NURUL IZZAH BERTANDING DI PANDAN?

BERANIKAH LAGI NAJIB UMUM PERUNTUKAN BERBILION-BILION?
Berikutan pengumuman Najib Razak memberi peruntukan pembangunan berjumlah RM1.3 bilion bagi Pulau Langkawi kerana ura-ura Tun Mahathir Mohamad mungkin bertanding di pulau tersebut, Pengerusi Pakatan Harapan itu berkata, beliau akan menjelma di banyak kawasan lain selepas ini.
Saya akan menjelma di banyak kawasan lain, termasuk Pekan dan Putrajaya, kata Tun Mahathir.

Apa lagi akan Najib curahkan agaknya?

Bagaimana jika kemudiannya "bakal Perdana Menteri"  itu turut menunjukkan kecenderungan dan minat untuk bertanding di Kubang Pasu, Titiwangsa dan beberapa kawasan lain lagi?
Maka, adakah Najib akan turut mengumumkan peruntukan pembangunan segera berbilion-bilion ringgit juga bagi kawasan-kawasan itu? (ShahbudinHusin 20/02/2018)

PAS jangan putar belit isu anak Indira Gandhi, kata exco agama PKR- Ustaz Q7 goreng sakan..

Image may contain: text
Goreng ustaz selagi boleh goreng....meniaga agama memang lebih menguntungkan drp niaga karbon kredit dan balak serta alat kosmetik.....
Sedarkah al fadhil dan penyokong Pas bahawa Enakmen Pentadbiran Islam Terengganu 2001 yang diluluskan semasa Haji Hadi jadi MB juga memperuntukkan kebenaran bapa DAN ibu adalah diperlukan bagi anak bawah umur memeluk Islam.
Pas hanya parti politik, Islam telah diperjuangkan di Malaysia melalui berbagai wadah dan wasilah, bahkan sebaliknya Pas bukan sedikit telah mengakibatkan orang bukan Islam dan masyarakat awam salah faham tentang Islam.

PAS jangan putar belit isu anak Indira Gandhi, kata exco agama PKR
PAS tidak wajar memutarbelitkan isu agama bagi tujuan politik, kata Wan Ji Wan Hussin, mengulas sikap pemimpin parti Islam itu terhadap isu yang berbangkit dalam kes hak penjagaan anak Indira Gandhi.
Menurut Wan Ji, PAS perlu konsisten dalam isu itu kerana keputusan kes itu sama dengan enakmen syariah Terengganu yang diluluskan semasa ia memerintah negeri itu.
"Semasa PAS memerintah Terengganu, PAS telah meluluskan enekmen syariah bahawa kanak-kanak yang belum sampai umur 18 tahun, keislaman itu dianggap sah apabila mendapat persetujuan ibu dan bapa terlebih dahulu," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.
Seksyen 101 Keupayaan Untuk Memeluk agama Islam dalam Enakmen Pentadbiran Hal Ehwal agama Islam (Terengganu) menetapkan seseorang yang tidak beragama Islam boleh memeluk agama Islam jika dia sempurna akal dan -
(a) sudah mencapai umur lapan belas tahun; atau(a) sudah mencapai umur lapan belas tahun; atau
(b) jika dia belum mencapai umur lapan belas tahun, ibu dan bapa atau penjaganya mengizinkan pemelukan agama Islam olehnya.
Wan Ji Wan Hussin meminta pemimpin PAS jangan 'berlidah biawak' ketika membicarakan isu Islam di Malaysia. – Gambar fail The Malaysian Insight, 20 Februari, 2018.
Wan Ji Wan Hussin meminta pemimpin PAS jangan 'berlidah biawak' ketika membicarakan isu Islam di Malaysia. – Gambar fail The Malaysian Insight, 20 Februari, 2018.

Wan Ji yang juga Exco Agama Pemuda PKR meminta pemimpin PAS seperti Naib Presidennya Idris Ahmad agar konsisten dalam pendirian mereka daripada asyik menyalahkan Pakatan Harapan (PH) dalam isu ini.
"Justeru, Ustaz Idris Ahmad sebagai pemimpin PAS tidak wajar 'berlidah biawak' ketika membicarakan isu Islam di Malaysia. PAS perlu konsisten dengan pandangan agamanya, bukan berputar belit demi kekuasaan," kata beliau.
Idris dilaporkan menyalahkan PH berikutan kelulusan Akta 164 yang didakwanya telah menyebabkan polemik dalam masyarakat khususnya berhubung kes penukaran agama satu pihak membabitkan Indira Gandhi dan bekas suaminya, Mohd Ridhuan Abdullah.
Idris berkata segalanya berpunca daripada keputusan mahkamah selepas akta itu diluluskan di Parlimen, meskipun anggota Parlimen PAS cuba menghalang dengan undi belah bahagi.
"Manakala di pihak PH, mereka bergembira akan keputusan ini. Bahkan mereka sanggup bekerjasama dengan Umno BN meluluskan akta ini dengan prejudis terhadap Islam, walaupun saban hari PAS yang difitnah mahu masuk Umno," katanya dilaporkan portal Malaysiakini hari ini