KETUA AMK KE HONG KONG LAPOR RASUAH


Ketua Angkatan Muda Keadilan Malaysia, Shamsul Iskandar Mohd. Akin, sedang dalam perjalanan ke Hong Kong untuk membuat satu laporan kepada Independent Commission Against Corruption (ICAC) Hong Kong mengenai korupsi yang melibatkan Ketua Menteri Sabah, Musa Aman.


Laporan ini adalah untuk menggesa ICAC memperluaskan siasatan terhadap Michael Chia Tien Foh yang ditahan di Hong Kong dalam kes pengubahan wang haram. Michael Chia adalah nomini kepada Musa Aman.


Laporan akan dibuat di pejabat ICAC Hong Kong pada 2 Oktober 2009. Satu kenyataan media dan salinan laporan tersebut akan dapat diperolehi selepas laporan tersebut dibuat.Keadilan Youth Chief, Shamsul Iskandar Mohd. Akin, is now en route to Hong Kong to lodge a report with the Hong Kong Independent Commission Against Corruption (ICAC) with regards to corruption involving the Chief Minister of Sabah, Musa Aman.


The report will urge ICAC to widen is investigation against Michael Chia Tien Foh who was arrested in Hong Kong in a money laundering case. Michael Chia is a nominee for Musa Aman. The report will be lodged at the Hong Kong ICAC office on 2nd October 2009.


A media statement and copies of the report will be made available after the report has been lodged.Press Advisory1 October 2009
Dear Editor/Bureau Chief,Hong Kong’s Independent Commission Against Corruption (ICAC) Money Trafficking & Money Laundering Case Linked To Malaysian Top Politician
On August 14, 2008, Michael Chia, a confidante of the Malaysian Sabah Chief Minister, Musa Aman had been arrested at the Hong Kong International Airport for alleged money trafficking and laundering with Singapore currency worth MYR16 million before boarding a flight bound for Kuala Lumpur.The Hong Kong ICAC has been investigating the case since then. Kindly be informed that the Youth Wings of the People’s Justice Party, a leading opposition party in Malaysia will lodge a report to the ICAC Headquarters at North Point, Hong Kong tomorrow (2nd October 2009) at 10am to request ICAC to hold further investigation. The report will be lodged by the Youth Chief of the Party, Mr. Shamsul Iskandar Mohd Akin.A press conference will be held after that at the same place. A bundle of document showed the illegal activities i.e illegal logging activites that may contribute to the money laundering will also be submitted. We strongly believe that more money is laundered in Hong Kong. Hence we view this matter with grave concerns as this involved the public interest especially the people of the state of Sabah.Any queries kindly contact;Mr. Shamsul Iskandar at +60 19 341 3312 Ms. Mabel Au at +852 9325 0030 (Hong Kong)
Thank you.


Regards,Lee Khai Loon


INFORMATION CHIEF,YOUTH WINGS OF PEOPLE’S JUSTICE PARTY

UMNO TIDAK AKAN DAPAT 2800 UNDI KAUM INDIA


Kenapa Umno masih gagal untuk mendapatkan 2800 undi kaum India ialah kerana sejak berdekat lalu hingga piihanraya 2008 , kaum India di kawasan tersebut telah di pinggirkan .Kini mereka kembali semula sebagai pengundi dikawasan tersebut sejak sekian lama , setelah jhanji-janji lama yang belum tertunaikan,malah mereka masih lagi di piggirkan. Sehingga kini, semua janji yang ditaburkan kepada mereka masih belum lagi tertunai.Kini Umno akan kembali untuk mendapatkan undi mereka,Namun semua ini mungkin akan tinggal impian buat Umno.


Menurut Vashantha Kumar, yang juga bekas pimpinan Hindraf, mahukan masyarakat India memeberikan undi kepada calon PAS manakala , Uthaya Murthy pula menyeru agar kaun India memboikot pilihanraya ini untuk menunjukkan betapa mereka marah dengan apa yang terjadi.Namun berlainan pula dengan MIC dan juga Makkal Sakhti , yang dikatan di Taja oleh DSNajib Razak , parti yang begitu yakin yang mereka akan dapat memenangi semula hati kaum India.Satu kajian yang dijalankan keatas kaum India yang mempunyai 20% undi dari 13000 pengundi secara keseluruhannya juga,menunjukkan bahawa mereka memangkah PR adalah kerana marah kepada Umno?MIC yang memiggirkan mereka selama ini.


Satu kajian yang dijalankan ke atas masyarakat India menunjukkan bahawa kaum Inida di pisah-pisahkan ke beberapa bahagian dan mereka pula telah dipinggirkan dari arus pembanggunan negera sejak berdekat lamanya,ini termasuklah dari segi kehidupan beragama,sekolah mereka,dan juga cara hidup mereka sendiri.Manakala di kawaan sekolah mereka pula , amat daif sekali, dimana kelihatannya bumbung yang bocor, paip yang pecah dan ini adalah tanda kepada kehidupan yang begitu daif.Malah kaum remaja berpindah kekawasan lain untuk mendapatkan kerja yang tidak memerlukan kemahiran yang tinggi seperti di Nilai,Johor dan Seremban.


Malah seorang penduduk Ganesan 37 memberitahu bahawa kerajaan seolah-olah tidak melihat apa yang akan berlaku kepada mereka ,malah semuanya seolah-olah kami tidak ada dimata mereka."kami tidak diberikan semua bantuan dan juga latihan vokasional da juga segala macam lagi aktiviti yang tidak akan melibatkan kami di sini."


Saya akan tetap mengundi PAS lagi kerana saya marahkan kerajaan yang meminggirkan kami di kawasan ini.Kata Ragu seorang peniaga kecil"Sama seperti kerajaan bencikan PAS, kami juga merasa simpati dan bencikan Umno", kata beliau lagi.

Namun dalam perkembangan lain , seorang guru sebuah sekolah Tamil disini menjelaskan bahawa ISA Samad akan memenagi undi di kawasan ini kerana undi kaum Melayu dan juga tentera."Akan tetapi beliau kan kehilangan undi kaum India sama seperti apa yang berlaku pada tahun yang lalu", demikian jelas beliau lagi.

(function() { var d = document, w = window; w

KERAJAAN GAGAL..KAU SEMBANG BAB BIJIK

  Orang sibuk pasal tak boleh beraya kat Kg angkara kegagalan kerajaan tebuk atap, ko plak sibuk sembang pasal bijik....