AL KISAH SALAHGUNA KUASA JUGA..

 

Dalam beberapa hari akan datang kelak akan kurang berkarya. Semuanya kerna tulisan di sini yg buatkan ramai antara jabatan tebuk atap tersebut bertanya bagaimana GM mengetahui sumber2 tersebut.

Dah puak hangpa berurusan dgn kami, kami tau la. Description: 😉Usah risau, karya yg di keluarkan di sini faham apa yg perlu di tulih & perlu tidak di utamakan.

Pendek kata, selagi mana tidak ada antara kalangan kalian yg mengacau, hantar orang sana sini (ataih meja/bawah meja) bincang apa jua yg menganggu urusan kelak... maka kami tidak akan berbuat apa2 langkah drastik.

Tapi hal salahgunakuasa, ketirisan, penyelewengan itu kami tetap akan sentuh. Cukuplah mengganggu pihak pelabur di luar sana tu, negara dh kurang kantungnya maka usahlah di campurkan racun lg pasai menteri tu tak dapat projek...menteri ini tak dapat.

Bercakap hal FDI, tapi kalian mengganggu mereka yg entah apa2. Maka hari ini kalian melihat banyak FDI yg seharusnya masuk ke Malaysia akhirnya ambil keputusan pindah ke negara jiran. Sebabnya apa? Sebabnya puak menteri sendiri yg banyak buat masalah kpd mereka. Minta yg bukan2, buat arahan dan keputusan yg entah apa2.

Cukuplah...menyekat sana sini demi hasrat di hati berapa persen aku buleh dapat. Yg memerintah majoriti kini Melayu puak hangpa, yg banyak mengebas pun puak hangpa, yg buat keputusan pun puak hangpa. Usah pula nak mengebas tak dapat, bangsa lain yg di persalahkan.

Cukup-cukuplah! Kalian itu asalnya tebuk atap... bukan dr pilihan jari rakyat. Sampai bila nak mengganggu, dh tenggelam air paras hidung dah.

Makluman di terima tengah hari tadi, Amanah Saham Bumiputera (asb) & EPF adalah sumber kewangan yg hangat di perkatakan akan di gunakan oleh Muhyiddin & tebuk atap bawah inisiatif kerajaan bagi membekalkan 150,000 buah laptop kepada pelajar.

Memang lazat tebuk atap buat kerja. Description: 😋

Inilah yg hangpa nak, kerajaan Melayu katanya. Saat tebuk atap kehilangan majoriti secara drastik, pikat hati rakyat dgn mempergunakan kantung rakyat dari PNB & EPF.

#ajergampang

Yang berkarya:

Gino Marvela

aka Gin Marvel.

Note: Nak rehat berkarya buat seminggu pun tak senang

 

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

VIDEO : Henti politik jahat!, Darurat gagal kawal Covid-19, Siasat bawah jenayah...