SATU LAGI BUKTI INI BUKAN KERJA ORANG BIASA-BIASA….


Apabila semalam tersebar rakaman cctv di ruang lobi dan menuju ke bilik di Hotel Four Points Sandakan yang dikatakan tempat berlakunya hubungan seks sejenis antara Haziq Abdullah Abdul Aziz dengan Azmin Ali, satu lagi persoalan segera bermain-main di kepala kebanyakan mereka yang menontonnya.
Persoalan itu bagaimanakah rakaman cctv itu boleh tersebar dan menjadi viral di laman youtube?
Bukankah Hotel Four Points dimiliki oleh rangkaian perhotelan antarabangsa, Sheraton yang sudah tentu mempunyai peraturan yang ketat dari segi keselamatan dan bukan sebarangan orang boleh memiliki rakaman cctv itu?
Dan sekiranya rakaman cctv itu sudah diambil oleh pihak polis sebagai sebahagian daripada proses siasatan mereka, persoalan lain ialah bagaimana pula ia boleh terlepas kepada pihak lain dan seterusnya diviralkan di youtube?
Siapakah yang bertanggungjawab menyebarkan rakaman cctv itu?
Sebelum ini, ketika video seks sejenis yang didakwa melibatkan Haziq dengan Azmin itu tersebar luas, pihak yang menyebarkannya merupakan antara yang dikecam oleh Timbalan Presiden PKR itu.
Beliau menyifatkan ia sebagai percubaan menjatuh dan membunuh karier politiknya.
Sementara Azmin dilihat tidak bersungguh-sungguh menafikan pelaku dalam video itu bukan dirinya, beliau juga langsung tidak berani membuat laporan polis atau menyaman Haziq yang secara terbuka menuduhnya terbabit dalam perbuatan tidak bermoral itu.
Bagaimanapun, bagi kebanyakan orang, yang penting sebenarnya bukanlah bagaimana video itu boleh tersebar, tetapi yang jauh lebih penting ialah sama ada pelaku dalam video tersebut adalah Azmin atau bukan.
Kata mereka, kiranya bukan Azmin pelaku dalam video tersebut atau ia adalah video palsu, Menteri Hal Ehwal Ekonomi itu tidak perlu bimbang biar sebanyak mana sekali pun video itu telah tersebar serta ditonton oleh orangramai.
Azmin hanya wajar berasa bimbang dengan penyebarannya video itu jika pelakunya adalah benar-benar dirinya.
Dalam hal ini jika pelakunya adalah Azmin, bagaimanakah rakaman itu dilakukan?
Siapakah yang boleh memasuki bilik seorang menteri untuk memasang alat rakaman?
Maka, sebagaimana bukan orang biasa-biasa yang boleh memasuki bilik seorang menteri dan memasang alat rakaman, sudah tentu bukan orang biasa-biasa juga yang boleh memperolehi rakaman cctv di hotel berkenaan?
Siapakah mereka itu?
Adakah logik Anwar Ibrahim yang tiada kuasa apa-apa mampu melakukannya?
Sekali lagi, selain dari segi logiknya bukan orang biasa-biasa yang mampu melakukannya, yang memberi arahan untuk semua kerja ini sudah pasti juga bukan orang yang biasa-biasa? (Shahbudindotcom 04/07/2019)

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

MMMMM......HATI HATI JIKA ANDA HANYA MARHAEN