasional pimpinan Muhyiddin Yassin dikatakan ‘goyah’ apabila Ahli Parlimen Umno Tengku Razaleigh Hamzah, Ahmad Jazlan Yaakub dan Nazri Aziz menarik sokongan terhadap perdana menteri.

Dr Mahathir yang juga pengerusi parti Pejuang berkata kerjasama PAS dan Umno menerusi Muafakat Nasional, juga tidak akan bertahan.

“Sebenarnya mereka (PAS-Umno) tidak pernah rapat. PAS telah mengutuk Umno sebagai kafir. Jadi bagaimana mereka boleh bekerjasama apabila PAS berkata orang yang bekerjasama dengan kafir akan sendiri menjadi kafir,” katanya.

 

Jelasnya, dua parti itu menjalin kerjasama hanya untuk kepentingan politik dan bukan berpandukan prinsip.

“Jadi hubungan seperti ini tidak boleh menjadi asas kepada kerjasama yang baik, ia hanya hubungan yang berasaskan kesenangan politik,” katanya yang mendakwa Bersatu juga tidak pernah rapat dengan PAS.

Dakwa Mahathir lagi, perbalahan pasti tercetus antara Umno dan Bersatu.

Ini kerana katanya, Umno sudah pun menyatakan mahu bertanding di semua kerusi tradisinya, termasuk yang diinginkan oleh Bersatu.

“Walaupun, pemimpin mereka mungkin menyatakan kesediaan bekerjasama, ahli mereka tidak akan berbuat demikian.

“Contohnya, akar umbi PAS tidak akan menyokong calon Umno,” kata Mahathir.

‘PN bergantung sokongan MP Cina, India’

Sementara itu, ahli parlimen Langkawi juga dipetik FMT berkata, gagasan kerajaan Melayu-Islam yang dibawa kerajaan Perikatan Nasional (PN) cuma sekadar retorik, bertujuan memperdaya orang Melayu untuk meraih sokongan mereka.

Jelasnya, dia juga tidak melihat sebarang faedah yang diterima rakyat Melayu susulan penubuhan kerajaan PN.

“Saya tak nampak apa-apa yang seperti itu. Kalau ada apa-apa pun, ia berita (dakwaan) buruk mengenai kronisme, pemberian kontrak kepada orang tertentu.

 

“Ini termasuk (dakwaan) perdana menteri sendiri terlibat memberikan kontrak kepada saudara-maranya.

“Jadi, ini sama sekali tidak membantu masyarakat Melayu. Kita tidak nampak orang Melayu lain yang mendapat manfaat daripada kerajaan yang ada sekarang,” katanya.

Mahathir juga berkata PN tidak boleh menubuhkan kerajaan Melayu-Islam tanpa sokongan ahli parlimen Cina dan India kerana tampuk kepimpinan negara amat rapuh.

“Jika tujuh atau lapan ahli parlimen Cina dan India yang ada sekarang meninggalkan kerajaan (PN), kerajaan akan tumbang.

“Jadi kerajaan yang disebut-sebut sebagai kerajaan Melayu-Islam ini sebenarnya bergantung kepada (sokongan wakil rakyat) Cina dan India,” kata anggota parlimen Langkawi itu.




AWAT PULAK ?

 May be an image of 2 people, people standing and indoor

Panas! Selepas Facebook Istana Negara, netizen ‘serang’ Muhyiddin di Facebook Jokowi pula

 Panas! Selepas Facebook Istana Negara, netizen ‘serang’ Muhyiddin di Facebook Jokowi pula


Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin diberikan sambutan negara di Istana Merdeka di sini, pada hari ini (Jumaat), sempena lawatan rasmi dua hari ke Indonesia.

Muhyiddin tiba di istana berkenaan pada pukul 10.30 pagi dan disambut oleh Presiden Indonesia Joko Widodo.

Muhyiddin kemudian memeriksa barisan kawalan kehormat oleh Pasukan Keselamatan Presiden Indonesia.

Perdana Menteri tiba di Jakarta pada Khamis bagi memulakan lawatan rasmi yang menandakan hubungan erat selama 62 tahun antara kedua-dua negara.

Ini merupakan kunjungan pertama Muhyiddin ke negara Asia Tenggara setelah menjawat jawatan Perdana Menteri pada 1 Mac 2020.

Muhyiddin kemudiannya mengadakan pertemuan empat mata dengan Jokowi, panggilan mesra Presiden Indonesia itu dan lawatan ini akan menjadi platform bagi kedua-dua pemimpin untuk memperkukuhkan lagi hubungan serta kerjasama dua hala antara Malaysia dan Indonesia.

Kedua-dua pemimpin itu kemudian akan mengadakan sidang media bersama selepas perbincangan berkenaan.

Pertemuan ini akan membolehkan Malaysia untuk mengetengahkan dasar dan pendirian terkini kerajaan, terutama mengenai isu-isu berkaitan kepentingan dan manfaat bersama.

Sementara itu halaman facebook Jokowi mula diserang oleh netizen.

Namun serangan itu bukanlah ditujukan kepada Jokowi sebaliknya ditujukan kepada Muhyiddin.

Pelbagai kecaman diberikan kepada Muhyiddin berikutan pelbagai isu yang tidak dapat diselesaikan oleh Perdana Menteri Malaysia itu.

Sebelum ini netizen turut menyerang Ahli Parlimen Pagoh itu di halaman facebook Istana Negara




AGONG TIDAK PERLU DILIBATKAN DALAM DARURAT – AZIZ BARI

 

BUALBICARA YANG AMAT MENARIK UNTUK DITONTON (LIVE) Bual Bicara YB: Rakyat Sengsara .... Ke Mana Hala Tuju PN?

NIK ABDUH NI PENING GAMAKNYA…

 

BOB KELANANG

May be an image of 1 person, sitting and text that says "Malaysiakini -Nabi soko... malaysiakini BERITA leng malaysiakini.c Nabi sokong PAS? Ini jawapan Nik Abduh"


Nik Abduh nih adalah anak Nik Aziz... tapi kepala otak dia tak sama macam Nik Aziz... betul macam orang kata... iman tak dapat diwarisi...

Aper pun... PAS adalah PAS... dan PAS sekarang dah jauh dari PAS dahulu... cara pembawakan PAS sekarang sudah lebih kepada bentuk parti assobiyah... parti nasionalis... DAN bukan parti yang berteraskan agama macam dulu...

PAS la nih Dewan Ulama dia pun dah diresapi oleh nasionalis... lebih mementingkan isu bangsa berbanding isu agama... malah isu agama walaupun masih juga dibawa tapi lebih kepada isu-isu yang dapat memberikan keuntungan kepada parti DAN pihak-pihak tertentu...

PAS yang dahulunya lebih menjurus kepada membawa suara marhaen mustad'afin kini dilihat lebih kepada membawa suara kapitalis DAN pemuka bangsa...

Cara PAS sebenarnya dah jauh dari cara yang dibawa oleh Nabi... DAN tak sesuai pemimpin PAS macam Nick Abodoh nih nak sabitkan PAS dengan Nabi Muhammad... Nicky Abodoh sendiri pun banyak tak ikut cara Nabi...

Nicky Abodoh sendiri pun dah lebih nasionalis berbanding puak-puak Nasionalis macam UMNO...

Tak payah nak sembang sabitkan Nabi Muhammad dengan PAS...

https://m.malaysiakini.com/news/561901

 

MUHYIDDIN DIBENCI DAN DISERANG DI FB JOKOWI....SEDARLAH MUHYIDDIN-LIHAT SENDIRI KOMEN


NORA JAMILAH


Nampaknya bukan saja di Page Istana, Page Jokowi Widodo, bapak Presiden Indonesia pun habis diserang rakyat Malaysia yg bencikan Abahcow....Regardless Partisan or non Partisan...Bingung warga Indonesia...

https://www.facebook.com/390581294464059/posts/1732926930229482/


May be an image of one or more people, suit and text that says "Presiden Joko Widodo 16h Saya dan Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin siang ini membahas isu kawasan, terutama mengenai perkembangan politik di Myanmar. Kita be... See more"










Mana perginya kempen BMF bila dah berkuasa? – soal ahli PAS

 

HAH...DIAM DAH LEBAI DAN WALAUNCAI BAB BMF

 NIH...BARANG MAKIN

 NAIK...PATUT TOLONG LA MELAYU.....KAH....



Mana perginya kempen BMF bila dah berkuasa? – soal ahli PAS


Sikap pemimpin Pas dan Umno yang kini berubah 180 darjah berbanding sebelum menjadi kerajaan sangat dirasai oleh penyokong bawahannya.

Perkara ini turut diungkatkan oleh seorang penyokong Pas, Mohd Asri Hamid atau Asri Janggut, yang pernah mengisytiharkan Datuk Seri Abdul Hadi Awang adalah pemimpinnya.

“Sebelum mereka dapat gaji puluhan ribu, sebelum mereka dapat driver free, sebelum mereka berkuasa, sebelum mereka bermewah.

“Kami sokong BMF, dah sampai masa kita orang Islam bersatu, ekonomi Islam wajib diperkukuhkan bla bla bla…” tulis beliau melalui facebooknya hari ini mengenang kembali bagaimana kempen dibuat Pas dan Umno untuk menyerang kerajaan Pakatan Harapan.

Namun, katanya, selepas menjadi kerajaan, ketika mereka sibuk memberikan bantuan kepada mangsa banjir dan sebagainya, BMF atau Buy Muslim First (utamakan barangan Muslim) sudah hilang.

“Waktu diaorang sibuk dan kalut hantar bantuan ke mangsa banjir ada ke pergi beli di kedai BMF ??

“Berapa tan beras beli kat BMF? Berapa tan gula, tepung order dari BMF?

“Berapa ribu paket biskut BMF dia orang order? Berapa ribu botol air mineral BMF? Berapa ribu pek sabun basuh BMF?

“Rupanya bila dah berkuasa.. BMF lah yang paling teruk terkesan, perkataan BMF pun diorang tak berani nak sebut atau tulis, terkapai-kapailah gang-gang BMF kat bawah…

“Ribuan gang2 BMF lingkup, ada dia orang datang?” kata Asri marah.

Bagi beliau, Pas dan Umno sama sahaja perangai mereka.

“Hijau atau merah,bulan atau keris sama aje.. kedua nya perlu diingatkan…” katanya yang menulis dengan #tegursebabsayang itu.

Tulisan Asri disahkan oleh rakan-rakan beliau dalam facebooknya.

Anuar Abdul Rahman misalnya menulis, “Tu la hakikat sikap dan perangai sebenar olamak pas..Asri janggut baru sedar barangkali..”

Raja Kamarulzaidi pula menulis: “Baru kau tau kena kencing dengan puak2 penunggang agama dan bangsa..semua sentimen tu hanya demi kuasa politik semata..contoh mudah, kununnya ‘ulamak’ tapi sanggup bersekongkol dengan penyamun dan pengkhianat…”.

Abu Nizar pula menulis, “Lama dah kami sedar dengan puak2 tuu…tuan baru sedar yaa…Alhamdullillah.”

Mohenjaro Aditya juga mempunyai pendapat yang sama apabila beliau menulis: “Dah naik meluat dengan orang politik. Kecuali yang ada Taqwa dan Amanah. Lainnya..Doonia belaka.” 



(function() { var d = document, w = window; w

MEMANG LAH NAIK ANGIN JIKA KERAJAAN GAGAL

  memanglah pembangkang naik angin di parlimen tadi. Titah YDPA 18 Jun buka parlimen CEPAT utk mp2 BAHAS ORDINAN DARURAT & PPN Tak s...