APA BARANG BANTAH...DEMONTRASI LAH ....

 

Yadim bantah penganjuran Grand Final Gala Night

Yang Dipertua Yadim Nasrudin Hassan berkata, program Grand Final Gala Night bersifat eksploitasi terhadap wanita dan penyuburan budaya hedonistik.

KUALA LUMPUR: Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim) membantah penganjuran Grand Final Gala Night bagi Miss/Mrs Plus World Malaysia 2020 yang bakal berlangsung pada 2 Jan tahun depan di sebuah hotel di ibu negara.

Yang Dipertua Yadim Nasrudin Hassan berkata, pihaknya akan menghantar memo bantahan secara rasmi kepada penganjur dan pihak berkuasa tempatan berhubung perkara itu Isnin ini.

“Program itu bersifat eksploitasi terhadap wanita dan bersifat penyuburan kepada budaya hedonistik oleh tamadun yang telah pupus.

“Tambahan pula dalam keadaan pandemik COVID-19, sebarang bentuk perhimpunan tidak mendesak harus dielakkan kerana berisiko menularkan jangkitan virus itu walaupun jaminan pematuhan prosedur operasi standard (SOP) telah diberikan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Nasrudin berkata, pihaknya menyeru kerajaan supaya mengambil langkah sewajarnya bagi memastikan program itu tidak dilaksanakan.No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

TUN M: SIAPA PENYANGAK?

   BOB KELANANG Tun M kata dia sedia kerjasama dengan PN di PRU ke 15. Asalkan tidak ada individu yang digelarnya “penyangak". Di...