Isu Kepala Babi: Selangor Tawar RM10,000
SHAH ALAM 1 FEB : Kerajaan Selangor menawarkan ganjaran RM10 ribu kepada mana-mana individu yang menyalurkan maklumat sahih sehingga tertangkapnya individu yang bertanggungjawab meletakkan kepala babi di Masjid Nurul Iman, Rawang, semalam.

Exco Selangor, Rodziah Ismail berkata inisiatif ini adalah bertujuan menangkap pesalah sebenar sebelum ia menjadi isu sensitif seperti yang berlaku sebelum ini.

"Malangnya insiden sebelum ini tiada sebarang tangkapan yang dibuat, mungkin dengan usaha dan tanggungjawab daripada orang awam mampu membantu siasatan polis sekaligus membawa pesalah kehadapan dengan cepat,"katanya dalam satu sidang media sejurus selepas Mesyuarat Majlis Kerajaan Negeri hari ini.

Beliau menyeru orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat boleh menghubungi talian 1-800-888-2824.

Pagi semalam, anak kariah Masjid Nurul Iman di Batu 18 Rawang dikejutkan dengan penemuan satu kepala babi di pintu masuk utama masjid itu.

Kejadian yang dilaporkan seawal jam lima pagi itu hanya disedari apabila ahli jawatankuasa masjid membuka pintu pagar utama.

Pihak polis bagaimana pun tiba di lokasi pada jam 7.30 pagi.

Sebelum ini, Masjid Al-Falah di Taman Desa Jaya, Johor Bharu digemparkan dengan penemuan empat kepada babi di pagar belakang masjid manakala selebihnya ditemui di perkarangan luar pintu masuk masjid keesokkan harinya oleh jemaah yang ingin menunaikan solat subuh.

KENALI SIAPA SEBENARNYA PENYOKONG YAHUDI

IKLAN BERBAYAR

DIPETIK DARI BLOG NIZAR....


COKE MENGANDUNGI ALKOHOL DAN PENGERUSI MCDONALD'S SEORANG YAHUDI TOTOK


Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif McDonald's Jack M Greenberg adalah ahli lembaga Pengarah Kehormat American- Israel Chamber of Commerce and Industry Inc. of Metropolitan Chicago. Rakan korprat utama Jewish United Fund and Jewish Federation.....DIMALAYSIA.. MCDONALD'S SIAPAKAH TUAN PUNYANYA ????.....JOM SAMA-SAMA KITA SELONGKAR DAN BONGKAR....KALAU TAK SILAP ANAK TUN FATIMAH HASHIM MANTAN KETUA WANITA UMNO MALAYSIA DAN KUMPULAN BERJAYA DIKEPALAI VINCENT TAN DIBAWAH SYARIKAT DIBERI NAMA GOLDEN ARCHES RESTAURANTS SDN BHD ADALAH PEMEGANG SYER UTAMANYA.....MENGAPA KISAH INI PEMUDA UMNO/PERKASA/HASAN AKIDAH/ZUL KULIM/PEKIDA/UTUSAN/BERITA HAIRAN/RTM/TV3/4 SENYAP????????

Coke yang menjadi minuman kegemaran ramai warga kita rupa-rupanya mengandungi alkohol!!!!....dimana suara-suara yang akan mempertahankan akidah umat Islam dinegara ini... mana perginya Hasan Akidah/Zul Kulim/ Perkasa/ Himpun Sejuta Umat/ Pekida/ Pemuda UMNO/ GAPS/ Ezam Mat Noor.....mana.. mana mana wei!!!!!....siapakah tuan punya kilang pembotolan coke ini dinegara kita.. siapa yang punya???????.. mengapa Jamil Khir Baharom dan JAKIM senyap????.. mana perginya suara nyaring Mashitah?????....mana dia suara lantang Mufti Perak?????

Tuduh anu si anu ajen dan pengkagum Israel Yahudi.. tetapi kisah diatas apa cerita????

Guan Eng: Kemana Hilang RM1.1 Juta Pada Umno P.Pinang

PULAU PINANG, 1 FEB: Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng meggesa Umno Pulau Pinang menjawab kemana hilangnya peruntukan RM1.1 juta yang diperuntukan Pusat untuk membantu 22 keluarga miskin tegar di negeri tersebut.


Menurut Lim, peruntukan dari Kementerian Luar Bandar dan Wilayah (KLW) itu membolehkan 22 keluarga tersebut menerima RM50,000 setiap keluarga.

Kenyataan Lim tersebut ekoran Penasihat KLW yang juga Pengerusi Pehubungan Umno Pulau Pinang , Datuk Zainal Abidin Osman dalam laporan media Berita Harian bertarikh 26 Februari 2009.

Dalam kenyataan Zainal tersebut menyatakan kementeriannya sedia mengambil alih masalah kemiskinan tegar berikutan kegagalan Kerajaan Negeri di bawah PR gagal menunaikan janji membasmi miskin tegar di negeri Pulau Pinang.

Susulan itu, Zainal berkata peruntukan RM1.1 juta diperuntukan menerusi Skim Pembangunan Kesejahteraan Rakyat (SPKR).

Menurut Lim lagi, Exco Kesihatan, Kebajikan & Masyarakat Penyayang Negeri Pulau Pinang YB Phee Boon Poh telah menulis surat kepada Zainal pada 7 April dan 12 Mei tahun 2009 bagi mendapatkan maklumat berhubung 22 keluarga terbabit.

Malangnya tiada sebarang jawapan dari Zainal maupun maklumat berhubung 22 keluarga miskin tergar terbabit.

Susulan itu satu laporan polis telah dibuat pada 31 Julai 2009.Namun tiada sebarang perkembangan dipalorkan setakat ini.

Sehubungan itu Lim mencabar Zainal untuk mendedahkan 22 kelauarga yang menerima RM50,000 tersebut

"Adakah RM1.1 juta telah masuk dalam poket pihak- pihak tertentu? UMNO dan Kerajaan Persekutuan perlu bertanggungjawab dan tampil memberi penjelasan bagi mengelakkan keraguan kepada semua pihak." jelas Lim yang juga Setiausaha Agung DAP.

Kata Lim, Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat Pulau Pinang memperkenalkan Dasar Pembasmian Kemiskinan Tegar pada Mac 2009 sehingga Disember 2011, sebanyak RM6.32 juta telah disalurkan kepada lebih kurang 700 buah keluarga setiap bulan.

"Ini sekaligus menghapuskan miskin tegar di Pulau Pinang, negeri pertama yang berjaya buat begitu di Pulau Pinang.

Kini, Kerajaan Negeri telah bersetuju menambah wang pendapatan bulanan kepada minima RM600 sebulan untuk setiap keluarga.

Kuliah Magrib Khas Bersama Ustaz Azhar Idrus @ Masjid Negeri Shah Alam
Apakah hukum lelaki simpan rambut panjang? Adakah isteri boleh simpan duit gaji suami?

Bagaimana pula dengan lelaki yang tukar jantina, tetapi mahu kembali ke jalan benar?

Ini adalah antara soalan-soalan rumit yang ditujukan kepada personaliti agama Uztaz Azhar Idrus di dalam kuliah Maghribnya di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.

Kira-kira 30,000 orang membanjiri dewan sembahyang masjid tersebut untuk mendengar ceramah Azhar pada 29 Januari.

Saksikan klip video kuliah tersebut di bawah.