WEB MAHKAMAH DI GODAM

Laman Web Mahkamah Digodam

Friday, 08 January 2010 1:01 AM Oleh Roziyah Mahamad

KUALA LUMPUR : Laman web rasmi mahkamah hari ini telah digodam oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Tujuan website ini digodam masih belum dikenalpasti.
Maklumat menyatakan laman web itu mula digodam sekitar jam 9 malam.
Operasi Laman sesawang itu menghadapi masalah dalam operasinya selama beberapa jam. Muka surat di laman web itu mengandungi mesej yang menyatakan laman web itu sudah digodam oleh individu yang masih belum dikenalpasti.
Skrin laman utama web mahkamah itu digantikan dengan skrin bewarna hitam dan memaparkan tulisan berkaitan dengan isu kalimah Allah yang menjadi topik perbualan hangat ketika ini.
Laman itu memaparkan 'TakeDown by Brainwash. Allah only restriced to muslim only. Dont touch us we dont touch you. Unless...'Mess With the best, die like the rest'
Laman itu kembali beroperasi kira-kira jam 12 tengah malam.

KUALA LUMPUR : Laman web rasmi mahkamah semalam telah digodam oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Tujuan website ini digodam masih belum dikenalpasti.

Maklumat menyatakan laman web itu mula digodam sekitar jam 9 malam.

Operasi Laman sesawang itu menghadapi masalah dalam operasinya selama beberapa jam. Muka surat di laman web itu mengandungi mesej yang menyatakan laman web itu sudah digodam oleh individu yang masih belum dikenalpasti.

Skrin laman utama web mahkamah itu digantikan dengan skrin bewarna hitam dan memaparkan tulisan berkaitan dengan isu kalimah Allah yang menjadi topik perbualan hangat ketika ini. Laman itu memaparkan 'TakeDown by Brainwash. Allah only restriced to muslim only. Dont touch us we dont touch you. Unless...'Mess With the best, die like the rest'

Tindakan menggodam laman web rasmi mahkamah berkemungkinan menunjukkan yang sistem keselamatan laman web kerajaan lemah dari segi keselamatnnya.Laman itu kembali beroperasi kira-kira jam 12 tengah malam.

Kongsi berita ini

PICC


PICC or the proposed Penang International Convention Centre is the centre of attention.

CJ Chan Lilian raised questions regarding PICC. Some of the questions are:
- Who is going to finance this project?
- Who is going to manage and promote it?
- Is the road and transport system able to handle the increasing traffic?
- Why not PISA?
- Can the money be well spent in other sector?


CM Lim said the venue is a suggestion but the convention centre is necessary but the venue can still be discussed and deliberated.



INI YANG PERLU DI BERI PERHATIAN

Manusia mudah lupa .Dek kerana untuk mengaut keuntungan semua persoalan diketepikan .
Walha persoalan itu melibatkan MARUAH ISLAM dan PENGHINAAN...
Unsur-unsur sebegini lah harus kita tolak dan jauhkan daripada pemikiran anak-anak kite .
Oleh kerana mengejar keseronokan kita alpa dan lupa kepada mereka yang menghina Nabi kita .Nabi Muhammad S.A.W.
Apa yang perlu kita bua????
Mungkin untuk protes pembikinan Legoland di Johor kita tak berdaya..
Tapi dengan tidak pergi ke sana kita telah berjaya memprotes dan tidak menjayakan rancangan mereka
Fikir-fikir kan lah......terutama nya Warga Johor....

KIRIMAN OLEH SEORANG PENGUNJUNG....AGAMA MANA SEKALI PUN AKAN MARAH JIKA DI HINA.....

Haaa….peka ke tak kerajaan kita & kita semua nie??? First LegoLand Theme Park & the biggest at East Asia akan dibina kat Iskandar Malaysia Nusajaya JOHOR…
Projek bernilai RM3.5b dijangka siap 2013 merangkumi kawasan seluas 58hektar.…huhuhu besar tuhhh!!

So mcm ini la nnt LegoLand kat Malaysia agaknya….yg akan di bina oleh mereka2 yg biadab dgn agama Islam kita….
Kemudian menjana untung dari org Islam jugak….fikir2 kan


[Amir-3318]

Boikot, jangan tak boi kot demi ke sucian Agama Islam dan Nabi kita Muhamad S.A.W.
Bagi sesiapa yang ada connection dengan Kementerian Perdangangan, minta usa
hakan untuk menyekat Barangan Lego diimport dan dijual di negara kita Malaysia .
Kalau boleh sebarkan ke negara
Islam seluruh dunia untuk menyekat sikap biadab ini.


[]
Kawan-kawan sekelian,

Ini lah satu-satu contoh e-mail yang seharusnya kita ' on the spot ' forward kat kat saudara-saudara se muslim kita. Ia nya tidak mengandungi unsur-unsur fitnah untuk menjatuhkan sebarang individu atau sesuatu organasasi.

Kita semuanya sudah maklum betapa kerasnya permusuhan kerajaan Denmark terhadap Islam. Khasnya dalam kontek memperlekehkan junjungan besar Nabi Muhammad SAW, seorang manusia yang termulia, di beri kitab termulia, dalam
bahasa termulia, di tanah termulia di muka bumi.

Benarlah Kalamullah " wa lan tar dha ankal yahudu wa laan nasaara hatta tattabia millahum "

!!!STOP BUYING LEGO PRODUCT!!!


Allahu Akbar!!!!!
Takbir! Takbir! Takbir!!!!!

Assalamualaikum,

refer to the latest lego collection recently launched in denmark , i wish we could start thinking about that..... Please inform our malaysian muslim to stop buying and boycott all lego products.

Ya Allah ! Selamatkanlah Umat Islam di seluruh dunia ini.

Betulkan niat dalam melakukan sesuatu kerana Allah S.W.T






New Email names for you!

KES GEREJA TERBAKAR-INGAT LAGI SEBELUM DSAI DI PECAT?????


GAMBAR IHSAN MALAYSIAKINI


Beberpa minggu sebelum DSAI di pecat dari jawatan beliau pada tahun 1998 dahulu.Isu yang hampir sama berlaku.,tetapi di ketika itu isunya ialah salah faham mengenai kuil kaum india dan juga masjid Melayu di Pulau Pinang.

Keadaan yang sama berlaku di masan masjid dan juga kuil di bakar antara satu sama lain.Kes ini kemudiannya di sebarkan dan menimbulkan ketegangan dan yang menjadi hairannya di ketika itu tiada tangkapan di buat.

Peristiwa ini juga hampir sama dengan apa yang sedang berlaku sekarangh.Kita percaya rakyat kita masih rasional dan tahu menilai mana yang baik dan betul.

CIPTA REKOD DUNIA-MAHKAMAH MALAM PULAKKKK

Berita Utama 7 Januari

PUTRAJAYA 7 Jan. – Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein akan berjumpa dengan Ketua Hakim Negara, Tun Zaki Tun Azmi untuk mewujudkan mahkamah malam bagi membicarakan kes-kes jenayah jalanan.... Berita Penuh
GAMAKNYA NANTI MALAYSIA NI JADI MACAM APA YA.....MACAM-MACAM CADANGAN TAK LOGIK.....

UMNO JUARA RAKYAT?????

RM2 Juta Keluar Untuk ‘Umno Juara Rakyat’ - Nashruddin Abd Aziz

FRIDAY, 08 January 2010 4:34 PM Oleh Roziyah Mahamad

KUALA LUMPUR : Program 'Umno Juara Rakyat' menelan lebih RM2 juta bagi meyempurnakan hasrat kerajaan untuk memastikan Umno digelar sebagai juara di mata rakyat. Ini merupakan satu pembaziran yang besar dan merugikan tambahan kini rakyat dibebani dengan pelbagai bebanan akibat kenaikan harga barang dan perkhidmatan.
"Dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu kerajaan seharusnya berjimat cermat. Program ini dikatakan bersifat nasional tetapi perbelanjaan yang besar dikeluarkan untuk menjamin program ini berjaya," tegas Ketua Cabang PKR Hulu Selangor, Mohd Nashruddin Abdul Aziz.
Menurut Nashruddin lagi, Perdana Menteri dan Timbalannya mewakili program ini bukanlah sebagai pemimpin negara tetapi sebagai pemimpin parti sahaja kerana program ini hanya untuk parti Umno sahaja. Umno menyajikan program yang berbentuk pembaziran sahaja kerana program ini dilancarkan di seluruh Malaysia.
"Hakikatnya rakyat yang berhak menjadi juara sebenarnya, kerana rakyat merupakan pembayar cukai dan pemangkin kepada ekonomi negara. Tanpa rakyat negara tidak akan ke mana-mana," jelas Nashuddin.
Nashruddin sebagai berkata, Umno melancarkan program di bulan yang sama ketika isi rumah dibebani dengan kos perbelanjaan anak-anak untuk memulakan sesi persekolahan. Selain itu rakyat juga dibebani dengan kenaikan harga gula sebanyak 20 sen.
Esok, Umno akan melancarkan program Umno Juara Rakyat yang akan dilancarkan di Hulu Selangor. Terdahulu, Umno dikatakan mengadakan progam ini pada hari yang sama PAS mengadakan program "Umno Pengkianat Rakyat". Namun program itu telah diawalkan dan diadakan pada 8 januari ini.

KUALA LUMPUR : Program 'Umno Juara Rakyat' menelan lebih RM2 juta bagi meyempurnakan hasrat kerajaan untuk memastikan Umno digelar sebagai juara di mata rakyat. Ini merupakan satu pembaziran yang besar dan merugikan ketika rakyat kini dibebani dengan pelbagai bebanan akibat kenaikan harga barang dan perkhidmatan.

"Dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu kerajaan seharusnya berjimat cermat. Program ini dikatakan bersifat nasional, namun perbelanjaan yang besar dikeluarkan untuk menjamin program ini berjaya," tegas Ketua Cabang PKR Hulu Selangor, Mohd Nashruddin Abdul Aziz.

Menurut Nashruddin lagi, Perdana Menteri dan Timbalannya mewakili program ini bukanlah sebagai pemimpin negara tetapi sebagai pemimpin parti sahaja kerana program ini hanya untuk parti Umno sahaja. Umno menyajikan program yang berbentuk pembaziran dilancarkan ke seluruh negara.

"Hakikatnya rakyat yang berhak menjadi juara sebenar, kerana rakyat merupakan pembayar cukai dan pemangkin kepada ekonomi negara. Tanpa rakyat negara tidak akan ke mana-mana," jelas Nashuddin.

Tambah Nashruddin , Umno melancarkan program di bulan yang sama ketika isi rumah dibebani dengan kos perbelanjaan anak-anak untuk memulakan sesi persekolahan. Selain itu rakyat juga dibebani dengan kenaikan harga gula sebanyak 20 sen.

Esok, Umno akan melancarkan program Umno Juara Rakyat yang akan dimulakan di Hulu Selangor. Terdahulu, Umno dikatakan mengadakan progam ini pada hari yang sama denagn PAS mengadakan program 'Umno Pengkianat Rakyat'. Namun program itu telah diawalkan dan diadakan pada 8 Januari ini.

JUARA KALI TERAKHIR....

MOGA NIZAR CEPAT SEMBUH UNTUK BERJUANG


ADUN Teja Harap Nizar Segera Sembuh

FRIDAY, 08 January 2010 2:43 PM Oleh Roziyah Mahamad





KUALA LUMPUR : ADUN Teja, Chang Lih Kang berharap Nizar segera sembuh dan dapat menyambung tugasannya untuk rakyat Perak. Beliau berkata demikian selepas melawat Ahli Parlimen Pasir Panjang, Datuk Seri Nizar yang terlibat dalam kemalangan pagi ini.


"Datuk Seri berada dalam keadaan stabil. Cuma beliau perlu ditahan di wad selama satu malam," jelas Chang ketika dihubungi Era Pakatan.


Chang yang melawat Nizar memaklumkan MB Pakatan Rakyat Perak itu menerima satu jahitan dan cedera ringan di bahagian tangannya akibat kemalangan. Beliau ditahan di wad selama satu malam kerana tekanan darahnya dilaporkan tidak stabil.


Nizar yang juga Ahli Parlimen Bukit Gantang ketika kemalangan dikatankan dalam perjalanan dari rumahnya di Sungai Rokam ke sebuah klinik pergigian di Jalan Sultan Idris Shah apabila keretanya gagal dikawal pada kira-kira jam 9.30 pagi.


Beliau cuba mengelak sebuah kereta lain sebelum terbabas dan melanggar pembahagi jalan menyebabkan keretanya terbalik.


Bagaimanapun beliau berjaya merangkak keluar daripada keretanya sebelum dihantar ke Hospital dan menerima rawatan pesakit luar di Hospital Raja Permaisuri Bainun .

(function() { var d = document, w = window; w

Anwar doesn’t rule out possibility of working with Umno